Petak, 13.12.2019.

13:55

Pametan TV ili ne? Koji je OS za televizore najbolji?

Izvor: B92

Pametan TV ili ne? Koji je OS za televizore najbolji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 3 godine

Ja sam bio malo "neupućen" pa kupio smart- Grundig, misleći da mogu da skidam aplikacije kao na telefonu, ali kad sam ubrzo shvatio da nema ništa od toga, doslo mi da ga bacim kroz prozor. Znači, najbolje, kao što su mnogi ovde napisali- kupiti tv i uz njega box i to je to...

Narko Bos iz Jovanjice

pre 4 godine

Ako vam trebaju smart opcije, kipite običan tv i dodatni android box. Box da ne bude plaćen manje od 80e. Fabrički smart tv su kul ali rade ko ona stvar. Ne mogu da verujem da to iko želi.

realno

pre 4 godine

Android ili Linux derivat. Svejedno.

Oba pruzaju mogucnost da se instalira Kodi i Youtube.

To je jedino sto ce 99% obicnih korisnika koristiti.

Za onih 1% tu su jos i striming aplikacije kao npr Netflix.

55" 4k minimum.

I to je to.

achitwn

pre 4 godine

A na vec postojeci smart tv, na njega prikaciti android box, ima li smisla?
(Dali Bocek, 15. decembar 2019 11:47)
Ima. Neovisni proizvodjaci tipa google chromcast, roku ili apple tv imaju exkluzivne kontrakte sa producentskim kucama kao sto su disney hbo itd. Apple hempokrenuo appletv+ programung sa dantasticnim serijama. Vecina ovih stvari nije ponidjena na “smart tv”. Tako da preporucujem dobar kvslitet slike aparara ali kombinovan sa jednim od ovih streaming kutija.

achitwn

pre 4 godine

Ni jedan. Opste poznata stvar je da samsung i google lontinurano prisluskuju sq ovim uredjajima. Tona clanaka i analiza ozbiljnih kompanija i institucija.

achitwn

pre 4 godine

Najvažnija makar meni je da uz tv ide produžena garancija od 5 godina. Sve ostalo ti zavisi od toga koliko si spreman da platiš, za velike tv-e su kod nas programi većinom smešni jer su u najboljem slučaju HD što ne zadovoljava ako je veća dijagonala
(mikac678, 15. decembar 2019 12:29)
Za televizore garancija je postal nebitna. Imao sam sony tv kuoljen davne 93ce donirao sam ga poslije ne znam koliko godina i radio je nikad se nije kvario. Vec 15g imam samsungove flat televizore i ista prica. Ko da su za vijaku pravljeni.

Zoki

pre 4 godine

Treba uzeti TV koji vam se sviđa po ostalim karakteristikama i konektovati ga na odgovarajući uređaj, prilagođen ostatku elektronike u vašoj kući. U suprotnom, TV će vam zastarteti radi te "smart TV" koja je ugrađena. Mi koristimo AppleTV, zato što koristimo i druge Apple uređaje i imamo njihovu muziku a aplikacije. Međutim, nisam siguran kako to fukcioniše u Srbiji. Da imam Android telefon, verovatno bi tražio i neki Android TV box.

Miljko

pre 4 godine

Bobar, 15. decembar 2019 19:52)
Mislis na ARC hdmi?
(sinisa, 16. decembar 2019 17:50)

HDMI CEC ili Control over HDMI zavisi kako na TVu pise ta opcija. Iz nekog glupog razloga svaki TV to drugacija klasifikuje u meniju a svima to stoji fabricki iskljuceno. Ta opcija omogucava uradjajima da upravljaju jedni drugima preko HDMI signala. Znam sigurno da to radi za EON box, Apple TV, Playstation, mnoge DVD/BD plejere i brendirane periferne uredjaje.

Mozda nece raditi na nekim no-name OEM kineskim Android boksovima a mozda hoce, mada mnogo bitnije je da imate HDMI sertifikovane kablove jer u njima postoji jedna zica za CEC. Naravucenije nemojte da kupujete kablove kojima na glavi prikljucka ne pise HDMI ako ih kupujete u radnji, a ako kupujete na netu onda srecno. U svakom slucaju izbegavajte kablove tkz HDMI 2.0 za 700-1000 din ili manje kao sto su Likom i ostala djubrad posto su to losi kinezeri koje oni nabavljaju za bukvalno 30 dinara bulk i ti kablovi ne postuju ni jedan zivi standard jer ne placaju licencu. Mozda radi, mozda ne radi, a u glavnom ne radi. Sa druge strane imate preskupu Hamu koja radi posao ali ne vredi te pare. Nazalost to su dva izbora koja imate kada dodjete u radnju.

HMDI ARC je slicno kao CEC ali za audio periferne uredjaje tipa soundbar, resiveri itd. Njih ubodete u ARC i onda isto sa daljincem od TVa mozete da ih kontrolisete.

EU Citizen

pre 4 godine

Svaki koji se bez problema bežično povezuje sa kompjuterom, NAS-om ili Android telefonom, a to su skoro svi noviji, :) lično ne gledam televiziju i ne koristim ih, osim kao monitor za filmove, ali, naravno, imam nekoliko takvih od dva-tri brenda po raznim stanovima, i za mene je jedino to bitno, drukčije ga i ne upotrebljavam, i ne znam što bih se akao sa nativnim OS-om, koji god da je (svi su krš na limitiranom hardveru TV-a, a on je limitiran i kod novijih i skupljih modela, ko je navikao na bolje kompjutere i jače telefone) i aplikacijama. Servisi kao Netflix, ko je u tom fazonu, ja nemam baš mnogo vremena, :) isto naravno funkcionišu preko desktopa, laptopa ili, čak, telefona.

ja

pre 4 godine

Kupio sam pre 2-3 god 65 inca tv i taj smart je bio užas.. Tako da sam ga povezao na laptop.. Bluetooth miš i uživanje ...kupio sam skoro 75 inča i očekivao sam da smart bude dosta bolji što i jeste ali opet korišćenje Bluetooth miša i laptopa mi je mnogo lakše a i ima jedna velika prednost laptopa.. A to je mogu da koristim programe za gledanje torrenta .. Tj gledam sve za dz.. Tako da i taj smart ne koristim

Klm

pre 4 godine

Mozda Android, ne znam. Popcorn i pici. Meni bitno da podrzava HBO, ostalo smart me iskreno ne zanima na televizoru. Tu su racunar i tel, a kad sednem pored tv-a, zelim samo klik i da gledam i uzivam.

K1P3

pre 4 godine

Imam Samsung ful hd,3d,smart,t2,48inch, kupljen pre skoro 5 godina.Sada bih kupio bilo koju marku vece dijagonale sa sto boljim ekranom,3d mozda(nisam odgledao 10naslova u 3d),ali smart ne.Moje misljenje je da je jeftinije I bolje resenje android kutijica.
(trust no one, 15. decembar 2019 11:27)

pa zar ima ijedan TV trenutno koji je preko 50 incha,a da nije smart....mislim tesko...danas su svu SMART samo je stvar tko sta nudi preko aplikacija najvise ..

Džoni

pre 4 godine

Govorio sam ljudima da ne bacaju pare na 3D jer će to koristiti sigurno jednom, odmah čim su kupili TV i verovatno nikada posle.
Takođe, u pravu su ljudi koji kažu da je uz dobar displej neizbežan nekakav "smart" jer bi u protivnom reklame za taj TV bile siromašne. "Smart TV" jeste takođe porez na budale, ali porez koji mora da se plati.
Pisao sam već dosta o tome ovde, šta je stvarno pravi OS za televizore će se videti kada (i ako ikada) Huawei realizuje svoj Hongmeng ili Harmony koji je za televizore prevashodno i pravljen. Ali i to verovatno ne pre 5G ili bar ne u full implementaciji.

Inače, preciznije rečeno, ni jedan televizor ne radi pod Androidom, nego pod fabričkim sistemom za koji korisnici uglavnom ne znaju ni da postoji, mada su čuli da može da se apdejtuje. Sumnjam da je iko ikada to stvarno i koristio, ili bar ja ne znam da je neko.
Hongmeng je prvi OS koji objedinjuje opertivni sistem televizora i njegove (sada takozvane) smart funkcije. Sa 5G će takozvani "zemaljski emiteri" postati potpuno "obsolete", a broj TV kanala će biti otprilike jednak broju internet stranica, što u "streaming" modu, što onih "običnog" interneta. Ne bi me iznenadilo i da problem kompatibilnosti drugih uređaja (pre svega telefona) teče unazad, odnosno da će telefoni ubuduće da se prilagođavaju televizorima, bez ikakvih "cast" uređaja. I obrnuto, telefoni će imati direktan prijem TV.

Izvinjavam se na ovim stranim nazivima da bih spakovao u 1500 karaktera. Inače izbegavam.

Sale@

pre 4 godine

Ја сам купила Chromecast и онако, нисам нешто претерано задовољна. Али нисам ни знала да постоји толико других опција.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Сара, 15. decembar 2019 11:43) Sara Chromecast je super skini sa google play prodavnice aplikaciju Web Video Cast i mozes da bacis na Tv sta pozelis (filmove sa titlovima sa weba,razne video sadrzaje,slike iptv kanale.

ja

pre 4 godine

@ (Hmhm, 15. decembar 2019 21:57)

Apple TV je glorifikovani smart box, kakvih ima na hiljade i to po 10 puta nižoj ceni, a koji, pritom, u Srbiji, nudi jedno 3% mogućnosti od onog što nudi u Americi, tako da ima smisla kupiti ga, isto onoliko koliko ima smisla kupovati sedlo za magarca...

ja

pre 4 godine

Zavisi za šta vam treba. Ako ćete samo da gledate TV, onda vam nije potreban niti smart TV, niti neki Android box. Ja imam kućni server, koji, prvenstveno, koristim kao Plex server, tako da mi je smart TV imperativ, jer ga skoro uopšte ne koristim za gledanje klasične televizije. I nemojte biti u zabludi da je običan TV + Android box > smart TV. Android box-ovi su najobičnija glupost, koja ne znači ništa onom ko ima potrebe za pametnim televizorom, jer imaju toliko malu procesorsku snagu da ne mogu ni full HD video da puste bez seckanja, a kamoli 4k.

Imam 4k Samsungov TV sa Tizen OS i quad-core 2 GHz procesorom, koji ima urođenu podršku za H.265 dekodiranje. Radi kao sat i nemam nikakve zamerke. Jedino što je tanak sa aplikacijama, ali ima ono što je meni najbitnije (Plex, YT i HBO Go), tako da mu to opraštam.

