Ponedeljak, 28.09.2020.

11:35

Prosečne cene telefona i najpopularniji proizvođači: Koliko biste vi platili?

Izvor: B92

Proseène cene telefona i najpopularniji proizvoðaèi: Koliko biste vi platili? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Đokče

pre 3 godine

Za jednu iKrsinu bih izdvojio citavih 0,01 centa bez razmisljanja, a posle bih ga prodao nekom ogranicenom Jabukoidu za tricavih 1500 evra...
(Zurkolomac, 28. septembar 2020 16:50)

Hajde, priznaj nam, da te je ostavila devojka koja je imala iPhone, i da si ostao u “zelenom oblačiću” zauvek...

Podrška za Zurkolomca!

Saul Goodman

pre 3 godine

Kupiti telefon skuplji od 400€ ravno je bacanju para niz vetar. U tom cenovnom rangu može se kupiti kvalitetan telefon , a sve preko toga je prodavanje mu.a za bubrege...

zzz

pre 3 godine

Kad je izašao samsung s9, uzeo sam s8, izašao je oko 400e, nije malo ali skoro duplo manje od s9 u tom trenutku, evo skoro ce mu 3 god. radi kao avion, moze još toliko sigurno. Moja preporuka je uzeti neki godinu dana star flagship, taman kad mu se cena normalizuje i gurati dok ide, mada i danasnja srednja klasa je odlična isto...

DWaLiN

pre 3 godine

Ja sam još na Mi a2 4/64 evo već ulazim u 3 godinu. Startovao sa androidom 8 sada sam na androidu 10 . Platio ga nešto oko 250 eura ,tako nešto. Promenio mu bateriju pre mesec dana . Prezadovoljan korisnik .
Ranije sam bio na duplo skupljim telefonima pa , većinom htc i LG, ništa nešto naročito se ne razlikuje u radu, da bi pričao o ogromnim razlikama.
Nameran sam da ovaj nosim još makar godinu dana pa ću uzeti opet telefon u toj cenovnoj kategoriji.
Pošti već čujem ljude da počinju da govore o šaomiju da se već najeo para pa počinje da zeza mislim da će mi sledeći biti neki Realme , za koji kažu da je kao šaomi iz onih dana slave best bay telefona.

srb

pre 3 godine

@boles uzela maha
E,vidis, tako prica neko ko zna vrednost novca koji zaradjuje i svestan je koliko stvari oko njega vrede. Ne pricam o zakonu ponude i traznje nego o svakom coveku pojedinacno, kad ti pare padnu sa neba onda 1500e svake godine za tel i nije tako mnogo ali kada ih zaradis onda gledas koliko im para stavljas u dzep nicim izazvanim. Bravo za komentar.

boles uzela maha

pre 3 godine

(Vlada, 28. septembar 2020 15:38)

Ne foliram se, shvati, imam (mislim ne milijarde kao Bezos ali dovoljno da mesecno kupujem po jedan i ne osetim) ali ne dam. Ja da placam 1500e nesto sto sa R&D, proizvodnjom i transportom ne kosta vise od 300e nece da moze.
To sto su oni u cenu ugradili marketing (trovanje reklamama, product placement u svim serijama, filmovima, dokumentarcima), bahanalije (ruckovi, vecere, letovanja, zimovanja, izlete, pica, droge, prostitutke, privatne dzetove za sve u kompaniji od osrednjeg inzenjera do direktora), izgradnju Tadz Mahala kao sedista kompanije i iznajmljivanje najskupljih lokala za prodavnice mene uopste ne interesuje.

Aca

pre 3 godine

Uuuuu nekima je najskuplji telefon statusni simbol makar nemao leba da jede i kuca-stan u rasulu al kad izadje da se vidi da ima najnoviji telefon znam licno primere kao i automobili uostalom.

Бг

pre 3 godine

Има добрих телефона око 150 евра.
Онда оних око 200 до 250, који завршавају све.
Баш ако хоћете да се искористе то су телефони до 350 евра.

Све остало је скупио у односу шта нуде..

Eldorado

pre 3 godine

Zanimljiv podatak za bliski istok, imaju najviše para a nose najjeftinije telefone.
Telefoni srednje klase su dovoljni 99,9% populacije, sve preko 500€ je ili za entuzijaste ili za bogate (da ne kažem za one koji hoće da se pokažu bogatima).
Za one najskuplje uglavnom plaćate ime, jer iPhone košta $200 da se napravi (a onima koji ih prave daju bedne dnevnice) sve ostalo je marketing.
Da se ne uvrede ljubitelji iPhone-a, isto važi i za ostale.

Što se tiče cene, mi smo tu još i dobri. Brazil i Turska su ubedljivo najskuplje zemlje za kupovinu bilo čega.

ciga

pre 3 godine

Sirotinja će da viče nikad više od 200e,a da kojim slučajem nisu sirotinja davali bi i 1000e.No šta da se radi,lažni moral je uvek prisutan kod nas.

Zurkolomac

pre 3 godine

Za jednu iKrsinu bih izdvojio citavih 0,01 centa bez razmisljanja, a posle bih ga prodao nekom ogranicenom Jabukoidu za tricavih 1500 evra...

Vlada

pre 3 godine

(boles uzela maha, 28. septembar 2020 12:28)

Ne foliraj se, da imaš naravno da bi dao. Kad vratim film unazad i setim se sebe iz dana kad nisam imao love kao sad, isto sam tako mislio da nikad ne bi dao veće pare za telefon, patike, auto.... Međutim, sad kad dosta zarađujem dao sam mnogo više nego šta sam mogao da zamislim. Jednostavno zašto bih kupio neki jeftin telefon kad mogu da platim 1500 za najbolji.

najcrnji

pre 3 godine

Moja žena radi u Apple-u i uvek kupuje flagship model reda radi. Ja imam neku bezimenu Nokiju. Kvalitet života nam je vrlo sličan.

seed

pre 3 godine

Samo ako uspem da ga nabavim, moj sledeći telefon je pinePhone uz neki linux prilagođen tom telefonu.
Najzad postoji mogućnost da telefon koji sam kupio postane MOJ uređaj i da ga koristim kako ja želim.

Neplivač

pre 3 godine

Očekujem da opensource zajednice naprave totalni bum na tržištu smartfona. Linux na mobilnom, vrh! Neki Mobian ili KDE operativni sistem

Legend

pre 3 godine

Gle komentare,niko "ne razume" čemu telefoni od preko 358 dinara služe jer su parče stakla sa kamerom i svakog u komentarima služi telefon 20+ godina koji su platili 1990tih 27 maraka u to vreme i dan danas sve radi radi kao novo na njemu,ali zato anketa jasno pokazuje kako bi svi platili 470$+ za nov telefon. Ma hajde,tek kada ima anonimnost na internetu svi prikazuju svoje pravo lice.Kao svi sad štede na telefonima,ali zato voze kante od kola koje popravljaju 2 puta mesečno,loču pivčinu svaki drugi dan u kafanama i puše po 2 paklice dnevno i na to im ode prosečan flagship u 2-3 meseca,ali zato će im to što uštede na telefonu totalno promeniti život.

