Petak, 17.05.2019.

10:20

Lite cena i flegšip karakteristike: Huawei kompletirao P30 seriju FOTO

Izvor: Priredio: Miloš B. Jovanoviæ

Lite cena i flegšip karakteristike: Huawei kompletirao P30 seriju FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Dinanp

pre 4 godine

Poslednjih 6-7 godina koristim samo Huawei, Poslednji Mate10 Lite - fenomenalan. Nedavno uzmem A70 i bukvalno mi dodje da vristim. Osim spoljasnjeg izgleda, uzas od telefona. Kamera 0. Inace, moje iskustvo sa Samsungom je da je dobar samo prvih 3,4 meseca. Elem, A70 Sam vratila nakon 3 Dana i uzela P30Lite kojim se sve vise odusevljavam. Sto se cene tice, oba su 350e.Zakljucak: na osnovu dugogodisnjeg iskustva s Huawei telefonima, ne postoji model koji nije dobar, cak i oni najstariji. Topla preporuka.

Realist

pre 4 godine

Za te pare preskupo.

Apropo Šaomi/Huaveij poređenja mogu da pričam iz prve ruke.
Prošle godine kupio Mate 10 lite (pre toga godinama koristio Soni i Epl). Realno veoma pristojan telefončić Na prvi pogled. Posle 3 meseca ga prodao i za iste pare uzeo Redmi note 5. Razlog?

Mate 10 lite ima odličan korisnički interfejs, ispeglan i utegnut. Baterija odlična, sjajno optimizovana i dugovečna. Kamera odlična za te pare, lepi detalji i pristojna u svim uslovima osim noćne fotografije, razumljivo. Čipset odličan sa trenutnim odzivom svih aplikacija.

Razlog prodaje? Loša grafika u malo zahtevnijim igrama (Real Racing 3 npr.) sa niskim nivoom detalja i malom rezolucijom, nedostatak žiroskopa, nedostatak ikakve stabilizacije video snimka, nedostatak infracrvenog porta...

Sve sam to našao na Šaomiju koji, iako sve gorepomenuto poseduje, košta nov dobrih 100€ manje od Huaveija (u tom trenutku).
Istina, interfejs je komplikovaniji za običnog korisnika i kamera za nijansu lošija u smislu da je algoritam za obradu slika drugačiji i, realno, konkurencija pravi prijatnije fotografije za nijansu.

Za ove pare se sigurno može kupiti Šaomi koji nema takve nedostatke, to je sigurno.

Pera Srbin

pre 4 godine

Ja sam u decembru nakon 2,5 godine korišćenja P8lite, uzeo P20lite za 24.000. Odličan telefon, ekstra baterija 3000mAh, 4GB RAMa. Do decembra će i P30lite biti 25000. Ko ne žuri neće pogrešiti.

Šone

pre 4 godine

Lično i dalje koristim P9 lite, i ništa mu ne fali (za sada), ako i budem menjao telefon, kupiću ili neki od Huawei modela, možda Mate30 lite, ako bude vredeo, a ako ne tu su novi Samsunzi A50 i A70. Od njih me realno odbija postavljanje nepreciznog senzora otiska prstiju i nedostatak led notifikacije Inače, ako neko nije znao, Double SIM varijante Samsungovih modela A serije ne sprečavaju vas da imate dve SIM kartice i memorijsku. Huawei to i dalje nema, ili dva sim-a ili sim i memorijska. Realno, od kada je Samsung spustio cene A serije, Huawei bi morao da se malo više potrudi. Posebno u ovom segmentu, jer ako za maltene isti iznos dobijamo samoled ekrane, bolje kamere i proširivost, uz skoro pa isti interfejs, šta to onda u odnosu na konkurenciju Huawei nudi da bi se ovaj model kupio, da ne govorim o procesoru koga nikako da promene.

Lajavi krelac

pre 4 godine

Za te pare fenomalan telefon. Imao sam P10 lite i mogu reći da je telefon bio dosta dobar, dok mu baterija nije žustro oslabila, doduše iz mehaničkih razloga (za koje ja inače nisam kriv ali druga priča).
(lezhi, 18. maj 2019 15:44)

Za te pare ima boljih telefona. Honor 8X na primer.
Imao sam i ja P10lite, ali mušičav softver, senzor ambijetalnog osvetljenja koji u mraku spusti osvetljenje na namanje, pa se ekran jedva vidi, prednja kamera OK, selfi kamera blagi užas...
Iako sam bio zakleti protivnik Samsunga dobio sam priliku da jeftino nabavim A7 2018. I shvatio sam zašto je Samsung to što jeste. Jednostavno, sve radi kako treba. I sad kada su spustili cene svoje A serije ne verujem da postoji neko ko bi uzeo P30 Lite umesto, na primer, Samsunga A50 ili Pocophone F1 koji može bezgaranciono da se nađe za iste pare ili manje. Da ne pominjem Samsung A70 koji je moj favorit i, verovatno, moj budući telefon. čim mu malo padne cena.

lezhi

pre 4 godine

Za te pare fenomalan telefon. Imao sam P10 lite i mogu reći da je telefon bio dosta dobar, dok mu baterija nije žustro oslabila, doduše iz mehaničkih razloga (za koje ja inače nisam kriv ali druga priča).

Sabre

pre 4 godine

Sabre, 17. maj 2019 14:00

Koji je to Levandovski fon?
(Zixy, 17. maj 2019 14:46)

Kapiram da je stvarno tesko bilo ne primetiti, s obzirom da je njegova faca u svakoj prokletoj reklami, na ogromnim bilbordovima (makar u Beogradu) itd. Huavei, naravno.

Limun

pre 4 godine

Ovo je preskupo, sa tim karakteristikama ima gomila jeftinijih telefona, Samsung, Xiaomi itd. Dočekali smo da smo da je Samsung jeftiniji od Huaweija. Prešao sam sa Huaweija na Xiaomi I ne vidim neku razliku u kvalitetu, još na Xiaomi može da se stavi GCam pa slike budu strava.

1127

pre 4 godine

Bio skeptik prema Xiaomi telefonima. Na preporuku ljudi koji ih koriste resio da probam. Kupio Xiaomi Redmi Note 7 za 25.000 din.Telefon je odlican za te pare.Gorila glass 5 napred i pozadi,android 9,podrzava memorijsku,4GB ram, 3,5mm, 48mp kamera(odlicna), 6,3'' , Kome se ne daju puno para za telefon neka proba slobodno.Pre toga koristio P10 lite iz Telekoma.(polomio displej pri prvom laganijem padu).

