Subota, 16.02.2019.

19:00

Novi Samsung Galaxy S10+ pokazao fantastične rezultate na testovima

Izvor: GSM Arena, Bug

Novi Samsung Galaxy S10+ pokazao fantastiène rezultate na testovima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 18. februar 2019 02:12) 

Ne razumeš kako se vide projekti, uspešni IT projekti. Samo loš vodja projekta misli da sve zna najbolje, najbolji znaju gde su ograničenja i ne obuzdavaju se da u projekat uključe vanjsku kompetenciju!
(Swedenonline, 18. februar 2019 22:43)

koliko znam, a znam, u IT-u se novi projekti drze u strogoj tajnosti cak i od sireg kruga svojih zaposlenih, a kamoli od vanjske kompetencije... i narocito od konkurencije.

Swedenonline

pre 5 godina

Mi 9

There will also be a 8GB RAM, 128GB storage model, which will retail at CNY 3,499 (?400), and an 8GB RAM, 256GB storage model at CNY 3,699 (?423).
As before there will be a version with a transparent rear cover (the upgrade to the Mi 8 Pro). This version costs CNY 4,999 (?572).
An Explorer Edition with 12GB RAM will cost CNY 5,999 (?686).

Super, bar su shvatili da ne treba da štede mušterije u ovom segmentu.
12GB RAM verzija 700+ € u Kini, plus plus. i eto ga na oko 1000€ gde mu je i mesto sa Benchmark rezultatom od preko 380 000!

Swedenonline

pre 5 godina

Xiaomi Mi9 sabio taj Samsung, a biće duplo jeftiniji od njega... (pfkdejan, 17. februar 2019 01:05) 

samsung je ovo za sebe razvio, od procesora do svega ostalog, njihove laboratorije su ogromne, isto kao i pogoni. ostalima ce da ustupe tek kad isfuraju celu stvar. sto se tice mobilne divizije samsung u flagshipovima vec neko vreme drzi vrh u performansama, inovativnostima, i uopste tehnoloskim resenjima. (neutralni felsh, 18. februar 2019 02:12)

Ne razumeš kako se vide projekti, uspešni IT projekti. Samo loš vodja projekta misli da sve zna najbolje, najbolji znaju gde su ograničenja i ne obuzdavaju se da u projekat uključe vanjsku kompetenciju!

pukovnik

pre 5 godina

@silverarrow

Sinak, ajfon radi fluidnije nego bilo koji android i kome ne smeta zatvorenost ios-a, uzivace u korisncenju.

Imam ip7 i mate 20 pro i oba aju svoje prednosti i mane. Licno mi ios ne smeta i 80% vremena koristim vec par godina star iphone. Mate 20 pro samo za slike i Instagram, iphone za sve ostalo.

ciga

pre 5 godina

@silver arrow
Tebe baš muči taj IPhone, jel da muka je to voleti a nemati. Znam i sam sam sirotinja ali nemam taj nagon mržnje prema svemu što me tišti, biće bolje nedaj se silvere bekrijo!

dr evil

pre 5 godina

@jastog trosim vec godinama S galaksi seriju telefona i nikada, ali nikada nisam ni doziveo, a kamoli cuo za taj efekat koji pominjes.
mozda sam imao srece, ko zna.

sale

pre 5 godina

Alo ljudi sta ste optereceni telefonima kupite onaj koji mozete da priustite i kraj, svaka cast onome ko moze da priusti sebi neku zver od telefona ja nemogu i zato imam Honor 8X mada i on je super nemam za sada zamerku

silver arrow

pre 5 godina

meni je iskreno zao ovih apple pacenika koji nemaju opravdanja sto su kupili smece za velike pare pa izmisljaju neke razloge, a odavno ih oduvali ne samo samsung, vec i ostali proizvodjaci po kvalitetu, inovacijama i performansama.

neutralni felsh

pre 5 godina

Ajmo ćobra, xiaomi ovo ono, mama, tata,doručkuje, večera užina Ajmo zverovi nesnosni! Sirotinja sam ali sam pametan u...
(ciga, 17. februar 2019 21:05)


hahaha :)))

neutralni felsh

pre 5 godina

Xiaomi Mi9 sabio taj Samsung, a biće duplo jeftiniji od njega...
(pfkdejan, 17. februar 2019 01:05)


samsung je ovo za sebe razvio, od procesora do svega ostalog, njihove laboratorije su ogromne, isto kao i pogoni. ostalima ce da ustupe tek kad isfuraju celu stvar. sto se tice mobilne divizije samsung u flagshipovima vec neko vreme drzi vrh u performansama, inovativnostima, i uopste tehnoloskim resenjima.

Sasa

pre 5 godina

Ako s10 ima geek single core kao XS onda je Samsung zavrsio posao. Taj zaostatak, iako ne veliki, im je uvek bila mana. Sada apsolutno vise ne vidim nijedan razlog da neko kupi XS, osim kompleksa. Prica ex jabucar, sada s9, uskoro s10.

Dekan

pre 5 godina

Prešao sam na Huawei sa Samsunga pre 3 godine, Samsung sam imao od SII do S6.
Nekad je Samsung bio izuzetan, već neko vreme nije.
Samo ću napisati da je Huawei zver koja raste, definitivno najbolji android verziju imaju, za par godina skoro sigurno broj 1 u prodaji mobilnih.
Moje iskustvo sa Huaweijem je odlično!

