Nedelja, 15.03.2020.

16:40

ANKETA Koji web-browser koristite?

Izvor: B92

ANKETA Koji web-browser koristite? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 2 godine

Jesi li ikada cuo za Opera GX? To je prvi browser za G A M E R E. Opera GX sadrzi alatku koja se zove GX control koja ti omogucava da radis #controlling na tvom CPU, RAM i mreznom koriscenju. Vec znate da Chrome jede RAM, zato uglavno koristim Firefox, ali kao sto vidite, stavka koja me je odmah podstakla da predjem na Opera GX je Force Dark Mode na stranicama. Kada sam video koliko su google docs svetli u Firefoxu, znao sam da se necu vracati na njega. Licno, ja koristim soundcloud za slusanje muzike, pa nisam mogao da koristim ugradjeni plejer za muziku koji se povezuje za Spotify, Apple Music i Youtube Music. Ali kada otvorim Soundcloud i krenem slusati nesto u Opera GX, jednostavno zvuci bolje. Sidebar je isto veoma koristan za kacenje aplikacija kao sto su twitch i twitter. Mnogo je lakse da vidim notifikacije sa mojih tvitova i strima. I kako zapravno znate da je ovo browser za G A M E R E, je ugradjeno RGB osvetljenje koje je potpuno prilagodljivo. Jako mi se svidja Opera GX, oseca se vise kao potpuno nova aplikacija nego samo web browser, cak ima i svoju background M U Z I K U, koja je iskljucena po default-u zato sto
G A M I N G. Ako razmisljate o preuzimanju Opera GX, posaljite mi poruku, ja uvek gledam za nove korisnike.

Dr.Strange

pre 4 godine

Opera - od prvog dana, sistem "nahrani svinje i nista ne diraj".
Radi mi perfektno sve,moguce da su ovi neki drugi bolji ali....
Jos nesto usput : NE DAM WIN7 - srednji prst Microsoft-u

King

pre 4 godine

Trenutno najbolji web browser za Windows XP definitivno je Mypal (Feodor2) ili New Moon (roytam1), redovito se ažuriraju i nemaju problema s certifikatima, stabilni su i relativno brzi. Razni dodaci (add-onsi) su kompatibilni s onima za Pale Moon. Alternativa za Win XP može biti i kineski 360 extreme browser baziran na chromiumu 69 ili 78 ali s njime treba biti krajnje oprezan.
(Đoko, 16. mart 2020 19:04)

Sve same gluposti, Chrome je za sve ovo tata.

leba i igara

pre 4 godine

ovaj zna lokaciju,ovaj petlja podacima,ovaj ugrozava privatnost...
a u sustini blejanje na drustvenim mrezama,komentarisanje glupavih politickih sadrzaja,bacanje vrsnjaka u nesvest sa pornjavom i ostale gluposti...bas ste interesantni za prismotru...

Đoko

pre 4 godine

Trenutno najbolji web browser za Windows XP definitivno je Mypal (Feodor2) ili New Moon (roytam1), redovito se ažuriraju i nemaju problema s certifikatima, stabilni su i relativno brzi. Razni dodaci (add-onsi) su kompatibilni s onima za Pale Moon. Alternativa za Win XP može biti i kineski 360 extreme browser baziran na chromiumu 69 ili 78 ali s njime treba biti krajnje oprezan.

Milosav

pre 4 godine

Secam se kada se pojavio Chrome odbacio sam IE zbog Microsoft-ovog monopola. Sada posle toliko godina kada je Google preuzeo kontrolu nad svima nama poceo sam da koristim Operu, svidja mi se to sto ima ugradjen VPN pa mi to daje osecaj kakve takve privatnosti.

Maslačak

pre 4 godine

Firefox.

Ne iz nekog posebnog razloga, nego samo zato što ga već godinama koristim. Ima i on svojih problema, ali navikao sam na njih.

Jednom probao Chrome i nije me oduševio.

Edge mi ide na nerve, nikad mi se nije sviđao i iz principa ga isključujem samo zato što mi ga Windows nameće.

Ipak, u poslednje vreme razmišljam da probam Brave, samo da vidim šta nudi.

bitcoinaš

pre 4 godine

Brave je najbrzi i po meni najbolji, eto ko nije probao snazno preporucujem. Ima ugradjen ad blocker ako hocete da zaradite crypto BAT token onda gledajte reklame. Ja iskljucim rekkame zbog YouTube najvise. Postoji na svim platformama

ћирилофил

pre 4 godine

Ма какав Хром бре људи, са ме прати Гугл нон стоп. Лисица само!(комша)

Каже се КРОУМ. Значи Google Chrome је ГУГЛ КРОУМ. Има на интернету како се шта изговара, упишеш реч коју тражиш и поред ње "pronunciation" и искочи јутјуб који објасни како се чита.

korona migrant

pre 4 godine

chrome zato sto mi je sve sinhronizovano i povezano sa Google nalogom i diskom. imana i Firefox instaluran cisto kao alternativu kad zatreba. nisan fan Microsoft browsera.

despot

pre 4 godine

Vi bas mislite da na nekima ne prate? Cista budalastina... Prati se svugde i to najvise search queriji koji se prodaju dalje, prati se sta posjecujete na svakom browseru radi prilagodjavanja sadrzaja koji vam se plasira... Velike paranoje kruze, pa ljudi zele da se "zastite" dok uglavnom nemaju potrebe za tim...