Totem

pre 4 godine

Ja sam lično elergičan na nastavak "lite"ili SE ili neo .Uvek biram punokrvne telefone i nikada pogrešio nisam.
Cena ovog modela je baš , baš prevelika i zaista neznam čime je opravdavaju. Mislim volim ja huawei ali ovo što stoji u tekstu nije ni upola dovoljno da se uhvati u koštac sa konkurencijom da bi opravdao svoju cenu. Čipset kirin 710 ne može da parira ni snapdragonu 710 a kamo li snapdragonima 835 i 845 u premijum klasi, koje imate kod konkurencije za ove novce.

Realno

pre 4 godine

Ovo je nov model i normalno da je cena nesto visa, aki ce vremenom opadati. Treutno imate Honor Play iste kompanije sa Kirin 970 cipsetom za manje novca. Inace, ovom telefonu je ram aluminijumski, ne plasticni i cipset mu je sasvim pristojan.

1+

pre 4 godine

Ja sam se odlucio za OnePlus...dobijes zver za 300-500 eura jeftinije od najnovijih flegship telefona samsunga, apple-a, huawei-ja i pixela.

Seneka

pre 4 godine

E sad, uporedite ovaj P30 Lite sa recimo Nokijom 8.1. Na Nokiji za nešto manje para, dobijete Snapdragon 710, koji je za ovaj Kirin 710 i njegovu grafiku, premium model. Na to, Nokia 8.1 ima brendiranu Zeiss kameru sa OIS-om, koja snima u 4K, ovaj samo FHD bez stabilizacije, Nokia čist Android sa 3 godine ažuriranja sistema, a P30 Lite pun bloatwarea. Ekran, Nokia HDR10 sa Gorila Glasom 3, ovaj ništa od toga. Nokia ima i brži blutut i bolju bateriju. I onda neko priča o Huaveiju kao o povoljnom brendu. Cene i specifikacije identične kao kod Samsunga. Poleteli su brzo, nema šta. Videćemo kakav će pad da bude.

Zoran Paunović

pre 4 godine

Kirin 710 je niža klasa i tačka. Srednja klasa su telefoni sa SD835, SD 845 i Kirin 970/980 a viša klasa su sa SD855. Ovaj telefon ima samo deo imena. Bilo koji telefon od 200e mu je konkurencija. Honor 8x, Mate 20 lite, Redmi Note 7, Mi A2, itd. Za doplatu od 40e kupite Pocophone F1 koji je 3 puta brži od ovog telefona. Prodaju vam ime (P30), ne nasedajte...

The Who

pre 4 godine

Coolpad cool S1za 18 000 din.6 gb ram.16 mp kamera 5,5 ekran 4070 baterija.2 god.garancija.Brz tel.Dobra baterija.Usb-C.Kada istekne garancija leti u kontejner i kupujem drugi do 20 000 din.To su samo tel.Kriza sve veca.Ne treba previse placati tel.

Samsung

pre 4 godine

Telefon bez OLED ekrana, ko zena bez grudi.....Samo Samsung! A Huawei moza da farba telefone u trobojne metalik-perla nijanse sa 55 Leica kamere, dok ne uvedu OLED ekrane (tek na P30) mogu samo da budu "druga klasa" a da ne pricam o tome koliko uzasno izgleda EMUI sistem, u rangu Alcatela sa 4.4 KitKat..... Samsung i Apple opravdano na vrhu, pa onda svi ostali

Pera Božić

pre 4 godine

Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš ali one plus nema za 350e koliko ovaj košta fon a oni koji uzmu huawei ili samsung pre nego hiaomi znaju dobro zašto to rade nije sve u ceni i karakteristikama meni se mnogo što hiaomi radi ne sviđa nema dzeka za slušalice nema memorijske na mnogim modelima previše se ugledaju na Apple kada je dizajn u pitanju a i ne samo dizajn svako kupuje ono što mu odgovara i to je to. (Nebojša, 17. maj 2019 14:33)

Probaj Poco F1...

xiaomi diler

pre 4 godine

Decko, Xiaomi mozes da kupis u oficijalnoj radnji MI Srbija u shoping centru. Ocigledno si neobavesten.. Sto se Huawei brenda tice, seti se sta je bilo pre 5 godina i zaputaj se da li bi ga tada kupio?? Poz

green mile

pre 4 godine

@boki

Evo ja ga prodajem. Ako vec za telefon hocu da da dam malo veci novac, te da ga menjam na vreme, onda mi je lakse da ga prodam pre isteka garancije i dodam novih 150e, nego da iznova skupljam novac za ceo uredjaj

iosonoalfista

pre 4 godine

Uzeo sam skoro A50 i prezadovoljan sam. Koliko vidim, cak ima i bolje karakteristike nego ovaj. A ipak je Samsung tata. Imao sam p10 lite i Huawei nikad vise.

Jvn

pre 4 godine

Da li je moguće da ima i dalje plastični ram umesto metalnog i da ne snima 4K video, a košta 300 i kusur evra, kao prošlogodišnji P20 Lite. Za te pare mnogo boljeg izbora ima na tržištu.

krol

pre 4 godine

Nije mi jasno sto se jedni drugima rugate na temu ko koji brend voli. Licno imam iphone od firme i xiaomi redmi note 4x privatni. Korisnicki dozivljaj potpuno isti sa razlikom u kvalitetu kamere koja je znacajno bolja na iphone-u i velicine ekrana gde redmi dominira.

Licno mi je glupo da bacam pare na telefon (sto nije slucaj sa firmom za koju radim) pa stoga sam kupio gore pomenuti xiaomi zver i vrv cu uzeti redmi note 7 kao novi telefon jer ulazi u rang ispod 200 eur sto mi nije zao da dam za telefon. Jer ako cu da biram izmedju all inclusive vikenda za dvoje ili da dam za telefon 300 ili (lol) vise evra, izbora nema.

Boki

pre 4 godine

A posle dve godine Huawei prodas za par dana dok Xiaomi mozes samo nekome da poklonis, jer polovan niko nece da kupi (green mile, 17. maj 2019 13:02)

@green mile
ko jos prodaje a ko kupuje polovne telefone, koristis ga dok radi a posle ga das deci nekome ukucaninu starijem, baki, deki, nekome ko nema. realno kako ja cujem od drugara jedino se Iphone prodaje kao polovan ostalo je boranija.

MilankoVW

pre 4 godine

Duhoviti Xiaomi bot preprodavci sa KP-a koji na svakom cosku i vesti o telefonima moraju da ostavljaju hvalospeve o svojim kineskim krscicima kako bi nastavaili da valjaju svoje telefoncice sa "majke mi" garancijom. Huawei je institucija za Xiaomi. Ajmo sad mantra: Xiaomi duplo bolji za duplo manje para i imam novaca ali ne dam iz principa... Pffffffff...

