Ponedeljak, 25.02.2019.

09:30

Huawei Mate X: Tanki, veliki, inovativni "preklopnik" FOTO/VIDEO

Izvor: Priredio: Miloš B. Jovanoviæ

Huawei Mate X: Tanki, veliki, inovativni "preklopnik" FOTO/VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

lavleo67

pre 5 godina

Savetujem sve ljubitelje inovacija
Da sacekaju godina par
Tada huawei mate x bice "sklopocija"
Za manje novca bolji model u tome je car

sifra: Strpljenje je majka mudrosti!!

Muškarac

pre 5 godina

Bas me zanima kako ce zastitno staklo ili folija da se stavi na njega...
(spetnaz, 26. februar 2019 14:10

Šta će mu staklo kad je savitljiv? Da napraviš da ne može da se preklapa? Svašta, brate...

Mickey

pre 5 godina

2300 evra. Prodam Reno megan, kupim telefon instaliram need for speed i vozim porsche! Ha!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleks, 25. februar 2019 13:29) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

KRALJU!
Odavno se nisam ovako slatko ismejao :) Hvala ti!

Maks

pre 5 godina

@(spetnaz, 26. februar 2019 14:10)

Znaš onu foru koju izgleda razni proizođači koriste kad ne ugrade podršku za SD ili microSD kartice na nekom uređaju i onda kao posle ide nekakvo ubeđivanje kako to što nemaju SD ili microSD karticu kao "olakšava" nešto, kao možda neko kao ne zna koja je dobra kartica da odabere i slično, pa bi nekog možda kao zbunilo to ako bude kupovao memorijsku karticu jer ima puno loših kartica u prodaji... Da su toliko kao "brižni" da kao neće da zbunjuju neku babu oko izbora kartice, mogli bi jednostavno neki letak da stave u kutiju šta preporučuju ili da jednostavno ima opcija da neko uz uređaj kupi i memorijsku karticu koju oni preporučuju u paketu ako ne ume da odabere... al' njima je lakše da izvuku pare nekom za dodanu internu memoriju ako ne ugrađuju podršku za memorijske kartice.


Možda im je i to neka slična fora... da "olakšaju" kao nekom da se ne brine da li je neko zaštitno staklo od 10-15 evra dobro... nego ako se izguli ekran, da uzmu i tu nekih 500-600 evra ili koliko zamena ekrana već bude koštala što ti kao "olakšavaju korišćenje".

Галатасарајево

pre 5 godina

Tableti ce nestati kroz 5 godina,odnosno stopice se sa mob telefonima. Po meni ovi telefoni imaju smisla ako si klinac pa djusaks igrice ili si covek kome treba zbog posla veca preglednost.
(karlito, 25. februar 2019 11:48)

Ђускаш игрице? Зашто не коцкаш игрице? Свашта прочитах данас мајко моја...

bole

pre 5 godina

Pogledajte video na 1:30. Displej izgleda kao poguzvana plasticna folija. Samsungovo rijesenje mnogo bolje. Displej se savija unutra. Em je zasticen em kad se otvori telefon zategnut je displej i nema ovoga.

nenaC

pre 5 godina

Da li to znači da će se posle mesec dana na sredini pojaviti tragovi od savijanja telefona? Meni ovo deluje nezgrapno i neubedljivo...

Oskar

pre 5 godina

goran To što si kao veliki fan Amera naveo, kad nestane struja, možeš da baciš u djubre... Čuj, coca cola, volmart, najk, fejsbuk... još crtane filmove i Elvisa da si naveo... Imaš li više od 12 godina sinko kad ti patike toliko znače...? Bolesno, leči se na vreme dečko.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Koja je svrha ovoga, za taj novac kupite vrhunski ali vrhunski telefon i isto takav lap top racunar??? Samsung i Huawei su to izbacili zadnjih par dana ali vidim nasi pametnjakovici vec tvrde kako je Huawei pokidao Samsung, kako je bolji, kako Samsung i Apple propadaju jer kad nesto ne mozes da kupis i da imas onda pljuj po tome do besvesti. Kiselo je slatko grozđe u Srba.

je-bote

pre 5 godina

Ako mogu da naprave moto naocare preko koga predje valjak i ne izgrebu se, a kamoli polome, mogu da naprave i savitljive ekrane kojima ni kolona tenkova ne moze nista. Pitanje je - da li hoce da ponude NESALOMIVOG sirokom trzistu.
Svasta je vec napravljeno, ali nisu voljni da komercijalizuju. Lim koji se sam ispravlja (Pontiac Fiero), farba koja sama zaceljuje itd.

