Kako da vratite telefon na fabrička podešavanja: Razlika između Hard reset i Soft reset funkcija

Iako je tačno da vraćanju telefona na fabrička podešavanja treba pristupiti oprezno, postoji nekoliko situacija u kojima je ovo neophodno uraditi. Na primer, kada ste zabrinuti da vaš telefon može biti zaražen virusima, ili kada se pripremate da ga prodate. Uputstvo je za Android uređaje.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Imam iPhone XS max. Nemam pojma šta je “rootovanje”, niti mi treba. Telefon radi kao švajcarski sat
  (Đuro Ajfon, 26. januar 2020 18:39)

  # Link komentara

 2. Vol. up i drzanje power dugmeta i pustanje power dugmeta kada zavibrira fon, ulazi u odredjen meni koji sadzi isto factory reset, koji je hard reset.
   (NoName, 25. januar 2020 21:26)

  # Link komentara

 3. Ja moj resetujem preko oksidacione zube ili eventualno preko cugstokovanog blajbingera
   (deki, 25. januar 2020 03:03)

  # Link komentara

 4. Kad resetujete telefon uvijte ga u metalnu foliju jer prilikom prvog paljenja odmah ide na internet da skine update i neke gluposti... tek posle neuspešnog povezivanja
  (fabrički mu je uključen internet od operatera) isključite internet i podesite telefon
  ( nije šala!!!)
   (srb, 25. januar 2020 02:05)

  # Link komentara

 5. Nije bas sve to tako kao na papiru. Svi podaci ostaju kao i na kompjuteru. To sto se ne vide ne znaci nista. Resetujte telefon, pa dodjite kod mene da vidite kako se sve vraca, naravno uz nadoknadu.
   (max, 24. januar 2020 22:41)

  # Link komentara

 6. Reset je za paranoike, da umire paranoju. Ko god stvarno ima vredne ili opasne podatke na telefonu, melje telefon.
  Baš je strašno bitno da li će neko ostaviti na telefonu neke slike koje je već pookačio na fejsbuk, instagram i svuda gde je stigao. u 99% slučajeva, te slike su i jedini originalni sadržaj na telefonu, a sve drugo je ionako skinuto sa interneta.
  (Phony Express, 24. januar 2020 21:59)

  # Link komentara

 7. tko to radi i zašto? nikada ali nikada to nisam napravio, svake 2g kod operatera uzmem najnoviji telefon i nemam nikakve probleme, sada imam s10 i ok je
   (neki tamo iz Zg, 24. januar 2020 20:40)

  # Link komentara

 8. Vracanje na fabricka podesavanja od 100% jedino je moguce da uradite tako sto ćete uraditi root telefona. Onda sa sajta proizvodjača skinete zadnju instalaciju androida ili skinete neki od castom roomova. Onda krenete u instalaciju rooma ali tako sto cete u brisanju odabrati i memoriju telefona. Posle takvog brisanja i instalacije telefon radi kao prvog dana jer je onrisana memorija telefona što u slučaju hard ili soft teseta telefona nije moguce.
  Evo ja imam jedan od telefona i Note 2 sa kojim se igram instaliram razne castom romove a ponekad i dam kuvam. Jednom godisnje uradim brisanje memorije i telefon na castom roomu radi bolje nego kad sam ga kupio davne 2012g.
   (K.G., 24. januar 2020 19:26)

  # Link komentara

 9. Ako je došlo dotle da morate info potražiti iz ovakvih tekstova bolje odmah odnesite telefon u servis...
   (Nikola, 24. januar 2020 19:21)

  # Link komentara