Plex je self-explanatory i to je nešto što bi trebalo da ima svaki filmofil. YT je bitan za pametne televizore, jer vam lokalno instalirana aplikacija omogućava da koristite procesorsku snagu TV-a, umesto Android box-a, što znači glatko gledanje 4k videa, a HBO Go je bitan iz jednog banalno-besmislenog razloga - naime, kada uplatite HBO+ paket, vi možete ga gledate HBO u full HD rezoluciji, ali HBO OD servis će vam strimovati video u nižoj rezoluciji, bez obzira na to što plaćate HD paket (provereno sa njihovom tehničkom podrškom). Za raliku od toga HBO Go (koji dobijete besplatno uz HBO+ paket) će strimovati HBO sadržaj na vaš smart uređaj u full HD rezoluciji.

ja

pre 4 godine

@ (S or S, 15. decembar 2019 15:46)

Deder, obrazloži ti meni kako mogu daljincem od Samsunga da upravljam MTS-ovim STB-om? Pošto imam 4k Samsungov smart TV i još nisam čuo (niti sam u podešavanjima mogao da naslutim) da mogu njegovim daljincem da upravljam MTS-ovim STB-om.

Siniša

pre 4 godine

Ako kupite TV sa vrlo dobrom slikom, imacete i smart OS gratis, ne trebate brinuti. Ako sad kupujete TV bez smart OSa, imacete samo prosecnu sliku ili losije od toga, nemojte se zavaravati.

Dejan_L

pre 4 godine

Prodajem u 1 lancu bele tehnike smart televizore svih vrsta, opera smart, android smart, ean smart...
Sve to kao i Mobilni telefon zastari za 2 godine.
Najmanji exe fajl na USB flash memoriji pomesa osnovne funkcije poput virusa.
Obican autorun bilo kog programa ili aplikacije na USB memoriji skroz unisti OS televizora.
90% se zali na bagovanje i otkazivanje ,dok televizori koji nisu smart rade bez 1 jedine greske.
Cak i najskuplji Samsung, Sony, LG, Sharp boluju od manjka RAM memorije i nakon 2 god su neupotrebljivi.
Taj RAM je nedovoljan ma koliki bio nakon 2 godine.
Najbolji je obican TV

niko

pre 4 godine

Ja sam svoj tv spojio sa mini kompjuterom (zotac) koji je manji od rutera + bezicna testatura i mis. Daleko mi je bolje od bilo kog android uredjaja.

Bobar

pre 4 godine

Svaki periferalni hmdi uređaj možete kontrolisati sa daljincem od tva tako da vam ne trebaju više daljinskih. U slučaju davam to ne radi iki niste uključili ću control over hdmi funkciju na tv ili vam je hdmi kabel krš.

Dragon

pre 4 godine

Probao sam ranije Chromecast, ok-ish je ali je smor sto na njemu ne mozete instalirati aplikacije i ograniceni ste samo na ono sto on nudi, tj. upravljanje preko PC-a ili telefona a to smara.
Drugo, Imao sam i smart TV Sony, stariji model. Store je odvratan, baziran je na Opera OS i ne preporucujem, totalno zastarelo.
Bas zbog tog iskustva sam kupio android TV, opet Sony. Radi besprekorno, imate Google play prodavnicu i sve aplikacije koje vam trebaju u zivotu. Najvaznije od svega je jedan daljinski. Povrh toga imate i igrice (koje samo moja deca koriste) i mozete da povezete bilo koji joystick ieto vam OK masine za igranje.
Zakljucak - Android TV je zakon

Moskvič Aleko

pre 4 godine

Philips 49PUS7150 Android ultra HD, 3D televizor. Fenomenalna stvarčica. 3D realno nije potreban ni ja nisam odgledao par naslova, iako interesantan doživljaj jednostavmo nije za kućnu upotrebu. Televizor ima i ambijentalnomosvetljenje i mogućnost povezivanja sa Hue osvetljenjem u kući pto dmaje posebnu draž ko voli. Android TV je super stvar jedini nedostatak kod ovi poznatijih marki je što oni ograničavaju aplikacije koje se mogu instalirati, mada i za to postoji rešenje, takođe posle nekog vremena prestane podrška i izbacivanje novog softvera bez obzira što je hardverski tv još uvek dovoljno jak. UHD ekran i dobar procesor slike čine da i običan program deluje nestvarno dobro kao da je 3D i tek vidiš razliku kada odeš kod nekoga ko ima jeftini tv. Na ovom modelu je LG ekran. Inače LG takođe pravi fenomenalnu stvar sa web os kao i Samsungov Tizen. Po meni ko može treba uzeti nešto od smart televizora iz biših segmenata a ko nije u mogućnosti onda nešto sa što boljim karakteristikama ekrana pa uz neki boks ili drugi vidžet napraviti smart. Neko uporedi sa autom i baš je tako, dok ne pređeš na to kvalitetnije i nolje misliš šta će mi i ovo i ono, a kada pređeš shvatiš da ne treba žaliti novac ipak TV nije mobilni da ispadne i slomi se ekran, zato bolje mobilni od 150e a tv od 600-1000e.

loodak011

pre 4 godine

Imam samsung smart tv,sve to lepo radi i super,ali si aplikacijama negde ogranicen na netflix i YT. Pre 3 godine sam kupio sony 50” sa androidom,tad je 4k tek bilo u naletu pa je ovaj full hd. Mogu samo da vam kazem da sam odusevljen. Toliko da sam ove godine kupio jos jedan samo noviji od 55” i ovoga puta 4K. Slika je top,mogucnosti su daleko ispred ostalih televizora. Od aplikacija kojih nema na playstore-u za tv,ja skinem na kompu,prebacim na flash i samo instaliram preko file manager-a. Cak sam uspeo to da uradim i sa Popcorntime-om i sve savrseno radi,furaju se torenti sa prevodom dorektno na tv-u. I sto je najvaznije i matorce sam navikao ma to jer je njima komplikacija dva daljinska,promeni ulaz...itd. Mislim da ce i sledeci biti sony za koju godinu kad bude trebalo. P. S. Naravno oba rade,nisam novi kupovao zbog kvara nego zbg potrebe. :)

Jedino sto moram da kazem da mi je zamerka,to je sony interface za pregled digitalnih programa i programske seme. Ali i na to se covek navikne. To je na samsungu bolje odradjeno.

S or S

pre 4 godine

Tema je vrlo kompleksna:
Samsung ili Sony. Oba imaju vrhunske ekrane. Mogu da kažem i dugotrajne. Oba kupiti samo kad su na akciji sa 5-godišnjom garancijom i da su 4K UHD. Svaki od njih ako je kupljen u Srbiji ima mogućnost prijema programa preko klasične antene u DVB-T2 gde se glavni programi emituju u Full HD tehnici. Slika da se isečeš. Samsung može sa svojim daljinskim da upravlja set top boksom od MTS-a. Na samsungu postoji aplikacija EON kojom možete gledati SBB programe. I Sony i Samsung imaju mogućnost instalacije Plex aplikacije, pa gledanje filmova i serija sa udaljenih računara nije problem. Gledanje slika nataloženih na vašem mobilnom je mnogo lepše na velikom televizoru nego na malom displeju telefona.

Stručnjak

pre 4 godine

Imam Fox Android 3D. Situacija sledeća, platio ga puno, 3D nekoliko puta sa YouTube prijateljima pokazao mogućnost, a nikad gledao 3D film. Android već zastareo i komplet sistem. Tako da je box bolje Rešenje jer Se može menjati, jer Android zastari za 2 god, dok tv koristite daleko duže.

evfreak

pre 4 godine

@ (Djordje, 15. decembar 2019 11:22)

Evo jedan savet za vas a i ostale koji razmatraju kupovinu TV-a.
Samo Oled!!! Prosto i jednostavno.
Kompromis - Qled!
Sve ostalo - djubre!( osim ako ne zivite u Americi gde ima dobrih alternativa za Oled/Qled)

Sve sto nije Oled/Qled u Evropi je tehnologija od pre 10tak godina. Manite se smartova, i drugih marketing gluposti - broj jedan kriterijum je sam panel!!!
Nema na cemu.

Abrakadabra

pre 4 godine

Nikakvi BOX-ovi i kojekakve smicalice (makar su i Android), pogotovo ne MTS i slične prevare...
Jedan noviji LG (sa 43 do 55 inča) sa smart mogućnostima u 4K izvedbi, sa MagicRemote daljinskim, i optički internet na minimum 100/50 Mbita...
Lično koristim takvu uslugu "ST Cable" (Trio fiber = TV, internet, telefon), za 2950 dinara mesečno, i veoma sam zadovoljan.
Sve rešeno za narednih 10-tak godina...

kele®

pre 4 godine

Kao neko kome je tehnika strast, mogu reći da ako ne želite smart TV možete dobiti isključivo najslabije modele televizora. Neki proizvođači ni ne nude glupe televizore.

@neki veliki dr

pre 4 godine

Ne placajte brend i OS, platite kvalitet i velicinu displeja i na to amazon fire stick je trajnk resenje. Ruter za internet + TV + android box = racun za struju previsok.

Ognjen

pre 4 godine

Što bolji panel bez smart funkcije, može i jefritiji ali u višoj klasi i sa dužom garancijom. Dodati android smart box min quad core, 2gb+16 i air mouse. Ne kupovati kod nas ništa na tržištu se mi boxa se ne može za iole normalne pare naći. Kada se to ukomponuje imate odličan tv, sa hiljadama besplatnih domaćih i stranih kanala, stream sa torenta,uz bluetooth upravljač i android konzolu za igranje, sve aplikacije na tv kao na telefonu,... Kablovska bukvalno ni ne treba, samo je bitno uzeti dobar box. Na aliju su reda veličine 30-50 evra.
Offt. Ovakva vest je pravi primer koliko je google obogaljio internet sa svojom pretragom koja se komercijalizovala do max, nema više foruma u njihovim pretragama, mesta na kojima se pre moglo sve pitati, učestvovati, saznati, znanje i iskustvo podeliti.