Cijankalij

pre 5 godina

ameri zato imaju ovo : Microsoft , Intel , Amd , Android , Apple , Google , Amazon , Dell , Windows , Yahoo , Coca Cola , Nike , Facebook , General Motors , eBay , Linkedin , Verizon , Exxon Mobile , IBM , Twitter , Instagram , Whatsapp , Wibber , Boeing , NASA , Texas Instruments , McDonalds , Levi's , Walmart , AT&T , Oracle , ....
(goran, 25. februar 2019 16:58)

Tacno, ali da im odu svi inzenjeri i naucnici koje su pokrali sirom Zemlje, ne bi mogli napraviti ni flasu za koka kolu...

Milos

pre 5 godina

Sa 8-mo inčinim ekranom sumnjam da će baterija od 4500mah jedva da zadovoljiti celodnevne zahteve korisnika. P.S. Nije mi jasno takodje kako će 100-tine hiljada puta preklapanje ekrana da se odrazi na sam ekran?

EU Citizen

pre 5 godina

Meni Samsung deluje realnije, kvalitetnije i upotrebljivije, ovaj ekran spolja mislim da nije najbolja ideja, ali svakako neću da se žurim, tehnologija je potpuno nova, treba pustiti da prvo pokaže sve mane. i vrline, da prođe "Service Pack 1", :) pa onda verovatno da, volim velike ekrane, ali mi je i sadašnji od oko šest inča za sada dovoljan, ne bih uzimao ovo ako ima i dok ima bilo kakvu ozbiljniju manu u odnosu na klasične premijum telefone (recimo trajanje baterije sa tolikim komadom ekrana), ali u principu što da ne, preveliki ekran ne postoji, sve dok staje u džep od sakoa/jakne ili futrolu za pojasom (od džepova pantalona sam davno digao ruke, otkad koristim phablete, dakle sedam-osam godina :) ).

dragan

pre 5 godina

Treba da bude 2 x fold, sa dva preklopa, tako da kada se razvije bude izduzeni pravougaonik a ne kvadrat. Mora da napreduje tehnologija da svaki list bude debeo recimo 3 mm da sklopljen bio debeo 9 mm.

Zoran

pre 5 godina

A kazu da kradu tehnologiju od amera pa gospodo draga ameri jos uvek nemaju ovo (sem na skicama). Ma bravo Huawei .
(Biba, 25. februar 2019 11:44)


na cijem operativnom sistemu radi Huawei ?

mozak truli kad se ne koristi

pre 5 godina

(Marko, 25. februar 2019 13:30)
Marko sine, pa i Samsung ima "plasticni" ekran inace ne bi mogao da se preklopi/savije...

SkyMaster

pre 5 godina

Ovo ispada da svi rade neki posao na telefonu, pa im treba veliki ekran. Istina je da su na Instagramu celi dan. Posao se radi na desktopu, eventualno laptop ako nije puno zahtevno. Koji to posao radite na androidu, tecite mi, molim vas...

goran

pre 5 godina

" .. pa gospodo draga ameri jos uvek nemaju ovo (sem na skicama). "
(Biba, 25. februar 2019 11:44)

ameri zato imaju ovo : Microsoft , Intel , Amd , Android , Apple , Google , Amazon , Dell , Windows , Yahoo , Coca Cola , Nike , Facebook , General Motors , eBay , Linkedin , Verizon , Exxon Mobile , IBM , Twitter , Instagram , Whatsapp , Wibber , Boeing , NASA , Texas Instruments , McDonalds , Levi's , Walmart , AT&T , Oracle , ....

Bojan

pre 5 godina

Mate X mi na prvi pogled izgleda lepse od Galaxy Fold-a, ali me u startu odbija to sto je ekran sa spoljasnje strane, mislim da bih se plasio da ne pritisnem nesto sta ne treba dok ga savijam, takodje kako zastiti toliki ekran ako je okrenut ka spolja. Sa druge strane Galaxy Fold jeste da je deblji i da ima manji spoljasnji ekran, gotovo na granici upotrebljivosti za uobicajene aplikacije, ali mehanizam preklopa kao i citav kvalitet izrade se doima izuzetno izdrzljivo i sto je najbitnije unutrasnji ekran je u potpunosti zasticen. Takodje, uprkos vecoj debljini ukupni gabariti u sklopljenom stanju su mu manji nego kod Mate X, tako da lakse staje u dzep. Kako god, ovo je tek prvi model ovog tipa i jednog i drugog proizvodjaca, uveren sam da ce vec u narednoj iteraciji uslediti znatna poboljsanja i kod jednog i kod drugog, i iskreno, jedva cekam da ih uzivo vidim negde, bez obzira sto su male sanse da cu se u skorijoj buducnosti resiti na kupovinu ovih uredjaja s obzirom na enormnu cenu. Mozda ako ih operateri ponude uz neke biznis pakete i slicno.