Mrki

pre 3 godine

Iskreno nisam pacenik i kompleksas za telefonima. Uzimao sam pre telefone nize klase i tacno pred istek garancije pocinju da baguju i crkavaju.Pa sam se odlucio da uzmem Samsung S20+ pa sad nadam se da ce pregurati 2 god. Dok ga ne sahranim ne treba mi drugi.

majstor

pre 3 godine

cenim da 95% vlasnika skupih telefona ga ima samo da pokazu da im se moze iako vecina nema da ode ni na letovanje koje je u ceni telefona... kompleksi su cudo... telefon od 200-300 evrra ce svakome skoro da radi posao, nece valjda da se bavi poslom na telefonu

Džoni

pre 3 godine

Glasao sam za najmanju cifru, mada ako bih ikada dao 164 evra, eto isprsio bih se i za celih 166.
Više od 150€ za nešto što ako padne istog trenutka vredi najmanje deset puta manje je naprosto glupost. Doduše da nije te gluposti, možda bih i ja morao da izvojim više, ovako trenutno koristim meni dovoljno kvalitetan Sony M5 koji me košta čitavih 10€. Plus za te pare već imam i rezervni displej i bateriju. Verovatno i njega uskoro zamenim, ali unutar istog "cenovnog ranga". Još doduše nisam utvrdio zašto bi mi trebao bolji, nego da se bacim u luksuz, sad već za te pare mogu i bolji da sastavim.😉

Ergo, dao bih 164 za novi, i čitavih 166 (nek ide život!) samo već odavno nisam imao takve potrebe. Niti ću dokle god ima polovnih za par stotina dinara koji su novi koštali par stotina evra pre samo 3-5 godina.

EU Citizen

pre 3 godine

Pa ja bih platio i pet puta više od 471$, da mi neko nudi telefon kakav bih ja želeo da imam, dakle, nešto što se od 0-100 puni za manje od 15 minuta, nema ružan uski oblik današnjih telefona, pravljen za devojčice, Kineze i feminizirane zapadnjake sa malim ručicama, :) i ima vrhunske. ostale specifikacije, a još kad bi takav telefon bio na nekom Linuxu koji nativno tera većinu Android aplikacija, nema para koje ne bih dao, jer telefon koristim više od auta, pa nike logično da auto plaćam nekoliko desetina puta više nego telefon :)) U realnom svetu, ne bih dao više od 600-700 evra za na tržištu dostupne modele telefona, jer ne vrede više, i neću ni dati, jer moji omiljeni proizvođači, Samsung i LG, čije sam phablete Note i V-serije do sada isključivo koristio, drastično zaostaju sa, za mene, jer gazim telefon pošteno, jako važnim brzim punjenjem, pa njihovi top modeli za moje potrebe i ukus uopšte ne opravdavaju svoju visoku cenu od hiljadu i nešto evra, i moj sledeći telefon će verovatno biti neki novi top model OnePlus, Oppo ili, eventualno, Meizu, jer su oni, uz Xiaomi, koji ne volim (nije se pokazao kao kvalitetan kad sam svojevrememo kupovao za radnike) najdalje otišli sa tehnikama brzog punjenja baterije od, momentalno, stotinak vati, što je već, za najbrže tehnologije i modele, oko pola sata od 0-100%, dakle približava se mojim specifikacijama, a kad sam poslednji put proveravao, to je otprilike i koštalo tih 600-700 evra :))

dubrovnik

pre 3 godine

godinama sam uzimao samsung, u paketu ga plaćaš na 2 godine pa misliš da nije toliko skupo. lani sam uzeo Huawei, novi za 150e i prešao na bonove jer više ni ne zovem skoro a pogotovo ne pišem SMSove. dakle za sve mi treba samo wi-fi. mobitel je mrak, ovi za 1000e su valjda bolji ali ja nisam korisnik kome to treba. kad sam stavio na papir koliko sam uštedio u godinu dana - mogu 7 dana otići na zimovanje.

esi mi dobar !

pre 3 godine

Gledam odrpance po gradskom prevozu sa tlefonima od 800+ evra. U firmi sljaka za 350 evra pocepane patike al tel od 700e. Sizofrena raja.

Thor

pre 3 godine

Evo bas prije par dana, moj drugar je kupio smartfon Xiaomi Poco NFC 3 i mislim da ga je platio ispod 300e, mada nisam siguran. Mislim oko 260-270e tako nesto. Ja gledam taj smartfon, drzim ga u ruci i pitam covjeka, je li siguran da ga je platio ispod 300e. On uze telefon, ukuca Multicom na google, i u toj prodavnici vidimo 270e da kosta.

Smartfon je toliko dobar, toliko brz da sam ja mislio da kosta maltene oko 500e. Ja smatram da covjek prije svega danas ima jako velik i dobar izbor smartfona ispod 300-350e. Mislim da je bespotrebno za smartfon davati po 1000e. Naravno ko ima, zasto da ne? Ali posto vecina nema, ovi smartfoni iz srednjeg ranga postaju sve bolji i bolji. Primjetio sam da je i kamera dosta solidna, te kad sagledate sve iz perspektive ulozeno - dobijeno, mozete bit izuzetno zadovoljni. Eto meni je upako u oko taj Xiaomi Poco 3, mada tu realno ima jos dosta smartfona iz istog ranga koji su odlicni.

Bogoje Panajotović

pre 3 godine

(zivot je ringispil i kola na sudaranje..., 28. septembar 2020 12:50)

"Šta će mi, ne treba mi"
Koliko vidim, niko ti nije ni nudio skup telefon, od čega se braniš?! Pozdrav.

little.miss.spring

pre 3 godine

@Nisam čiko ja

Pitanje je bilo "Koliko biste platili?", temeljeno na nekoj prosečnoj ceni kod domaćih korisnika, pretpostavljam kad bi kupovali za keš.. Budući da ovde većina kupuje telefone na rate, nije ni čudo što veliki broj ima skupe telefone.

трт-мрт

pre 3 godine

Гледам да заменим тел.јер је почео да рикњава и сви тел.имају читач отиска прситију..Сад ми ви реците шта ће тел.отисак прстију?Зар то не би само полиција тј.држава да има?Немам намеру да дам више од 20.-25.000 дин.и то је то.Овце су за шишање..

nedostizni

pre 3 godine

Realno, ako hoćete telefon sa solidnim procesorom, memorijom i kamerom, to je nekada bilo oko 330€, sada je otišlo na 400 do 450. Ima solidnih telefona i za manje para naravno, ali ovo je neki kompromis gde je većina potreba zadovoljena.

kaboom

pre 3 godine

Šljamsung srednje klase (tipa a40-41) najisplatovija kupovina za malo ispod 250€.
Huamuajei i da mi poklone - samo bih ga prodao, hardver solidan sw dno.

Žaomi nisu uopšte loši i za iste pare nude hardverski više od šljamzunga ali i njihov sw mi jednostavno ne leŸi.

CAT zanimljiv al retki modeli.

Jabuku nikad više Jail OS ma koliko dobra bila.
Ostali... nisu vredni pomena, lg previše brljotina na dkupim modelima koje nisu kompenzovali kupcima da bih iolo pomislio na novi a svi ddugi su samo konfekcija

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

nikad mi nece biti jasno cemu sluze telefoni od 700-800€ ja licno imam huawei p smart z, telefon koristim za zvanje, poruke, internet i to je to i ovaj telefon funkcionise savrseno imam i nekih 10-tak aplikacija i sve radi bez greske telefon kosta 150-200€, sta ce mi pruziti onaj od 700-800€ sto ovaj ne moze, otvorice aplikaciju za pola sekunde brze od mog, hmmmm pola sekunde mi zaista ne igra u zivotu, bice bolja fotografija, za redovnu zivotnu upotrebu zaista nema potrebe za boljim slikama, ako zaista zelim jednom u 5 godina ekstra kvalitet ponecu fotoaparat, ekran je bolji, na 6-7-8 inca kvalitet se nesto bitno razlikuje, pa nije to televizor od 49 inca pa da ima smisla juriti kvalitet slike do tih granica, ne znam mozda sam ja lud i nevidim prednosti tih telefona od 700-800€ da nekazem ove od 1000+

ponosni vlasnik telefona od 1 dinar

pre 3 godine

Postavljene cene u anketi su izrazito niske. Pola Srbije nosi telefone skuplje od 500 eura a veliki broj čak i skuplje od 1.000.
(Nisam čiko ja!, 28. septembar 2020 12:00)

U pravu si da pola Srbije koristi telefone skuplje od 500€. Ista ta polovina jede najgori parizer da bi mogli da poseduju taj telefon. Anketa je pravljena za realne potrošače

Mikajlo

pre 3 godine

Ne razumem kada neko kaze da su cene telefona samo nama skupe, jer mi ne mozemo da priustimo.