Luka

pre 5 godina

Po perfomansama, najbolji telefoni su Mi 8 i OnePlus 6T, sa snapdragonom 845.
Samsung ima buggy software pa ga sprecava da se klasifikuje medju najboljima sto se tice performansi.
Mi 9 su najavili za 24. feb i procenjuju 380 000 na antutu, 320 000 je smesno za 7nm cip, kad ZTE nubia sa snapdragonom 845 ima 320k.Hocu vam reci da optimizacija igra veliku ulogu i sto se tice brzine i baterije.Verujem da ce u ovoj godini titulu najbrzeg telefona preuzeti OnePlus 7.

samo da se kucka, nema veze šta

pre 5 godina

@ Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona.
(Jastog, 16. februar 2019 21:04)

Nego doktore, da ti nama prvo objasniš šta je to burn out efekat? Evo crkoh od znatiželje da čujem.

(pomoć za jastoga: burn in)

Aco

pre 5 godina

@Dexi a Note 9 je brži od svih iPhona i sa A12, toliko o optimizaciji sistema hahahaha
(pepo, 16. februar 2019 23:09)

https://www.youtube.com/watch?v=OgqUjqbXMZA&t=1s

U pravu si, hahaahahaa

samsung s7 edge

pre 5 godina

burn in efekat na samsungu s7 edge se pojavio posle 18 meseci, otišao u ovlašćeni servis nedelju dana pre isteka garancije. Za dva dana zamenuli ekran novim, ubacili novu bateriju i novi mikrofon. Sve u sklopu garancije. Tako da taj problem i ako se pojavi u garantnom roku samsung ga rešava bez pitanja, što retko koji proizvođač radi.

polk

pre 5 godina

@Jastog
Evo imam s7 edge 2 godine vec i jos uvek radi kao nov. Baterija jedino ne drzi kao pre ali to je normalno posle 2 godine
Kakvo przenje ekrana bre

Branko

pre 5 godina

Ja svom desktop racunaru sa 8gb rama pokrenem istovremeno photoshop, android studio, google chrome sa 10-ak tabova, još par manjih programčića, na win 10. I to radi manje više ok. Počelo je da kilavi kod viruelnih mašina... Ali 12 gb na mobinom, to se neće koristiti još poodosta...

Maks

pre 5 godina

@(pepo, 16. februar 2019 23:08)

Takvi "testovi brzine" u kojima na dva telefona "kliknu" na aplikaciju i onda kažu da je neki telefon "brži" ako animacija kraće traje nemaju blage veze sa performansama tih uređaja i oni koji snimaju takve klipove se ne razumeju u računare i telefone ako stvarno misle da je to neki pokazatelj.

Trajanje animacije otvaranja aplikacije na telefonima je nešto što je namešteno da traje fiksni vremenski period.

Koliko će da traje, zavisi od onih koji su radili dizajn, koliko se njima sviđa da traje da bi postigli određeni efekat... na primer, da prelaz između dva prozora ima neki glatki efekat određenog trajanja.

To što neki proizvođači skrate trajanje animacije ne znači da je telefon "brži" ili "bolje optimizovan", kao što ni ako neko namesti da YouTube bude ubzran, a drugi gleda klipove pri normalnoj brzini, što iz toga ne može da se zaključi ko ima jači komp.

To su obične 2D animacije koje bi i telefoni od pre nekoliko godina sa lakoćom prikazivali, a ne neki napredni 3D efekti da opterete uređaj.

Nije ti to kao sa klasičnim Win programima što nema animacije, nego klikneš i čekaš koliko je potrebno da se program učita i onda ti se tek odjednom samo pojavi prozor.

Koji uređaj ima bolje performanse se vidi na testovima poput Geekbench gde se optereti uređaj da radi razne zahtevne zadatke... ili na testovima gde se upisuje neki veliki fajl da bi se testirao "sequential write" za internu memoriju, pa "sequential read"... itd.

Petar

pre 5 godina

A za sta ce da se koristi telefon kod ljudi? Za facebook, instagram, viber/whatsapp i slikanje, to je od prilike to. Isto mozete sa kojim god telefonom pa i samsung s4 da radite, dzaba i ram i procesor i sve, treba samo dobra kamera i cao a ostalo smo imali vec 5 godina nazad

Wllaxy

pre 5 godina

Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona. 
(Jastog, 16. februar 2019 21:04) 

Imam galaxy s9 već 6 meseci i evo upravo kucam ovaj komentar na monitoru koji je po tebi trebao da sprži pre 3-4 meseca! De objasni taj fenomen?
(Kalimero, 16. februar 2019 23:25)

Nije taj prošao pored Samsung telefona čim toliko lupa...

kele®

pre 5 godina

Obožavam čitati komentare. Tu ima takvih nebuloza da ih se ni Alo ili Srpski Telegraf ne bi postidio. Burn in, S8 đubre, Note 9 brži od svih iPhona ...
Jedino nedostaje malo više Xiaomi zveri.

DnK (°~°)

pre 5 godina

Jastog u pravu si ,meni se na primer na S8 kad udjem na nekoj stranici sa belom pozadinom nazire tastatura jeste blago ali se vidi duh tastature iako nije podignuta i to posle 8 meseci upotrebe sam uocio tu pojavu,inace fon je makina opasna ali ovo mu je jedina mana u mom slucaju ostalo je vrh,brzina,kamera,baterija itd itd

Dex

pre 5 godina

Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona.
(Jastog, 16. februar 2019 21:04)

Imam S9+ skoro godinu dana i nemam pojma o čemu pričaš...