Lax

pre 4 godine

Oni sa dobrom slikom (4k) se više ni ne prave u verzijama koje nisu smart, tako da je tema bespredmetna... A, kome i dalje radi TV kupljen pre 10ak godina - slobodno može da uzme Android Box, neće pogrešiti jer je slika na LCDima nekako lepša od novih LED, čak i od boljih modela

Strokavi mozak

pre 4 godine

Po meni totalno nepotrebna stvar i mislim da je to guranje nekog OS-a u TV samo nabijanje cene.Meni TV sluzi za gledanje kanala(koliko su kvalitetni mogu da gledam nekih 5-6)a za multimedije koristim druge uredjaje.Mislim da su ovi da kazem niskobudzetni televizori za mene pravo resenje.Das 9000 din za tv sa 3 god garancije pa kolko istera.Kad se pokvari bacim u djubre i uzmem drugi.

brt

pre 4 godine

Planiram kupovinu veceg TV-a za dnevnu sobu, koristim mts tv box.
Molim predlog za dobar tv i koji operativni sistem uzeti u razmatranje?
Hvala
(Djordje, 15. decembar 2019 11:22)

evo ti predlog, prvo baci taj mts krs i predji na bilo sta drugo ako imas mogucnosti
drugo, LG i njihov webOS je super stvar

mikac678

pre 4 godine

Planiram kupovinu veceg TV-a za dnevnu sobu, koristim mts tv box.
Molim predlog za dobar tv i koji operativni sistem uzeti u razmatranje?
Hvala
Komentar poslat iz B92 Android™ (Djordje, 15. decembar 2019 11:22)

Najvažnija makar meni je da uz tv ide produžena garancija od 5 godina. Sve ostalo ti zavisi od toga koliko si spreman da platiš, za velike tv-e su kod nas programi većinom smešni jer su u najboljem slučaju HD što ne zadovoljava ako je veća dijagonala

Dark Knight

pre 4 godine

Imam Samsung 4k sa Tizen OS, iskreno vrlo rijetko koristim OS. Pošto sam na Eon imam i android OS na drugom tv koji osim za Eon i ne koristim nešto puno. Tako da mislim da sam OS i nije toliko bitan, koliko je bitno imati kvalitetan tv.

Maks

pre 4 godine

@(trust no one, 15. decembar 2019 11:27)

Proizvođači televizora su generalno prestali da proizvode 3D televizore jer im je prodaja slabo išla u poređenju sa televizorima koji nisu 3D... to što možda još ima u nekoj prodavnici je generalno ono što im je ostalo od ranije dok su još proizvodili...

Tako da se verovatno ne isplati uzimati neki stariji TV koji ima 3D mogućnosti, osim ako ga ne nađeš možda na nekom velikom sniženju, pa da te ne košta puno skuplje to što ima 3D mogućnosti od nekoj drugog televizora koji ima slične specifikacije za ostalo... jer izgleda vrlo neizvesno da li će novi filmovi da izlaze u 3D na BluRay...

Smer u kojem su odlučili da idu umesto 3D su 4k HDR televizori...

Pravi HDR ima dosta veći raspon između svetla i senki nego što običan TV može da prikaže... tako da uz to i 4k, slika dosta realnije izgleda i na neki način imaš osećaj kao da slika ima neku dubinu i bez naočara, iako je to 2D slika... ne onako kao na 3D televizoru, ali HDR realnije izgleda nego 3D bez HDR...

Da li će neka firma možda nekad u budućnosti da izbaci neki 3D 4k HDR televizor, videćemo... ali verovatno će da prođe puno vremena do tada... jer će neko vreme verovatno da se utrkuju ko ima bolji HDR, pa kad HDR postane pristupačan većini, kad možda MicroLED televizori postanu popularni (koje trenutno samo na sajmovima pokazuju jer su papreno skupi), pa kad možda budu tražili šta novo da stane na neki TV, tad se možda ponovo sete 3D filmova.

šuvaklija

pre 4 godine

Uzeo Philipsov Android TV 32" sve ok doduse malo spor ali ok osim daljinskog koji je blagi uzas .... Takodje imam i LG UHD sa webOS skroz na mestu malo osakaceno ali u principu isto ok .... one android kutijice sto im se dodaju me nerviraju imam dva daljinska

trust no one

pre 4 godine

Imam Samsung ful hd,3d,smart,t2,48inch, kupljen pre skoro 5 godina.Sada bih kupio bilo koju marku vece dijagonale sa sto boljim ekranom,3d mozda(nisam odgledao 10naslova u 3d),ali smart ne.Moje misljenje je da je jeftinije I bolje resenje android kutijica.

Сара

pre 4 godine

Ја сам купила Chromecast и онако, нисам нешто претерано задовољна. Али нисам ни знала да постоји толико других опција.

Djordje

pre 4 godine

Planiram kupovinu veceg TV-a za dnevnu sobu, koristim mts tv box.
Molim predlog za dobar tv i koji operativni sistem uzeti u razmatranje?
Hvala

kekacbre

pre 4 godine

Imam xiaomi mi tv box a nedavno sam dobio i eon smart box. Oba box-a imaju android tv os i rade odlicno.

Moja preporuka je dobar (ne)smart tv + smart box (xiaomi odlican, radi u besprekorno, nikad nije "stucnuo" - +/- 50e)

Фрфљави

pre 4 godine

Сони, Филипс и Шарп користе Андроид.
Ел Ци користи свој ВЕБ ОС, Самсунг свој Тизен и Панасоник свој: мај хоум скрин од Фајерфокса.

О Андроидима не треба трошити речи. Самсунгов Тизен је одличан. Причамо о телевизорима који су најмање средња виша класа, типа серије 7, 8 и наравно 9.

Панасоников не знам. Али генерално је Панасоник био, сада не знам страшан и моћан! Поготово са плазмом тада. Без премца су били.

Ја имам ЛГ и баш, баш сам задовољан! Оперативни систем му је течан, све лепо ради и што је најважније, ажурирања су баш честа. Тако да ЛГ баш брине о томе.

Колико знам, сви панели долазе од ЛГ марке. Или скоро сви.

Није битно који тв купујете. Заиста је тако. Много је битније да обратите пажњу на његов процесор и оно што нуди за свој новац, а уједно и шта нуди конкуренција.

Добри телевизори почињу од серије 7 а завршавају се на серији 9. Боље је купити прошлогодишњи модел или пре две године модел ТВ са јаким процесором, добрим екраном ( колико херца, заступљеност лед сијалица на екранима...итд ) него најновији модел а слабим карактеристикама.

Верујем да неки од вас сада преврћу очима и као,.шта ће мени јак процесор, ледови, херцови и бакрачи када су у Србији свакако програми неедекватни за могућности једног модерног тв-а.

Слажем се, има ту истине.
Али да поједноставимо мушкој популацији са њиховим најомиљенијом стварчицом. Аутом :)

Идемо редом. Шта ће вама свима ауто од 150 и више коња? Неки имају 225, неки и више чак! Када је у Србији ограничено 130 на сат и јако много има пресретача и томе слично. Тј када не можете на аутопуту брже од 130 да возите?

Довољан је и ауто са 70 коња јер ће и он без проблема развијати брзину од 130 на сат и све услове испињавати.

Шта ће вама фелна од 18 и 19 инчи када су у Србији ивичњаци високи и наравно да ћете је искривити на неком кратеру.

И треће, шта ће вама петица или А6 и Е класа, тј тако удобан и велики ауто када путеви у Србији само штете тако скупим аутима а паркинг места по великим градовима ни за лека.

Мислим да је ово довољно :)

Zrikavac

pre 4 godine

LG WebOS + magic remote ili ništa! Imam i EON box sa Androidom koji je totalno bezveze u poredjenju sa WebOS-om.

P.S. 3d tehnologija nije zaživela među potrošačima tako da već neko vreme više nema novih televizora sa 3d mogućnostima.

Zrikavac

pre 4 godine

LG WebOS + magic remote ili ništa! Imam i EON box sa Androidom koji je totalno bezveze u poredjenju sa WebOS-om.

P.S. 3d tehnologija nije zaživela među potrošačima tako da već neko vreme više nema novih televizora sa 3d mogućnostima.

Фрфљави

pre 4 godine

Сони, Филипс и Шарп користе Андроид.
Ел Ци користи свој ВЕБ ОС, Самсунг свој Тизен и Панасоник свој: мај хоум скрин од Фајерфокса.

О Андроидима не треба трошити речи. Самсунгов Тизен је одличан. Причамо о телевизорима који су најмање средња виша класа, типа серије 7, 8 и наравно 9.

Панасоников не знам. Али генерално је Панасоник био, сада не знам страшан и моћан! Поготово са плазмом тада. Без премца су били.

Ја имам ЛГ и баш, баш сам задовољан! Оперативни систем му је течан, све лепо ради и што је најважније, ажурирања су баш честа. Тако да ЛГ баш брине о томе.

Колико знам, сви панели долазе од ЛГ марке. Или скоро сви.

Није битно који тв купујете. Заиста је тако. Много је битније да обратите пажњу на његов процесор и оно што нуди за свој новац, а уједно и шта нуди конкуренција.

Добри телевизори почињу од серије 7 а завршавају се на серији 9. Боље је купити прошлогодишњи модел или пре две године модел ТВ са јаким процесором, добрим екраном ( колико херца, заступљеност лед сијалица на екранима...итд ) него најновији модел а слабим карактеристикама.

Верујем да неки од вас сада преврћу очима и као,.шта ће мени јак процесор, ледови, херцови и бакрачи када су у Србији свакако програми неедекватни за могућности једног модерног тв-а.

Слажем се, има ту истине.
Али да поједноставимо мушкој популацији са њиховим најомиљенијом стварчицом. Аутом :)

Идемо редом. Шта ће вама свима ауто од 150 и више коња? Неки имају 225, неки и више чак! Када је у Србији ограничено 130 на сат и јако много има пресретача и томе слично. Тј када не можете на аутопуту брже од 130 да возите?

Довољан је и ауто са 70 коња јер ће и он без проблема развијати брзину од 130 на сат и све услове испињавати.

Шта ће вама фелна од 18 и 19 инчи када су у Србији ивичњаци високи и наравно да ћете је искривити на неком кратеру.

И треће, шта ће вама петица или А6 и Е класа, тј тако удобан и велики ауто када путеви у Србији само штете тако скупим аутима а паркинг места по великим градовима ни за лека.

Мислим да је ово довољно :)

Dejan_L

pre 4 godine

Prodajem u 1 lancu bele tehnike smart televizore svih vrsta, opera smart, android smart, ean smart...
Sve to kao i Mobilni telefon zastari za 2 godine.
Najmanji exe fajl na USB flash memoriji pomesa osnovne funkcije poput virusa.
Obican autorun bilo kog programa ili aplikacije na USB memoriji skroz unisti OS televizora.
90% se zali na bagovanje i otkazivanje ,dok televizori koji nisu smart rade bez 1 jedine greske.
Cak i najskuplji Samsung, Sony, LG, Sharp boluju od manjka RAM memorije i nakon 2 god su neupotrebljivi.
Taj RAM je nedovoljan ma koliki bio nakon 2 godine.
Najbolji je obican TV

kekacbre

pre 4 godine

Imam xiaomi mi tv box a nedavno sam dobio i eon smart box. Oba box-a imaju android tv os i rade odlicno.