Evo, ja mogu da priustim cokoladu od 2000 dinara. To ne znaci da ne bih rekao da je ta cokolada preterano skupa, samo zato sto mogu da je priustim.

Kada je nesto skupo, to je zaista skupo, nezavisno od naseg budzeta.

Osim toga, mozete procitati i komentare ljudi sa zapada, koji kazu da su ti telefoni veoma skupi.

Ne shvatam sta mi ti skupoceni telefoni uopste pruzaju u odnosu na ove jeftinije, osim nekih poboljsanja, koji ne vrede 1000 evra.

Kada bih vam reako da mogu da vam unapredim telefon, da ima mnogo bolju kameru, i da bude 2 puta brzi i bolji, da li biste mi za to platili 200 evra? A 500? Pa naravno da ne biste. A to upravo i dobijate kupovinom novog telefona.

I osim toga, obavezno smanjite osvetljenje na telefonu da ustedite bateriju, a tada slika na displeju postane goreg kvaliteta nego na jeftinom 480p displeju.

ZhongGuoRen

pre 3 godine

S obzirom da sam juče kupio OnePlus 8 pro 12+256gb 5G za malo ispod 1000$, ništa od navedenog.. Odličan telefon izmedju ostalog...

realno

pre 3 godine

Postavljene cene u anketi su izrazito niske. Pola Srbije nosi telefone skuplje od 500 eura a veliki broj čak i skuplje od 1.000.
(Nisam čiko ja!, 28. septembar 2020 12:00)

Tuzna istina... Ja imam mesecna primanja oko 70k, 33god i koristim mobilni dosta. Skoro svaki posao mi zavrsava galaxy s7. Cemu potreba ljudi za nepotrebnim bacanjem para apsolutno mi nije jasno. Nego trendovi (sistem vrednosti) su u ovoj zemlji nacisto poremeceni. Tako da moze da bude soba neokrecena ali mobilni od 1000e mora da se ima jer se on jelte vidi u drustvu.

C i n i k

pre 3 godine

iPhone ne postoji da je jeftiniji od 650,700 e ako ne racunam SE.
Sto se tice androida svakako da postoje telefoni i za 100 e i oni zavrsavaju posao, u sustini je prica prosta, za svakog na trzistu postoji roba a kupovina zavisi od zelja i budzeta..

realno

pre 3 godine

Gde da glasam za 1350€, pošto me je toliko izašao novi iPhone 11 Pro Max.
(37, 28. septembar 2020 12:06)

Napravi folder o svojoj sujeti u svom iphone bla bla max ultra giga i tu glasaj.

boles uzela maha

pre 3 godine

Cene su nenormalne, da ne kazem bolesne. Telefoni bi trebalo da su 100-150 za manje zahtevne korisnike, 200-300 neki midrange i 400-500 flagship, sve preko toga apsolutno nije normalno (ni oni koji traze toliko ni oni koji daju).

1000-1500e za parce stakla s kamerom ne bih dao ni da sam Jeff Bezos, Bill Gates ili tako neki multimilijarder

Na svake tri godine novi telefon

pre 3 godine

Cene telefona su neopravdano visoke, pod tim ne mislim na prodavce jer oni samo preprodaju vec na proizvodjace koji odredjuju pocetnu cenu.
Procesori, displeji, maticne ploce se kupuju od specijalizovanih proizvodjaca i cena zavisi od generacije komponente, proizvodjac telefona ulaze samo u dizajn uredjaja, marketing i optimizaciju.
Realna cena smartfona jeste ona po kojoj se nov prodaje nakon godinu dana od izlaska.

Mikii

pre 3 godine

Gde da glasam za 1350€, pošto me je toliko izašao novi iPhone 11 Pro Max.
(37, 28. septembar 2020 12:06)

Eh, muko moja bedna, iskompleksirana.

Sani Kroket

pre 3 godine

Dajem od prilike 300€. modeli srednje klase. Posto svi imaju maske i skoro su isti, nit se vise zna nit se vidi koji je tacno model...a i boli me bas uvo. Trenutno pisem sa telefona koji je usao u petu godinu koriscenja i dalje radi super i nije zastareo, tako da je notorna gluposti i zelje proizvodjaca da svake godine menjamo telefone! Mogu sebi da priustim bukvalno koji god pozelim telefon, cak i najskuplje jabuke, ali me uopste ne zanima

Mikii

pre 3 godine

Gde da glasam za 1350€, pošto me je toliko izašao novi iPhone 11 Pro Max.
(37, 28. septembar 2020 12:06)

Eh, muko moja bedna, iskompleksirana.

realno

pre 3 godine

Gde da glasam za 1350€, pošto me je toliko izašao novi iPhone 11 Pro Max.
(37, 28. septembar 2020 12:06)

Napravi folder o svojoj sujeti u svom iphone bla bla max ultra giga i tu glasaj.

ponosni vlasnik telefona od 1 dinar

pre 3 godine

Postavljene cene u anketi su izrazito niske. Pola Srbije nosi telefone skuplje od 500 eura a veliki broj čak i skuplje od 1.000.
(Nisam čiko ja!, 28. septembar 2020 12:00)

U pravu si da pola Srbije koristi telefone skuplje od 500€. Ista ta polovina jede najgori parizer da bi mogli da poseduju taj telefon. Anketa je pravljena za realne potrošače

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

nikad mi nece biti jasno cemu sluze telefoni od 700-800€ ja licno imam huawei p smart z, telefon koristim za zvanje, poruke, internet i to je to i ovaj telefon funkcionise savrseno imam i nekih 10-tak aplikacija i sve radi bez greske telefon kosta 150-200€, sta ce mi pruziti onaj od 700-800€ sto ovaj ne moze, otvorice aplikaciju za pola sekunde brze od mog, hmmmm pola sekunde mi zaista ne igra u zivotu, bice bolja fotografija, za redovnu zivotnu upotrebu zaista nema potrebe za boljim slikama, ako zaista zelim jednom u 5 godina ekstra kvalitet ponecu fotoaparat, ekran je bolji, na 6-7-8 inca kvalitet se nesto bitno razlikuje, pa nije to televizor od 49 inca pa da ima smisla juriti kvalitet slike do tih granica, ne znam mozda sam ja lud i nevidim prednosti tih telefona od 700-800€ da nekazem ove od 1000+

realno

pre 3 godine

Postavljene cene u anketi su izrazito niske. Pola Srbije nosi telefone skuplje od 500 eura a veliki broj čak i skuplje od 1.000.
(Nisam čiko ja!, 28. septembar 2020 12:00)

Tuzna istina... Ja imam mesecna primanja oko 70k, 33god i koristim mobilni dosta. Skoro svaki posao mi zavrsava galaxy s7. Cemu potreba ljudi za nepotrebnim bacanjem para apsolutno mi nije jasno. Nego trendovi (sistem vrednosti) su u ovoj zemlji nacisto poremeceni. Tako da moze da bude soba neokrecena ali mobilni od 1000e mora da se ima jer se on jelte vidi u drustvu.

boles uzela maha

pre 3 godine

Cene su nenormalne, da ne kazem bolesne. Telefoni bi trebalo da su 100-150 za manje zahtevne korisnike, 200-300 neki midrange i 400-500 flagship, sve preko toga apsolutno nije normalno (ni oni koji traze toliko ni oni koji daju).