Ilija

pre 4 godine

sto se bojite da vas neko prati? sta krijete?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (saša, 15. mart 2020 22:44)

Zini da ti kažem.

Petar

pre 4 godine

Firefox. Najbolji balans izmedju performansi, privatnosti i opcija. Da koristim browser samo za surfovanje to bi definitivno bio Brave.

novica

pre 4 godine

na androidu edge najviše i vivaldi kao pomocni, a na dekstopu više njih, najviše vivaldi a zatim chrome, slimjet, i mozilu ali je nevolim jer mnogo memorije guta

Mirko

pre 4 godine

Brave. I više ne razmišljam ni o jednom drugom u neko dogledno vreme.
Postoji i Private window gde koristi Tor tj. njegov sistem menjanja ip adrese odnosno klaud koji to radi ili kako već to funkcioniše - nisam baš specijalista, ali bitno je da radi. Brz je, u razvoju jeste, ali nije nov, veoma je stabilan, konstantno se unapređuje, razvili su ga nezavisni geek-ovi, čitava zajednica programera stoji iza njega. Oni koji bi da i dalje trguju privatnim podacima ga uveliko mrze i pokušavaju da ga ugase, otkupe i sl. Zasad bezuspešno.
Svi kojima sam rekao su ga zadržali i nemaju nameru da ga promene.

Opera je jedina koju bih koristio ako nema Brave-a.

Zanimljiv i bolesno je brz - Puffin i njegov klaud servis, koji se plaća, doduše simbolično - bio je 1.€ ili $ mesečno, nisam proveravao od onda.
Jedino što me je nerviralo je što nema addon-ove za adblock i night mode, već je onako spartanski jednostavan - zbog čega je, između ostalog i - brz.

Tor - naravno, većina već zna zašto.

Firefox isto pristojan al daleko ispod ovih, barem za mene.

Koristio sam neko vreme Ne-googlovane verzije Hroma, to je radilo lepo neko vreme ali posle ne više.

Bgd

pre 4 godine

Vec 20 godina koristim internet i probao sam dosta ralicitih: Internet Explorer, Netscape, Firefox, Chrome/Chromium, Vivaldi, MS Edge, Safari...

Najvise sam koristio Firefox(2006-2008), Chrome 2008-2014, pa opet Firefox(2014-2020). Na Firefox sam se vratio zbog toga sto vise paznje posvecuju sigurnosti podataka od Chroma, kao i vecoj posvecenosti standardizaciji (sto vodi ka vecoj slobodi), za razliku od Chroma koji je poceo da vodi svoju neku pricu slicno kao Internet Explorer svojevremeno, zahvaljujuci monopolu koji danas ima Google.

Gustav

pre 4 godine

pornhub
(Dzoni car, 15. mart 2020 20:59) ahahahahahahahahahahah, zaplakao sam od smeha kad sam procitao ovaj genijalan komentar.. jos se smejem, ahahahahahahha

Powerslave

pre 4 godine

Pre oko mesec i po dana prešao na Brave sa Opere. Brz je, ali se primeti da je još browser u razvoju dok je Opera ipak ispoliran program koji se unapređuje.
Koristim ga na telefonu.

MK

pre 4 godine

Googl chrome zato što je auto-sinhronizovan na svim mojim uredjajima i ima sjajnu podršku za autentifikaciju pri logovanju gde je pass potreban.

Rannas

pre 4 godine

Oni koji ne žele da im se sakupljaju privatne informacije i slično na na web browserima , topla preporuka je da se koristi Brave pretraživač.

Aleks

pre 4 godine

Kao web developer probao sam sve, zapravo moram da isprobam sve zbog posla..
Za Windows nema nikakve potrebe koristiti Internet explorer, i to vec skoro pa 10 godina.
Edge je pokusaj da se pridje savremenim browserima, dobar, ali jos uvek sa dosta mana. Ako nastave ovako, buducnost je ispred njih :D
Ko je na Mac-u, moze ali ne mora da koristi Safari. Nije los, ali ima dosta mana.
Chrome mrzim, ali dobar je browser, ali ga mrzim.
Opera je na bazi chrome-a, ali je daleko bolje uradjena.
I na kraju, najbolji za web development, ubedljivo, ali malo i stvar navike - Firefox.
Eto, poredjano od najgoreg do najboljeg :)

be brave and live on your way

pre 4 godine

Brave! na desktopu i mobilnom sjajan je, a plus mozete i da zaradjujete neku kintu. Sve preporuke.
(Matrix, 15. mart 2020 19:04)

Koristio sam Chrome dok nisam otkrio Brave...odličan je...vidim dobio si i negativnih verovatno od onih koji ga nikad nisu koristili i vode se poznatom "ako ne misliš kao ja onda si mi najgori neprijatelj"...

