Mačka je ipak pametnija od napredne veštačke inteligencije?

Ako delite dom sa psom ili mačkom, pogledajte svog ljubimca pažljivo i videćete šta sve ne znamo o veštačkoj inteligenciji. Možda mislite da vaša mačka ne radi ništa po ceo dan, osim što spava i jede, ali nije baš tako. Ona ume da hoda, trči, skače, jede, oseća strah, razmnožava se i uči svoje mačiće kako da prežive.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. 'Nemoguće je da roboti znaju, na primer, kada im preti opasnost od toga da izgore u vatri. Razlog je prost - nikada im se ranije to nije desilo.'

  Zato deca guraju ruke gde ne smeju. Ucenje se uvek zasniva na iskustvu.
   (?, 31. decembar 2019 10:55)

  # Link komentara

 2. Vestacka ha ha ha
  (Milan, 30. decembar 2019 18:33)

  # Link komentara

 3. Moja mačka mene prepozna, ide sa mnom do pošte, mjauče kao da plače za mnom, čuva i vadpitava druge mačke, jede posle njih, spava mi na grudima i kuku, oseća sve oko mene, ne voli neke ljude kada dođu u kuću, a nekima prilazi odmah, po njoj znam ko je dobar čovek.
  (Mirjana Janiš, 30. decembar 2019 18:15)

  # Link komentara

 4. pas ili macka u stanu, kuci... totalna glupost... prepuno dlaka.. gadim se kada odem kod nekog i vidim to.. znam i ljudi koji su za dlaku ozbegli smrt bas upravo zbog macije dlake u telu.. druga stvat smrt za psa ili macku je zatvoren prostor tipa soba.. po karakteru zivotinje su hiperaktivne i tesko to podnose... nemojte muciti zivotinje.. prosto je...
   (NesviL, 30. decembar 2019 18:12)

  # Link komentara

 5. I kočije su bile brže od prvih automobila, a gorivo za kočije je raslo na livadi pored puta.
  Naravno da AI sada u malo čemu može uopšte da se takmiči sa inteligencijom životinja, ali unaprediti inteligenciju životinja je teže (do nemoguće) za razliku od veštačke.
  Otprilike kao što nije bilo moguće napraviti kočiju koja ide 100 km/h sa pogonom na konje pa i da upregneš 100 konja.
  Poređenje sa avionima i pticama bi bilo još poraznije za prirodne aparate. Avioni su za samo jedan vek uspeli da lete tamo gde nijedna ptica nikada nije i neće. A prvi put, podigli su se sa zemlje teže nego albatros, pre samo vek i kusur godina.
  (CATAPA, 30. decembar 2019 17:09)

  # Link komentara

 6. Imaju i machke svoje "bagove". Moj machor a mjauche jer je gladan na primer, i ja mu sipam iz konzerve kao i uvek i on vrlo chesto kao da ne registruje tu inache svakodnevnu radnju nego nastavi da se dere dok ga ne uzmem u ruke "nabijem" njusku u posudu sa hranom. Ili stane ispred vrata ili prozora i mjauce da izadje napolje, a kad otvorim on ne zna da l ce unutra ili napolje ... (moram ja da ga podsetim nogom u sedalni deo (...blago:))
  (sale, 30. decembar 2019 10:39)

  # Link komentara

 7. mace su bistrice lepe.
   (didul.e, 30. decembar 2019 09:58)

  # Link komentara