Maks

pre 5 godina

@Jastog

Bez obzira na marku telefona ili televizora, kod svakog OLED ekrana pikseli koji više vremena provedu emitujući svetlo brže i propadaju nego pikseli koji su manje svetleli i to propadanje je trajno jer sadašnja OLED tehnologija je jednostavno takva... samo je pitanje da li će slika na ekranu dovoljno da se menja tokom korišćenja da u proseku to propadanje piksela bude ujednačeno preko celog ekrana i manje primetno ili će u slučaju da se na nekim delovima ekrana uglavnom prikazuje nešto što je jače svetline da bude primetno da su pikseli na tom delu ekrana više izgubili svetlinu nego drugi pikseli.

Mada ne bi trebalo da se pojavi burn-in na telefonu nakon samo 2-3 meseca ako telefon nije uključen po ceo dan kao telefoni koji su izloženi u prodavnicama i koje stalno čečakaju da vide kakvi su... ako se telefon koristi par sati dnevno i kad je neko kući uglavnom koristi laptop ili desktop, onda bi OLED možda i bio OK za nekog ko će na godinu-dve da da menja telefon... mada ja smatram da je preterivanje da neko kupuje nov telefon toliko često ako su i telefoni od pre 3-4 godine još uvek vrlo upotrebljivi i ako dobijaju update, ako mogu da koriste najnovije aplikacije... to da li neki najnoviji telefon ima nešto bolji framerate u nekoj najnovijoj igrici mi nije baš nešto bitno.

Ovo što Samsung stavlja 12GB RAM na telefon i što Apple stavlja flash memoriju koja ima 600MB/s upis mi izgleda kao preterivanje i nešto što je nepotrebno na telefonu.

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Sve je to ok ali realna cena takvog telefona u 2019 ne bi trebala da predje 500 evra... Nekad je Samsung bio takav, a onda su poceli da prodaju ime, kao i Apple. Zelim im sve najbolje, mada im nece biti dobro. Ja sam presao na Xiaomi, jer ne zelim da preplacujem tehnologije koje u ovon periodu 21. veka jednostavno ne kostaju toliko!

Фрфљави

pre 5 godina

@Јастог, јел си ти некада користио Самсунг флегшип? Ауууу каква изјава ејјј! А јел си јео некада јастога?

malisav

pre 5 godina

jastože, kaže se burn in i uopšte nije česta pojava. Možda kod ekrana koji rade, bez prestanka, po 12 sati dnevno, kao npr. izložbeni model u prodavnici.

Kosta

pre 5 godina

Ne razumijem. Vidim u komentarima ljudi dali 100% tacne info o eplivim procesorima. Ne shvatam zasto im se udaraju minusi... činjenica je da je eplov procesor iz 2017 jaci od ovog iz S10+, ko ne vjeruje moze i previse lako da provjeri.
E sad, znam da neki ljudi vise voli android, neki ios ali to nije razlog da se hejtuju vijesti o bilo kom uredjaju i da se udaraju minusi... Da se ne lazemo 90% ljudi nema para da kupi ni ovaj samsun ni iphone ni najbolje od huaveia,

je-bote

pre 5 godina

Pozurite vi sto pratite trendove da otkupite celu proizvodnju najnovijih modela, ima ih jos dosta koji cekaju da kupe proslogodisnje modele po snizenim cenama. Zato... hajde, hajde, nista stidljivo.

...

pre 5 godina

Пробах Самсунг јер жена само њега хоће, од S4 па сад и S8, ја кажем дај да узмем S9+... Никад више Самсунг! Батерија не да се топи, страшно.. Еџ ми се није свидјео... и сам Самсунгов адроид је мало лошији од Хуавеија рецимо, неке ситнице код именика и порука(бар мени)... Само Хуавеи бајо мој! Нека се Амери жале управи водовода за Кинезе, али они **бу маму...

Kalimero

pre 5 godina

Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona.
(Jastog, 16. februar 2019 21:04)

Imam galaxy s9 već 6 meseci i evo upravo kucam ovaj komentar na monitoru koji je po tebi trebao da sprži pre 3-4 meseca! De objasni taj fenomen?

pepo

pre 5 godina

Evo da vam samo nešto predočim, vama koji još uvek mislite da je iOS nedostižno bogatstvo što se tiče optimizacija i brzine rada:

Setimo se samo 2017. godine na primer. Tu je bilo dosta dobrih androida ali navešćemo OnePlus 5T, Note 8 i Mate 10 Pro. Oni su tada sa svojih 6300-6700 multicore score-a bili skroz inferiorni u odnosu na iPhone X sa A11 koji je imao 10500. Taj isti procesor su imali takođe iPhone 8 i 8 Plus koji su skroz ostali u senci X-a. E sada, pogledajte bilo koji speed test na internetu (u realnom korišćenju) i videćete kako su ovi androidi bar u 70% aplikacija brži pa čak i od najmanjeg iPhona 8 koji je imao 720p ekran. Ne kažem ja, pre je iOS što se tih stvari tiče bio vrh, tipa 2013-14, ali to su davna vremena i mnoge stvari su se promenile.