Moja preporuka je dobar (ne)smart tv + smart box (xiaomi odlican, radi u besprekorno, nikad nije "stucnuo" - +/- 50e)

trust no one

pre 4 godine

Imam Samsung ful hd,3d,smart,t2,48inch, kupljen pre skoro 5 godina.Sada bih kupio bilo koju marku vece dijagonale sa sto boljim ekranom,3d mozda(nisam odgledao 10naslova u 3d),ali smart ne.Moje misljenje je da je jeftinije I bolje resenje android kutijica.

Siniša

pre 4 godine

Ako kupite TV sa vrlo dobrom slikom, imacete i smart OS gratis, ne trebate brinuti. Ako sad kupujete TV bez smart OSa, imacete samo prosecnu sliku ili losije od toga, nemojte se zavaravati.

Djordje

pre 4 godine

Planiram kupovinu veceg TV-a za dnevnu sobu, koristim mts tv box.
Molim predlog za dobar tv i koji operativni sistem uzeti u razmatranje?
Hvala

evfreak

pre 4 godine

@ (Djordje, 15. decembar 2019 11:22)

Evo jedan savet za vas a i ostale koji razmatraju kupovinu TV-a.
Samo Oled!!! Prosto i jednostavno.
Kompromis - Qled!
Sve ostalo - djubre!( osim ako ne zivite u Americi gde ima dobrih alternativa za Oled/Qled)

Sve sto nije Oled/Qled u Evropi je tehnologija od pre 10tak godina. Manite se smartova, i drugih marketing gluposti - broj jedan kriterijum je sam panel!!!
Nema na cemu.

Strokavi mozak

pre 4 godine

Po meni totalno nepotrebna stvar i mislim da je to guranje nekog OS-a u TV samo nabijanje cene.Meni TV sluzi za gledanje kanala(koliko su kvalitetni mogu da gledam nekih 5-6)a za multimedije koristim druge uredjaje.Mislim da su ovi da kazem niskobudzetni televizori za mene pravo resenje.Das 9000 din za tv sa 3 god garancije pa kolko istera.Kad se pokvari bacim u djubre i uzmem drugi.

Сара

pre 4 godine

Ја сам купила Chromecast и онако, нисам нешто претерано задовољна. Али нисам ни знала да постоји толико других опција.

niko

pre 4 godine

Ja sam svoj tv spojio sa mini kompjuterom (zotac) koji je manji od rutera + bezicna testatura i mis. Daleko mi je bolje od bilo kog android uredjaja.

Ognjen

pre 4 godine

Što bolji panel bez smart funkcije, može i jefritiji ali u višoj klasi i sa dužom garancijom. Dodati android smart box min quad core, 2gb+16 i air mouse. Ne kupovati kod nas ništa na tržištu se mi boxa se ne može za iole normalne pare naći. Kada se to ukomponuje imate odličan tv, sa hiljadama besplatnih domaćih i stranih kanala, stream sa torenta,uz bluetooth upravljač i android konzolu za igranje, sve aplikacije na tv kao na telefonu,... Kablovska bukvalno ni ne treba, samo je bitno uzeti dobar box. Na aliju su reda veličine 30-50 evra.
Offt. Ovakva vest je pravi primer koliko je google obogaljio internet sa svojom pretragom koja se komercijalizovala do max, nema više foruma u njihovim pretragama, mesta na kojima se pre moglo sve pitati, učestvovati, saznati, znanje i iskustvo podeliti.

brt

pre 4 godine

Planiram kupovinu veceg TV-a za dnevnu sobu, koristim mts tv box.
Molim predlog za dobar tv i koji operativni sistem uzeti u razmatranje?
Hvala
(Djordje, 15. decembar 2019 11:22)

evo ti predlog, prvo baci taj mts krs i predji na bilo sta drugo ako imas mogucnosti
drugo, LG i njihov webOS je super stvar

Džoni

pre 4 godine

Govorio sam ljudima da ne bacaju pare na 3D jer će to koristiti sigurno jednom, odmah čim su kupili TV i verovatno nikada posle.
Takođe, u pravu su ljudi koji kažu da je uz dobar displej neizbežan nekakav "smart" jer bi u protivnom reklame za taj TV bile siromašne. "Smart TV" jeste takođe porez na budale, ali porez koji mora da se plati.
Pisao sam već dosta o tome ovde, šta je stvarno pravi OS za televizore će se videti kada (i ako ikada) Huawei realizuje svoj Hongmeng ili Harmony koji je za televizore prevashodno i pravljen. Ali i to verovatno ne pre 5G ili bar ne u full implementaciji.

Inače, preciznije rečeno, ni jedan televizor ne radi pod Androidom, nego pod fabričkim sistemom za koji korisnici uglavnom ne znaju ni da postoji, mada su čuli da može da se apdejtuje. Sumnjam da je iko ikada to stvarno i koristio, ili bar ja ne znam da je neko.
Hongmeng je prvi OS koji objedinjuje opertivni sistem televizora i njegove (sada takozvane) smart funkcije. Sa 5G će takozvani "zemaljski emiteri" postati potpuno "obsolete", a broj TV kanala će biti otprilike jednak broju internet stranica, što u "streaming" modu, što onih "običnog" interneta. Ne bi me iznenadilo i da problem kompatibilnosti drugih uređaja (pre svega telefona) teče unazad, odnosno da će telefoni ubuduće da se prilagođavaju televizorima, bez ikakvih "cast" uređaja. I obrnuto, telefoni će imati direktan prijem TV.

Izvinjavam se na ovim stranim nazivima da bih spakovao u 1500 karaktera. Inače izbegavam.

Stručnjak

pre 4 godine

Imam Fox Android 3D. Situacija sledeća, platio ga puno, 3D nekoliko puta sa YouTube prijateljima pokazao mogućnost, a nikad gledao 3D film. Android već zastareo i komplet sistem. Tako da je box bolje Rešenje jer Se može menjati, jer Android zastari za 2 god, dok tv koristite daleko duže.

Dark Knight

pre 4 godine

Imam Samsung 4k sa Tizen OS, iskreno vrlo rijetko koristim OS. Pošto sam na Eon imam i android OS na drugom tv koji osim za Eon i ne koristim nešto puno. Tako da mislim da sam OS i nije toliko bitan, koliko je bitno imati kvalitetan tv.

Lax

pre 4 godine

Oni sa dobrom slikom (4k) se više ni ne prave u verzijama koje nisu smart, tako da je tema bespredmetna... A, kome i dalje radi TV kupljen pre 10ak godina - slobodno može da uzme Android Box, neće pogrešiti jer je slika na LCDima nekako lepša od novih LED, čak i od boljih modela

mikac678

pre 4 godine

Planiram kupovinu veceg TV-a za dnevnu sobu, koristim mts tv box.
Molim predlog za dobar tv i koji operativni sistem uzeti u razmatranje?
Hvala
Komentar poslat iz B92 Android™ (Djordje, 15. decembar 2019 11:22)

Najvažnija makar meni je da uz tv ide produžena garancija od 5 godina. Sve ostalo ti zavisi od toga koliko si spreman da platiš, za velike tv-e su kod nas programi većinom smešni jer su u najboljem slučaju HD što ne zadovoljava ako je veća dijagonala

loodak011

pre 4 godine

Imam samsung smart tv,sve to lepo radi i super,ali si aplikacijama negde ogranicen na netflix i YT. Pre 3 godine sam kupio sony 50” sa androidom,tad je 4k tek bilo u naletu pa je ovaj full hd. Mogu samo da vam kazem da sam odusevljen. Toliko da sam ove godine kupio jos jedan samo noviji od 55” i ovoga puta 4K. Slika je top,mogucnosti su daleko ispred ostalih televizora. Od aplikacija kojih nema na playstore-u za tv,ja skinem na kompu,prebacim na flash i samo instaliram preko file manager-a. Cak sam uspeo to da uradim i sa Popcorntime-om i sve savrseno radi,furaju se torenti sa prevodom dorektno na tv-u. I sto je najvaznije i matorce sam navikao ma to jer je njima komplikacija dva daljinska,promeni ulaz...itd. Mislim da ce i sledeci biti sony za koju godinu kad bude trebalo. P. S. Naravno oba rade,nisam novi kupovao zbog kvara nego zbg potrebe. :)

Jedino sto moram da kazem da mi je zamerka,to je sony interface za pregled digitalnih programa i programske seme. Ali i na to se covek navikne. To je na samsungu bolje odradjeno.

ja

pre 4 godine

@ (Hmhm, 15. decembar 2019 21:57)

Apple TV je glorifikovani smart box, kakvih ima na hiljade i to po 10 puta nižoj ceni, a koji, pritom, u Srbiji, nudi jedno 3% mogućnosti od onog što nudi u Americi, tako da ima smisla kupiti ga, isto onoliko koliko ima smisla kupovati sedlo za magarca...

Moskvič Aleko

pre 4 godine

Philips 49PUS7150 Android ultra HD, 3D televizor. Fenomenalna stvarčica. 3D realno nije potreban ni ja nisam odgledao par naslova, iako interesantan doživljaj jednostavmo nije za kućnu upotrebu. Televizor ima i ambijentalnomosvetljenje i mogućnost povezivanja sa Hue osvetljenjem u kući pto dmaje posebnu draž ko voli. Android TV je super stvar jedini nedostatak kod ovi poznatijih marki je što oni ograničavaju aplikacije koje se mogu instalirati, mada i za to postoji rešenje, takođe posle nekog vremena prestane podrška i izbacivanje novog softvera bez obzira što je hardverski tv još uvek dovoljno jak. UHD ekran i dobar procesor slike čine da i običan program deluje nestvarno dobro kao da je 3D i tek vidiš razliku kada odeš kod nekoga ko ima jeftini tv. Na ovom modelu je LG ekran. Inače LG takođe pravi fenomenalnu stvar sa web os kao i Samsungov Tizen. Po meni ko može treba uzeti nešto od smart televizora iz biših segmenata a ko nije u mogućnosti onda nešto sa što boljim karakteristikama ekrana pa uz neki boks ili drugi vidžet napraviti smart. Neko uporedi sa autom i baš je tako, dok ne pređeš na to kvalitetnije i nolje misliš šta će mi i ovo i ono, a kada pređeš shvatiš da ne treba žaliti novac ipak TV nije mobilni da ispadne i slomi se ekran, zato bolje mobilni od 150e a tv od 600-1000e.