Nebojša

pre 4 godine

Meni je od cinjenice da se ovakvi fonovi uopste prave fascinantnije da ih ljudi ocito kupuju pa se zato i prave. Zasto, pitate se? Pa ne znam, mozda zato sto kostaju otprilike isto kao FLAGSHIPOVI OnePlus-a, Xiaomija i slicnih,a doticni su od njih fazon duplo jaci i imaju bukvalno svaku karakteristiku koja je relevantna bolja, jer pucaju na ove duplo skuplje modele premium proizvodjaca. Potpuno razumem argument da ako pare nisu problem, premium linije Samsunga, LG-a, Apple-a i Levandovski fona JESU bolje, lepse, kako god, od ovih duplo jeftinijih Kineza.. ali momenat kada dajes 300-400e za "mid-ranger" od fensi kompanija je momenat kad treba da se zapitas da li mozda bacas pare. (Sabre, 17. maj 2019 14:00)

Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš ali one plus nema za 350e koliko ovaj košta fon a oni koji uzmu huawei ili samsung pre nego hiaomi znaju dobro zašto to rade nije sve u ceni i karakteristikama meni se mnogo što hiaomi radi ne sviđa nema dzeka za slušalice nema memorijske na mnogim modelima previše se ugledaju na Apple kada je dizajn u pitanju a i ne samo dizajn svako kupuje ono što mu odgovara i to je to.

Sabre

pre 4 godine

Meni je od cinjenice da se ovakvi fonovi uopste prave fascinantnije da ih ljudi ocito kupuju pa se zato i prave. Zasto, pitate se? Pa ne znam, mozda zato sto kostaju otprilike isto kao FLAGSHIPOVI OnePlus-a, Xiaomija i slicnih,a doticni su od njih fazon duplo jaci i imaju bukvalno svaku karakteristiku koja je relevantna bolja, jer pucaju na ove duplo skuplje modele premium proizvodjaca. Potpuno razumem argument da ako pare nisu problem, premium linije Samsunga, LG-a, Apple-a i Levandovski fona JESU bolje, lepse, kako god, od ovih duplo jeftinijih Kineza.. ali momenat kada dajes 300-400e za "mid-ranger" od fensi kompanija je momenat kad treba da se zapitas da li mozda bacas pare.

Žex

pre 4 godine

Samo Note 9, što neko reče, pa i ja. Slažem se, nisu to loši telefoni. Ali to je kao Ssanjong (ili već kako), Fiat 500, Tata Nano, itd pored Majbaha. Mislim, nema poređenja...

mr.wolf

pre 4 godine

Xiaomi botovi na aparatima! Pena na usta! Mrak na oci! (MilankoVW, 17. maj 2019 11:41)

Ostali botovi pene od srece. Sada ce pisati o Xiaomi botovima. Nikakva razlika. Drugo pakovanje istih kompleksa.

Globalizacija

pre 4 godine

Cudno bolja je Sljamsungova ponuda za te pare A50 bolje izgleda, a ima manje vise iste karakteristike. Nekada su samo totalni laici birali uredjaje po izgledu, a sada komotno svi mogu da uzmu to kao glavni parametar. Razlike u hardveru vise nema.

srb

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto su ovde ostavili micro sd karticu, sto je normalno, a na pro modelu su stavili nano memorijsku? Inace i nije bas jeftin tel, deluje mi da za te pare ima boljih, jedino sto ce sigurno makar 2 godine dobijati updateove

a10

pre 4 godine

P8 lite vec pet godina, I baterija I brzina rada su kao da je juce kupljen. Drug uzeo p20 lite isto samo reci hvale. Najbolji odnos ulozeno/dobijeno.

uvređeni hipster

pre 4 godine

Xiaomi botovi na aparatima! Pena na usta! Mrak na oci! (MilankoVW, 17. maj 2019 11:41)

Za 42.000 dinara ti mogu nabrojati 4 Xiaomi telefona, Pocophone i 2 iz Redmi (by Xiaomi) linije koji su jednostavno bolji telefoni od ovog. Ovo se samo prodaje kod nas na Balkanu kao premium, a sve je samo ne premium. :)

Marko

pre 4 godine

Xiaomi mi 9 SE je bolja ponuda od ovog.

Imam Huawei P9 lite jos od kad je izasao i lepo radi ali tada je ovaj telefon bio povoljan a sada P30 lite je dosta skup i ima boljih telefona za manje para.

Da ne krenete sa napadanjem odmah, ovo je za one kojima je svaki dinar bitan, a kome nije taj ce uzeti P30 kao i Pro verziju.

Marko

pre 4 godine

Xiaomi mi 9 SE je bolja ponuda od ovog.

Imam Huawei P9 lite jos od kad je izasao i lepo radi ali tada je ovaj telefon bio povoljan a sada P30 lite je dosta skup i ima boljih telefona za manje para.

Da ne krenete sa napadanjem odmah, ovo je za one kojima je svaki dinar bitan, a kome nije taj ce uzeti P30 kao i Pro verziju.

uvređeni hipster

pre 4 godine

Xiaomi botovi na aparatima! Pena na usta! Mrak na oci! (MilankoVW, 17. maj 2019 11:41)

Za 42.000 dinara ti mogu nabrojati 4 Xiaomi telefona, Pocophone i 2 iz Redmi (by Xiaomi) linije koji su jednostavno bolji telefoni od ovog. Ovo se samo prodaje kod nas na Balkanu kao premium, a sve je samo ne premium. :)

mr.wolf

pre 4 godine

Xiaomi botovi na aparatima! Pena na usta! Mrak na oci! (MilankoVW, 17. maj 2019 11:41)

Ostali botovi pene od srece. Sada ce pisati o Xiaomi botovima. Nikakva razlika. Drugo pakovanje istih kompleksa.

a10

pre 4 godine

P8 lite vec pet godina, I baterija I brzina rada su kao da je juce kupljen. Drug uzeo p20 lite isto samo reci hvale. Najbolji odnos ulozeno/dobijeno.

Boki

pre 4 godine

A posle dve godine Huawei prodas za par dana dok Xiaomi mozes samo nekome da poklonis, jer polovan niko nece da kupi (green mile, 17. maj 2019 13:02)

@green mile
ko jos prodaje a ko kupuje polovne telefone, koristis ga dok radi a posle ga das deci nekome ukucaninu starijem, baki, deki, nekome ko nema. realno kako ja cujem od drugara jedino se Iphone prodaje kao polovan ostalo je boranija.

krol

pre 4 godine

Nije mi jasno sto se jedni drugima rugate na temu ko koji brend voli. Licno imam iphone od firme i xiaomi redmi note 4x privatni. Korisnicki dozivljaj potpuno isti sa razlikom u kvalitetu kamere koja je znacajno bolja na iphone-u i velicine ekrana gde redmi dominira.