Oskar

pre 5 godina

Samo se vi zezajte sa Kinezima... Huawei je u ovom trenutku zbog napredne tehnologije i paranoje Amera, najprepoznatljiviji svetski brend...!

Totem

pre 5 godina

Predivan je .Svaka čast Huaveju.Cena je ono baš nedostižna za nas obične smrtnike ali najnovija tehnologija je uvek skupa. Bravo.

kole

pre 5 godina

ovo nece ni sest meseci da izdrzi,ekran je stalno napet pa se razvlaci,bice kao kutija za diskove....sto se i vidi na ovom prototipu,pauzirajte na 00:18...

NN

pre 5 godina

A gde je ovde Gorilla Glass?
To niko ne spominje ni kod Samusunga ni kod Huawei-a.
Na preklopu mora da bude neka "folija" da bilo savitljivo... a da bi bio jedinstven ekran, onda je ceo ekran neka "folija". (govorim zdravorazumski)
I da se razumemo, jeste poslednja reče tehnike i tehnologije, ali tamo gde se nešto "kreće", zamor materijala je neizbežan i jednog dana mora da pukne. To nema greške! Ne postoji ta zaštita od loma šarki ako telefon slučajno padne u ruke detetu od dve ili pet godina.

Marko

pre 5 godina

Samsungov ce sigurno biti izdrzljiviji, mnogo manje ce se grebati i ekran kad se otvori deluje zategnutije.Ovakvi plasticni ekrani se lako grebu, a ko zna da li bi preziveli pad. kako staviti futrolu... Samsung je zbog ekrana iznutra otporniji, a onaj mali spoljasnji je otporniji od ovog Huawei-a.

Coyote Nervosius

pre 5 godina

Gubi svaki smisao .... em će rezolucija biti kvazi box dimenzija,
nit za filmove, nit za komotni rad u aplikacijama, a tu su tableti
odeređenih dijagonala koji završavaju posao.

A za igrice ..... ni za njih nešto ne vidim svrhu, pošto su tu tableti.

Phone

pre 5 godina

Ne mora značiti da je ovo budućnost. Puno toga nije prošlo, savitljivi telefoni od prije par godina, 3D na televizorima, laptopi su i dale glavna stvar iako se predviđalo da će da ih tableti pokopati itd...

ludidoni

pre 5 godina

Definitivno lepsi od Galaxy Fold-a. Ovim dizajnom su resili problem dodatnog ekrana i dodatnih kamera.
Ono sto mi se ne svidja je sto je ekran spolja, sto znaci da ce biti mnogo vise sklon grebanju (zanima me da li bi to moglo da se resi nekom zastitnom folijom - tj da li bi ta folija onda u sredini ostala ravna) i cini mi se da kad se skroz otvori da ekran u sredini (tamo gde se savija) nije skroz ravan.
Inace sa cenom su nadmasili Mont Everest!

karlito

pre 5 godina

Tableti ce nestati kroz 5 godina,odnosno stopice se sa mob telefonima. Po meni ovi telefoni imaju smisla ako si klinac pa djusaks igrice ili si covek kome treba zbog posla veca preglednost.

Phone

pre 5 godina

Ne mora značiti da je ovo budućnost. Puno toga nije prošlo, savitljivi telefoni od prije par godina, 3D na televizorima, laptopi su i dale glavna stvar iako se predviđalo da će da ih tableti pokopati itd...

ludidoni

pre 5 godina

Definitivno lepsi od Galaxy Fold-a. Ovim dizajnom su resili problem dodatnog ekrana i dodatnih kamera.
Ono sto mi se ne svidja je sto je ekran spolja, sto znaci da ce biti mnogo vise sklon grebanju (zanima me da li bi to moglo da se resi nekom zastitnom folijom - tj da li bi ta folija onda u sredini ostala ravna) i cini mi se da kad se skroz otvori da ekran u sredini (tamo gde se savija) nije skroz ravan.
Inace sa cenom su nadmasili Mont Everest!

karlito

pre 5 godina

Tableti ce nestati kroz 5 godina,odnosno stopice se sa mob telefonima. Po meni ovi telefoni imaju smisla ako si klinac pa djusaks igrice ili si covek kome treba zbog posla veca preglednost.

goran

pre 5 godina

" .. pa gospodo draga ameri jos uvek nemaju ovo (sem na skicama). "
(Biba, 25. februar 2019 11:44)

ameri zato imaju ovo : Microsoft , Intel , Amd , Android , Apple , Google , Amazon , Dell , Windows , Yahoo , Coca Cola , Nike , Facebook , General Motors , eBay , Linkedin , Verizon , Exxon Mobile , IBM , Twitter , Instagram , Whatsapp , Wibber , Boeing , NASA , Texas Instruments , McDonalds , Levi's , Walmart , AT&T , Oracle , ....