Oki

pre 4 godine

Ako vam je bitna privatnost i korišćenje vaših podataka, obavezno koristite mozilu sa par dodataka. Meni nije problem pa koristim Chrome

bezanija

pre 4 godine

posle koriscenja mnogih pregledaca, nakon instalacije win10, sam skapirao da je edge stvarno odlican (naravno uz odredjene ekstenzije)

Veljko

pre 4 godine

Na poslovnom laptopu Firefox, na kućnom desktop-u novi Edge, koji me je prijatno iznenadio, na android-u Brave, mada povremeno sve više koristim Firefox Preview koji je iako u beta verziji već fantastičan. Inače Vivaldi sam probao više puta na desktop-u ali brzo sam odustajao iako mi se sviđa koncept ima previše bagova i deluje još uvek nedovršeno. Što neko reče Firefox je sada jedina brana slobodnom internetu.

Milutin

pre 4 godine

Koristim Yandex desktop i android verziju. Desktop je kombinacija Chromiuma i Opere ali bolji od oba. A verzija za android je neverovatno brza i neverovatno kompaktna - radi savršeno na starijim telefonima.

Hmmm

pre 4 godine

Sada koristim MS Edge (Chromium) koji mi je za nivo brži od Chroma. Veoma zadovoljan, pogotovu što mogu da koristim ekstenzije iz Chrome prodavnice.

Metropola

pre 4 godine

brave je chrome-ov browser,tako da isti djavo drugo pakovanje...
(markonato, 15. mart 2020 17:07)... jeste chrome ali olaksan, tako da nece pojesti ram! Uz to ima i perfektan add blocker koji je built in! I naravno Tor.

Nebojša

pre 4 godine

Na laptopu chrome kao glavni i Firefox uz operu kao pomoćni a ne Androidu opera je neprikosnovena a chrome i Firefox su pomoćni a skinuo sam kiwi i edge da ih isprobam.

nenad

pre 4 godine

otvorim web framework u pyside2 nema ko da me prati sta radim osim samog sebe, naravo ne koristim google nego duckduckgo, pametnom dosta 21 vek je ...

ivan

pre 4 godine

Firefox plus par dodataka (ekstenzija): uBlock Origin, uMatrix, TreeStyleTab, Enhancer for YouTube. Nema reklama, bezbednost vrhunska, radi kao švajcarski sat!

Milica

pre 4 godine

Destop: Firefox + NoScript, Chrome + uMatrix
Android: Kiwi (Chromium based, no ads, mogućnost instalacije chrome desktop addons) :)

Пикачу

pre 4 godine

Користим Сафари јер је најбржи на Ајфону, а и он је фабрички браузер тако да није било потребе за инсталирањем неког другог браузера.

JS

pre 4 godine

Koristim Brave i prezadovoljan sam. Ima ugradjenu podrsku za Tor pregledac, dolazi sa ugradjenim torrent klijentom. Takodje, za njega vec postoje razne korisne ekstenzije kao sto su dark mode za sve sajtove itd. Sve u svemu, moja preporuka.

ivan

pre 4 godine

Firefox plus par dodataka (ekstenzija): uBlock Origin, uMatrix, TreeStyleTab, Enhancer for YouTube. Nema reklama, bezbednost vrhunska, radi kao švajcarski sat!

Aleks

pre 4 godine

Kao web developer probao sam sve, zapravo moram da isprobam sve zbog posla..
Za Windows nema nikakve potrebe koristiti Internet explorer, i to vec skoro pa 10 godina.
Edge je pokusaj da se pridje savremenim browserima, dobar, ali jos uvek sa dosta mana. Ako nastave ovako, buducnost je ispred njih :D
Ko je na Mac-u, moze ali ne mora da koristi Safari. Nije los, ali ima dosta mana.
Chrome mrzim, ali dobar je browser, ali ga mrzim.
Opera je na bazi chrome-a, ali je daleko bolje uradjena.
I na kraju, najbolji za web development, ubedljivo, ali malo i stvar navike - Firefox.
Eto, poredjano od najgoreg do najboljeg :)

JS

pre 4 godine

Koristim Brave i prezadovoljan sam. Ima ugradjenu podrsku za Tor pregledac, dolazi sa ugradjenim torrent klijentom. Takodje, za njega vec postoje razne korisne ekstenzije kao sto su dark mode za sve sajtove itd. Sve u svemu, moja preporuka.