Licno mi je glupo da bacam pare na telefon (sto nije slucaj sa firmom za koju radim) pa stoga sam kupio gore pomenuti xiaomi zver i vrv cu uzeti redmi note 7 kao novi telefon jer ulazi u rang ispod 200 eur sto mi nije zao da dam za telefon. Jer ako cu da biram izmedju all inclusive vikenda za dvoje ili da dam za telefon 300 ili (lol) vise evra, izbora nema.

srb

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto su ovde ostavili micro sd karticu, sto je normalno, a na pro modelu su stavili nano memorijsku? Inace i nije bas jeftin tel, deluje mi da za te pare ima boljih, jedino sto ce sigurno makar 2 godine dobijati updateove

Globalizacija

pre 4 godine

Cudno bolja je Sljamsungova ponuda za te pare A50 bolje izgleda, a ima manje vise iste karakteristike. Nekada su samo totalni laici birali uredjaje po izgledu, a sada komotno svi mogu da uzmu to kao glavni parametar. Razlike u hardveru vise nema.

MilankoVW

pre 4 godine

Duhoviti Xiaomi bot preprodavci sa KP-a koji na svakom cosku i vesti o telefonima moraju da ostavljaju hvalospeve o svojim kineskim krscicima kako bi nastavaili da valjaju svoje telefoncice sa "majke mi" garancijom. Huawei je institucija za Xiaomi. Ajmo sad mantra: Xiaomi duplo bolji za duplo manje para i imam novaca ali ne dam iz principa... Pffffffff...

xiaomi diler

pre 4 godine

Decko, Xiaomi mozes da kupis u oficijalnoj radnji MI Srbija u shoping centru. Ocigledno si neobavesten.. Sto se Huawei brenda tice, seti se sta je bilo pre 5 godina i zaputaj se da li bi ga tada kupio?? Poz

Seneka

pre 4 godine

E sad, uporedite ovaj P30 Lite sa recimo Nokijom 8.1. Na Nokiji za nešto manje para, dobijete Snapdragon 710, koji je za ovaj Kirin 710 i njegovu grafiku, premium model. Na to, Nokia 8.1 ima brendiranu Zeiss kameru sa OIS-om, koja snima u 4K, ovaj samo FHD bez stabilizacije, Nokia čist Android sa 3 godine ažuriranja sistema, a P30 Lite pun bloatwarea. Ekran, Nokia HDR10 sa Gorila Glasom 3, ovaj ništa od toga. Nokia ima i brži blutut i bolju bateriju. I onda neko priča o Huaveiju kao o povoljnom brendu. Cene i specifikacije identične kao kod Samsunga. Poleteli su brzo, nema šta. Videćemo kakav će pad da bude.

Jvn

pre 4 godine

Da li je moguće da ima i dalje plastični ram umesto metalnog i da ne snima 4K video, a košta 300 i kusur evra, kao prošlogodišnji P20 Lite. Za te pare mnogo boljeg izbora ima na tržištu.

Totem

pre 4 godine

Ja sam lično elergičan na nastavak "lite"ili SE ili neo .Uvek biram punokrvne telefone i nikada pogrešio nisam.
Cena ovog modela je baš , baš prevelika i zaista neznam čime je opravdavaju. Mislim volim ja huawei ali ovo što stoji u tekstu nije ni upola dovoljno da se uhvati u koštac sa konkurencijom da bi opravdao svoju cenu. Čipset kirin 710 ne može da parira ni snapdragonu 710 a kamo li snapdragonima 835 i 845 u premijum klasi, koje imate kod konkurencije za ove novce.

Sabre

pre 4 godine

Meni je od cinjenice da se ovakvi fonovi uopste prave fascinantnije da ih ljudi ocito kupuju pa se zato i prave. Zasto, pitate se? Pa ne znam, mozda zato sto kostaju otprilike isto kao FLAGSHIPOVI OnePlus-a, Xiaomija i slicnih,a doticni su od njih fazon duplo jaci i imaju bukvalno svaku karakteristiku koja je relevantna bolja, jer pucaju na ove duplo skuplje modele premium proizvodjaca. Potpuno razumem argument da ako pare nisu problem, premium linije Samsunga, LG-a, Apple-a i Levandovski fona JESU bolje, lepse, kako god, od ovih duplo jeftinijih Kineza.. ali momenat kada dajes 300-400e za "mid-ranger" od fensi kompanija je momenat kad treba da se zapitas da li mozda bacas pare.

iosonoalfista

pre 4 godine

Uzeo sam skoro A50 i prezadovoljan sam. Koliko vidim, cak ima i bolje karakteristike nego ovaj. A ipak je Samsung tata. Imao sam p10 lite i Huawei nikad vise.

Nebojša

pre 4 godine

Meni je od cinjenice da se ovakvi fonovi uopste prave fascinantnije da ih ljudi ocito kupuju pa se zato i prave. Zasto, pitate se? Pa ne znam, mozda zato sto kostaju otprilike isto kao FLAGSHIPOVI OnePlus-a, Xiaomija i slicnih,a doticni su od njih fazon duplo jaci i imaju bukvalno svaku karakteristiku koja je relevantna bolja, jer pucaju na ove duplo skuplje modele premium proizvodjaca. Potpuno razumem argument da ako pare nisu problem, premium linije Samsunga, LG-a, Apple-a i Levandovski fona JESU bolje, lepse, kako god, od ovih duplo jeftinijih Kineza.. ali momenat kada dajes 300-400e za "mid-ranger" od fensi kompanija je momenat kad treba da se zapitas da li mozda bacas pare. (Sabre, 17. maj 2019 14:00)

Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš ali one plus nema za 350e koliko ovaj košta fon a oni koji uzmu huawei ili samsung pre nego hiaomi znaju dobro zašto to rade nije sve u ceni i karakteristikama meni se mnogo što hiaomi radi ne sviđa nema dzeka za slušalice nema memorijske na mnogim modelima previše se ugledaju na Apple kada je dizajn u pitanju a i ne samo dizajn svako kupuje ono što mu odgovara i to je to.