3фке

pre 5 godina

Намештен да се покаже на тестовима, као и много пута до сада. Исто тако радио и VW са резултатима издувних гасова!!!

pele

pre 5 godina

Dobar je. Po meni,Iphone je danas daleko iza Samsung/a.Mozda Apple i izbaci uskoro neke slicne jednako dobre modele ali sada,ovaj s10 je ipak zver a opet jeftiniji od Iphone. (C i n i k, 16. februar 2019 21:40)

Niti je zver, niti je jeftiniji, isto djubre kao S8 samo nasminkano.

WebDev

pre 5 godina

Super, i jeste najbolji. Ne kazem da cena nije visoka, ali svaka roba ima svog kupca, samo nemojte da opet uporedjujete sa Xiaomi jem, on stvarno imaju dobar odnos cene 8 kvaliteta ali nije kao Samsung.

Đedo

pre 5 godina

i? tako ćemo se ćerati do 1 giga ili??? Glupost, svi novi telefoni su za oko i naša čula prebrzo!!! Ne znaju kako da prodaju pa guraju Rom i Ram do besvesti.

C i n i k

pre 5 godina

Dobar je. Po meni,Iphone je danas daleko iza Samsung/a.Mozda Apple i izbaci uskoro neke slicne jednako dobre modele ali sada,ovaj s10 je ipak zver a opet jeftiniji od Iphone.

WebDev

pre 5 godina

Super, i jeste najbolji. Ne kazem da cena nije visoka, ali svaka roba ima svog kupca, samo nemojte da opet uporedjujete sa Xiaomi jem, on stvarno imaju dobar odnos cene 8 kvaliteta ali nije kao Samsung.

Đedo

pre 5 godina

i? tako ćemo se ćerati do 1 giga ili??? Glupost, svi novi telefoni su za oko i naša čula prebrzo!!! Ne znaju kako da prodaju pa guraju Rom i Ram do besvesti.

C i n i k

pre 5 godina

Dobar je. Po meni,Iphone je danas daleko iza Samsung/a.Mozda Apple i izbaci uskoro neke slicne jednako dobre modele ali sada,ovaj s10 je ipak zver a opet jeftiniji od Iphone.

Kalimero

pre 5 godina

Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona.
(Jastog, 16. februar 2019 21:04)

Imam galaxy s9 već 6 meseci i evo upravo kucam ovaj komentar na monitoru koji je po tebi trebao da sprži pre 3-4 meseca! De objasni taj fenomen?

pepo

pre 5 godina

Evo da vam samo nešto predočim, vama koji još uvek mislite da je iOS nedostižno bogatstvo što se tiče optimizacija i brzine rada:

Setimo se samo 2017. godine na primer. Tu je bilo dosta dobrih androida ali navešćemo OnePlus 5T, Note 8 i Mate 10 Pro. Oni su tada sa svojih 6300-6700 multicore score-a bili skroz inferiorni u odnosu na iPhone X sa A11 koji je imao 10500. Taj isti procesor su imali takođe iPhone 8 i 8 Plus koji su skroz ostali u senci X-a. E sada, pogledajte bilo koji speed test na internetu (u realnom korišćenju) i videćete kako su ovi androidi bar u 70% aplikacija brži pa čak i od najmanjeg iPhona 8 koji je imao 720p ekran. Ne kažem ja, pre je iOS što se tih stvari tiče bio vrh, tipa 2013-14, ali to su davna vremena i mnoge stvari su se promenile.

pele

pre 5 godina

Dobar je. Po meni,Iphone je danas daleko iza Samsung/a.Mozda Apple i izbaci uskoro neke slicne jednako dobre modele ali sada,ovaj s10 je ipak zver a opet jeftiniji od Iphone. (C i n i k, 16. februar 2019 21:40)

Niti je zver, niti je jeftiniji, isto djubre kao S8 samo nasminkano.

Petar

pre 5 godina

A za sta ce da se koristi telefon kod ljudi? Za facebook, instagram, viber/whatsapp i slikanje, to je od prilike to. Isto mozete sa kojim god telefonom pa i samsung s4 da radite, dzaba i ram i procesor i sve, treba samo dobra kamera i cao a ostalo smo imali vec 5 godina nazad

samsung s7 edge

pre 5 godina

burn in efekat na samsungu s7 edge se pojavio posle 18 meseci, otišao u ovlašćeni servis nedelju dana pre isteka garancije. Za dva dana zamenuli ekran novim, ubacili novu bateriju i novi mikrofon. Sve u sklopu garancije. Tako da taj problem i ako se pojavi u garantnom roku samsung ga rešava bez pitanja, što retko koji proizvođač radi.

samo da se kucka, nema veze šta

pre 5 godina

@ Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona.
(Jastog, 16. februar 2019 21:04)

Nego doktore, da ti nama prvo objasniš šta je to burn out efekat? Evo crkoh od znatiželje da čujem.

(pomoć za jastoga: burn in)

polk

pre 5 godina

@Jastog
Evo imam s7 edge 2 godine vec i jos uvek radi kao nov. Baterija jedino ne drzi kao pre ali to je normalno posle 2 godine
Kakvo przenje ekrana bre

kele®

pre 5 godina

Obožavam čitati komentare. Tu ima takvih nebuloza da ih se ni Alo ili Srpski Telegraf ne bi postidio. Burn in, S8 đubre, Note 9 brži od svih iPhona ...
Jedino nedostaje malo više Xiaomi zveri.