Gustav

pre 4 godine

pornhub
(Dzoni car, 15. mart 2020 20:59) ahahahahahahahahahahah, zaplakao sam od smeha kad sam procitao ovaj genijalan komentar.. jos se smejem, ahahahahahahha

Пикачу

pre 4 godine

Користим Сафари јер је најбржи на Ајфону, а и он је фабрички браузер тако да није било потребе за инсталирањем неког другог браузера.

Bgd

pre 4 godine

Vec 20 godina koristim internet i probao sam dosta ralicitih: Internet Explorer, Netscape, Firefox, Chrome/Chromium, Vivaldi, MS Edge, Safari...

Najvise sam koristio Firefox(2006-2008), Chrome 2008-2014, pa opet Firefox(2014-2020). Na Firefox sam se vratio zbog toga sto vise paznje posvecuju sigurnosti podataka od Chroma, kao i vecoj posvecenosti standardizaciji (sto vodi ka vecoj slobodi), za razliku od Chroma koji je poceo da vodi svoju neku pricu slicno kao Internet Explorer svojevremeno, zahvaljujuci monopolu koji danas ima Google.

Metropola

pre 4 godine

brave je chrome-ov browser,tako da isti djavo drugo pakovanje...
(markonato, 15. mart 2020 17:07)... jeste chrome ali olaksan, tako da nece pojesti ram! Uz to ima i perfektan add blocker koji je built in! I naravno Tor.

be brave and live on your way

pre 4 godine

Brave! na desktopu i mobilnom sjajan je, a plus mozete i da zaradjujete neku kintu. Sve preporuke.
(Matrix, 15. mart 2020 19:04)

Koristio sam Chrome dok nisam otkrio Brave...odličan je...vidim dobio si i negativnih verovatno od onih koji ga nikad nisu koristili i vode se poznatom "ako ne misliš kao ja onda si mi najgori neprijatelj"...

Powerslave

pre 4 godine

Pre oko mesec i po dana prešao na Brave sa Opere. Brz je, ali se primeti da je još browser u razvoju dok je Opera ipak ispoliran program koji se unapređuje.
Koristim ga na telefonu.

Rannas

pre 4 godine

Oni koji ne žele da im se sakupljaju privatne informacije i slično na na web browserima , topla preporuka je da se koristi Brave pretraživač.

nenad

pre 4 godine

otvorim web framework u pyside2 nema ko da me prati sta radim osim samog sebe, naravo ne koristim google nego duckduckgo, pametnom dosta 21 vek je ...

Oki

pre 4 godine

Ako vam je bitna privatnost i korišćenje vaših podataka, obavezno koristite mozilu sa par dodataka. Meni nije problem pa koristim Chrome

Ilija

pre 4 godine

sto se bojite da vas neko prati? sta krijete?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (saša, 15. mart 2020 22:44)

Zini da ti kažem.

MK

pre 4 godine

Googl chrome zato što je auto-sinhronizovan na svim mojim uredjajima i ima sjajnu podršku za autentifikaciju pri logovanju gde je pass potreban.

bezanija

pre 4 godine

posle koriscenja mnogih pregledaca, nakon instalacije win10, sam skapirao da je edge stvarno odlican (naravno uz odredjene ekstenzije)

Milosav

pre 4 godine

Secam se kada se pojavio Chrome odbacio sam IE zbog Microsoft-ovog monopola. Sada posle toliko godina kada je Google preuzeo kontrolu nad svima nama poceo sam da koristim Operu, svidja mi se to sto ima ugradjen VPN pa mi to daje osecaj kakve takve privatnosti.

Mirko

pre 4 godine

Brave. I više ne razmišljam ni o jednom drugom u neko dogledno vreme.
Postoji i Private window gde koristi Tor tj. njegov sistem menjanja ip adrese odnosno klaud koji to radi ili kako već to funkcioniše - nisam baš specijalista, ali bitno je da radi. Brz je, u razvoju jeste, ali nije nov, veoma je stabilan, konstantno se unapređuje, razvili su ga nezavisni geek-ovi, čitava zajednica programera stoji iza njega. Oni koji bi da i dalje trguju privatnim podacima ga uveliko mrze i pokušavaju da ga ugase, otkupe i sl. Zasad bezuspešno.
Svi kojima sam rekao su ga zadržali i nemaju nameru da ga promene.

Opera je jedina koju bih koristio ako nema Brave-a.

Zanimljiv i bolesno je brz - Puffin i njegov klaud servis, koji se plaća, doduše simbolično - bio je 1.€ ili $ mesečno, nisam proveravao od onda.
Jedino što me je nerviralo je što nema addon-ove za adblock i night mode, već je onako spartanski jednostavan - zbog čega je, između ostalog i - brz.

Tor - naravno, većina već zna zašto.

Firefox isto pristojan al daleko ispod ovih, barem za mene.

Koristio sam neko vreme Ne-googlovane verzije Hroma, to je radilo lepo neko vreme ali posle ne više.

Maslačak

pre 4 godine

Firefox.

Ne iz nekog posebnog razloga, nego samo zato što ga već godinama koristim. Ima i on svojih problema, ali navikao sam na njih.