Samsung

pre 4 godine

Telefon bez OLED ekrana, ko zena bez grudi.....Samo Samsung! A Huawei moza da farba telefone u trobojne metalik-perla nijanse sa 55 Leica kamere, dok ne uvedu OLED ekrane (tek na P30) mogu samo da budu "druga klasa" a da ne pricam o tome koliko uzasno izgleda EMUI sistem, u rangu Alcatela sa 4.4 KitKat..... Samsung i Apple opravdano na vrhu, pa onda svi ostali

Pera Božić

pre 4 godine

Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš ali one plus nema za 350e koliko ovaj košta fon a oni koji uzmu huawei ili samsung pre nego hiaomi znaju dobro zašto to rade nije sve u ceni i karakteristikama meni se mnogo što hiaomi radi ne sviđa nema dzeka za slušalice nema memorijske na mnogim modelima previše se ugledaju na Apple kada je dizajn u pitanju a i ne samo dizajn svako kupuje ono što mu odgovara i to je to. (Nebojša, 17. maj 2019 14:33)

Probaj Poco F1...

Zoran Paunović

pre 4 godine

Kirin 710 je niža klasa i tačka. Srednja klasa su telefoni sa SD835, SD 845 i Kirin 970/980 a viša klasa su sa SD855. Ovaj telefon ima samo deo imena. Bilo koji telefon od 200e mu je konkurencija. Honor 8x, Mate 20 lite, Redmi Note 7, Mi A2, itd. Za doplatu od 40e kupite Pocophone F1 koji je 3 puta brži od ovog telefona. Prodaju vam ime (P30), ne nasedajte...

Limun

pre 4 godine

Ovo je preskupo, sa tim karakteristikama ima gomila jeftinijih telefona, Samsung, Xiaomi itd. Dočekali smo da smo da je Samsung jeftiniji od Huaweija. Prešao sam sa Huaweija na Xiaomi I ne vidim neku razliku u kvalitetu, još na Xiaomi može da se stavi GCam pa slike budu strava.

Realno

pre 4 godine

Ovo je nov model i normalno da je cena nesto visa, aki ce vremenom opadati. Treutno imate Honor Play iste kompanije sa Kirin 970 cipsetom za manje novca. Inace, ovom telefonu je ram aluminijumski, ne plasticni i cipset mu je sasvim pristojan.

1127

pre 4 godine

Bio skeptik prema Xiaomi telefonima. Na preporuku ljudi koji ih koriste resio da probam. Kupio Xiaomi Redmi Note 7 za 25.000 din.Telefon je odlican za te pare.Gorila glass 5 napred i pozadi,android 9,podrzava memorijsku,4GB ram, 3,5mm, 48mp kamera(odlicna), 6,3'' , Kome se ne daju puno para za telefon neka proba slobodno.Pre toga koristio P10 lite iz Telekoma.(polomio displej pri prvom laganijem padu).

The Who

pre 4 godine

Coolpad cool S1za 18 000 din.6 gb ram.16 mp kamera 5,5 ekran 4070 baterija.2 god.garancija.Brz tel.Dobra baterija.Usb-C.Kada istekne garancija leti u kontejner i kupujem drugi do 20 000 din.To su samo tel.Kriza sve veca.Ne treba previse placati tel.

Žex

pre 4 godine

Samo Note 9, što neko reče, pa i ja. Slažem se, nisu to loši telefoni. Ali to je kao Ssanjong (ili već kako), Fiat 500, Tata Nano, itd pored Majbaha. Mislim, nema poređenja...

Sabre

pre 4 godine

Sabre, 17. maj 2019 14:00

Koji je to Levandovski fon?
(Zixy, 17. maj 2019 14:46)

Kapiram da je stvarno tesko bilo ne primetiti, s obzirom da je njegova faca u svakoj prokletoj reklami, na ogromnim bilbordovima (makar u Beogradu) itd. Huavei, naravno.

lezhi

pre 4 godine

Za te pare fenomalan telefon. Imao sam P10 lite i mogu reći da je telefon bio dosta dobar, dok mu baterija nije žustro oslabila, doduše iz mehaničkih razloga (za koje ja inače nisam kriv ali druga priča).

1+

pre 4 godine

Ja sam se odlucio za OnePlus...dobijes zver za 300-500 eura jeftinije od najnovijih flegship telefona samsunga, apple-a, huawei-ja i pixela.

Lajavi krelac

pre 4 godine

Za te pare fenomalan telefon. Imao sam P10 lite i mogu reći da je telefon bio dosta dobar, dok mu baterija nije žustro oslabila, doduše iz mehaničkih razloga (za koje ja inače nisam kriv ali druga priča).
(lezhi, 18. maj 2019 15:44)

Za te pare ima boljih telefona. Honor 8X na primer.
Imao sam i ja P10lite, ali mušičav softver, senzor ambijetalnog osvetljenja koji u mraku spusti osvetljenje na namanje, pa se ekran jedva vidi, prednja kamera OK, selfi kamera blagi užas...
Iako sam bio zakleti protivnik Samsunga dobio sam priliku da jeftino nabavim A7 2018. I shvatio sam zašto je Samsung to što jeste. Jednostavno, sve radi kako treba. I sad kada su spustili cene svoje A serije ne verujem da postoji neko ko bi uzeo P30 Lite umesto, na primer, Samsunga A50 ili Pocophone F1 koji može bezgaranciono da se nađe za iste pare ili manje. Da ne pominjem Samsung A70 koji je moj favorit i, verovatno, moj budući telefon. čim mu malo padne cena.

Šone

pre 4 godine

Lično i dalje koristim P9 lite, i ništa mu ne fali (za sada), ako i budem menjao telefon, kupiću ili neki od Huawei modela, možda Mate30 lite, ako bude vredeo, a ako ne tu su novi Samsunzi A50 i A70. Od njih me realno odbija postavljanje nepreciznog senzora otiska prstiju i nedostatak led notifikacije Inače, ako neko nije znao, Double SIM varijante Samsungovih modela A serije ne sprečavaju vas da imate dve SIM kartice i memorijsku. Huawei to i dalje nema, ili dva sim-a ili sim i memorijska. Realno, od kada je Samsung spustio cene A serije, Huawei bi morao da se malo više potrudi. Posebno u ovom segmentu, jer ako za maltene isti iznos dobijamo samoled ekrane, bolje kamere i proširivost, uz skoro pa isti interfejs, šta to onda u odnosu na konkurenciju Huawei nudi da bi se ovaj model kupio, da ne govorim o procesoru koga nikako da promene.

Realist

pre 4 godine

Za te pare preskupo.

Apropo Šaomi/Huaveij poređenja mogu da pričam iz prve ruke.
Prošle godine kupio Mate 10 lite (pre toga godinama koristio Soni i Epl). Realno veoma pristojan telefončić Na prvi pogled. Posle 3 meseca ga prodao i za iste pare uzeo Redmi note 5. Razlog?