Dragon

pre 4 godine

Probao sam ranije Chromecast, ok-ish je ali je smor sto na njemu ne mozete instalirati aplikacije i ograniceni ste samo na ono sto on nudi, tj. upravljanje preko PC-a ili telefona a to smara.
Drugo, Imao sam i smart TV Sony, stariji model. Store je odvratan, baziran je na Opera OS i ne preporucujem, totalno zastarelo.
Bas zbog tog iskustva sam kupio android TV, opet Sony. Radi besprekorno, imate Google play prodavnicu i sve aplikacije koje vam trebaju u zivotu. Najvaznije od svega je jedan daljinski. Povrh toga imate i igrice (koje samo moja deca koriste) i mozete da povezete bilo koji joystick ieto vam OK masine za igranje.
Zakljucak - Android TV je zakon

Bobar

pre 4 godine

Svaki periferalni hmdi uređaj možete kontrolisati sa daljincem od tva tako da vam ne trebaju više daljinskih. U slučaju davam to ne radi iki niste uključili ću control over hdmi funkciju na tv ili vam je hdmi kabel krš.

Maks

pre 4 godine

@(trust no one, 15. decembar 2019 11:27)

Proizvođači televizora su generalno prestali da proizvode 3D televizore jer im je prodaja slabo išla u poređenju sa televizorima koji nisu 3D... to što možda još ima u nekoj prodavnici je generalno ono što im je ostalo od ranije dok su još proizvodili...

Tako da se verovatno ne isplati uzimati neki stariji TV koji ima 3D mogućnosti, osim ako ga ne nađeš možda na nekom velikom sniženju, pa da te ne košta puno skuplje to što ima 3D mogućnosti od nekoj drugog televizora koji ima slične specifikacije za ostalo... jer izgleda vrlo neizvesno da li će novi filmovi da izlaze u 3D na BluRay...

Smer u kojem su odlučili da idu umesto 3D su 4k HDR televizori...

Pravi HDR ima dosta veći raspon između svetla i senki nego što običan TV može da prikaže... tako da uz to i 4k, slika dosta realnije izgleda i na neki način imaš osećaj kao da slika ima neku dubinu i bez naočara, iako je to 2D slika... ne onako kao na 3D televizoru, ali HDR realnije izgleda nego 3D bez HDR...

Da li će neka firma možda nekad u budućnosti da izbaci neki 3D 4k HDR televizor, videćemo... ali verovatno će da prođe puno vremena do tada... jer će neko vreme verovatno da se utrkuju ko ima bolji HDR, pa kad HDR postane pristupačan većini, kad možda MicroLED televizori postanu popularni (koje trenutno samo na sajmovima pokazuju jer su papreno skupi), pa kad možda budu tražili šta novo da stane na neki TV, tad se možda ponovo sete 3D filmova.

kele®

pre 4 godine

Kao neko kome je tehnika strast, mogu reći da ako ne želite smart TV možete dobiti isključivo najslabije modele televizora. Neki proizvođači ni ne nude glupe televizore.

šuvaklija

pre 4 godine

Uzeo Philipsov Android TV 32" sve ok doduse malo spor ali ok osim daljinskog koji je blagi uzas .... Takodje imam i LG UHD sa webOS skroz na mestu malo osakaceno ali u principu isto ok .... one android kutijice sto im se dodaju me nerviraju imam dva daljinska

Abrakadabra

pre 4 godine

Nikakvi BOX-ovi i kojekakve smicalice (makar su i Android), pogotovo ne MTS i slične prevare...
Jedan noviji LG (sa 43 do 55 inča) sa smart mogućnostima u 4K izvedbi, sa MagicRemote daljinskim, i optički internet na minimum 100/50 Mbita...
Lično koristim takvu uslugu "ST Cable" (Trio fiber = TV, internet, telefon), za 2950 dinara mesečno, i veoma sam zadovoljan.
Sve rešeno za narednih 10-tak godina...

K1P3

pre 4 godine

Imam Samsung ful hd,3d,smart,t2,48inch, kupljen pre skoro 5 godina.Sada bih kupio bilo koju marku vece dijagonale sa sto boljim ekranom,3d mozda(nisam odgledao 10naslova u 3d),ali smart ne.Moje misljenje je da je jeftinije I bolje resenje android kutijica.
(trust no one, 15. decembar 2019 11:27)

pa zar ima ijedan TV trenutno koji je preko 50 incha,a da nije smart....mislim tesko...danas su svu SMART samo je stvar tko sta nudi preko aplikacija najvise ..

S or S

pre 4 godine

Tema je vrlo kompleksna:
Samsung ili Sony. Oba imaju vrhunske ekrane. Mogu da kažem i dugotrajne. Oba kupiti samo kad su na akciji sa 5-godišnjom garancijom i da su 4K UHD. Svaki od njih ako je kupljen u Srbiji ima mogućnost prijema programa preko klasične antene u DVB-T2 gde se glavni programi emituju u Full HD tehnici. Slika da se isečeš. Samsung može sa svojim daljinskim da upravlja set top boksom od MTS-a. Na samsungu postoji aplikacija EON kojom možete gledati SBB programe. I Sony i Samsung imaju mogućnost instalacije Plex aplikacije, pa gledanje filmova i serija sa udaljenih računara nije problem. Gledanje slika nataloženih na vašem mobilnom je mnogo lepše na velikom televizoru nego na malom displeju telefona.

ja

pre 4 godine

Kupio sam pre 2-3 god 65 inca tv i taj smart je bio užas.. Tako da sam ga povezao na laptop.. Bluetooth miš i uživanje ...kupio sam skoro 75 inča i očekivao sam da smart bude dosta bolji što i jeste ali opet korišćenje Bluetooth miša i laptopa mi je mnogo lakše a i ima jedna velika prednost laptopa.. A to je mogu da koristim programe za gledanje torrenta .. Tj gledam sve za dz.. Tako da i taj smart ne koristim

ja

pre 4 godine

@ (S or S, 15. decembar 2019 15:46)

Deder, obrazloži ti meni kako mogu daljincem od Samsunga da upravljam MTS-ovim STB-om? Pošto imam 4k Samsungov smart TV i još nisam čuo (niti sam u podešavanjima mogao da naslutim) da mogu njegovim daljincem da upravljam MTS-ovim STB-om.

Sale@

pre 4 godine

Ја сам купила Chromecast и онако, нисам нешто претерано задовољна. Али нисам ни знала да постоји толико других опција.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Сара, 15. decembar 2019 11:43) Sara Chromecast je super skini sa google play prodavnice aplikaciju Web Video Cast i mozes da bacis na Tv sta pozelis (filmove sa titlovima sa weba,razne video sadrzaje,slike iptv kanale.

@neki veliki dr

pre 4 godine

Ne placajte brend i OS, platite kvalitet i velicinu displeja i na to amazon fire stick je trajnk resenje. Ruter za internet + TV + android box = racun za struju previsok.

ja

pre 4 godine

Zavisi za šta vam treba. Ako ćete samo da gledate TV, onda vam nije potreban niti smart TV, niti neki Android box. Ja imam kućni server, koji, prvenstveno, koristim kao Plex server, tako da mi je smart TV imperativ, jer ga skoro uopšte ne koristim za gledanje klasične televizije. I nemojte biti u zabludi da je običan TV + Android box > smart TV. Android box-ovi su najobičnija glupost, koja ne znači ništa onom ko ima potrebe za pametnim televizorom, jer imaju toliko malu procesorsku snagu da ne mogu ni full HD video da puste bez seckanja, a kamoli 4k.

Imam 4k Samsungov TV sa Tizen OS i quad-core 2 GHz procesorom, koji ima urođenu podršku za H.265 dekodiranje. Radi kao sat i nemam nikakve zamerke. Jedino što je tanak sa aplikacijama, ali ima ono što je meni najbitnije (Plex, YT i HBO Go), tako da mu to opraštam.

Plex je self-explanatory i to je nešto što bi trebalo da ima svaki filmofil. YT je bitan za pametne televizore, jer vam lokalno instalirana aplikacija omogućava da koristite procesorsku snagu TV-a, umesto Android box-a, što znači glatko gledanje 4k videa, a HBO Go je bitan iz jednog banalno-besmislenog razloga - naime, kada uplatite HBO+ paket, vi možete ga gledate HBO u full HD rezoluciji, ali HBO OD servis će vam strimovati video u nižoj rezoluciji, bez obzira na to što plaćate HD paket (provereno sa njihovom tehničkom podrškom). Za raliku od toga HBO Go (koji dobijete besplatno uz HBO+ paket) će strimovati HBO sadržaj na vaš smart uređaj u full HD rezoluciji.

Klm

pre 4 godine

Mozda Android, ne znam. Popcorn i pici. Meni bitno da podrzava HBO, ostalo smart me iskreno ne zanima na televizoru. Tu su racunar i tel, a kad sednem pored tv-a, zelim samo klik i da gledam i uzivam.

realno

pre 4 godine

Android ili Linux derivat. Svejedno.

Oba pruzaju mogucnost da se instalira Kodi i Youtube.

To je jedino sto ce 99% obicnih korisnika koristiti.

Za onih 1% tu su jos i striming aplikacije kao npr Netflix.

55" 4k minimum.

I to je to.

EU Citizen

pre 4 godine

Svaki koji se bez problema bežično povezuje sa kompjuterom, NAS-om ili Android telefonom, a to su skoro svi noviji, :) lično ne gledam televiziju i ne koristim ih, osim kao monitor za filmove, ali, naravno, imam nekoliko takvih od dva-tri brenda po raznim stanovima, i za mene je jedino to bitno, drukčije ga i ne upotrebljavam, i ne znam što bih se akao sa nativnim OS-om, koji god da je (svi su krš na limitiranom hardveru TV-a, a on je limitiran i kod novijih i skupljih modela, ko je navikao na bolje kompjutere i jače telefone) i aplikacijama. Servisi kao Netflix, ko je u tom fazonu, ja nemam baš mnogo vremena, :) isto naravno funkcionišu preko desktopa, laptopa ili, čak, telefona.

Miljko

pre 4 godine

Bobar, 15. decembar 2019 19:52)
Mislis na ARC hdmi?
(sinisa, 16. decembar 2019 17:50)

HDMI CEC ili Control over HDMI zavisi kako na TVu pise ta opcija. Iz nekog glupog razloga svaki TV to drugacija klasifikuje u meniju a svima to stoji fabricki iskljuceno. Ta opcija omogucava uradjajima da upravljaju jedni drugima preko HDMI signala. Znam sigurno da to radi za EON box, Apple TV, Playstation, mnoge DVD/BD plejere i brendirane periferne uredjaje.