1000-1500e za parce stakla s kamerom ne bih dao ni da sam Jeff Bezos, Bill Gates ili tako neki multimilijarder

esi mi dobar !

pre 3 godine

Gledam odrpance po gradskom prevozu sa tlefonima od 800+ evra. U firmi sljaka za 350 evra pocepane patike al tel od 700e. Sizofrena raja.

Sani Kroket

pre 3 godine

Dajem od prilike 300€. modeli srednje klase. Posto svi imaju maske i skoro su isti, nit se vise zna nit se vidi koji je tacno model...a i boli me bas uvo. Trenutno pisem sa telefona koji je usao u petu godinu koriscenja i dalje radi super i nije zastareo, tako da je notorna gluposti i zelje proizvodjaca da svake godine menjamo telefone! Mogu sebi da priustim bukvalno koji god pozelim telefon, cak i najskuplje jabuke, ali me uopste ne zanima

dubrovnik

pre 3 godine

godinama sam uzimao samsung, u paketu ga plaćaš na 2 godine pa misliš da nije toliko skupo. lani sam uzeo Huawei, novi za 150e i prešao na bonove jer više ni ne zovem skoro a pogotovo ne pišem SMSove. dakle za sve mi treba samo wi-fi. mobitel je mrak, ovi za 1000e su valjda bolji ali ja nisam korisnik kome to treba. kad sam stavio na papir koliko sam uštedio u godinu dana - mogu 7 dana otići na zimovanje.

трт-мрт

pre 3 godine

Гледам да заменим тел.јер је почео да рикњава и сви тел.имају читач отиска прситију..Сад ми ви реците шта ће тел.отисак прстију?Зар то не би само полиција тј.држава да има?Немам намеру да дам више од 20.-25.000 дин.и то је то.Овце су за шишање..

boles uzela maha

pre 3 godine

(Vlada, 28. septembar 2020 15:38)

Ne foliram se, shvati, imam (mislim ne milijarde kao Bezos ali dovoljno da mesecno kupujem po jedan i ne osetim) ali ne dam. Ja da placam 1500e nesto sto sa R&D, proizvodnjom i transportom ne kosta vise od 300e nece da moze.
To sto su oni u cenu ugradili marketing (trovanje reklamama, product placement u svim serijama, filmovima, dokumentarcima), bahanalije (ruckovi, vecere, letovanja, zimovanja, izlete, pica, droge, prostitutke, privatne dzetove za sve u kompaniji od osrednjeg inzenjera do direktora), izgradnju Tadz Mahala kao sedista kompanije i iznajmljivanje najskupljih lokala za prodavnice mene uopste ne interesuje.

majstor

pre 3 godine

cenim da 95% vlasnika skupih telefona ga ima samo da pokazu da im se moze iako vecina nema da ode ni na letovanje koje je u ceni telefona... kompleksi su cudo... telefon od 200-300 evrra ce svakome skoro da radi posao, nece valjda da se bavi poslom na telefonu

C i n i k

pre 3 godine

iPhone ne postoji da je jeftiniji od 650,700 e ako ne racunam SE.
Sto se tice androida svakako da postoje telefoni i za 100 e i oni zavrsavaju posao, u sustini je prica prosta, za svakog na trzistu postoji roba a kupovina zavisi od zelja i budzeta..

najcrnji

pre 3 godine

Moja žena radi u Apple-u i uvek kupuje flagship model reda radi. Ja imam neku bezimenu Nokiju. Kvalitet života nam je vrlo sličan.

Бг

pre 3 godine

Има добрих телефона око 150 евра.
Онда оних око 200 до 250, који завршавају све.
Баш ако хоћете да се искористе то су телефони до 350 евра.

Све остало је скупио у односу шта нуде..

Thor

pre 3 godine

Evo bas prije par dana, moj drugar je kupio smartfon Xiaomi Poco NFC 3 i mislim da ga je platio ispod 300e, mada nisam siguran. Mislim oko 260-270e tako nesto. Ja gledam taj smartfon, drzim ga u ruci i pitam covjeka, je li siguran da ga je platio ispod 300e. On uze telefon, ukuca Multicom na google, i u toj prodavnici vidimo 270e da kosta.

Smartfon je toliko dobar, toliko brz da sam ja mislio da kosta maltene oko 500e. Ja smatram da covjek prije svega danas ima jako velik i dobar izbor smartfona ispod 300-350e. Mislim da je bespotrebno za smartfon davati po 1000e. Naravno ko ima, zasto da ne? Ali posto vecina nema, ovi smartfoni iz srednjeg ranga postaju sve bolji i bolji. Primjetio sam da je i kamera dosta solidna, te kad sagledate sve iz perspektive ulozeno - dobijeno, mozete bit izuzetno zadovoljni. Eto meni je upako u oko taj Xiaomi Poco 3, mada tu realno ima jos dosta smartfona iz istog ranga koji su odlicni.

seed

pre 3 godine

Samo ako uspem da ga nabavim, moj sledeći telefon je pinePhone uz neki linux prilagođen tom telefonu.
Najzad postoji mogućnost da telefon koji sam kupio postane MOJ uređaj i da ga koristim kako ja želim.

Aca

pre 3 godine

Uuuuu nekima je najskuplji telefon statusni simbol makar nemao leba da jede i kuca-stan u rasulu al kad izadje da se vidi da ima najnoviji telefon znam licno primere kao i automobili uostalom.

Zurkolomac

pre 3 godine

Za jednu iKrsinu bih izdvojio citavih 0,01 centa bez razmisljanja, a posle bih ga prodao nekom ogranicenom Jabukoidu za tricavih 1500 evra...

Džoni

pre 3 godine

Glasao sam za najmanju cifru, mada ako bih ikada dao 164 evra, eto isprsio bih se i za celih 166.
Više od 150€ za nešto što ako padne istog trenutka vredi najmanje deset puta manje je naprosto glupost. Doduše da nije te gluposti, možda bih i ja morao da izvojim više, ovako trenutno koristim meni dovoljno kvalitetan Sony M5 koji me košta čitavih 10€. Plus za te pare već imam i rezervni displej i bateriju. Verovatno i njega uskoro zamenim, ali unutar istog "cenovnog ranga". Još doduše nisam utvrdio zašto bi mi trebao bolji, nego da se bacim u luksuz, sad već za te pare mogu i bolji da sastavim.😉

Ergo, dao bih 164 za novi, i čitavih 166 (nek ide život!) samo već odavno nisam imao takve potrebe. Niti ću dokle god ima polovnih za par stotina dinara koji su novi koštali par stotina evra pre samo 3-5 godina.

srb

pre 3 godine

@boles uzela maha
E,vidis, tako prica neko ko zna vrednost novca koji zaradjuje i svestan je koliko stvari oko njega vrede. Ne pricam o zakonu ponude i traznje nego o svakom coveku pojedinacno, kad ti pare padnu sa neba onda 1500e svake godine za tel i nije tako mnogo ali kada ih zaradis onda gledas koliko im para stavljas u dzep nicim izazvanim. Bravo za komentar.