Mate 10 lite ima odličan korisnički interfejs, ispeglan i utegnut. Baterija odlična, sjajno optimizovana i dugovečna. Kamera odlična za te pare, lepi detalji i pristojna u svim uslovima osim noćne fotografije, razumljivo. Čipset odličan sa trenutnim odzivom svih aplikacija.

Razlog prodaje? Loša grafika u malo zahtevnijim igrama (Real Racing 3 npr.) sa niskim nivoom detalja i malom rezolucijom, nedostatak žiroskopa, nedostatak ikakve stabilizacije video snimka, nedostatak infracrvenog porta...

Sve sam to našao na Šaomiju koji, iako sve gorepomenuto poseduje, košta nov dobrih 100€ manje od Huaveija (u tom trenutku).
Istina, interfejs je komplikovaniji za običnog korisnika i kamera za nijansu lošija u smislu da je algoritam za obradu slika drugačiji i, realno, konkurencija pravi prijatnije fotografije za nijansu.

Za ove pare se sigurno može kupiti Šaomi koji nema takve nedostatke, to je sigurno.

green mile

pre 4 godine

@boki

Evo ja ga prodajem. Ako vec za telefon hocu da da dam malo veci novac, te da ga menjam na vreme, onda mi je lakse da ga prodam pre isteka garancije i dodam novih 150e, nego da iznova skupljam novac za ceo uredjaj

Pera Srbin

pre 4 godine

Ja sam u decembru nakon 2,5 godine korišćenja P8lite, uzeo P20lite za 24.000. Odličan telefon, ekstra baterija 3000mAh, 4GB RAMa. Do decembra će i P30lite biti 25000. Ko ne žuri neće pogrešiti.

Dinanp

pre 4 godine

Poslednjih 6-7 godina koristim samo Huawei, Poslednji Mate10 Lite - fenomenalan. Nedavno uzmem A70 i bukvalno mi dodje da vristim. Osim spoljasnjeg izgleda, uzas od telefona. Kamera 0. Inace, moje iskustvo sa Samsungom je da je dobar samo prvih 3,4 meseca. Elem, A70 Sam vratila nakon 3 Dana i uzela P30Lite kojim se sve vise odusevljavam. Sto se cene tice, oba su 350e.Zakljucak: na osnovu dugogodisnjeg iskustva s Huawei telefonima, ne postoji model koji nije dobar, cak i oni najstariji. Topla preporuka.

Samsung

pre 4 godine

Telefon bez OLED ekrana, ko zena bez grudi.....Samo Samsung! A Huawei moza da farba telefone u trobojne metalik-perla nijanse sa 55 Leica kamere, dok ne uvedu OLED ekrane (tek na P30) mogu samo da budu "druga klasa" a da ne pricam o tome koliko uzasno izgleda EMUI sistem, u rangu Alcatela sa 4.4 KitKat..... Samsung i Apple opravdano na vrhu, pa onda svi ostali

MilankoVW

pre 4 godine

Duhoviti Xiaomi bot preprodavci sa KP-a koji na svakom cosku i vesti o telefonima moraju da ostavljaju hvalospeve o svojim kineskim krscicima kako bi nastavaili da valjaju svoje telefoncice sa "majke mi" garancijom. Huawei je institucija za Xiaomi. Ajmo sad mantra: Xiaomi duplo bolji za duplo manje para i imam novaca ali ne dam iz principa... Pffffffff...

Žex

pre 4 godine

Samo Note 9, što neko reče, pa i ja. Slažem se, nisu to loši telefoni. Ali to je kao Ssanjong (ili već kako), Fiat 500, Tata Nano, itd pored Majbaha. Mislim, nema poređenja...

a10

pre 4 godine

P8 lite vec pet godina, I baterija I brzina rada su kao da je juce kupljen. Drug uzeo p20 lite isto samo reci hvale. Najbolji odnos ulozeno/dobijeno.

uvređeni hipster

pre 4 godine

Xiaomi botovi na aparatima! Pena na usta! Mrak na oci! (MilankoVW, 17. maj 2019 11:41)

Za 42.000 dinara ti mogu nabrojati 4 Xiaomi telefona, Pocophone i 2 iz Redmi (by Xiaomi) linije koji su jednostavno bolji telefoni od ovog. Ovo se samo prodaje kod nas na Balkanu kao premium, a sve je samo ne premium. :)

iosonoalfista

pre 4 godine

Uzeo sam skoro A50 i prezadovoljan sam. Koliko vidim, cak ima i bolje karakteristike nego ovaj. A ipak je Samsung tata. Imao sam p10 lite i Huawei nikad vise.

lezhi

pre 4 godine

Za te pare fenomalan telefon. Imao sam P10 lite i mogu reći da je telefon bio dosta dobar, dok mu baterija nije žustro oslabila, doduše iz mehaničkih razloga (za koje ja inače nisam kriv ali druga priča).

Sabre

pre 4 godine

Meni je od cinjenice da se ovakvi fonovi uopste prave fascinantnije da ih ljudi ocito kupuju pa se zato i prave. Zasto, pitate se? Pa ne znam, mozda zato sto kostaju otprilike isto kao FLAGSHIPOVI OnePlus-a, Xiaomija i slicnih,a doticni su od njih fazon duplo jaci i imaju bukvalno svaku karakteristiku koja je relevantna bolja, jer pucaju na ove duplo skuplje modele premium proizvodjaca. Potpuno razumem argument da ako pare nisu problem, premium linije Samsunga, LG-a, Apple-a i Levandovski fona JESU bolje, lepse, kako god, od ovih duplo jeftinijih Kineza.. ali momenat kada dajes 300-400e za "mid-ranger" od fensi kompanija je momenat kad treba da se zapitas da li mozda bacas pare.

Boki

pre 4 godine

A posle dve godine Huawei prodas za par dana dok Xiaomi mozes samo nekome da poklonis, jer polovan niko nece da kupi (green mile, 17. maj 2019 13:02)

@green mile
ko jos prodaje a ko kupuje polovne telefone, koristis ga dok radi a posle ga das deci nekome ukucaninu starijem, baki, deki, nekome ko nema. realno kako ja cujem od drugara jedino se Iphone prodaje kao polovan ostalo je boranija.

krol

pre 4 godine

Nije mi jasno sto se jedni drugima rugate na temu ko koji brend voli. Licno imam iphone od firme i xiaomi redmi note 4x privatni. Korisnicki dozivljaj potpuno isti sa razlikom u kvalitetu kamere koja je znacajno bolja na iphone-u i velicine ekrana gde redmi dominira.