Mozda nece raditi na nekim no-name OEM kineskim Android boksovima a mozda hoce, mada mnogo bitnije je da imate HDMI sertifikovane kablove jer u njima postoji jedna zica za CEC. Naravucenije nemojte da kupujete kablove kojima na glavi prikljucka ne pise HDMI ako ih kupujete u radnji, a ako kupujete na netu onda srecno. U svakom slucaju izbegavajte kablove tkz HDMI 2.0 za 700-1000 din ili manje kao sto su Likom i ostala djubrad posto su to losi kinezeri koje oni nabavljaju za bukvalno 30 dinara bulk i ti kablovi ne postuju ni jedan zivi standard jer ne placaju licencu. Mozda radi, mozda ne radi, a u glavnom ne radi. Sa druge strane imate preskupu Hamu koja radi posao ali ne vredi te pare. Nazalost to su dva izbora koja imate kada dodjete u radnju.

HMDI ARC je slicno kao CEC ali za audio periferne uredjaje tipa soundbar, resiveri itd. Njih ubodete u ARC i onda isto sa daljincem od TVa mozete da ih kontrolisete.

achitwn

pre 4 godine

Najvažnija makar meni je da uz tv ide produžena garancija od 5 godina. Sve ostalo ti zavisi od toga koliko si spreman da platiš, za velike tv-e su kod nas programi većinom smešni jer su u najboljem slučaju HD što ne zadovoljava ako je veća dijagonala
(mikac678, 15. decembar 2019 12:29)
Za televizore garancija je postal nebitna. Imao sam sony tv kuoljen davne 93ce donirao sam ga poslije ne znam koliko godina i radio je nikad se nije kvario. Vec 15g imam samsungove flat televizore i ista prica. Ko da su za vijaku pravljeni.

Zoki

pre 4 godine

Treba uzeti TV koji vam se sviđa po ostalim karakteristikama i konektovati ga na odgovarajući uređaj, prilagođen ostatku elektronike u vašoj kući. U suprotnom, TV će vam zastarteti radi te "smart TV" koja je ugrađena. Mi koristimo AppleTV, zato što koristimo i druge Apple uređaje i imamo njihovu muziku a aplikacije. Međutim, nisam siguran kako to fukcioniše u Srbiji. Da imam Android telefon, verovatno bi tražio i neki Android TV box.

Narko Bos iz Jovanjice

pre 4 godine

Ako vam trebaju smart opcije, kipite običan tv i dodatni android box. Box da ne bude plaćen manje od 80e. Fabrički smart tv su kul ali rade ko ona stvar. Ne mogu da verujem da to iko želi.

achitwn

pre 4 godine

Ni jedan. Opste poznata stvar je da samsung i google lontinurano prisluskuju sq ovim uredjajima. Tona clanaka i analiza ozbiljnih kompanija i institucija.

achitwn

pre 4 godine

A na vec postojeci smart tv, na njega prikaciti android box, ima li smisla?
(Dali Bocek, 15. decembar 2019 11:47)
Ima. Neovisni proizvodjaci tipa google chromcast, roku ili apple tv imaju exkluzivne kontrakte sa producentskim kucama kao sto su disney hbo itd. Apple hempokrenuo appletv+ programung sa dantasticnim serijama. Vecina ovih stvari nije ponidjena na “smart tv”. Tako da preporucujem dobar kvslitet slike aparara ali kombinovan sa jednim od ovih streaming kutija.

Bojan

pre 3 godine

Ja sam bio malo "neupućen" pa kupio smart- Grundig, misleći da mogu da skidam aplikacije kao na telefonu, ali kad sam ubrzo shvatio da nema ništa od toga, doslo mi da ga bacim kroz prozor. Znači, najbolje, kao što su mnogi ovde napisali- kupiti tv i uz njega box i to je to...

Фрфљави

pre 4 godine

Сони, Филипс и Шарп користе Андроид.
Ел Ци користи свој ВЕБ ОС, Самсунг свој Тизен и Панасоник свој: мај хоум скрин од Фајерфокса.

О Андроидима не треба трошити речи. Самсунгов Тизен је одличан. Причамо о телевизорима који су најмање средња виша класа, типа серије 7, 8 и наравно 9.

Панасоников не знам. Али генерално је Панасоник био, сада не знам страшан и моћан! Поготово са плазмом тада. Без премца су били.

Ја имам ЛГ и баш, баш сам задовољан! Оперативни систем му је течан, све лепо ради и што је најважније, ажурирања су баш честа. Тако да ЛГ баш брине о томе.

Колико знам, сви панели долазе од ЛГ марке. Или скоро сви.

Није битно који тв купујете. Заиста је тако. Много је битније да обратите пажњу на његов процесор и оно што нуди за свој новац, а уједно и шта нуди конкуренција.

Добри телевизори почињу од серије 7 а завршавају се на серији 9. Боље је купити прошлогодишњи модел или пре две године модел ТВ са јаким процесором, добрим екраном ( колико херца, заступљеност лед сијалица на екранима...итд ) него најновији модел а слабим карактеристикама.

Верујем да неки од вас сада преврћу очима и као,.шта ће мени јак процесор, ледови, херцови и бакрачи када су у Србији свакако програми неедекватни за могућности једног модерног тв-а.

Слажем се, има ту истине.
Али да поједноставимо мушкој популацији са њиховим најомиљенијом стварчицом. Аутом :)

Идемо редом. Шта ће вама свима ауто од 150 и више коња? Неки имају 225, неки и више чак! Када је у Србији ограничено 130 на сат и јако много има пресретача и томе слично. Тј када не можете на аутопуту брже од 130 да возите?

Довољан је и ауто са 70 коња јер ће и он без проблема развијати брзину од 130 на сат и све услове испињавати.

Шта ће вама фелна од 18 и 19 инчи када су у Србији ивичњаци високи и наравно да ћете је искривити на неком кратеру.

И треће, шта ће вама петица или А6 и Е класа, тј тако удобан и велики ауто када путеви у Србији само штете тако скупим аутима а паркинг места по великим градовима ни за лека.

Мислим да је ово довољно :)

@neki veliki dr

pre 4 godine

Ne placajte brend i OS, platite kvalitet i velicinu displeja i na to amazon fire stick je trajnk resenje. Ruter za internet + TV + android box = racun za struju previsok.

Dejan_L

pre 4 godine

Prodajem u 1 lancu bele tehnike smart televizore svih vrsta, opera smart, android smart, ean smart...
Sve to kao i Mobilni telefon zastari za 2 godine.
Najmanji exe fajl na USB flash memoriji pomesa osnovne funkcije poput virusa.
Obican autorun bilo kog programa ili aplikacije na USB memoriji skroz unisti OS televizora.
90% se zali na bagovanje i otkazivanje ,dok televizori koji nisu smart rade bez 1 jedine greske.
Cak i najskuplji Samsung, Sony, LG, Sharp boluju od manjka RAM memorije i nakon 2 god su neupotrebljivi.
Taj RAM je nedovoljan ma koliki bio nakon 2 godine.
Najbolji je obican TV

trust no one

pre 4 godine

Imam Samsung ful hd,3d,smart,t2,48inch, kupljen pre skoro 5 godina.Sada bih kupio bilo koju marku vece dijagonale sa sto boljim ekranom,3d mozda(nisam odgledao 10naslova u 3d),ali smart ne.Moje misljenje je da je jeftinije I bolje resenje android kutijica.

evfreak

pre 4 godine

@ (Djordje, 15. decembar 2019 11:22)

Evo jedan savet za vas a i ostale koji razmatraju kupovinu TV-a.
Samo Oled!!! Prosto i jednostavno.
Kompromis - Qled!
Sve ostalo - djubre!( osim ako ne zivite u Americi gde ima dobrih alternativa za Oled/Qled)

Sve sto nije Oled/Qled u Evropi je tehnologija od pre 10tak godina. Manite se smartova, i drugih marketing gluposti - broj jedan kriterijum je sam panel!!!
Nema na cemu.

Abrakadabra

pre 4 godine

Nikakvi BOX-ovi i kojekakve smicalice (makar su i Android), pogotovo ne MTS i slične prevare...
Jedan noviji LG (sa 43 do 55 inča) sa smart mogućnostima u 4K izvedbi, sa MagicRemote daljinskim, i optički internet na minimum 100/50 Mbita...
Lično koristim takvu uslugu "ST Cable" (Trio fiber = TV, internet, telefon), za 2950 dinara mesečno, i veoma sam zadovoljan.
Sve rešeno za narednih 10-tak godina...

Siniša

pre 4 godine

Ako kupite TV sa vrlo dobrom slikom, imacete i smart OS gratis, ne trebate brinuti. Ako sad kupujete TV bez smart OSa, imacete samo prosecnu sliku ili losije od toga, nemojte se zavaravati.

Moskvič Aleko

pre 4 godine

Philips 49PUS7150 Android ultra HD, 3D televizor. Fenomenalna stvarčica. 3D realno nije potreban ni ja nisam odgledao par naslova, iako interesantan doživljaj jednostavmo nije za kućnu upotrebu. Televizor ima i ambijentalnomosvetljenje i mogućnost povezivanja sa Hue osvetljenjem u kući pto dmaje posebnu draž ko voli. Android TV je super stvar jedini nedostatak kod ovi poznatijih marki je što oni ograničavaju aplikacije koje se mogu instalirati, mada i za to postoji rešenje, takođe posle nekog vremena prestane podrška i izbacivanje novog softvera bez obzira što je hardverski tv još uvek dovoljno jak. UHD ekran i dobar procesor slike čine da i običan program deluje nestvarno dobro kao da je 3D i tek vidiš razliku kada odeš kod nekoga ko ima jeftini tv. Na ovom modelu je LG ekran. Inače LG takođe pravi fenomenalnu stvar sa web os kao i Samsungov Tizen. Po meni ko može treba uzeti nešto od smart televizora iz biših segmenata a ko nije u mogućnosti onda nešto sa što boljim karakteristikama ekrana pa uz neki boks ili drugi vidžet napraviti smart. Neko uporedi sa autom i baš je tako, dok ne pređeš na to kvalitetnije i nolje misliš šta će mi i ovo i ono, a kada pređeš shvatiš da ne treba žaliti novac ipak TV nije mobilni da ispadne i slomi se ekran, zato bolje mobilni od 150e a tv od 600-1000e.