Jednom probao Chrome i nije me oduševio.

Edge mi ide na nerve, nikad mi se nije sviđao i iz principa ga isključujem samo zato što mi ga Windows nameće.

Ipak, u poslednje vreme razmišljam da probam Brave, samo da vidim šta nudi.

Milutin

pre 4 godine

Koristim Yandex desktop i android verziju. Desktop je kombinacija Chromiuma i Opere ali bolji od oba. A verzija za android je neverovatno brza i neverovatno kompaktna - radi savršeno na starijim telefonima.

Veljko

pre 4 godine

Na poslovnom laptopu Firefox, na kućnom desktop-u novi Edge, koji me je prijatno iznenadio, na android-u Brave, mada povremeno sve više koristim Firefox Preview koji je iako u beta verziji već fantastičan. Inače Vivaldi sam probao više puta na desktop-u ali brzo sam odustajao iako mi se sviđa koncept ima previše bagova i deluje još uvek nedovršeno. Što neko reče Firefox je sada jedina brana slobodnom internetu.

bitcoinaš

pre 4 godine

Brave je najbrzi i po meni najbolji, eto ko nije probao snazno preporucujem. Ima ugradjen ad blocker ako hocete da zaradite crypto BAT token onda gledajte reklame. Ja iskljucim rekkame zbog YouTube najvise. Postoji na svim platformama

Hmmm

pre 4 godine

Sada koristim MS Edge (Chromium) koji mi je za nivo brži od Chroma. Veoma zadovoljan, pogotovu što mogu da koristim ekstenzije iz Chrome prodavnice.

Petar

pre 4 godine

Firefox. Najbolji balans izmedju performansi, privatnosti i opcija. Da koristim browser samo za surfovanje to bi definitivno bio Brave.

Nebojša

pre 4 godine

Na laptopu chrome kao glavni i Firefox uz operu kao pomoćni a ne Androidu opera je neprikosnovena a chrome i Firefox su pomoćni a skinuo sam kiwi i edge da ih isprobam.

despot

pre 4 godine

Vi bas mislite da na nekima ne prate? Cista budalastina... Prati se svugde i to najvise search queriji koji se prodaju dalje, prati se sta posjecujete na svakom browseru radi prilagodjavanja sadrzaja koji vam se plasira... Velike paranoje kruze, pa ljudi zele da se "zastite" dok uglavnom nemaju potrebe za tim...

ћирилофил

pre 4 godine

Ма какав Хром бре људи, са ме прати Гугл нон стоп. Лисица само!(комша)

Каже се КРОУМ. Значи Google Chrome је ГУГЛ КРОУМ. Има на интернету како се шта изговара, упишеш реч коју тражиш и поред ње "pronunciation" и искочи јутјуб који објасни како се чита.

Milica

pre 4 godine

Destop: Firefox + NoScript, Chrome + uMatrix
Android: Kiwi (Chromium based, no ads, mogućnost instalacije chrome desktop addons) :)

korona migrant

pre 4 godine

chrome zato sto mi je sve sinhronizovano i povezano sa Google nalogom i diskom. imana i Firefox instaluran cisto kao alternativu kad zatreba. nisan fan Microsoft browsera.

leba i igara

pre 4 godine

ovaj zna lokaciju,ovaj petlja podacima,ovaj ugrozava privatnost...
a u sustini blejanje na drustvenim mrezama,komentarisanje glupavih politickih sadrzaja,bacanje vrsnjaka u nesvest sa pornjavom i ostale gluposti...bas ste interesantni za prismotru...

Petar

pre 2 godine

Jesi li ikada cuo za Opera GX? To je prvi browser za G A M E R E. Opera GX sadrzi alatku koja se zove GX control koja ti omogucava da radis #controlling na tvom CPU, RAM i mreznom koriscenju. Vec znate da Chrome jede RAM, zato uglavno koristim Firefox, ali kao sto vidite, stavka koja me je odmah podstakla da predjem na Opera GX je Force Dark Mode na stranicama. Kada sam video koliko su google docs svetli u Firefoxu, znao sam da se necu vracati na njega. Licno, ja koristim soundcloud za slusanje muzike, pa nisam mogao da koristim ugradjeni plejer za muziku koji se povezuje za Spotify, Apple Music i Youtube Music. Ali kada otvorim Soundcloud i krenem slusati nesto u Opera GX, jednostavno zvuci bolje. Sidebar je isto veoma koristan za kacenje aplikacija kao sto su twitch i twitter. Mnogo je lakse da vidim notifikacije sa mojih tvitova i strima. I kako zapravno znate da je ovo browser za G A M E R E, je ugradjeno RGB osvetljenje koje je potpuno prilagodljivo. Jako mi se svidja Opera GX, oseca se vise kao potpuno nova aplikacija nego samo web browser, cak ima i svoju background M U Z I K U, koja je iskljucena po default-u zato sto
G A M I N G. Ako razmisljate o preuzimanju Opera GX, posaljite mi poruku, ja uvek gledam za nove korisnike.