Licno mi je glupo da bacam pare na telefon (sto nije slucaj sa firmom za koju radim) pa stoga sam kupio gore pomenuti xiaomi zver i vrv cu uzeti redmi note 7 kao novi telefon jer ulazi u rang ispod 200 eur sto mi nije zao da dam za telefon. Jer ako cu da biram izmedju all inclusive vikenda za dvoje ili da dam za telefon 300 ili (lol) vise evra, izbora nema.

1127

pre 4 godine

Bio skeptik prema Xiaomi telefonima. Na preporuku ljudi koji ih koriste resio da probam. Kupio Xiaomi Redmi Note 7 za 25.000 din.Telefon je odlican za te pare.Gorila glass 5 napred i pozadi,android 9,podrzava memorijsku,4GB ram, 3,5mm, 48mp kamera(odlicna), 6,3'' , Kome se ne daju puno para za telefon neka proba slobodno.Pre toga koristio P10 lite iz Telekoma.(polomio displej pri prvom laganijem padu).

Marko

pre 4 godine

Xiaomi mi 9 SE je bolja ponuda od ovog.

Imam Huawei P9 lite jos od kad je izasao i lepo radi ali tada je ovaj telefon bio povoljan a sada P30 lite je dosta skup i ima boljih telefona za manje para.

Da ne krenete sa napadanjem odmah, ovo je za one kojima je svaki dinar bitan, a kome nije taj ce uzeti P30 kao i Pro verziju.

Lajavi krelac

pre 4 godine

Za te pare fenomalan telefon. Imao sam P10 lite i mogu reći da je telefon bio dosta dobar, dok mu baterija nije žustro oslabila, doduše iz mehaničkih razloga (za koje ja inače nisam kriv ali druga priča).
(lezhi, 18. maj 2019 15:44)

Za te pare ima boljih telefona. Honor 8X na primer.
Imao sam i ja P10lite, ali mušičav softver, senzor ambijetalnog osvetljenja koji u mraku spusti osvetljenje na namanje, pa se ekran jedva vidi, prednja kamera OK, selfi kamera blagi užas...
Iako sam bio zakleti protivnik Samsunga dobio sam priliku da jeftino nabavim A7 2018. I shvatio sam zašto je Samsung to što jeste. Jednostavno, sve radi kako treba. I sad kada su spustili cene svoje A serije ne verujem da postoji neko ko bi uzeo P30 Lite umesto, na primer, Samsunga A50 ili Pocophone F1 koji može bezgaranciono da se nađe za iste pare ili manje. Da ne pominjem Samsung A70 koji je moj favorit i, verovatno, moj budući telefon. čim mu malo padne cena.

Totem

pre 4 godine

Ja sam lično elergičan na nastavak "lite"ili SE ili neo .Uvek biram punokrvne telefone i nikada pogrešio nisam.
Cena ovog modela je baš , baš prevelika i zaista neznam čime je opravdavaju. Mislim volim ja huawei ali ovo što stoji u tekstu nije ni upola dovoljno da se uhvati u koštac sa konkurencijom da bi opravdao svoju cenu. Čipset kirin 710 ne može da parira ni snapdragonu 710 a kamo li snapdragonima 835 i 845 u premijum klasi, koje imate kod konkurencije za ove novce.

Zoran Paunović

pre 4 godine

Kirin 710 je niža klasa i tačka. Srednja klasa su telefoni sa SD835, SD 845 i Kirin 970/980 a viša klasa su sa SD855. Ovaj telefon ima samo deo imena. Bilo koji telefon od 200e mu je konkurencija. Honor 8x, Mate 20 lite, Redmi Note 7, Mi A2, itd. Za doplatu od 40e kupite Pocophone F1 koji je 3 puta brži od ovog telefona. Prodaju vam ime (P30), ne nasedajte...

green mile

pre 4 godine

@boki

Evo ja ga prodajem. Ako vec za telefon hocu da da dam malo veci novac, te da ga menjam na vreme, onda mi je lakse da ga prodam pre isteka garancije i dodam novih 150e, nego da iznova skupljam novac za ceo uredjaj

The Who

pre 4 godine

Coolpad cool S1za 18 000 din.6 gb ram.16 mp kamera 5,5 ekran 4070 baterija.2 god.garancija.Brz tel.Dobra baterija.Usb-C.Kada istekne garancija leti u kontejner i kupujem drugi do 20 000 din.To su samo tel.Kriza sve veca.Ne treba previse placati tel.

xiaomi diler

pre 4 godine

Decko, Xiaomi mozes da kupis u oficijalnoj radnji MI Srbija u shoping centru. Ocigledno si neobavesten.. Sto se Huawei brenda tice, seti se sta je bilo pre 5 godina i zaputaj se da li bi ga tada kupio?? Poz

Seneka

pre 4 godine

E sad, uporedite ovaj P30 Lite sa recimo Nokijom 8.1. Na Nokiji za nešto manje para, dobijete Snapdragon 710, koji je za ovaj Kirin 710 i njegovu grafiku, premium model. Na to, Nokia 8.1 ima brendiranu Zeiss kameru sa OIS-om, koja snima u 4K, ovaj samo FHD bez stabilizacije, Nokia čist Android sa 3 godine ažuriranja sistema, a P30 Lite pun bloatwarea. Ekran, Nokia HDR10 sa Gorila Glasom 3, ovaj ništa od toga. Nokia ima i brži blutut i bolju bateriju. I onda neko priča o Huaveiju kao o povoljnom brendu. Cene i specifikacije identične kao kod Samsunga. Poleteli su brzo, nema šta. Videćemo kakav će pad da bude.

1+

pre 4 godine

Ja sam se odlucio za OnePlus...dobijes zver za 300-500 eura jeftinije od najnovijih flegship telefona samsunga, apple-a, huawei-ja i pixela.

Pera Božić

pre 4 godine

Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš ali one plus nema za 350e koliko ovaj košta fon a oni koji uzmu huawei ili samsung pre nego hiaomi znaju dobro zašto to rade nije sve u ceni i karakteristikama meni se mnogo što hiaomi radi ne sviđa nema dzeka za slušalice nema memorijske na mnogim modelima previše se ugledaju na Apple kada je dizajn u pitanju a i ne samo dizajn svako kupuje ono što mu odgovara i to je to. (Nebojša, 17. maj 2019 14:33)

Probaj Poco F1...

Limun

pre 4 godine

Ovo je preskupo, sa tim karakteristikama ima gomila jeftinijih telefona, Samsung, Xiaomi itd. Dočekali smo da smo da je Samsung jeftiniji od Huaweija. Prešao sam sa Huaweija na Xiaomi I ne vidim neku razliku u kvalitetu, još na Xiaomi može da se stavi GCam pa slike budu strava.