Maks

pre 5 godina

@(pepo, 16. februar 2019 23:08)

Takvi "testovi brzine" u kojima na dva telefona "kliknu" na aplikaciju i onda kažu da je neki telefon "brži" ako animacija kraće traje nemaju blage veze sa performansama tih uređaja i oni koji snimaju takve klipove se ne razumeju u računare i telefone ako stvarno misle da je to neki pokazatelj.

Trajanje animacije otvaranja aplikacije na telefonima je nešto što je namešteno da traje fiksni vremenski period.

Koliko će da traje, zavisi od onih koji su radili dizajn, koliko se njima sviđa da traje da bi postigli određeni efekat... na primer, da prelaz između dva prozora ima neki glatki efekat određenog trajanja.

To što neki proizvođači skrate trajanje animacije ne znači da je telefon "brži" ili "bolje optimizovan", kao što ni ako neko namesti da YouTube bude ubzran, a drugi gleda klipove pri normalnoj brzini, što iz toga ne može da se zaključi ko ima jači komp.

To su obične 2D animacije koje bi i telefoni od pre nekoliko godina sa lakoćom prikazivali, a ne neki napredni 3D efekti da opterete uređaj.

Nije ti to kao sa klasičnim Win programima što nema animacije, nego klikneš i čekaš koliko je potrebno da se program učita i onda ti se tek odjednom samo pojavi prozor.

Koji uređaj ima bolje performanse se vidi na testovima poput Geekbench gde se optereti uređaj da radi razne zahtevne zadatke... ili na testovima gde se upisuje neki veliki fajl da bi se testirao "sequential write" za internu memoriju, pa "sequential read"... itd.

Branko

pre 5 godina

Ja svom desktop racunaru sa 8gb rama pokrenem istovremeno photoshop, android studio, google chrome sa 10-ak tabova, još par manjih programčića, na win 10. I to radi manje više ok. Počelo je da kilavi kod viruelnih mašina... Ali 12 gb na mobinom, to se neće koristiti još poodosta...

Wllaxy

pre 5 godina

Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona. 
(Jastog, 16. februar 2019 21:04) 

Imam galaxy s9 već 6 meseci i evo upravo kucam ovaj komentar na monitoru koji je po tebi trebao da sprži pre 3-4 meseca! De objasni taj fenomen?
(Kalimero, 16. februar 2019 23:25)

Nije taj prošao pored Samsung telefona čim toliko lupa...

Dekan

pre 5 godina

Prešao sam na Huawei sa Samsunga pre 3 godine, Samsung sam imao od SII do S6.
Nekad je Samsung bio izuzetan, već neko vreme nije.
Samo ću napisati da je Huawei zver koja raste, definitivno najbolji android verziju imaju, za par godina skoro sigurno broj 1 u prodaji mobilnih.
Moje iskustvo sa Huaweijem je odlično!

sale

pre 5 godina

Alo ljudi sta ste optereceni telefonima kupite onaj koji mozete da priustite i kraj, svaka cast onome ko moze da priusti sebi neku zver od telefona ja nemogu i zato imam Honor 8X mada i on je super nemam za sada zamerku

3фке

pre 5 godina

Намештен да се покаже на тестовима, као и много пута до сада. Исто тако радио и VW са резултатима издувних гасова!!!

Maks

pre 5 godina

@Jastog

Bez obzira na marku telefona ili televizora, kod svakog OLED ekrana pikseli koji više vremena provedu emitujući svetlo brže i propadaju nego pikseli koji su manje svetleli i to propadanje je trajno jer sadašnja OLED tehnologija je jednostavno takva... samo je pitanje da li će slika na ekranu dovoljno da se menja tokom korišćenja da u proseku to propadanje piksela bude ujednačeno preko celog ekrana i manje primetno ili će u slučaju da se na nekim delovima ekrana uglavnom prikazuje nešto što je jače svetline da bude primetno da su pikseli na tom delu ekrana više izgubili svetlinu nego drugi pikseli.

Mada ne bi trebalo da se pojavi burn-in na telefonu nakon samo 2-3 meseca ako telefon nije uključen po ceo dan kao telefoni koji su izloženi u prodavnicama i koje stalno čečakaju da vide kakvi su... ako se telefon koristi par sati dnevno i kad je neko kući uglavnom koristi laptop ili desktop, onda bi OLED možda i bio OK za nekog ko će na godinu-dve da da menja telefon... mada ja smatram da je preterivanje da neko kupuje nov telefon toliko često ako su i telefoni od pre 3-4 godine još uvek vrlo upotrebljivi i ako dobijaju update, ako mogu da koriste najnovije aplikacije... to da li neki najnoviji telefon ima nešto bolji framerate u nekoj najnovijoj igrici mi nije baš nešto bitno.

Ovo što Samsung stavlja 12GB RAM na telefon i što Apple stavlja flash memoriju koja ima 600MB/s upis mi izgleda kao preterivanje i nešto što je nepotrebno na telefonu.

Dex

pre 5 godina

Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona.
(Jastog, 16. februar 2019 21:04)

Imam S9+ skoro godinu dana i nemam pojma o čemu pričaš...