Dr.Strange

pre 4 godine

Opera - od prvog dana, sistem "nahrani svinje i nista ne diraj".
Radi mi perfektno sve,moguce da su ovi neki drugi bolji ali....
Jos nesto usput : NE DAM WIN7 - srednji prst Microsoft-u

novica

pre 4 godine

na androidu edge najviše i vivaldi kao pomocni, a na dekstopu više njih, najviše vivaldi a zatim chrome, slimjet, i mozilu ali je nevolim jer mnogo memorije guta

Đoko

pre 4 godine

Trenutno najbolji web browser za Windows XP definitivno je Mypal (Feodor2) ili New Moon (roytam1), redovito se ažuriraju i nemaju problema s certifikatima, stabilni su i relativno brzi. Razni dodaci (add-onsi) su kompatibilni s onima za Pale Moon. Alternativa za Win XP može biti i kineski 360 extreme browser baziran na chromiumu 69 ili 78 ali s njime treba biti krajnje oprezan.

King

pre 4 godine

Trenutno najbolji web browser za Windows XP definitivno je Mypal (Feodor2) ili New Moon (roytam1), redovito se ažuriraju i nemaju problema s certifikatima, stabilni su i relativno brzi. Razni dodaci (add-onsi) su kompatibilni s onima za Pale Moon. Alternativa za Win XP može biti i kineski 360 extreme browser baziran na chromiumu 69 ili 78 ali s njime treba biti krajnje oprezan.
(Đoko, 16. mart 2020 19:04)

Sve same gluposti, Chrome je za sve ovo tata.

Пикачу

pre 4 godine

Користим Сафари јер је најбржи на Ајфону, а и он је фабрички браузер тако да није било потребе за инсталирањем неког другог браузера.

nenad

pre 4 godine

otvorim web framework u pyside2 nema ko da me prati sta radim osim samog sebe, naravo ne koristim google nego duckduckgo, pametnom dosta 21 vek je ...

ћирилофил

pre 4 godine

Ма какав Хром бре људи, са ме прати Гугл нон стоп. Лисица само!(комша)

Каже се КРОУМ. Значи Google Chrome је ГУГЛ КРОУМ. Има на интернету како се шта изговара, упишеш реч коју тражиш и поред ње "pronunciation" и искочи јутјуб који објасни како се чита.

bezanija

pre 4 godine

posle koriscenja mnogih pregledaca, nakon instalacije win10, sam skapirao da je edge stvarno odlican (naravno uz odredjene ekstenzije)

Nebojša

pre 4 godine

Na laptopu chrome kao glavni i Firefox uz operu kao pomoćni a ne Androidu opera je neprikosnovena a chrome i Firefox su pomoćni a skinuo sam kiwi i edge da ih isprobam.

ivan

pre 4 godine

Firefox plus par dodataka (ekstenzija): uBlock Origin, uMatrix, TreeStyleTab, Enhancer for YouTube. Nema reklama, bezbednost vrhunska, radi kao švajcarski sat!

MK

pre 4 godine

Googl chrome zato što je auto-sinhronizovan na svim mojim uredjajima i ima sjajnu podršku za autentifikaciju pri logovanju gde je pass potreban.

JS

pre 4 godine

Koristim Brave i prezadovoljan sam. Ima ugradjenu podrsku za Tor pregledac, dolazi sa ugradjenim torrent klijentom. Takodje, za njega vec postoje razne korisne ekstenzije kao sto su dark mode za sve sajtove itd. Sve u svemu, moja preporuka.

Milica

pre 4 godine

Destop: Firefox + NoScript, Chrome + uMatrix
Android: Kiwi (Chromium based, no ads, mogućnost instalacije chrome desktop addons) :)

Metropola

pre 4 godine

brave je chrome-ov browser,tako da isti djavo drugo pakovanje...
(markonato, 15. mart 2020 17:07)... jeste chrome ali olaksan, tako da nece pojesti ram! Uz to ima i perfektan add blocker koji je built in! I naravno Tor.

Aleks

pre 4 godine

Kao web developer probao sam sve, zapravo moram da isprobam sve zbog posla..
Za Windows nema nikakve potrebe koristiti Internet explorer, i to vec skoro pa 10 godina.
Edge je pokusaj da se pridje savremenim browserima, dobar, ali jos uvek sa dosta mana. Ako nastave ovako, buducnost je ispred njih :D
Ko je na Mac-u, moze ali ne mora da koristi Safari. Nije los, ali ima dosta mana.
Chrome mrzim, ali dobar je browser, ali ga mrzim.
Opera je na bazi chrome-a, ali je daleko bolje uradjena.
I na kraju, najbolji za web development, ubedljivo, ali malo i stvar navike - Firefox.
Eto, poredjano od najgoreg do najboljeg :)

Rannas

pre 4 godine

Oni koji ne žele da im se sakupljaju privatne informacije i slično na na web browserima , topla preporuka je da se koristi Brave pretraživač.