Neplivač

pre 3 godine

Očekujem da opensource zajednice naprave totalni bum na tržištu smartfona. Linux na mobilnom, vrh! Neki Mobian ili KDE operativni sistem

Mikajlo

pre 3 godine

Ne razumem kada neko kaze da su cene telefona samo nama skupe, jer mi ne mozemo da priustimo.

Evo, ja mogu da priustim cokoladu od 2000 dinara. To ne znaci da ne bih rekao da je ta cokolada preterano skupa, samo zato sto mogu da je priustim.

Kada je nesto skupo, to je zaista skupo, nezavisno od naseg budzeta.

Osim toga, mozete procitati i komentare ljudi sa zapada, koji kazu da su ti telefoni veoma skupi.

Ne shvatam sta mi ti skupoceni telefoni uopste pruzaju u odnosu na ove jeftinije, osim nekih poboljsanja, koji ne vrede 1000 evra.

Kada bih vam reako da mogu da vam unapredim telefon, da ima mnogo bolju kameru, i da bude 2 puta brzi i bolji, da li biste mi za to platili 200 evra? A 500? Pa naravno da ne biste. A to upravo i dobijate kupovinom novog telefona.

I osim toga, obavezno smanjite osvetljenje na telefonu da ustedite bateriju, a tada slika na displeju postane goreg kvaliteta nego na jeftinom 480p displeju.

Na svake tri godine novi telefon

pre 3 godine

Cene telefona su neopravdano visoke, pod tim ne mislim na prodavce jer oni samo preprodaju vec na proizvodjace koji odredjuju pocetnu cenu.
Procesori, displeji, maticne ploce se kupuju od specijalizovanih proizvodjaca i cena zavisi od generacije komponente, proizvodjac telefona ulaze samo u dizajn uredjaja, marketing i optimizaciju.
Realna cena smartfona jeste ona po kojoj se nov prodaje nakon godinu dana od izlaska.

zzz

pre 3 godine

Kad je izašao samsung s9, uzeo sam s8, izašao je oko 400e, nije malo ali skoro duplo manje od s9 u tom trenutku, evo skoro ce mu 3 god. radi kao avion, moze još toliko sigurno. Moja preporuka je uzeti neki godinu dana star flagship, taman kad mu se cena normalizuje i gurati dok ide, mada i danasnja srednja klasa je odlična isto...

Legend

pre 3 godine

Gle komentare,niko "ne razume" čemu telefoni od preko 358 dinara služe jer su parče stakla sa kamerom i svakog u komentarima služi telefon 20+ godina koji su platili 1990tih 27 maraka u to vreme i dan danas sve radi radi kao novo na njemu,ali zato anketa jasno pokazuje kako bi svi platili 470$+ za nov telefon. Ma hajde,tek kada ima anonimnost na internetu svi prikazuju svoje pravo lice.Kao svi sad štede na telefonima,ali zato voze kante od kola koje popravljaju 2 puta mesečno,loču pivčinu svaki drugi dan u kafanama i puše po 2 paklice dnevno i na to im ode prosečan flagship u 2-3 meseca,ali zato će im to što uštede na telefonu totalno promeniti život.

Mrki

pre 3 godine

Iskreno nisam pacenik i kompleksas za telefonima. Uzimao sam pre telefone nize klase i tacno pred istek garancije pocinju da baguju i crkavaju.Pa sam se odlucio da uzmem Samsung S20+ pa sad nadam se da ce pregurati 2 god. Dok ga ne sahranim ne treba mi drugi.

little.miss.spring

pre 3 godine

@Nisam čiko ja

Pitanje je bilo "Koliko biste platili?", temeljeno na nekoj prosečnoj ceni kod domaćih korisnika, pretpostavljam kad bi kupovali za keš.. Budući da ovde većina kupuje telefone na rate, nije ni čudo što veliki broj ima skupe telefone.

nedostizni

pre 3 godine

Realno, ako hoćete telefon sa solidnim procesorom, memorijom i kamerom, to je nekada bilo oko 330€, sada je otišlo na 400 do 450. Ima solidnih telefona i za manje para naravno, ali ovo je neki kompromis gde je većina potreba zadovoljena.

EU Citizen

pre 3 godine

Pa ja bih platio i pet puta više od 471$, da mi neko nudi telefon kakav bih ja želeo da imam, dakle, nešto što se od 0-100 puni za manje od 15 minuta, nema ružan uski oblik današnjih telefona, pravljen za devojčice, Kineze i feminizirane zapadnjake sa malim ručicama, :) i ima vrhunske. ostale specifikacije, a još kad bi takav telefon bio na nekom Linuxu koji nativno tera većinu Android aplikacija, nema para koje ne bih dao, jer telefon koristim više od auta, pa nike logično da auto plaćam nekoliko desetina puta više nego telefon :)) U realnom svetu, ne bih dao više od 600-700 evra za na tržištu dostupne modele telefona, jer ne vrede više, i neću ni dati, jer moji omiljeni proizvođači, Samsung i LG, čije sam phablete Note i V-serije do sada isključivo koristio, drastično zaostaju sa, za mene, jer gazim telefon pošteno, jako važnim brzim punjenjem, pa njihovi top modeli za moje potrebe i ukus uopšte ne opravdavaju svoju visoku cenu od hiljadu i nešto evra, i moj sledeći telefon će verovatno biti neki novi top model OnePlus, Oppo ili, eventualno, Meizu, jer su oni, uz Xiaomi, koji ne volim (nije se pokazao kao kvalitetan kad sam svojevrememo kupovao za radnike) najdalje otišli sa tehnikama brzog punjenja baterije od, momentalno, stotinak vati, što je već, za najbrže tehnologije i modele, oko pola sata od 0-100%, dakle približava se mojim specifikacijama, a kad sam poslednji put proveravao, to je otprilike i koštalo tih 600-700 evra :))

Vlada

pre 3 godine

(boles uzela maha, 28. septembar 2020 12:28)

Ne foliraj se, da imaš naravno da bi dao. Kad vratim film unazad i setim se sebe iz dana kad nisam imao love kao sad, isto sam tako mislio da nikad ne bi dao veće pare za telefon, patike, auto.... Međutim, sad kad dosta zarađujem dao sam mnogo više nego šta sam mogao da zamislim. Jednostavno zašto bih kupio neki jeftin telefon kad mogu da platim 1500 za najbolji.

Eldorado

pre 3 godine

Zanimljiv podatak za bliski istok, imaju najviše para a nose najjeftinije telefone.
Telefoni srednje klase su dovoljni 99,9% populacije, sve preko 500€ je ili za entuzijaste ili za bogate (da ne kažem za one koji hoće da se pokažu bogatima).
Za one najskuplje uglavnom plaćate ime, jer iPhone košta $200 da se napravi (a onima koji ih prave daju bedne dnevnice) sve ostalo je marketing.
Da se ne uvrede ljubitelji iPhone-a, isto važi i za ostale.

Što se tiče cene, mi smo tu još i dobri. Brazil i Turska su ubedljivo najskuplje zemlje za kupovinu bilo čega.