Sasa

pre 5 godina

Ako s10 ima geek single core kao XS onda je Samsung zavrsio posao. Taj zaostatak, iako ne veliki, im je uvek bila mana. Sada apsolutno vise ne vidim nijedan razlog da neko kupi XS, osim kompleksa. Prica ex jabucar, sada s9, uskoro s10.

silver arrow

pre 5 godina

meni je iskreno zao ovih apple pacenika koji nemaju opravdanja sto su kupili smece za velike pare pa izmisljaju neke razloge, a odavno ih oduvali ne samo samsung, vec i ostali proizvodjaci po kvalitetu, inovacijama i performansama.

Kosta

pre 5 godina

Ne razumijem. Vidim u komentarima ljudi dali 100% tacne info o eplivim procesorima. Ne shvatam zasto im se udaraju minusi... činjenica je da je eplov procesor iz 2017 jaci od ovog iz S10+, ko ne vjeruje moze i previse lako da provjeri.
E sad, znam da neki ljudi vise voli android, neki ios ali to nije razlog da se hejtuju vijesti o bilo kom uredjaju i da se udaraju minusi... Da se ne lazemo 90% ljudi nema para da kupi ni ovaj samsun ni iphone ni najbolje od huaveia,

malisav

pre 5 godina

jastože, kaže se burn in i uopšte nije česta pojava. Možda kod ekrana koji rade, bez prestanka, po 12 sati dnevno, kao npr. izložbeni model u prodavnici.

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Sve je to ok ali realna cena takvog telefona u 2019 ne bi trebala da predje 500 evra... Nekad je Samsung bio takav, a onda su poceli da prodaju ime, kao i Apple. Zelim im sve najbolje, mada im nece biti dobro. Ja sam presao na Xiaomi, jer ne zelim da preplacujem tehnologije koje u ovon periodu 21. veka jednostavno ne kostaju toliko!

Фрфљави

pre 5 godina

@Јастог, јел си ти некада користио Самсунг флегшип? Ауууу каква изјава ејјј! А јел си јео некада јастога?

Aco

pre 5 godina

@Dexi a Note 9 je brži od svih iPhona i sa A12, toliko o optimizaciji sistema hahahaha
(pepo, 16. februar 2019 23:09)

https://www.youtube.com/watch?v=OgqUjqbXMZA&t=1s

U pravu si, hahaahahaa

neutralni felsh

pre 5 godina

Ajmo ćobra, xiaomi ovo ono, mama, tata,doručkuje, večera užina Ajmo zverovi nesnosni! Sirotinja sam ali sam pametan u...
(ciga, 17. februar 2019 21:05)


hahaha :)))

Luka

pre 5 godina

Po perfomansama, najbolji telefoni su Mi 8 i OnePlus 6T, sa snapdragonom 845.
Samsung ima buggy software pa ga sprecava da se klasifikuje medju najboljima sto se tice performansi.
Mi 9 su najavili za 24. feb i procenjuju 380 000 na antutu, 320 000 je smesno za 7nm cip, kad ZTE nubia sa snapdragonom 845 ima 320k.Hocu vam reci da optimizacija igra veliku ulogu i sto se tice brzine i baterije.Verujem da ce u ovoj godini titulu najbrzeg telefona preuzeti OnePlus 7.

neutralni felsh

pre 5 godina

Xiaomi Mi9 sabio taj Samsung, a biće duplo jeftiniji od njega...
(pfkdejan, 17. februar 2019 01:05)


samsung je ovo za sebe razvio, od procesora do svega ostalog, njihove laboratorije su ogromne, isto kao i pogoni. ostalima ce da ustupe tek kad isfuraju celu stvar. sto se tice mobilne divizije samsung u flagshipovima vec neko vreme drzi vrh u performansama, inovativnostima, i uopste tehnoloskim resenjima.

...

pre 5 godina

Пробах Самсунг јер жена само њега хоће, од S4 па сад и S8, ја кажем дај да узмем S9+... Никад више Самсунг! Батерија не да се топи, страшно.. Еџ ми се није свидјео... и сам Самсунгов адроид је мало лошији од Хуавеија рецимо, неке ситнице код именика и порука(бар мени)... Само Хуавеи бајо мој! Нека се Амери жале управи водовода за Кинезе, али они **бу маму...

DnK (°~°)

pre 5 godina

Jastog u pravu si ,meni se na primer na S8 kad udjem na nekoj stranici sa belom pozadinom nazire tastatura jeste blago ali se vidi duh tastature iako nije podignuta i to posle 8 meseci upotrebe sam uocio tu pojavu,inace fon je makina opasna ali ovo mu je jedina mana u mom slucaju ostalo je vrh,brzina,kamera,baterija itd itd

dr evil

pre 5 godina

@jastog trosim vec godinama S galaksi seriju telefona i nikada, ali nikada nisam ni doziveo, a kamoli cuo za taj efekat koji pominjes.
mozda sam imao srece, ko zna.

ciga

pre 5 godina

@silver arrow
Tebe baš muči taj IPhone, jel da muka je to voleti a nemati. Znam i sam sam sirotinja ali nemam taj nagon mržnje prema svemu što me tišti, biće bolje nedaj se silvere bekrijo!

je-bote

pre 5 godina

Pozurite vi sto pratite trendove da otkupite celu proizvodnju najnovijih modela, ima ih jos dosta koji cekaju da kupe proslogodisnje modele po snizenim cenama. Zato... hajde, hajde, nista stidljivo.

Swedenonline

pre 5 godina

Mi 9

There will also be a 8GB RAM, 128GB storage model, which will retail at CNY 3,499 (?400), and an 8GB RAM, 256GB storage model at CNY 3,699 (?423).
As before there will be a version with a transparent rear cover (the upgrade to the Mi 8 Pro). This version costs CNY 4,999 (?572).
An Explorer Edition with 12GB RAM will cost CNY 5,999 (?686).