SkyMaster

pre 5 godina

Ovo ispada da svi rade neki posao na telefonu, pa im treba veliki ekran. Istina je da su na Instagramu celi dan. Posao se radi na desktopu, eventualno laptop ako nije puno zahtevno. Koji to posao radite na androidu, tecite mi, molim vas...

Marko

pre 5 godina

Samsungov ce sigurno biti izdrzljiviji, mnogo manje ce se grebati i ekran kad se otvori deluje zategnutije.Ovakvi plasticni ekrani se lako grebu, a ko zna da li bi preziveli pad. kako staviti futrolu... Samsung je zbog ekrana iznutra otporniji, a onaj mali spoljasnji je otporniji od ovog Huawei-a.

mozak truli kad se ne koristi

pre 5 godina

(Marko, 25. februar 2019 13:30)
Marko sine, pa i Samsung ima "plasticni" ekran inace ne bi mogao da se preklopi/savije...

Zoran

pre 5 godina

A kazu da kradu tehnologiju od amera pa gospodo draga ameri jos uvek nemaju ovo (sem na skicama). Ma bravo Huawei .
(Biba, 25. februar 2019 11:44)


na cijem operativnom sistemu radi Huawei ?

Cijankalij

pre 5 godina

ameri zato imaju ovo : Microsoft , Intel , Amd , Android , Apple , Google , Amazon , Dell , Windows , Yahoo , Coca Cola , Nike , Facebook , General Motors , eBay , Linkedin , Verizon , Exxon Mobile , IBM , Twitter , Instagram , Whatsapp , Wibber , Boeing , NASA , Texas Instruments , McDonalds , Levi's , Walmart , AT&T , Oracle , ....
(goran, 25. februar 2019 16:58)

Tacno, ali da im odu svi inzenjeri i naucnici koje su pokrali sirom Zemlje, ne bi mogli napraviti ni flasu za koka kolu...

NN

pre 5 godina

A gde je ovde Gorilla Glass?
To niko ne spominje ni kod Samusunga ni kod Huawei-a.
Na preklopu mora da bude neka "folija" da bilo savitljivo... a da bi bio jedinstven ekran, onda je ceo ekran neka "folija". (govorim zdravorazumski)
I da se razumemo, jeste poslednja reče tehnike i tehnologije, ali tamo gde se nešto "kreće", zamor materijala je neizbežan i jednog dana mora da pukne. To nema greške! Ne postoji ta zaštita od loma šarki ako telefon slučajno padne u ruke detetu od dve ili pet godina.

Oskar

pre 5 godina

Samo se vi zezajte sa Kinezima... Huawei je u ovom trenutku zbog napredne tehnologije i paranoje Amera, najprepoznatljiviji svetski brend...!

Mickey

pre 5 godina

2300 evra. Prodam Reno megan, kupim telefon instaliram need for speed i vozim porsche! Ha!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleks, 25. februar 2019 13:29) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

KRALJU!
Odavno se nisam ovako slatko ismejao :) Hvala ti!

Bojan

pre 5 godina

Mate X mi na prvi pogled izgleda lepse od Galaxy Fold-a, ali me u startu odbija to sto je ekran sa spoljasnje strane, mislim da bih se plasio da ne pritisnem nesto sta ne treba dok ga savijam, takodje kako zastiti toliki ekran ako je okrenut ka spolja. Sa druge strane Galaxy Fold jeste da je deblji i da ima manji spoljasnji ekran, gotovo na granici upotrebljivosti za uobicajene aplikacije, ali mehanizam preklopa kao i citav kvalitet izrade se doima izuzetno izdrzljivo i sto je najbitnije unutrasnji ekran je u potpunosti zasticen. Takodje, uprkos vecoj debljini ukupni gabariti u sklopljenom stanju su mu manji nego kod Mate X, tako da lakse staje u dzep. Kako god, ovo je tek prvi model ovog tipa i jednog i drugog proizvodjaca, uveren sam da ce vec u narednoj iteraciji uslediti znatna poboljsanja i kod jednog i kod drugog, i iskreno, jedva cekam da ih uzivo vidim negde, bez obzira sto su male sanse da cu se u skorijoj buducnosti resiti na kupovinu ovih uredjaja s obzirom na enormnu cenu. Mozda ako ih operateri ponude uz neke biznis pakete i slicno.