DWaLiN

pre 3 godine

Ja sam još na Mi a2 4/64 evo već ulazim u 3 godinu. Startovao sa androidom 8 sada sam na androidu 10 . Platio ga nešto oko 250 eura ,tako nešto. Promenio mu bateriju pre mesec dana . Prezadovoljan korisnik .
Ranije sam bio na duplo skupljim telefonima pa , većinom htc i LG, ništa nešto naročito se ne razlikuje u radu, da bi pričao o ogromnim razlikama.
Nameran sam da ovaj nosim još makar godinu dana pa ću uzeti opet telefon u toj cenovnoj kategoriji.
Pošti već čujem ljude da počinju da govore o šaomiju da se već najeo para pa počinje da zeza mislim da će mi sledeći biti neki Realme , za koji kažu da je kao šaomi iz onih dana slave best bay telefona.

kaboom

pre 3 godine

Šljamsung srednje klase (tipa a40-41) najisplatovija kupovina za malo ispod 250€.
Huamuajei i da mi poklone - samo bih ga prodao, hardver solidan sw dno.

Žaomi nisu uopšte loši i za iste pare nude hardverski više od šljamzunga ali i njihov sw mi jednostavno ne leŸi.

CAT zanimljiv al retki modeli.

Jabuku nikad više Jail OS ma koliko dobra bila.
Ostali... nisu vredni pomena, lg previše brljotina na dkupim modelima koje nisu kompenzovali kupcima da bih iolo pomislio na novi a svi ddugi su samo konfekcija

Bogoje Panajotović

pre 3 godine

(zivot je ringispil i kola na sudaranje..., 28. septembar 2020 12:50)

"Šta će mi, ne treba mi"
Koliko vidim, niko ti nije ni nudio skup telefon, od čega se braniš?! Pozdrav.

ciga

pre 3 godine

Sirotinja će da viče nikad više od 200e,a da kojim slučajem nisu sirotinja davali bi i 1000e.No šta da se radi,lažni moral je uvek prisutan kod nas.

ZhongGuoRen

pre 3 godine

S obzirom da sam juče kupio OnePlus 8 pro 12+256gb 5G za malo ispod 1000$, ništa od navedenog.. Odličan telefon izmedju ostalog...

Saul Goodman

pre 3 godine

Kupiti telefon skuplji od 400€ ravno je bacanju para niz vetar. U tom cenovnom rangu može se kupiti kvalitetan telefon , a sve preko toga je prodavanje mu.a za bubrege...

Đokče

pre 3 godine

Za jednu iKrsinu bih izdvojio citavih 0,01 centa bez razmisljanja, a posle bih ga prodao nekom ogranicenom Jabukoidu za tricavih 1500 evra...
(Zurkolomac, 28. septembar 2020 16:50)

Hajde, priznaj nam, da te je ostavila devojka koja je imala iPhone, i da si ostao u “zelenom oblačiću” zauvek...

Podrška za Zurkolomca!

Vlada

pre 3 godine

(boles uzela maha, 28. septembar 2020 12:28)

Ne foliraj se, da imaš naravno da bi dao. Kad vratim film unazad i setim se sebe iz dana kad nisam imao love kao sad, isto sam tako mislio da nikad ne bi dao veće pare za telefon, patike, auto.... Međutim, sad kad dosta zarađujem dao sam mnogo više nego šta sam mogao da zamislim. Jednostavno zašto bih kupio neki jeftin telefon kad mogu da platim 1500 za najbolji.

ZhongGuoRen

pre 3 godine

S obzirom da sam juče kupio OnePlus 8 pro 12+256gb 5G za malo ispod 1000$, ništa od navedenog.. Odličan telefon izmedju ostalog...

Legend

pre 3 godine

Gle komentare,niko "ne razume" čemu telefoni od preko 358 dinara služe jer su parče stakla sa kamerom i svakog u komentarima služi telefon 20+ godina koji su platili 1990tih 27 maraka u to vreme i dan danas sve radi radi kao novo na njemu,ali zato anketa jasno pokazuje kako bi svi platili 470$+ za nov telefon. Ma hajde,tek kada ima anonimnost na internetu svi prikazuju svoje pravo lice.Kao svi sad štede na telefonima,ali zato voze kante od kola koje popravljaju 2 puta mesečno,loču pivčinu svaki drugi dan u kafanama i puše po 2 paklice dnevno i na to im ode prosečan flagship u 2-3 meseca,ali zato će im to što uštede na telefonu totalno promeniti život.

kaboom

pre 3 godine

Šljamsung srednje klase (tipa a40-41) najisplatovija kupovina za malo ispod 250€.
Huamuajei i da mi poklone - samo bih ga prodao, hardver solidan sw dno.

Žaomi nisu uopšte loši i za iste pare nude hardverski više od šljamzunga ali i njihov sw mi jednostavno ne leŸi.

CAT zanimljiv al retki modeli.

Jabuku nikad više Jail OS ma koliko dobra bila.
Ostali... nisu vredni pomena, lg previše brljotina na dkupim modelima koje nisu kompenzovali kupcima da bih iolo pomislio na novi a svi ddugi su samo konfekcija

EU Citizen

pre 3 godine

Pa ja bih platio i pet puta više od 471$, da mi neko nudi telefon kakav bih ja želeo da imam, dakle, nešto što se od 0-100 puni za manje od 15 minuta, nema ružan uski oblik današnjih telefona, pravljen za devojčice, Kineze i feminizirane zapadnjake sa malim ručicama, :) i ima vrhunske. ostale specifikacije, a još kad bi takav telefon bio na nekom Linuxu koji nativno tera većinu Android aplikacija, nema para koje ne bih dao, jer telefon koristim više od auta, pa nike logično da auto plaćam nekoliko desetina puta više nego telefon :)) U realnom svetu, ne bih dao više od 600-700 evra za na tržištu dostupne modele telefona, jer ne vrede više, i neću ni dati, jer moji omiljeni proizvođači, Samsung i LG, čije sam phablete Note i V-serije do sada isključivo koristio, drastično zaostaju sa, za mene, jer gazim telefon pošteno, jako važnim brzim punjenjem, pa njihovi top modeli za moje potrebe i ukus uopšte ne opravdavaju svoju visoku cenu od hiljadu i nešto evra, i moj sledeći telefon će verovatno biti neki novi top model OnePlus, Oppo ili, eventualno, Meizu, jer su oni, uz Xiaomi, koji ne volim (nije se pokazao kao kvalitetan kad sam svojevrememo kupovao za radnike) najdalje otišli sa tehnikama brzog punjenja baterije od, momentalno, stotinak vati, što je već, za najbrže tehnologije i modele, oko pola sata od 0-100%, dakle približava se mojim specifikacijama, a kad sam poslednji put proveravao, to je otprilike i koštalo tih 600-700 evra :))

ciga

pre 3 godine

Sirotinja će da viče nikad više od 200e,a da kojim slučajem nisu sirotinja davali bi i 1000e.No šta da se radi,lažni moral je uvek prisutan kod nas.

nedostizni

pre 3 godine

Realno, ako hoćete telefon sa solidnim procesorom, memorijom i kamerom, to je nekada bilo oko 330€, sada je otišlo na 400 do 450. Ima solidnih telefona i za manje para naravno, ali ovo je neki kompromis gde je većina potreba zadovoljena.