S or S

pre 4 godine

Tema je vrlo kompleksna:
Samsung ili Sony. Oba imaju vrhunske ekrane. Mogu da kažem i dugotrajne. Oba kupiti samo kad su na akciji sa 5-godišnjom garancijom i da su 4K UHD. Svaki od njih ako je kupljen u Srbiji ima mogućnost prijema programa preko klasične antene u DVB-T2 gde se glavni programi emituju u Full HD tehnici. Slika da se isečeš. Samsung može sa svojim daljinskim da upravlja set top boksom od MTS-a. Na samsungu postoji aplikacija EON kojom možete gledati SBB programe. I Sony i Samsung imaju mogućnost instalacije Plex aplikacije, pa gledanje filmova i serija sa udaljenih računara nije problem. Gledanje slika nataloženih na vašem mobilnom je mnogo lepše na velikom televizoru nego na malom displeju telefona.

šuvaklija

pre 4 godine

Uzeo Philipsov Android TV 32" sve ok doduse malo spor ali ok osim daljinskog koji je blagi uzas .... Takodje imam i LG UHD sa webOS skroz na mestu malo osakaceno ali u principu isto ok .... one android kutijice sto im se dodaju me nerviraju imam dva daljinska

Dragon

pre 4 godine

Probao sam ranije Chromecast, ok-ish je ali je smor sto na njemu ne mozete instalirati aplikacije i ograniceni ste samo na ono sto on nudi, tj. upravljanje preko PC-a ili telefona a to smara.
Drugo, Imao sam i smart TV Sony, stariji model. Store je odvratan, baziran je na Opera OS i ne preporucujem, totalno zastarelo.
Bas zbog tog iskustva sam kupio android TV, opet Sony. Radi besprekorno, imate Google play prodavnicu i sve aplikacije koje vam trebaju u zivotu. Najvaznije od svega je jedan daljinski. Povrh toga imate i igrice (koje samo moja deca koriste) i mozete da povezete bilo koji joystick ieto vam OK masine za igranje.
Zakljucak - Android TV je zakon

Narko Bos iz Jovanjice

pre 4 godine

Ako vam trebaju smart opcije, kipite običan tv i dodatni android box. Box da ne bude plaćen manje od 80e. Fabrički smart tv su kul ali rade ko ona stvar. Ne mogu da verujem da to iko želi.

kekacbre

pre 4 godine

Imam xiaomi mi tv box a nedavno sam dobio i eon smart box. Oba box-a imaju android tv os i rade odlicno.

Moja preporuka je dobar (ne)smart tv + smart box (xiaomi odlican, radi u besprekorno, nikad nije "stucnuo" - +/- 50e)

Strokavi mozak

pre 4 godine

Po meni totalno nepotrebna stvar i mislim da je to guranje nekog OS-a u TV samo nabijanje cene.Meni TV sluzi za gledanje kanala(koliko su kvalitetni mogu da gledam nekih 5-6)a za multimedije koristim druge uredjaje.Mislim da su ovi da kazem niskobudzetni televizori za mene pravo resenje.Das 9000 din za tv sa 3 god garancije pa kolko istera.Kad se pokvari bacim u djubre i uzmem drugi.

Bobar

pre 4 godine

Svaki periferalni hmdi uređaj možete kontrolisati sa daljincem od tva tako da vam ne trebaju više daljinskih. U slučaju davam to ne radi iki niste uključili ću control over hdmi funkciju na tv ili vam je hdmi kabel krš.

Djordje

pre 4 godine

Planiram kupovinu veceg TV-a za dnevnu sobu, koristim mts tv box.
Molim predlog za dobar tv i koji operativni sistem uzeti u razmatranje?
Hvala

brt

pre 4 godine

Planiram kupovinu veceg TV-a za dnevnu sobu, koristim mts tv box.
Molim predlog za dobar tv i koji operativni sistem uzeti u razmatranje?
Hvala
(Djordje, 15. decembar 2019 11:22)

evo ti predlog, prvo baci taj mts krs i predji na bilo sta drugo ako imas mogucnosti
drugo, LG i njihov webOS je super stvar

ja

pre 4 godine

Zavisi za šta vam treba. Ako ćete samo da gledate TV, onda vam nije potreban niti smart TV, niti neki Android box. Ja imam kućni server, koji, prvenstveno, koristim kao Plex server, tako da mi je smart TV imperativ, jer ga skoro uopšte ne koristim za gledanje klasične televizije. I nemojte biti u zabludi da je običan TV + Android box > smart TV. Android box-ovi su najobičnija glupost, koja ne znači ništa onom ko ima potrebe za pametnim televizorom, jer imaju toliko malu procesorsku snagu da ne mogu ni full HD video da puste bez seckanja, a kamoli 4k.

Imam 4k Samsungov TV sa Tizen OS i quad-core 2 GHz procesorom, koji ima urođenu podršku za H.265 dekodiranje. Radi kao sat i nemam nikakve zamerke. Jedino što je tanak sa aplikacijama, ali ima ono što je meni najbitnije (Plex, YT i HBO Go), tako da mu to opraštam.

Plex je self-explanatory i to je nešto što bi trebalo da ima svaki filmofil. YT je bitan za pametne televizore, jer vam lokalno instalirana aplikacija omogućava da koristite procesorsku snagu TV-a, umesto Android box-a, što znači glatko gledanje 4k videa, a HBO Go je bitan iz jednog banalno-besmislenog razloga - naime, kada uplatite HBO+ paket, vi možete ga gledate HBO u full HD rezoluciji, ali HBO OD servis će vam strimovati video u nižoj rezoluciji, bez obzira na to što plaćate HD paket (provereno sa njihovom tehničkom podrškom). Za raliku od toga HBO Go (koji dobijete besplatno uz HBO+ paket) će strimovati HBO sadržaj na vaš smart uređaj u full HD rezoluciji.

Džoni

pre 4 godine

Govorio sam ljudima da ne bacaju pare na 3D jer će to koristiti sigurno jednom, odmah čim su kupili TV i verovatno nikada posle.
Takođe, u pravu su ljudi koji kažu da je uz dobar displej neizbežan nekakav "smart" jer bi u protivnom reklame za taj TV bile siromašne. "Smart TV" jeste takođe porez na budale, ali porez koji mora da se plati.
Pisao sam već dosta o tome ovde, šta je stvarno pravi OS za televizore će se videti kada (i ako ikada) Huawei realizuje svoj Hongmeng ili Harmony koji je za televizore prevashodno i pravljen. Ali i to verovatno ne pre 5G ili bar ne u full implementaciji.

Inače, preciznije rečeno, ni jedan televizor ne radi pod Androidom, nego pod fabričkim sistemom za koji korisnici uglavnom ne znaju ni da postoji, mada su čuli da može da se apdejtuje. Sumnjam da je iko ikada to stvarno i koristio, ili bar ja ne znam da je neko.
Hongmeng je prvi OS koji objedinjuje opertivni sistem televizora i njegove (sada takozvane) smart funkcije. Sa 5G će takozvani "zemaljski emiteri" postati potpuno "obsolete", a broj TV kanala će biti otprilike jednak broju internet stranica, što u "streaming" modu, što onih "običnog" interneta. Ne bi me iznenadilo i da problem kompatibilnosti drugih uređaja (pre svega telefona) teče unazad, odnosno da će telefoni ubuduće da se prilagođavaju televizorima, bez ikakvih "cast" uređaja. I obrnuto, telefoni će imati direktan prijem TV.

Izvinjavam se na ovim stranim nazivima da bih spakovao u 1500 karaktera. Inače izbegavam.

achitwn

pre 4 godine

Ni jedan. Opste poznata stvar je da samsung i google lontinurano prisluskuju sq ovim uredjajima. Tona clanaka i analiza ozbiljnih kompanija i institucija.

kele®

pre 4 godine

Kao neko kome je tehnika strast, mogu reći da ako ne želite smart TV možete dobiti isključivo najslabije modele televizora. Neki proizvođači ni ne nude glupe televizore.

Сара

pre 4 godine

Ја сам купила Chromecast и онако, нисам нешто претерано задовољна. Али нисам ни знала да постоји толико других опција.

Maks

pre 4 godine

@(trust no one, 15. decembar 2019 11:27)

Proizvođači televizora su generalno prestali da proizvode 3D televizore jer im je prodaja slabo išla u poređenju sa televizorima koji nisu 3D... to što možda još ima u nekoj prodavnici je generalno ono što im je ostalo od ranije dok su još proizvodili...

Tako da se verovatno ne isplati uzimati neki stariji TV koji ima 3D mogućnosti, osim ako ga ne nađeš možda na nekom velikom sniženju, pa da te ne košta puno skuplje to što ima 3D mogućnosti od nekoj drugog televizora koji ima slične specifikacije za ostalo... jer izgleda vrlo neizvesno da li će novi filmovi da izlaze u 3D na BluRay...

Smer u kojem su odlučili da idu umesto 3D su 4k HDR televizori...

Pravi HDR ima dosta veći raspon između svetla i senki nego što običan TV može da prikaže... tako da uz to i 4k, slika dosta realnije izgleda i na neki način imaš osećaj kao da slika ima neku dubinu i bez naočara, iako je to 2D slika... ne onako kao na 3D televizoru, ali HDR realnije izgleda nego 3D bez HDR...

Da li će neka firma možda nekad u budućnosti da izbaci neki 3D 4k HDR televizor, videćemo... ali verovatno će da prođe puno vremena do tada... jer će neko vreme verovatno da se utrkuju ko ima bolji HDR, pa kad HDR postane pristupačan većini, kad možda MicroLED televizori postanu popularni (koje trenutno samo na sajmovima pokazuju jer su papreno skupi), pa kad možda budu tražili šta novo da stane na neki TV, tad se možda ponovo sete 3D filmova.

loodak011

pre 4 godine

Imam samsung smart tv,sve to lepo radi i super,ali si aplikacijama negde ogranicen na netflix i YT. Pre 3 godine sam kupio sony 50” sa androidom,tad je 4k tek bilo u naletu pa je ovaj full hd. Mogu samo da vam kazem da sam odusevljen. Toliko da sam ove godine kupio jos jedan samo noviji od 55” i ovoga puta 4K. Slika je top,mogucnosti su daleko ispred ostalih televizora. Od aplikacija kojih nema na playstore-u za tv,ja skinem na kompu,prebacim na flash i samo instaliram preko file manager-a. Cak sam uspeo to da uradim i sa Popcorntime-om i sve savrseno radi,furaju se torenti sa prevodom dorektno na tv-u. I sto je najvaznije i matorce sam navikao ma to jer je njima komplikacija dva daljinska,promeni ulaz...itd. Mislim da ce i sledeci biti sony za koju godinu kad bude trebalo. P. S. Naravno oba rade,nisam novi kupovao zbog kvara nego zbg potrebe. :)

Jedino sto moram da kazem da mi je zamerka,to je sony interface za pregled digitalnih programa i programske seme. Ali i na to se covek navikne. To je na samsungu bolje odradjeno.