Coyote Nervosius

pre 5 godina

Gubi svaki smisao .... em će rezolucija biti kvazi box dimenzija,
nit za filmove, nit za komotni rad u aplikacijama, a tu su tableti
odeređenih dijagonala koji završavaju posao.

A za igrice ..... ni za njih nešto ne vidim svrhu, pošto su tu tableti.

kole

pre 5 godina

ovo nece ni sest meseci da izdrzi,ekran je stalno napet pa se razvlaci,bice kao kutija za diskove....sto se i vidi na ovom prototipu,pauzirajte na 00:18...

je-bote

pre 5 godina

Ako mogu da naprave moto naocare preko koga predje valjak i ne izgrebu se, a kamoli polome, mogu da naprave i savitljive ekrane kojima ni kolona tenkova ne moze nista. Pitanje je - da li hoce da ponude NESALOMIVOG sirokom trzistu.
Svasta je vec napravljeno, ali nisu voljni da komercijalizuju. Lim koji se sam ispravlja (Pontiac Fiero), farba koja sama zaceljuje itd.

dragan

pre 5 godina

Treba da bude 2 x fold, sa dva preklopa, tako da kada se razvije bude izduzeni pravougaonik a ne kvadrat. Mora da napreduje tehnologija da svaki list bude debeo recimo 3 mm da sklopljen bio debeo 9 mm.

Milos

pre 5 godina

Sa 8-mo inčinim ekranom sumnjam da će baterija od 4500mah jedva da zadovoljiti celodnevne zahteve korisnika. P.S. Nije mi jasno takodje kako će 100-tine hiljada puta preklapanje ekrana da se odrazi na sam ekran?

Totem

pre 5 godina

Predivan je .Svaka čast Huaveju.Cena je ono baš nedostižna za nas obične smrtnike ali najnovija tehnologija je uvek skupa. Bravo.

EU Citizen

pre 5 godina

Meni Samsung deluje realnije, kvalitetnije i upotrebljivije, ovaj ekran spolja mislim da nije najbolja ideja, ali svakako neću da se žurim, tehnologija je potpuno nova, treba pustiti da prvo pokaže sve mane. i vrline, da prođe "Service Pack 1", :) pa onda verovatno da, volim velike ekrane, ali mi je i sadašnji od oko šest inča za sada dovoljan, ne bih uzimao ovo ako ima i dok ima bilo kakvu ozbiljniju manu u odnosu na klasične premijum telefone (recimo trajanje baterije sa tolikim komadom ekrana), ali u principu što da ne, preveliki ekran ne postoji, sve dok staje u džep od sakoa/jakne ili futrolu za pojasom (od džepova pantalona sam davno digao ruke, otkad koristim phablete, dakle sedam-osam godina :) ).

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Koja je svrha ovoga, za taj novac kupite vrhunski ali vrhunski telefon i isto takav lap top racunar??? Samsung i Huawei su to izbacili zadnjih par dana ali vidim nasi pametnjakovici vec tvrde kako je Huawei pokidao Samsung, kako je bolji, kako Samsung i Apple propadaju jer kad nesto ne mozes da kupis i da imas onda pljuj po tome do besvesti. Kiselo je slatko grozđe u Srba.

Muškarac

pre 5 godina

Bas me zanima kako ce zastitno staklo ili folija da se stavi na njega...
(spetnaz, 26. februar 2019 14:10

Šta će mu staklo kad je savitljiv? Da napraviš da ne može da se preklapa? Svašta, brate...

Галатасарајево

pre 5 godina

Tableti ce nestati kroz 5 godina,odnosno stopice se sa mob telefonima. Po meni ovi telefoni imaju smisla ako si klinac pa djusaks igrice ili si covek kome treba zbog posla veca preglednost.
(karlito, 25. februar 2019 11:48)

Ђускаш игрице? Зашто не коцкаш игрице? Свашта прочитах данас мајко моја...

bole

pre 5 godina

Pogledajte video na 1:30. Displej izgleda kao poguzvana plasticna folija. Samsungovo rijesenje mnogo bolje. Displej se savija unutra. Em je zasticen em kad se otvori telefon zategnut je displej i nema ovoga.

nenaC

pre 5 godina

Da li to znači da će se posle mesec dana na sredini pojaviti tragovi od savijanja telefona? Meni ovo deluje nezgrapno i neubedljivo...

lavleo67

pre 5 godina

Savetujem sve ljubitelje inovacija
Da sacekaju godina par
Tada huawei mate x bice "sklopocija"
Za manje novca bolji model u tome je car

sifra: Strpljenje je majka mudrosti!!

