1. drugar tada drzao segateku i jedan dan mu stiglo nesto novo i belo i jedna igrica "crazy taxy". posle mu je stigao i neki golf, to sam mesecima igrao ko zarazen :)
   (neutralni felsh, 13. septembar 2019 18:35)

  # Link komentara

 2. Bila je bolja od ps1 ali dosta kasnije izašla ali nije imala konamijev fudbal i to joj je mnogo falilo sa druge strane bila je sjajna
  (Kile, 13. septembar 2019 13:22)

  # Link komentara

 3. Odlična konzola meni omiljena koliko sam samo puta osvanuo sa drugarima cepajuci dreamcast. Jedna od omiljenih igara mi je bila neka pucacina stoji samo nišan na ekranu i rokas zlikovce ne mogu da se setim naziva da me ubijes.
  (Aleksandar, 12. septembar 2019 11:26)

  Confidential Mission. ;)

  Btw imam Dreamcast i dan danas. Još uvek radi mada su diskovi propali vremenom. Kupio sam ga odmah čim je izašao i stvarno je bio ispred svog vremena. Nabrojaću samo neke detalje koji koji su bili prvi put viđeni u to doba. To je bila prva konzola sa 56k fax modemom, prva konzola sa ativnim kulerom. Gamepad je bio do te mere revolucionaran da mnogi nisu uspevali posle PS one da se naviknu na njega. Počev od same ergonomije i veličene pa do tehnoloških rešenja kojima je bio opremljen. Imao je analogne trigere što je u to vreme bilo neviđeno, primao je dve VMU (visual memory unit) kartice što znači da ste mogli na konzolu da spojite 8 memorijskih kartica ukoliko imate 4 gamepad-a. Da stvar bude luđa konektor na VMU je bio tako osmišljen da mogu da se spoje jedna na drugu radi razmene podataka bez posredovanja konzole. Pritom je i sam VMU bio mini konzola za sebe sa lcd ekranom i mini komandama. Dok je ubačen u gamepad VMU je služio za prikazivanje podataka iz igara koje su to podržavale. Najbolji deo kod gamepad-a je ustvari bio način na koji su izvedeni trigeri i analogna palica (imao je samo jednu). U pitanju nisu bili potrošni potenciometri kao kod PS i ostalih gamepada nego magnetni senzori osetljivi na magnet u palici ili trigerima. To znači da između palice i elektronike nije bilo fizičkog kontakta što je gamepad činilo bukvalno neuništivim. Taj sistem nikada više nisam sreo kod gamepad-a neke konzole. Verovatno jer se novi gamepad-i ne bi ni prodavali pošto su ovi bili skoro večni. Evo i dan danas mi radi kao prvog dana. Konzola je radila pod WindowsCE operativnim sistemom. Imala je 4 game porta na sebi. Prednost je što ste mogli spojiti 4 gamepada bez dokupljivanja Multitap dodatka dok je mana što je to bio i maksimalan broj. Na PS se moglo spojiti 8 komada uz pomoć dva multitap-a. Postojala je tastatura i miš kao i raznoliki softver koji se učitavao sa CD-a tako da se konzola mogla koristiti skoro kao PC. Online gaming je tada bio u začetku i na računarima a za jednu konzolu to je bila revolucija.
   (kaligula, 12. septembar 2019 23:42)

  # Link komentara

 4. Kad se setim Quake Arene. Igrali smo ga u split screen modu za 4 igraca. Ej, 4 igraca na jednom ekranu. Davne 2000te.
   (milanvg, 12. septembar 2019 19:25)

  # Link komentara

 5. Mnogo dobra konzola za svoje vreme sa vrlo kvalitetnim igrama,medjutim nije se mnogo proslavila cak sto vise bila je to i poslednja od velikog proizvodjaca kao sto je Sega.
   (Dalibor, 12. septembar 2019 15:44)

  # Link komentara

 6. Odlična konzola meni omiljena koliko sam samo puta osvanuo sa drugarima cepajuci dreamcast. Jedna od omiljenih igara mi je bila neka pucacina stoji samo nišan na ekranu i rokas zlikovce ne mogu da se setim naziva da me ubijes.
   (Aleksandar, 12. septembar 2019 11:26)

  # Link komentara

 7. Uh čuveni Sega Dreamcast, Microsoftov Xbox je praktično iskopirao raspored dugmića na gamepadu sa Dreamcast-a i prva konzola sa ugrađenim modemom i inovacijama poput opcije sa memorijskom karticom koja je mogla da se ubacuje u gamepad i da se na njoj igraju mini igre lol ^_^ sećam se kupovine te konzole, toliki hype i otkrivanje novog poglavlja u zlatnom dobu gejminga između PS1 i PS2 ere. Soul Calibur jedna od ako ne i najboljih šibačina ikada, sati i sati peglanja sa bratom i drugarima ( sa grafikom i igrivošću ispred vremena ), vožnja Metropolis Street Race VRH vrhova u upravljivosti i osećaju dodavanja gasa i grafike u to vreme. Resident Evil 3 Nemesis, Dino Crisis, Soul Reaver, Deadly Skies ( Ace Combat copy/paste ), San Francisco Rush 2049 jako jako utripovana vožnja u kojoj kola imaju krila koja izbacuju ista po potrebi da bi se naravno dočekali na točkove :-) ne bih dalje, šteta za Segu kao kompaniju, nadam se nekoj novoj konzoli koja će parirati PlayStation i Xboxu.
  (Banovo brdo, 12. septembar 2019 11:01)

  # Link komentara

 8. Burazer je imao ovu konzolu, kupio ju je čim je izašla. Bilo je baš dobrih igara za nju: Resident Evil Nemesis, Resident Code Veronica, Deadly Skies, Red Dog, Soul River, Crazy Taxi, Sonic... Sećam se da smo cepali Soul Calibur i Metropolis Street Racer kao blesavi!

  Bila je kvalitetno napravljena i da nikad nije imao problema sa njom. Posle ne znam ni sam koliko godina igranja, prodao ju je ortaku i on je baš dugo koristio.
  (Brdjanin, 12. septembar 2019 10:22)

  # Link komentara