Zrikavac

pre 4 godine

LG WebOS + magic remote ili ništa! Imam i EON box sa Androidom koji je totalno bezveze u poredjenju sa WebOS-om.

P.S. 3d tehnologija nije zaživela među potrošačima tako da već neko vreme više nema novih televizora sa 3d mogućnostima.

Ognjen

pre 4 godine

Što bolji panel bez smart funkcije, može i jefritiji ali u višoj klasi i sa dužom garancijom. Dodati android smart box min quad core, 2gb+16 i air mouse. Ne kupovati kod nas ništa na tržištu se mi boxa se ne može za iole normalne pare naći. Kada se to ukomponuje imate odličan tv, sa hiljadama besplatnih domaćih i stranih kanala, stream sa torenta,uz bluetooth upravljač i android konzolu za igranje, sve aplikacije na tv kao na telefonu,... Kablovska bukvalno ni ne treba, samo je bitno uzeti dobar box. Na aliju su reda veličine 30-50 evra.
Offt. Ovakva vest je pravi primer koliko je google obogaljio internet sa svojom pretragom koja se komercijalizovala do max, nema više foruma u njihovim pretragama, mesta na kojima se pre moglo sve pitati, učestvovati, saznati, znanje i iskustvo podeliti.

ja

pre 4 godine

Kupio sam pre 2-3 god 65 inca tv i taj smart je bio užas.. Tako da sam ga povezao na laptop.. Bluetooth miš i uživanje ...kupio sam skoro 75 inča i očekivao sam da smart bude dosta bolji što i jeste ali opet korišćenje Bluetooth miša i laptopa mi je mnogo lakše a i ima jedna velika prednost laptopa.. A to je mogu da koristim programe za gledanje torrenta .. Tj gledam sve za dz.. Tako da i taj smart ne koristim

EU Citizen

pre 4 godine

Svaki koji se bez problema bežično povezuje sa kompjuterom, NAS-om ili Android telefonom, a to su skoro svi noviji, :) lično ne gledam televiziju i ne koristim ih, osim kao monitor za filmove, ali, naravno, imam nekoliko takvih od dva-tri brenda po raznim stanovima, i za mene je jedino to bitno, drukčije ga i ne upotrebljavam, i ne znam što bih se akao sa nativnim OS-om, koji god da je (svi su krš na limitiranom hardveru TV-a, a on je limitiran i kod novijih i skupljih modela, ko je navikao na bolje kompjutere i jače telefone) i aplikacijama. Servisi kao Netflix, ko je u tom fazonu, ja nemam baš mnogo vremena, :) isto naravno funkcionišu preko desktopa, laptopa ili, čak, telefona.

mikac678

pre 4 godine

Planiram kupovinu veceg TV-a za dnevnu sobu, koristim mts tv box.
Molim predlog za dobar tv i koji operativni sistem uzeti u razmatranje?
Hvala
Komentar poslat iz B92 Android™ (Djordje, 15. decembar 2019 11:22)

Najvažnija makar meni je da uz tv ide produžena garancija od 5 godina. Sve ostalo ti zavisi od toga koliko si spreman da platiš, za velike tv-e su kod nas programi većinom smešni jer su u najboljem slučaju HD što ne zadovoljava ako je veća dijagonala

realno

pre 4 godine

Android ili Linux derivat. Svejedno.

Oba pruzaju mogucnost da se instalira Kodi i Youtube.

To je jedino sto ce 99% obicnih korisnika koristiti.

Za onih 1% tu su jos i striming aplikacije kao npr Netflix.

55" 4k minimum.

I to je to.

Lax

pre 4 godine

Oni sa dobrom slikom (4k) se više ni ne prave u verzijama koje nisu smart, tako da je tema bespredmetna... A, kome i dalje radi TV kupljen pre 10ak godina - slobodno može da uzme Android Box, neće pogrešiti jer je slika na LCDima nekako lepša od novih LED, čak i od boljih modela

niko

pre 4 godine

Ja sam svoj tv spojio sa mini kompjuterom (zotac) koji je manji od rutera + bezicna testatura i mis. Daleko mi je bolje od bilo kog android uredjaja.

ja

pre 4 godine

@ (S or S, 15. decembar 2019 15:46)

Deder, obrazloži ti meni kako mogu daljincem od Samsunga da upravljam MTS-ovim STB-om? Pošto imam 4k Samsungov smart TV i još nisam čuo (niti sam u podešavanjima mogao da naslutim) da mogu njegovim daljincem da upravljam MTS-ovim STB-om.

Bojan

pre 3 godine

Ja sam bio malo "neupućen" pa kupio smart- Grundig, misleći da mogu da skidam aplikacije kao na telefonu, ali kad sam ubrzo shvatio da nema ništa od toga, doslo mi da ga bacim kroz prozor. Znači, najbolje, kao što su mnogi ovde napisali- kupiti tv i uz njega box i to je to...

Dark Knight

pre 4 godine

Imam Samsung 4k sa Tizen OS, iskreno vrlo rijetko koristim OS. Pošto sam na Eon imam i android OS na drugom tv koji osim za Eon i ne koristim nešto puno. Tako da mislim da sam OS i nije toliko bitan, koliko je bitno imati kvalitetan tv.

Stručnjak

pre 4 godine

Imam Fox Android 3D. Situacija sledeća, platio ga puno, 3D nekoliko puta sa YouTube prijateljima pokazao mogućnost, a nikad gledao 3D film. Android već zastareo i komplet sistem. Tako da je box bolje Rešenje jer Se može menjati, jer Android zastari za 2 god, dok tv koristite daleko duže.

ja

pre 4 godine

@ (Hmhm, 15. decembar 2019 21:57)

Apple TV je glorifikovani smart box, kakvih ima na hiljade i to po 10 puta nižoj ceni, a koji, pritom, u Srbiji, nudi jedno 3% mogućnosti od onog što nudi u Americi, tako da ima smisla kupiti ga, isto onoliko koliko ima smisla kupovati sedlo za magarca...

Sale@

pre 4 godine

Ја сам купила Chromecast и онако, нисам нешто претерано задовољна. Али нисам ни знала да постоји толико других опција.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Сара, 15. decembar 2019 11:43) Sara Chromecast je super skini sa google play prodavnice aplikaciju Web Video Cast i mozes da bacis na Tv sta pozelis (filmove sa titlovima sa weba,razne video sadrzaje,slike iptv kanale.

achitwn

pre 4 godine

A na vec postojeci smart tv, na njega prikaciti android box, ima li smisla?
(Dali Bocek, 15. decembar 2019 11:47)
Ima. Neovisni proizvodjaci tipa google chromcast, roku ili apple tv imaju exkluzivne kontrakte sa producentskim kucama kao sto su disney hbo itd. Apple hempokrenuo appletv+ programung sa dantasticnim serijama. Vecina ovih stvari nije ponidjena na “smart tv”. Tako da preporucujem dobar kvslitet slike aparara ali kombinovan sa jednim od ovih streaming kutija.

achitwn

pre 4 godine

Najvažnija makar meni je da uz tv ide produžena garancija od 5 godina. Sve ostalo ti zavisi od toga koliko si spreman da platiš, za velike tv-e su kod nas programi većinom smešni jer su u najboljem slučaju HD što ne zadovoljava ako je veća dijagonala
(mikac678, 15. decembar 2019 12:29)
Za televizore garancija je postal nebitna. Imao sam sony tv kuoljen davne 93ce donirao sam ga poslije ne znam koliko godina i radio je nikad se nije kvario. Vec 15g imam samsungove flat televizore i ista prica. Ko da su za vijaku pravljeni.

K1P3

pre 4 godine

Imam Samsung ful hd,3d,smart,t2,48inch, kupljen pre skoro 5 godina.Sada bih kupio bilo koju marku vece dijagonale sa sto boljim ekranom,3d mozda(nisam odgledao 10naslova u 3d),ali smart ne.Moje misljenje je da je jeftinije I bolje resenje android kutijica.
(trust no one, 15. decembar 2019 11:27)

pa zar ima ijedan TV trenutno koji je preko 50 incha,a da nije smart....mislim tesko...danas su svu SMART samo je stvar tko sta nudi preko aplikacija najvise ..

Klm

pre 4 godine

Mozda Android, ne znam. Popcorn i pici. Meni bitno da podrzava HBO, ostalo smart me iskreno ne zanima na televizoru. Tu su racunar i tel, a kad sednem pored tv-a, zelim samo klik i da gledam i uzivam.

Miljko

pre 4 godine

Bobar, 15. decembar 2019 19:52)
Mislis na ARC hdmi?
(sinisa, 16. decembar 2019 17:50)

HDMI CEC ili Control over HDMI zavisi kako na TVu pise ta opcija. Iz nekog glupog razloga svaki TV to drugacija klasifikuje u meniju a svima to stoji fabricki iskljuceno. Ta opcija omogucava uradjajima da upravljaju jedni drugima preko HDMI signala. Znam sigurno da to radi za EON box, Apple TV, Playstation, mnoge DVD/BD plejere i brendirane periferne uredjaje.

Mozda nece raditi na nekim no-name OEM kineskim Android boksovima a mozda hoce, mada mnogo bitnije je da imate HDMI sertifikovane kablove jer u njima postoji jedna zica za CEC. Naravucenije nemojte da kupujete kablove kojima na glavi prikljucka ne pise HDMI ako ih kupujete u radnji, a ako kupujete na netu onda srecno. U svakom slucaju izbegavajte kablove tkz HDMI 2.0 za 700-1000 din ili manje kao sto su Likom i ostala djubrad posto su to losi kinezeri koje oni nabavljaju za bukvalno 30 dinara bulk i ti kablovi ne postuju ni jedan zivi standard jer ne placaju licencu. Mozda radi, mozda ne radi, a u glavnom ne radi. Sa druge strane imate preskupu Hamu koja radi posao ali ne vredi te pare. Nazalost to su dva izbora koja imate kada dodjete u radnju.

HMDI ARC je slicno kao CEC ali za audio periferne uredjaje tipa soundbar, resiveri itd. Njih ubodete u ARC i onda isto sa daljincem od TVa mozete da ih kontrolisete.

Zoki

pre 4 godine

Treba uzeti TV koji vam se sviđa po ostalim karakteristikama i konektovati ga na odgovarajući uređaj, prilagođen ostatku elektronike u vašoj kući. U suprotnom, TV će vam zastarteti radi te "smart TV" koja je ugrađena. Mi koristimo AppleTV, zato što koristimo i druge Apple uređaje i imamo njihovu muziku a aplikacije. Međutim, nisam siguran kako to fukcioniše u Srbiji. Da imam Android telefon, verovatno bi tražio i neki Android TV box.