Oskar

pre 5 godina

goran To što si kao veliki fan Amera naveo, kad nestane struja, možeš da baciš u djubre... Čuj, coca cola, volmart, najk, fejsbuk... još crtane filmove i Elvisa da si naveo... Imaš li više od 12 godina sinko kad ti patike toliko znače...? Bolesno, leči se na vreme dečko.

Maks

pre 5 godina

@(spetnaz, 26. februar 2019 14:10)

Znaš onu foru koju izgleda razni proizođači koriste kad ne ugrade podršku za SD ili microSD kartice na nekom uređaju i onda kao posle ide nekakvo ubeđivanje kako to što nemaju SD ili microSD karticu kao "olakšava" nešto, kao možda neko kao ne zna koja je dobra kartica da odabere i slično, pa bi nekog možda kao zbunilo to ako bude kupovao memorijsku karticu jer ima puno loših kartica u prodaji... Da su toliko kao "brižni" da kao neće da zbunjuju neku babu oko izbora kartice, mogli bi jednostavno neki letak da stave u kutiju šta preporučuju ili da jednostavno ima opcija da neko uz uređaj kupi i memorijsku karticu koju oni preporučuju u paketu ako ne ume da odabere... al' njima je lakše da izvuku pare nekom za dodanu internu memoriju ako ne ugrađuju podršku za memorijske kartice.


Možda im je i to neka slična fora... da "olakšaju" kao nekom da se ne brine da li je neko zaštitno staklo od 10-15 evra dobro... nego ako se izguli ekran, da uzmu i tu nekih 500-600 evra ili koliko zamena ekrana već bude koštala što ti kao "olakšavaju korišćenje".

Marko

pre 5 godina

Samsungov ce sigurno biti izdrzljiviji, mnogo manje ce se grebati i ekran kad se otvori deluje zategnutije.Ovakvi plasticni ekrani se lako grebu, a ko zna da li bi preziveli pad. kako staviti futrolu... Samsung je zbog ekrana iznutra otporniji, a onaj mali spoljasnji je otporniji od ovog Huawei-a.

goran

pre 5 godina

" .. pa gospodo draga ameri jos uvek nemaju ovo (sem na skicama). "
(Biba, 25. februar 2019 11:44)

ameri zato imaju ovo : Microsoft , Intel , Amd , Android , Apple , Google , Amazon , Dell , Windows , Yahoo , Coca Cola , Nike , Facebook , General Motors , eBay , Linkedin , Verizon , Exxon Mobile , IBM , Twitter , Instagram , Whatsapp , Wibber , Boeing , NASA , Texas Instruments , McDonalds , Levi's , Walmart , AT&T , Oracle , ....

Cijankalij

pre 5 godina

ameri zato imaju ovo : Microsoft , Intel , Amd , Android , Apple , Google , Amazon , Dell , Windows , Yahoo , Coca Cola , Nike , Facebook , General Motors , eBay , Linkedin , Verizon , Exxon Mobile , IBM , Twitter , Instagram , Whatsapp , Wibber , Boeing , NASA , Texas Instruments , McDonalds , Levi's , Walmart , AT&T , Oracle , ....
(goran, 25. februar 2019 16:58)

Tacno, ali da im odu svi inzenjeri i naucnici koje su pokrali sirom Zemlje, ne bi mogli napraviti ni flasu za koka kolu...

Zoran

pre 5 godina

A kazu da kradu tehnologiju od amera pa gospodo draga ameri jos uvek nemaju ovo (sem na skicama). Ma bravo Huawei .
(Biba, 25. februar 2019 11:44)


na cijem operativnom sistemu radi Huawei ?

EU Citizen

pre 5 godina

Meni Samsung deluje realnije, kvalitetnije i upotrebljivije, ovaj ekran spolja mislim da nije najbolja ideja, ali svakako neću da se žurim, tehnologija je potpuno nova, treba pustiti da prvo pokaže sve mane. i vrline, da prođe "Service Pack 1", :) pa onda verovatno da, volim velike ekrane, ali mi je i sadašnji od oko šest inča za sada dovoljan, ne bih uzimao ovo ako ima i dok ima bilo kakvu ozbiljniju manu u odnosu na klasične premijum telefone (recimo trajanje baterije sa tolikim komadom ekrana), ali u principu što da ne, preveliki ekran ne postoji, sve dok staje u džep od sakoa/jakne ili futrolu za pojasom (od džepova pantalona sam davno digao ruke, otkad koristim phablete, dakle sedam-osam godina :) ).

ludidoni

pre 5 godina

Definitivno lepsi od Galaxy Fold-a. Ovim dizajnom su resili problem dodatnog ekrana i dodatnih kamera.
Ono sto mi se ne svidja je sto je ekran spolja, sto znaci da ce biti mnogo vise sklon grebanju (zanima me da li bi to moglo da se resi nekom zastitnom folijom - tj da li bi ta folija onda u sredini ostala ravna) i cini mi se da kad se skroz otvori da ekran u sredini (tamo gde se savija) nije skroz ravan.
Inace sa cenom su nadmasili Mont Everest!