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

nikad mi nece biti jasno cemu sluze telefoni od 700-800€ ja licno imam huawei p smart z, telefon koristim za zvanje, poruke, internet i to je to i ovaj telefon funkcionise savrseno imam i nekih 10-tak aplikacija i sve radi bez greske telefon kosta 150-200€, sta ce mi pruziti onaj od 700-800€ sto ovaj ne moze, otvorice aplikaciju za pola sekunde brze od mog, hmmmm pola sekunde mi zaista ne igra u zivotu, bice bolja fotografija, za redovnu zivotnu upotrebu zaista nema potrebe za boljim slikama, ako zaista zelim jednom u 5 godina ekstra kvalitet ponecu fotoaparat, ekran je bolji, na 6-7-8 inca kvalitet se nesto bitno razlikuje, pa nije to televizor od 49 inca pa da ima smisla juriti kvalitet slike do tih granica, ne znam mozda sam ja lud i nevidim prednosti tih telefona od 700-800€ da nekazem ove od 1000+

Mikii

pre 3 godine

Gde da glasam za 1350€, pošto me je toliko izašao novi iPhone 11 Pro Max.
(37, 28. septembar 2020 12:06)

Eh, muko moja bedna, iskompleksirana.

Džoni

pre 3 godine

Glasao sam za najmanju cifru, mada ako bih ikada dao 164 evra, eto isprsio bih se i za celih 166.
Više od 150€ za nešto što ako padne istog trenutka vredi najmanje deset puta manje je naprosto glupost. Doduše da nije te gluposti, možda bih i ja morao da izvojim više, ovako trenutno koristim meni dovoljno kvalitetan Sony M5 koji me košta čitavih 10€. Plus za te pare već imam i rezervni displej i bateriju. Verovatno i njega uskoro zamenim, ali unutar istog "cenovnog ranga". Još doduše nisam utvrdio zašto bi mi trebao bolji, nego da se bacim u luksuz, sad već za te pare mogu i bolji da sastavim.😉

Ergo, dao bih 164 za novi, i čitavih 166 (nek ide život!) samo već odavno nisam imao takve potrebe. Niti ću dokle god ima polovnih za par stotina dinara koji su novi koštali par stotina evra pre samo 3-5 godina.

Zurkolomac

pre 3 godine

Za jednu iKrsinu bih izdvojio citavih 0,01 centa bez razmisljanja, a posle bih ga prodao nekom ogranicenom Jabukoidu za tricavih 1500 evra...

трт-мрт

pre 3 godine

Гледам да заменим тел.јер је почео да рикњава и сви тел.имају читач отиска прситију..Сад ми ви реците шта ће тел.отисак прстију?Зар то не би само полиција тј.држава да има?Немам намеру да дам више од 20.-25.000 дин.и то је то.Овце су за шишање..

Bogoje Panajotović

pre 3 godine

(zivot je ringispil i kola na sudaranje..., 28. septembar 2020 12:50)

"Šta će mi, ne treba mi"
Koliko vidim, niko ti nije ni nudio skup telefon, od čega se braniš?! Pozdrav.

Neplivač

pre 3 godine

Očekujem da opensource zajednice naprave totalni bum na tržištu smartfona. Linux na mobilnom, vrh! Neki Mobian ili KDE operativni sistem

boles uzela maha

pre 3 godine

Cene su nenormalne, da ne kazem bolesne. Telefoni bi trebalo da su 100-150 za manje zahtevne korisnike, 200-300 neki midrange i 400-500 flagship, sve preko toga apsolutno nije normalno (ni oni koji traze toliko ni oni koji daju).

1000-1500e za parce stakla s kamerom ne bih dao ni da sam Jeff Bezos, Bill Gates ili tako neki multimilijarder

realno

pre 3 godine

Gde da glasam za 1350€, pošto me je toliko izašao novi iPhone 11 Pro Max.
(37, 28. septembar 2020 12:06)

Napravi folder o svojoj sujeti u svom iphone bla bla max ultra giga i tu glasaj.

realno

pre 3 godine

Postavljene cene u anketi su izrazito niske. Pola Srbije nosi telefone skuplje od 500 eura a veliki broj čak i skuplje od 1.000.
(Nisam čiko ja!, 28. septembar 2020 12:00)

Tuzna istina... Ja imam mesecna primanja oko 70k, 33god i koristim mobilni dosta. Skoro svaki posao mi zavrsava galaxy s7. Cemu potreba ljudi za nepotrebnim bacanjem para apsolutno mi nije jasno. Nego trendovi (sistem vrednosti) su u ovoj zemlji nacisto poremeceni. Tako da moze da bude soba neokrecena ali mobilni od 1000e mora da se ima jer se on jelte vidi u drustvu.

seed

pre 3 godine

Samo ako uspem da ga nabavim, moj sledeći telefon je pinePhone uz neki linux prilagođen tom telefonu.
Najzad postoji mogućnost da telefon koji sam kupio postane MOJ uređaj i da ga koristim kako ja želim.

Na svake tri godine novi telefon

pre 3 godine

Cene telefona su neopravdano visoke, pod tim ne mislim na prodavce jer oni samo preprodaju vec na proizvodjace koji odredjuju pocetnu cenu.
Procesori, displeji, maticne ploce se kupuju od specijalizovanih proizvodjaca i cena zavisi od generacije komponente, proizvodjac telefona ulaze samo u dizajn uredjaja, marketing i optimizaciju.
Realna cena smartfona jeste ona po kojoj se nov prodaje nakon godinu dana od izlaska.

Mrki

pre 3 godine

Iskreno nisam pacenik i kompleksas za telefonima. Uzimao sam pre telefone nize klase i tacno pred istek garancije pocinju da baguju i crkavaju.Pa sam se odlucio da uzmem Samsung S20+ pa sad nadam se da ce pregurati 2 god. Dok ga ne sahranim ne treba mi drugi.

majstor

pre 3 godine

cenim da 95% vlasnika skupih telefona ga ima samo da pokazu da im se moze iako vecina nema da ode ni na letovanje koje je u ceni telefona... kompleksi su cudo... telefon od 200-300 evrra ce svakome skoro da radi posao, nece valjda da se bavi poslom na telefonu

C i n i k

pre 3 godine

iPhone ne postoji da je jeftiniji od 650,700 e ako ne racunam SE.
Sto se tice androida svakako da postoje telefoni i za 100 e i oni zavrsavaju posao, u sustini je prica prosta, za svakog na trzistu postoji roba a kupovina zavisi od zelja i budzeta..

ponosni vlasnik telefona od 1 dinar

pre 3 godine

Postavljene cene u anketi su izrazito niske. Pola Srbije nosi telefone skuplje od 500 eura a veliki broj čak i skuplje od 1.000.
(Nisam čiko ja!, 28. septembar 2020 12:00)

U pravu si da pola Srbije koristi telefone skuplje od 500€. Ista ta polovina jede najgori parizer da bi mogli da poseduju taj telefon. Anketa je pravljena za realne potrošače

Thor

pre 3 godine

Evo bas prije par dana, moj drugar je kupio smartfon Xiaomi Poco NFC 3 i mislim da ga je platio ispod 300e, mada nisam siguran. Mislim oko 260-270e tako nesto. Ja gledam taj smartfon, drzim ga u ruci i pitam covjeka, je li siguran da ga je platio ispod 300e. On uze telefon, ukuca Multicom na google, i u toj prodavnici vidimo 270e da kosta.