Hmmm

pre 4 godine

Sada koristim MS Edge (Chromium) koji mi je za nivo brži od Chroma. Veoma zadovoljan, pogotovu što mogu da koristim ekstenzije iz Chrome prodavnice.

Veljko

pre 4 godine

Na poslovnom laptopu Firefox, na kućnom desktop-u novi Edge, koji me je prijatno iznenadio, na android-u Brave, mada povremeno sve više koristim Firefox Preview koji je iako u beta verziji već fantastičan. Inače Vivaldi sam probao više puta na desktop-u ali brzo sam odustajao iako mi se sviđa koncept ima previše bagova i deluje još uvek nedovršeno. Što neko reče Firefox je sada jedina brana slobodnom internetu.

Oki

pre 4 godine

Ako vam je bitna privatnost i korišćenje vaših podataka, obavezno koristite mozilu sa par dodataka. Meni nije problem pa koristim Chrome

be brave and live on your way

pre 4 godine

Brave! na desktopu i mobilnom sjajan je, a plus mozete i da zaradjujete neku kintu. Sve preporuke.
(Matrix, 15. mart 2020 19:04)

Koristio sam Chrome dok nisam otkrio Brave...odličan je...vidim dobio si i negativnih verovatno od onih koji ga nikad nisu koristili i vode se poznatom "ako ne misliš kao ja onda si mi najgori neprijatelj"...

Gustav

pre 4 godine

pornhub
(Dzoni car, 15. mart 2020 20:59) ahahahahahahahahahahah, zaplakao sam od smeha kad sam procitao ovaj genijalan komentar.. jos se smejem, ahahahahahahha

korona migrant

pre 4 godine

chrome zato sto mi je sve sinhronizovano i povezano sa Google nalogom i diskom. imana i Firefox instaluran cisto kao alternativu kad zatreba. nisan fan Microsoft browsera.

Maslačak

pre 4 godine

Firefox.

Ne iz nekog posebnog razloga, nego samo zato što ga već godinama koristim. Ima i on svojih problema, ali navikao sam na njih.

Jednom probao Chrome i nije me oduševio.

Edge mi ide na nerve, nikad mi se nije sviđao i iz principa ga isključujem samo zato što mi ga Windows nameće.

Ipak, u poslednje vreme razmišljam da probam Brave, samo da vidim šta nudi.

King

pre 4 godine

Trenutno najbolji web browser za Windows XP definitivno je Mypal (Feodor2) ili New Moon (roytam1), redovito se ažuriraju i nemaju problema s certifikatima, stabilni su i relativno brzi. Razni dodaci (add-onsi) su kompatibilni s onima za Pale Moon. Alternativa za Win XP može biti i kineski 360 extreme browser baziran na chromiumu 69 ili 78 ali s njime treba biti krajnje oprezan.
(Đoko, 16. mart 2020 19:04)

Sve same gluposti, Chrome je za sve ovo tata.

Đoko

pre 4 godine

Trenutno najbolji web browser za Windows XP definitivno je Mypal (Feodor2) ili New Moon (roytam1), redovito se ažuriraju i nemaju problema s certifikatima, stabilni su i relativno brzi. Razni dodaci (add-onsi) su kompatibilni s onima za Pale Moon. Alternativa za Win XP može biti i kineski 360 extreme browser baziran na chromiumu 69 ili 78 ali s njime treba biti krajnje oprezan.

despot

pre 4 godine

Vi bas mislite da na nekima ne prate? Cista budalastina... Prati se svugde i to najvise search queriji koji se prodaju dalje, prati se sta posjecujete na svakom browseru radi prilagodjavanja sadrzaja koji vam se plasira... Velike paranoje kruze, pa ljudi zele da se "zastite" dok uglavnom nemaju potrebe za tim...

Milosav

pre 4 godine

Secam se kada se pojavio Chrome odbacio sam IE zbog Microsoft-ovog monopola. Sada posle toliko godina kada je Google preuzeo kontrolu nad svima nama poceo sam da koristim Operu, svidja mi se to sto ima ugradjen VPN pa mi to daje osecaj kakve takve privatnosti.

Milutin

pre 4 godine

Koristim Yandex desktop i android verziju. Desktop je kombinacija Chromiuma i Opere ali bolji od oba. A verzija za android je neverovatno brza i neverovatno kompaktna - radi savršeno na starijim telefonima.

Powerslave

pre 4 godine

Pre oko mesec i po dana prešao na Brave sa Opere. Brz je, ali se primeti da je još browser u razvoju dok je Opera ipak ispoliran program koji se unapređuje.
Koristim ga na telefonu.

Bgd

pre 4 godine

Vec 20 godina koristim internet i probao sam dosta ralicitih: Internet Explorer, Netscape, Firefox, Chrome/Chromium, Vivaldi, MS Edge, Safari...