Super, bar su shvatili da ne treba da štede mušterije u ovom segmentu.
12GB RAM verzija 700+ € u Kini, plus plus. i eto ga na oko 1000€ gde mu je i mesto sa Benchmark rezultatom od preko 380 000!

pukovnik

pre 5 godina

@silverarrow

Sinak, ajfon radi fluidnije nego bilo koji android i kome ne smeta zatvorenost ios-a, uzivace u korisncenju.

Imam ip7 i mate 20 pro i oba aju svoje prednosti i mane. Licno mi ios ne smeta i 80% vremena koristim vec par godina star iphone. Mate 20 pro samo za slike i Instagram, iphone za sve ostalo.

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 18. februar 2019 02:12) 

Ne razumeš kako se vide projekti, uspešni IT projekti. Samo loš vodja projekta misli da sve zna najbolje, najbolji znaju gde su ograničenja i ne obuzdavaju se da u projekat uključe vanjsku kompetenciju!
(Swedenonline, 18. februar 2019 22:43)

koliko znam, a znam, u IT-u se novi projekti drze u strogoj tajnosti cak i od sireg kruga svojih zaposlenih, a kamoli od vanjske kompetencije... i narocito od konkurencije.

Swedenonline

pre 5 godina

Xiaomi Mi9 sabio taj Samsung, a biće duplo jeftiniji od njega... (pfkdejan, 17. februar 2019 01:05) 

samsung je ovo za sebe razvio, od procesora do svega ostalog, njihove laboratorije su ogromne, isto kao i pogoni. ostalima ce da ustupe tek kad isfuraju celu stvar. sto se tice mobilne divizije samsung u flagshipovima vec neko vreme drzi vrh u performansama, inovativnostima, i uopste tehnoloskim resenjima. (neutralni felsh, 18. februar 2019 02:12)

Ne razumeš kako se vide projekti, uspešni IT projekti. Samo loš vodja projekta misli da sve zna najbolje, najbolji znaju gde su ograničenja i ne obuzdavaju se da u projekat uključe vanjsku kompetenciju!

pele

pre 5 godina

Dobar je. Po meni,Iphone je danas daleko iza Samsung/a.Mozda Apple i izbaci uskoro neke slicne jednako dobre modele ali sada,ovaj s10 je ipak zver a opet jeftiniji od Iphone. (C i n i k, 16. februar 2019 21:40)

Niti je zver, niti je jeftiniji, isto djubre kao S8 samo nasminkano.

Đedo

pre 5 godina

i? tako ćemo se ćerati do 1 giga ili??? Glupost, svi novi telefoni su za oko i naša čula prebrzo!!! Ne znaju kako da prodaju pa guraju Rom i Ram do besvesti.

C i n i k

pre 5 godina

Dobar je. Po meni,Iphone je danas daleko iza Samsung/a.Mozda Apple i izbaci uskoro neke slicne jednako dobre modele ali sada,ovaj s10 je ipak zver a opet jeftiniji od Iphone.

Dekan

pre 5 godina

Prešao sam na Huawei sa Samsunga pre 3 godine, Samsung sam imao od SII do S6.
Nekad je Samsung bio izuzetan, već neko vreme nije.
Samo ću napisati da je Huawei zver koja raste, definitivno najbolji android verziju imaju, za par godina skoro sigurno broj 1 u prodaji mobilnih.
Moje iskustvo sa Huaweijem je odlično!

3фке

pre 5 godina

Намештен да се покаже на тестовима, као и много пута до сада. Исто тако радио и VW са резултатима издувних гасова!!!

Luka

pre 5 godina

Po perfomansama, najbolji telefoni su Mi 8 i OnePlus 6T, sa snapdragonom 845.
Samsung ima buggy software pa ga sprecava da se klasifikuje medju najboljima sto se tice performansi.
Mi 9 su najavili za 24. feb i procenjuju 380 000 na antutu, 320 000 je smesno za 7nm cip, kad ZTE nubia sa snapdragonom 845 ima 320k.Hocu vam reci da optimizacija igra veliku ulogu i sto se tice brzine i baterije.Verujem da ce u ovoj godini titulu najbrzeg telefona preuzeti OnePlus 7.

...

pre 5 godina

Пробах Самсунг јер жена само њега хоће, од S4 па сад и S8, ја кажем дај да узмем S9+... Никад више Самсунг! Батерија не да се топи, страшно.. Еџ ми се није свидјео... и сам Самсунгов адроид је мало лошији од Хуавеија рецимо, неке ситнице код именика и порука(бар мени)... Само Хуавеи бајо мој! Нека се Амери жале управи водовода за Кинезе, али они **бу маму...

