1. I do sada. je bio kupleraj,. a sad će da bude zvanično i na kvadrat :)) Šalu na stranu, ove treba pod hitno rasturiti na pedeset malih Googleova, dvadeset malih Fejsbuka, petanaest malih Instagrama,. i deset malih Twittera, jer su u dobroj meri zahvaljujući državnoj pomoći i podršci, postali vrlo. opasni monstrumi za cenzuruz špijunažu i manipulaciku javnim mnenjem, i počinju ozbiljno da ugrožavaju osnovne građanske slonode, pribatnost, slonodu govora i samu demokratiju.
   (EU Citizen, 8. septembar 2019 19:57)

  # Link komentara

 2. Pa ko jos veruje fejsbuku? Dokazali su da su preprodavci meta-podataka u vise navrata, tako da im je kredibiliet opao strahovito.
  (Srbin, 6. septembar 2019 16:19)

  # Link komentara

 3. Zvuci lepo za ljude koji imaju interesovanja u odredjenim oblastima, a koji u svom okruzenju nemaju ljude slicne sebi.

  Za vecinu, kojima su interesovanja podesena kulturom iliti onim sto im se servira, je nevazna stvar.
  (xz, 6. septembar 2019 13:59)

  # Link komentara

 4. Kakvo izuvanje od komentara..svaka cast @mediocritical
   (stoliv, 6. septembar 2019 11:13)

  # Link komentara

 5. Još jedno mesto za hranjenje ženskog ega.
  Svaka dejting aplikacija se svodi na isto, 80% muških korisnika bilduje ego devojaka a samo 20% ima uspeha i oni završe " posao".
  Kad se pogledaju statistike koliko i koga mečuje devojke sve je jasno.
  Ako nisi nadprosečan po izgledu tu samo gubiš vreme.
   (ne gubite vreme, 6. septembar 2019 08:51)

  # Link komentara

 6. Pre pojave društvenih mreža, i interneta, generacije su pripadale krugu realnih ljudi, sa kojima su odrastale, družile se, sticale nove prijatelje... I upravo koren pripadnosti, određenoj grupi ljudi, ih je determinisao, u stvari, otelotvorio i isfiltrirao sve njihove realne osobenosti, i kroz poziciju u grupi, odredio pravi, realan status tog pojedinca, njegove kvalitete, mane... Čovek pravi ravnotežu i kompromis između sebe, i pripadnosti određenim grupama, poistovećujući se vrednostima koje sa njima deli, bilo kroz hobi, ili sport, kulturu, umetnost...
  Tako da ste prilikom upoznavanja, uvek, ispred sebe, imali uravnoteženu osobu, zrelu(shodno godinama koje nosi)...
  Tako da bi svako lažno pretstavljanje ubrzo dobilo kratke noge, i diskvalifikaciju u krugovima ljudi, pred kojima ste se lažno pretstavljali, navodeći lažni status, i ugled, veštine, znanje, koje (ne)posedujete.
  I to je bio jedan kvalitetan filter prirodne selekcije: Znalo se, ko je ko, ko je šta, i ko je gde.
  Kosmopolitizam i liberalnog neta, kroz društvene mreže koji navodno živimo, je diskvalifikovao realne i karakterne osobine ljudi. Više niko ne nosi svoj autentični životni pečat, individualnost, osobenost, i niko ne živi svoj život, svojim izborima, svojim mislima, niko ne poseduje naakumuliranu autentičnu mudrost svog života, vrednu slušanja, uz prenošenje iskustva. Sve je kakofonija citiranih "mudrosti", bez i trunke životne podloge, stava, i posvećenosti, istrajnosti u zastupljenim virtuelnim vrednostima. Sve je narcisoidna samopromocija, i projekcija želja, onoga što bi smo hteli da postanemo, i svu životnu energiju trošimo, na tu masku od silikona, i "izrečenih mudrosti", ne bi li sebi, i još više drugima, bili lepši, i pametniji, i naravno materjalno obezbeđeniji(jer su to potrošačke vrednosti ovog doba), koje nas ubogaljiše, koji od nas realne prosjake, i ružne idiote, napravi... Šta kada se potroše sve suštinske vrednosti, na kojima parazitira ova virtuelna nadrealnost, i kada se potroše hiljade godina evolucije, kada književnost, kao najveći duhovni fundus čovečanstva, niko i ne čita, jer jedno štivo, ima više gusto pisanih stranica od kataloga, a i ne može da je čita, i da želi, jer je, od prvih stranica čita kao kinesko pismo... A i ne donosi Ferrarije Porsche, jahte, letovališta, skupe provode, i novčanice koje su "izvor života", kao i banke sa kreditima, koji nude idealnu sadašnjost, i pune, pune društvene mreže naših idealnih ispunjenih snova, u kojima smo najlepši najpametniji, i najbogatiji...
   (Mediocritical, 5. septembar 2019 20:24)

  # Link komentara