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Koja je svrha ovoga, za taj novac kupite vrhunski ali vrhunski telefon i isto takav lap top racunar??? Samsung i Huawei su to izbacili zadnjih par dana ali vidim nasi pametnjakovici vec tvrde kako je Huawei pokidao Samsung, kako je bolji, kako Samsung i Apple propadaju jer kad nesto ne mozes da kupis i da imas onda pljuj po tome do besvesti. Kiselo je slatko grozđe u Srba.

Oskar

pre 5 godina

Samo se vi zezajte sa Kinezima... Huawei je u ovom trenutku zbog napredne tehnologije i paranoje Amera, najprepoznatljiviji svetski brend...!

Phone

pre 5 godina

Ne mora značiti da je ovo budućnost. Puno toga nije prošlo, savitljivi telefoni od prije par godina, 3D na televizorima, laptopi su i dale glavna stvar iako se predviđalo da će da ih tableti pokopati itd...

Totem

pre 5 godina

Predivan je .Svaka čast Huaveju.Cena je ono baš nedostižna za nas obične smrtnike ali najnovija tehnologija je uvek skupa. Bravo.

SkyMaster

pre 5 godina

Ovo ispada da svi rade neki posao na telefonu, pa im treba veliki ekran. Istina je da su na Instagramu celi dan. Posao se radi na desktopu, eventualno laptop ako nije puno zahtevno. Koji to posao radite na androidu, tecite mi, molim vas...

Milos

pre 5 godina

Sa 8-mo inčinim ekranom sumnjam da će baterija od 4500mah jedva da zadovoljiti celodnevne zahteve korisnika. P.S. Nije mi jasno takodje kako će 100-tine hiljada puta preklapanje ekrana da se odrazi na sam ekran?

Bojan

pre 5 godina

Mate X mi na prvi pogled izgleda lepse od Galaxy Fold-a, ali me u startu odbija to sto je ekran sa spoljasnje strane, mislim da bih se plasio da ne pritisnem nesto sta ne treba dok ga savijam, takodje kako zastiti toliki ekran ako je okrenut ka spolja. Sa druge strane Galaxy Fold jeste da je deblji i da ima manji spoljasnji ekran, gotovo na granici upotrebljivosti za uobicajene aplikacije, ali mehanizam preklopa kao i citav kvalitet izrade se doima izuzetno izdrzljivo i sto je najbitnije unutrasnji ekran je u potpunosti zasticen. Takodje, uprkos vecoj debljini ukupni gabariti u sklopljenom stanju su mu manji nego kod Mate X, tako da lakse staje u dzep. Kako god, ovo je tek prvi model ovog tipa i jednog i drugog proizvodjaca, uveren sam da ce vec u narednoj iteraciji uslediti znatna poboljsanja i kod jednog i kod drugog, i iskreno, jedva cekam da ih uzivo vidim negde, bez obzira sto su male sanse da cu se u skorijoj buducnosti resiti na kupovinu ovih uredjaja s obzirom na enormnu cenu. Mozda ako ih operateri ponude uz neke biznis pakete i slicno.

mozak truli kad se ne koristi

pre 5 godina

(Marko, 25. februar 2019 13:30)
Marko sine, pa i Samsung ima "plasticni" ekran inace ne bi mogao da se preklopi/savije...

karlito

pre 5 godina

Tableti ce nestati kroz 5 godina,odnosno stopice se sa mob telefonima. Po meni ovi telefoni imaju smisla ako si klinac pa djusaks igrice ili si covek kome treba zbog posla veca preglednost.

Maks

pre 5 godina

@(spetnaz, 26. februar 2019 14:10)

Znaš onu foru koju izgleda razni proizođači koriste kad ne ugrade podršku za SD ili microSD kartice na nekom uređaju i onda kao posle ide nekakvo ubeđivanje kako to što nemaju SD ili microSD karticu kao "olakšava" nešto, kao možda neko kao ne zna koja je dobra kartica da odabere i slično, pa bi nekog možda kao zbunilo to ako bude kupovao memorijsku karticu jer ima puno loših kartica u prodaji... Da su toliko kao "brižni" da kao neće da zbunjuju neku babu oko izbora kartice, mogli bi jednostavno neki letak da stave u kutiju šta preporučuju ili da jednostavno ima opcija da neko uz uređaj kupi i memorijsku karticu koju oni preporučuju u paketu ako ne ume da odabere... al' njima je lakše da izvuku pare nekom za dodanu internu memoriju ako ne ugrađuju podršku za memorijske kartice.