Nebojša

pre 4 godine

Meni je od cinjenice da se ovakvi fonovi uopste prave fascinantnije da ih ljudi ocito kupuju pa se zato i prave. Zasto, pitate se? Pa ne znam, mozda zato sto kostaju otprilike isto kao FLAGSHIPOVI OnePlus-a, Xiaomija i slicnih,a doticni su od njih fazon duplo jaci i imaju bukvalno svaku karakteristiku koja je relevantna bolja, jer pucaju na ove duplo skuplje modele premium proizvodjaca. Potpuno razumem argument da ako pare nisu problem, premium linije Samsunga, LG-a, Apple-a i Levandovski fona JESU bolje, lepse, kako god, od ovih duplo jeftinijih Kineza.. ali momenat kada dajes 300-400e za "mid-ranger" od fensi kompanija je momenat kad treba da se zapitas da li mozda bacas pare. (Sabre, 17. maj 2019 14:00)

Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš ali one plus nema za 350e koliko ovaj košta fon a oni koji uzmu huawei ili samsung pre nego hiaomi znaju dobro zašto to rade nije sve u ceni i karakteristikama meni se mnogo što hiaomi radi ne sviđa nema dzeka za slušalice nema memorijske na mnogim modelima previše se ugledaju na Apple kada je dizajn u pitanju a i ne samo dizajn svako kupuje ono što mu odgovara i to je to.

Globalizacija

pre 4 godine

Cudno bolja je Sljamsungova ponuda za te pare A50 bolje izgleda, a ima manje vise iste karakteristike. Nekada su samo totalni laici birali uredjaje po izgledu, a sada komotno svi mogu da uzmu to kao glavni parametar. Razlike u hardveru vise nema.

Realist

pre 4 godine

Za te pare preskupo.

Apropo Šaomi/Huaveij poređenja mogu da pričam iz prve ruke.
Prošle godine kupio Mate 10 lite (pre toga godinama koristio Soni i Epl). Realno veoma pristojan telefončić Na prvi pogled. Posle 3 meseca ga prodao i za iste pare uzeo Redmi note 5. Razlog?

Mate 10 lite ima odličan korisnički interfejs, ispeglan i utegnut. Baterija odlična, sjajno optimizovana i dugovečna. Kamera odlična za te pare, lepi detalji i pristojna u svim uslovima osim noćne fotografije, razumljivo. Čipset odličan sa trenutnim odzivom svih aplikacija.

Razlog prodaje? Loša grafika u malo zahtevnijim igrama (Real Racing 3 npr.) sa niskim nivoom detalja i malom rezolucijom, nedostatak žiroskopa, nedostatak ikakve stabilizacije video snimka, nedostatak infracrvenog porta...

Sve sam to našao na Šaomiju koji, iako sve gorepomenuto poseduje, košta nov dobrih 100€ manje od Huaveija (u tom trenutku).
Istina, interfejs je komplikovaniji za običnog korisnika i kamera za nijansu lošija u smislu da je algoritam za obradu slika drugačiji i, realno, konkurencija pravi prijatnije fotografije za nijansu.

Za ove pare se sigurno može kupiti Šaomi koji nema takve nedostatke, to je sigurno.

Jvn

pre 4 godine

Da li je moguće da ima i dalje plastični ram umesto metalnog i da ne snima 4K video, a košta 300 i kusur evra, kao prošlogodišnji P20 Lite. Za te pare mnogo boljeg izbora ima na tržištu.

mr.wolf

pre 4 godine

Xiaomi botovi na aparatima! Pena na usta! Mrak na oci! (MilankoVW, 17. maj 2019 11:41)

Ostali botovi pene od srece. Sada ce pisati o Xiaomi botovima. Nikakva razlika. Drugo pakovanje istih kompleksa.

Pera Srbin

pre 4 godine

Ja sam u decembru nakon 2,5 godine korišćenja P8lite, uzeo P20lite za 24.000. Odličan telefon, ekstra baterija 3000mAh, 4GB RAMa. Do decembra će i P30lite biti 25000. Ko ne žuri neće pogrešiti.

Realno

pre 4 godine

Ovo je nov model i normalno da je cena nesto visa, aki ce vremenom opadati. Treutno imate Honor Play iste kompanije sa Kirin 970 cipsetom za manje novca. Inace, ovom telefonu je ram aluminijumski, ne plasticni i cipset mu je sasvim pristojan.

srb

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto su ovde ostavili micro sd karticu, sto je normalno, a na pro modelu su stavili nano memorijsku? Inace i nije bas jeftin tel, deluje mi da za te pare ima boljih, jedino sto ce sigurno makar 2 godine dobijati updateove

Sabre

pre 4 godine

Sabre, 17. maj 2019 14:00

Koji je to Levandovski fon?
(Zixy, 17. maj 2019 14:46)

Kapiram da je stvarno tesko bilo ne primetiti, s obzirom da je njegova faca u svakoj prokletoj reklami, na ogromnim bilbordovima (makar u Beogradu) itd. Huavei, naravno.

Šone

pre 4 godine

Lično i dalje koristim P9 lite, i ništa mu ne fali (za sada), ako i budem menjao telefon, kupiću ili neki od Huawei modela, možda Mate30 lite, ako bude vredeo, a ako ne tu su novi Samsunzi A50 i A70. Od njih me realno odbija postavljanje nepreciznog senzora otiska prstiju i nedostatak led notifikacije Inače, ako neko nije znao, Double SIM varijante Samsungovih modela A serije ne sprečavaju vas da imate dve SIM kartice i memorijsku. Huawei to i dalje nema, ili dva sim-a ili sim i memorijska. Realno, od kada je Samsung spustio cene A serije, Huawei bi morao da se malo više potrudi. Posebno u ovom segmentu, jer ako za maltene isti iznos dobijamo samoled ekrane, bolje kamere i proširivost, uz skoro pa isti interfejs, šta to onda u odnosu na konkurenciju Huawei nudi da bi se ovaj model kupio, da ne govorim o procesoru koga nikako da promene.

Dinanp

pre 4 godine

Poslednjih 6-7 godina koristim samo Huawei, Poslednji Mate10 Lite - fenomenalan. Nedavno uzmem A70 i bukvalno mi dodje da vristim. Osim spoljasnjeg izgleda, uzas od telefona. Kamera 0. Inace, moje iskustvo sa Samsungom je da je dobar samo prvih 3,4 meseca. Elem, A70 Sam vratila nakon 3 Dana i uzela P30Lite kojim se sve vise odusevljavam. Sto se cene tice, oba su 350e.Zakljucak: na osnovu dugogodisnjeg iskustva s Huawei telefonima, ne postoji model koji nije dobar, cak i oni najstariji. Topla preporuka.