Najvise sam koristio Firefox(2006-2008), Chrome 2008-2014, pa opet Firefox(2014-2020). Na Firefox sam se vratio zbog toga sto vise paznje posvecuju sigurnosti podataka od Chroma, kao i vecoj posvecenosti standardizaciji (sto vodi ka vecoj slobodi), za razliku od Chroma koji je poceo da vodi svoju neku pricu slicno kao Internet Explorer svojevremeno, zahvaljujuci monopolu koji danas ima Google.

Mirko

pre 4 godine

Brave. I više ne razmišljam ni o jednom drugom u neko dogledno vreme.
Postoji i Private window gde koristi Tor tj. njegov sistem menjanja ip adrese odnosno klaud koji to radi ili kako već to funkcioniše - nisam baš specijalista, ali bitno je da radi. Brz je, u razvoju jeste, ali nije nov, veoma je stabilan, konstantno se unapređuje, razvili su ga nezavisni geek-ovi, čitava zajednica programera stoji iza njega. Oni koji bi da i dalje trguju privatnim podacima ga uveliko mrze i pokušavaju da ga ugase, otkupe i sl. Zasad bezuspešno.
Svi kojima sam rekao su ga zadržali i nemaju nameru da ga promene.

Opera je jedina koju bih koristio ako nema Brave-a.

Zanimljiv i bolesno je brz - Puffin i njegov klaud servis, koji se plaća, doduše simbolično - bio je 1.€ ili $ mesečno, nisam proveravao od onda.
Jedino što me je nerviralo je što nema addon-ove za adblock i night mode, već je onako spartanski jednostavan - zbog čega je, između ostalog i - brz.

Tor - naravno, većina već zna zašto.

Firefox isto pristojan al daleko ispod ovih, barem za mene.

Koristio sam neko vreme Ne-googlovane verzije Hroma, to je radilo lepo neko vreme ali posle ne više.

novica

pre 4 godine

na androidu edge najviše i vivaldi kao pomocni, a na dekstopu više njih, najviše vivaldi a zatim chrome, slimjet, i mozilu ali je nevolim jer mnogo memorije guta

Petar

pre 4 godine

Firefox. Najbolji balans izmedju performansi, privatnosti i opcija. Da koristim browser samo za surfovanje to bi definitivno bio Brave.

leba i igara

pre 4 godine

ovaj zna lokaciju,ovaj petlja podacima,ovaj ugrozava privatnost...
a u sustini blejanje na drustvenim mrezama,komentarisanje glupavih politickih sadrzaja,bacanje vrsnjaka u nesvest sa pornjavom i ostale gluposti...bas ste interesantni za prismotru...

Ilija

pre 4 godine

sto se bojite da vas neko prati? sta krijete?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (saša, 15. mart 2020 22:44)

Zini da ti kažem.

Dr.Strange

pre 4 godine

Opera - od prvog dana, sistem "nahrani svinje i nista ne diraj".
Radi mi perfektno sve,moguce da su ovi neki drugi bolji ali....
Jos nesto usput : NE DAM WIN7 - srednji prst Microsoft-u

bitcoinaš

pre 4 godine

Brave je najbrzi i po meni najbolji, eto ko nije probao snazno preporucujem. Ima ugradjen ad blocker ako hocete da zaradite crypto BAT token onda gledajte reklame. Ja iskljucim rekkame zbog YouTube najvise. Postoji na svim platformama

Petar

pre 2 godine

Jesi li ikada cuo za Opera GX? To je prvi browser za G A M E R E. Opera GX sadrzi alatku koja se zove GX control koja ti omogucava da radis #controlling na tvom CPU, RAM i mreznom koriscenju. Vec znate da Chrome jede RAM, zato uglavno koristim Firefox, ali kao sto vidite, stavka koja me je odmah podstakla da predjem na Opera GX je Force Dark Mode na stranicama. Kada sam video koliko su google docs svetli u Firefoxu, znao sam da se necu vracati na njega. Licno, ja koristim soundcloud za slusanje muzike, pa nisam mogao da koristim ugradjeni plejer za muziku koji se povezuje za Spotify, Apple Music i Youtube Music. Ali kada otvorim Soundcloud i krenem slusati nesto u Opera GX, jednostavno zvuci bolje. Sidebar je isto veoma koristan za kacenje aplikacija kao sto su twitch i twitter. Mnogo je lakse da vidim notifikacije sa mojih tvitova i strima. I kako zapravno znate da je ovo browser za G A M E R E, je ugradjeno RGB osvetljenje koje je potpuno prilagodljivo. Jako mi se svidja Opera GX, oseca se vise kao potpuno nova aplikacija nego samo web browser, cak ima i svoju background M U Z I K U, koja je iskljucena po default-u zato sto
G A M I N G. Ako razmisljate o preuzimanju Opera GX, posaljite mi poruku, ja uvek gledam za nove korisnike.