Možda im je i to neka slična fora... da "olakšaju" kao nekom da se ne brine da li je neko zaštitno staklo od 10-15 evra dobro... nego ako se izguli ekran, da uzmu i tu nekih 500-600 evra ili koliko zamena ekrana već bude koštala što ti kao "olakšavaju korišćenje".

Oskar

pre 5 godina

goran To što si kao veliki fan Amera naveo, kad nestane struja, možeš da baciš u djubre... Čuj, coca cola, volmart, najk, fejsbuk... još crtane filmove i Elvisa da si naveo... Imaš li više od 12 godina sinko kad ti patike toliko znače...? Bolesno, leči se na vreme dečko.

Muškarac

pre 5 godina

Bas me zanima kako ce zastitno staklo ili folija da se stavi na njega...
(spetnaz, 26. februar 2019 14:10

Šta će mu staklo kad je savitljiv? Da napraviš da ne može da se preklapa? Svašta, brate...

NN

pre 5 godina

A gde je ovde Gorilla Glass?
To niko ne spominje ni kod Samusunga ni kod Huawei-a.
Na preklopu mora da bude neka "folija" da bilo savitljivo... a da bi bio jedinstven ekran, onda je ceo ekran neka "folija". (govorim zdravorazumski)
I da se razumemo, jeste poslednja reče tehnike i tehnologije, ali tamo gde se nešto "kreće", zamor materijala je neizbežan i jednog dana mora da pukne. To nema greške! Ne postoji ta zaštita od loma šarki ako telefon slučajno padne u ruke detetu od dve ili pet godina.

Галатасарајево

pre 5 godina

Tableti ce nestati kroz 5 godina,odnosno stopice se sa mob telefonima. Po meni ovi telefoni imaju smisla ako si klinac pa djusaks igrice ili si covek kome treba zbog posla veca preglednost.
(karlito, 25. februar 2019 11:48)

Ђускаш игрице? Зашто не коцкаш игрице? Свашта прочитах данас мајко моја...

kole

pre 5 godina

ovo nece ni sest meseci da izdrzi,ekran je stalno napet pa se razvlaci,bice kao kutija za diskove....sto se i vidi na ovom prototipu,pauzirajte na 00:18...

Coyote Nervosius

pre 5 godina

Gubi svaki smisao .... em će rezolucija biti kvazi box dimenzija,
nit za filmove, nit za komotni rad u aplikacijama, a tu su tableti
odeređenih dijagonala koji završavaju posao.

A za igrice ..... ni za njih nešto ne vidim svrhu, pošto su tu tableti.

dragan

pre 5 godina

Treba da bude 2 x fold, sa dva preklopa, tako da kada se razvije bude izduzeni pravougaonik a ne kvadrat. Mora da napreduje tehnologija da svaki list bude debeo recimo 3 mm da sklopljen bio debeo 9 mm.

lavleo67

pre 5 godina

Savetujem sve ljubitelje inovacija
Da sacekaju godina par
Tada huawei mate x bice "sklopocija"
Za manje novca bolji model u tome je car

sifra: Strpljenje je majka mudrosti!!

Mickey

pre 5 godina

2300 evra. Prodam Reno megan, kupim telefon instaliram need for speed i vozim porsche! Ha!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleks, 25. februar 2019 13:29) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

KRALJU!
Odavno se nisam ovako slatko ismejao :) Hvala ti!

je-bote

pre 5 godina

Ako mogu da naprave moto naocare preko koga predje valjak i ne izgrebu se, a kamoli polome, mogu da naprave i savitljive ekrane kojima ni kolona tenkova ne moze nista. Pitanje je - da li hoce da ponude NESALOMIVOG sirokom trzistu.
Svasta je vec napravljeno, ali nisu voljni da komercijalizuju. Lim koji se sam ispravlja (Pontiac Fiero), farba koja sama zaceljuje itd.

bole

pre 5 godina

Pogledajte video na 1:30. Displej izgleda kao poguzvana plasticna folija. Samsungovo rijesenje mnogo bolje. Displej se savija unutra. Em je zasticen em kad se otvori telefon zategnut je displej i nema ovoga.

nenaC

pre 5 godina

Da li to znači da će se posle mesec dana na sredini pojaviti tragovi od savijanja telefona? Meni ovo deluje nezgrapno i neubedljivo...