Smartfon je toliko dobar, toliko brz da sam ja mislio da kosta maltene oko 500e. Ja smatram da covjek prije svega danas ima jako velik i dobar izbor smartfona ispod 300-350e. Mislim da je bespotrebno za smartfon davati po 1000e. Naravno ko ima, zasto da ne? Ali posto vecina nema, ovi smartfoni iz srednjeg ranga postaju sve bolji i bolji. Primjetio sam da je i kamera dosta solidna, te kad sagledate sve iz perspektive ulozeno - dobijeno, mozete bit izuzetno zadovoljni. Eto meni je upako u oko taj Xiaomi Poco 3, mada tu realno ima jos dosta smartfona iz istog ranga koji su odlicni.

najcrnji

pre 3 godine

Moja žena radi u Apple-u i uvek kupuje flagship model reda radi. Ja imam neku bezimenu Nokiju. Kvalitet života nam je vrlo sličan.

zzz

pre 3 godine

Kad je izašao samsung s9, uzeo sam s8, izašao je oko 400e, nije malo ali skoro duplo manje od s9 u tom trenutku, evo skoro ce mu 3 god. radi kao avion, moze još toliko sigurno. Moja preporuka je uzeti neki godinu dana star flagship, taman kad mu se cena normalizuje i gurati dok ide, mada i danasnja srednja klasa je odlična isto...

Mikajlo

pre 3 godine

Ne razumem kada neko kaze da su cene telefona samo nama skupe, jer mi ne mozemo da priustimo.

Evo, ja mogu da priustim cokoladu od 2000 dinara. To ne znaci da ne bih rekao da je ta cokolada preterano skupa, samo zato sto mogu da je priustim.

Kada je nesto skupo, to je zaista skupo, nezavisno od naseg budzeta.

Osim toga, mozete procitati i komentare ljudi sa zapada, koji kazu da su ti telefoni veoma skupi.

Ne shvatam sta mi ti skupoceni telefoni uopste pruzaju u odnosu na ove jeftinije, osim nekih poboljsanja, koji ne vrede 1000 evra.

Kada bih vam reako da mogu da vam unapredim telefon, da ima mnogo bolju kameru, i da bude 2 puta brzi i bolji, da li biste mi za to platili 200 evra? A 500? Pa naravno da ne biste. A to upravo i dobijate kupovinom novog telefona.

I osim toga, obavezno smanjite osvetljenje na telefonu da ustedite bateriju, a tada slika na displeju postane goreg kvaliteta nego na jeftinom 480p displeju.

dubrovnik

pre 3 godine

godinama sam uzimao samsung, u paketu ga plaćaš na 2 godine pa misliš da nije toliko skupo. lani sam uzeo Huawei, novi za 150e i prešao na bonove jer više ni ne zovem skoro a pogotovo ne pišem SMSove. dakle za sve mi treba samo wi-fi. mobitel je mrak, ovi za 1000e su valjda bolji ali ja nisam korisnik kome to treba. kad sam stavio na papir koliko sam uštedio u godinu dana - mogu 7 dana otići na zimovanje.

boles uzela maha

pre 3 godine

(Vlada, 28. septembar 2020 15:38)

Ne foliram se, shvati, imam (mislim ne milijarde kao Bezos ali dovoljno da mesecno kupujem po jedan i ne osetim) ali ne dam. Ja da placam 1500e nesto sto sa R&D, proizvodnjom i transportom ne kosta vise od 300e nece da moze.
To sto su oni u cenu ugradili marketing (trovanje reklamama, product placement u svim serijama, filmovima, dokumentarcima), bahanalije (ruckovi, vecere, letovanja, zimovanja, izlete, pica, droge, prostitutke, privatne dzetove za sve u kompaniji od osrednjeg inzenjera do direktora), izgradnju Tadz Mahala kao sedista kompanije i iznajmljivanje najskupljih lokala za prodavnice mene uopste ne interesuje.

DWaLiN

pre 3 godine

Ja sam još na Mi a2 4/64 evo već ulazim u 3 godinu. Startovao sa androidom 8 sada sam na androidu 10 . Platio ga nešto oko 250 eura ,tako nešto. Promenio mu bateriju pre mesec dana . Prezadovoljan korisnik .
Ranije sam bio na duplo skupljim telefonima pa , većinom htc i LG, ništa nešto naročito se ne razlikuje u radu, da bi pričao o ogromnim razlikama.
Nameran sam da ovaj nosim još makar godinu dana pa ću uzeti opet telefon u toj cenovnoj kategoriji.
Pošti već čujem ljude da počinju da govore o šaomiju da se već najeo para pa počinje da zeza mislim da će mi sledeći biti neki Realme , za koji kažu da je kao šaomi iz onih dana slave best bay telefona.

Sani Kroket

pre 3 godine

Dajem od prilike 300€. modeli srednje klase. Posto svi imaju maske i skoro su isti, nit se vise zna nit se vidi koji je tacno model...a i boli me bas uvo. Trenutno pisem sa telefona koji je usao u petu godinu koriscenja i dalje radi super i nije zastareo, tako da je notorna gluposti i zelje proizvodjaca da svake godine menjamo telefone! Mogu sebi da priustim bukvalno koji god pozelim telefon, cak i najskuplje jabuke, ali me uopste ne zanima

little.miss.spring

pre 3 godine

@Nisam čiko ja

Pitanje je bilo "Koliko biste platili?", temeljeno na nekoj prosečnoj ceni kod domaćih korisnika, pretpostavljam kad bi kupovali za keš.. Budući da ovde većina kupuje telefone na rate, nije ni čudo što veliki broj ima skupe telefone.

esi mi dobar !

pre 3 godine

Gledam odrpance po gradskom prevozu sa tlefonima od 800+ evra. U firmi sljaka za 350 evra pocepane patike al tel od 700e. Sizofrena raja.

Saul Goodman

pre 3 godine

Kupiti telefon skuplji od 400€ ravno je bacanju para niz vetar. U tom cenovnom rangu može se kupiti kvalitetan telefon , a sve preko toga je prodavanje mu.a za bubrege...

Бг

pre 3 godine

Има добрих телефона око 150 евра.
Онда оних око 200 до 250, који завршавају све.
Баш ако хоћете да се искористе то су телефони до 350 евра.

Све остало је скупио у односу шта нуде..

Eldorado

pre 3 godine

Zanimljiv podatak za bliski istok, imaju najviše para a nose najjeftinije telefone.
Telefoni srednje klase su dovoljni 99,9% populacije, sve preko 500€ je ili za entuzijaste ili za bogate (da ne kažem za one koji hoće da se pokažu bogatima).
Za one najskuplje uglavnom plaćate ime, jer iPhone košta $200 da se napravi (a onima koji ih prave daju bedne dnevnice) sve ostalo je marketing.
Da se ne uvrede ljubitelji iPhone-a, isto važi i za ostale.

Što se tiče cene, mi smo tu još i dobri. Brazil i Turska su ubedljivo najskuplje zemlje za kupovinu bilo čega.

srb

pre 3 godine

@boles uzela maha
E,vidis, tako prica neko ko zna vrednost novca koji zaradjuje i svestan je koliko stvari oko njega vrede. Ne pricam o zakonu ponude i traznje nego o svakom coveku pojedinacno, kad ti pare padnu sa neba onda 1500e svake godine za tel i nije tako mnogo ali kada ih zaradis onda gledas koliko im para stavljas u dzep nicim izazvanim. Bravo za komentar.

Đokče

pre 3 godine

Za jednu iKrsinu bih izdvojio citavih 0,01 centa bez razmisljanja, a posle bih ga prodao nekom ogranicenom Jabukoidu za tricavih 1500 evra...
(Zurkolomac, 28. septembar 2020 16:50)

Hajde, priznaj nam, da te je ostavila devojka koja je imala iPhone, i da si ostao u “zelenom oblačiću” zauvek...

Podrška za Zurkolomca!

Aca

pre 3 godine

Uuuuu nekima je najskuplji telefon statusni simbol makar nemao leba da jede i kuca-stan u rasulu al kad izadje da se vidi da ima najnoviji telefon znam licno primere kao i automobili uostalom.