WebDev

pre 5 godina

Super, i jeste najbolji. Ne kazem da cena nije visoka, ali svaka roba ima svog kupca, samo nemojte da opet uporedjujete sa Xiaomi jem, on stvarno imaju dobar odnos cene 8 kvaliteta ali nije kao Samsung.

pepo

pre 5 godina

Evo da vam samo nešto predočim, vama koji još uvek mislite da je iOS nedostižno bogatstvo što se tiče optimizacija i brzine rada:

Setimo se samo 2017. godine na primer. Tu je bilo dosta dobrih androida ali navešćemo OnePlus 5T, Note 8 i Mate 10 Pro. Oni su tada sa svojih 6300-6700 multicore score-a bili skroz inferiorni u odnosu na iPhone X sa A11 koji je imao 10500. Taj isti procesor su imali takođe iPhone 8 i 8 Plus koji su skroz ostali u senci X-a. E sada, pogledajte bilo koji speed test na internetu (u realnom korišćenju) i videćete kako su ovi androidi bar u 70% aplikacija brži pa čak i od najmanjeg iPhona 8 koji je imao 720p ekran. Ne kažem ja, pre je iOS što se tih stvari tiče bio vrh, tipa 2013-14, ali to su davna vremena i mnoge stvari su se promenile.

Sasa

pre 5 godina

Ako s10 ima geek single core kao XS onda je Samsung zavrsio posao. Taj zaostatak, iako ne veliki, im je uvek bila mana. Sada apsolutno vise ne vidim nijedan razlog da neko kupi XS, osim kompleksa. Prica ex jabucar, sada s9, uskoro s10.

silver arrow

pre 5 godina

meni je iskreno zao ovih apple pacenika koji nemaju opravdanja sto su kupili smece za velike pare pa izmisljaju neke razloge, a odavno ih oduvali ne samo samsung, vec i ostali proizvodjaci po kvalitetu, inovacijama i performansama.

Kalimero

pre 5 godina

Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona.
(Jastog, 16. februar 2019 21:04)

Imam galaxy s9 već 6 meseci i evo upravo kucam ovaj komentar na monitoru koji je po tebi trebao da sprži pre 3-4 meseca! De objasni taj fenomen?

Kosta

pre 5 godina

Ne razumijem. Vidim u komentarima ljudi dali 100% tacne info o eplivim procesorima. Ne shvatam zasto im se udaraju minusi... činjenica je da je eplov procesor iz 2017 jaci od ovog iz S10+, ko ne vjeruje moze i previse lako da provjeri.
E sad, znam da neki ljudi vise voli android, neki ios ali to nije razlog da se hejtuju vijesti o bilo kom uredjaju i da se udaraju minusi... Da se ne lazemo 90% ljudi nema para da kupi ni ovaj samsun ni iphone ni najbolje od huaveia,

samsung s7 edge

pre 5 godina

burn in efekat na samsungu s7 edge se pojavio posle 18 meseci, otišao u ovlašćeni servis nedelju dana pre isteka garancije. Za dva dana zamenuli ekran novim, ubacili novu bateriju i novi mikrofon. Sve u sklopu garancije. Tako da taj problem i ako se pojavi u garantnom roku samsung ga rešava bez pitanja, što retko koji proizvođač radi.

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Sve je to ok ali realna cena takvog telefona u 2019 ne bi trebala da predje 500 evra... Nekad je Samsung bio takav, a onda su poceli da prodaju ime, kao i Apple. Zelim im sve najbolje, mada im nece biti dobro. Ja sam presao na Xiaomi, jer ne zelim da preplacujem tehnologije koje u ovon periodu 21. veka jednostavno ne kostaju toliko!

Wllaxy

pre 5 godina

Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona. 
(Jastog, 16. februar 2019 21:04) 

Imam galaxy s9 već 6 meseci i evo upravo kucam ovaj komentar na monitoru koji je po tebi trebao da sprži pre 3-4 meseca! De objasni taj fenomen?
(Kalimero, 16. februar 2019 23:25)

Nije taj prošao pored Samsung telefona čim toliko lupa...

Maks

pre 5 godina

@(pepo, 16. februar 2019 23:08)

Takvi "testovi brzine" u kojima na dva telefona "kliknu" na aplikaciju i onda kažu da je neki telefon "brži" ako animacija kraće traje nemaju blage veze sa performansama tih uređaja i oni koji snimaju takve klipove se ne razumeju u računare i telefone ako stvarno misle da je to neki pokazatelj.

Trajanje animacije otvaranja aplikacije na telefonima je nešto što je namešteno da traje fiksni vremenski period.

Koliko će da traje, zavisi od onih koji su radili dizajn, koliko se njima sviđa da traje da bi postigli određeni efekat... na primer, da prelaz između dva prozora ima neki glatki efekat određenog trajanja.

To što neki proizvođači skrate trajanje animacije ne znači da je telefon "brži" ili "bolje optimizovan", kao što ni ako neko namesti da YouTube bude ubzran, a drugi gleda klipove pri normalnoj brzini, što iz toga ne može da se zaključi ko ima jači komp.

To su obične 2D animacije koje bi i telefoni od pre nekoliko godina sa lakoćom prikazivali, a ne neki napredni 3D efekti da opterete uređaj.

Nije ti to kao sa klasičnim Win programima što nema animacije, nego klikneš i čekaš koliko je potrebno da se program učita i onda ti se tek odjednom samo pojavi prozor.

Koji uređaj ima bolje performanse se vidi na testovima poput Geekbench gde se optereti uređaj da radi razne zahtevne zadatke... ili na testovima gde se upisuje neki veliki fajl da bi se testirao "sequential write" za internu memoriju, pa "sequential read"... itd.

polk

pre 5 godina

@Jastog
Evo imam s7 edge 2 godine vec i jos uvek radi kao nov. Baterija jedino ne drzi kao pre ali to je normalno posle 2 godine
Kakvo przenje ekrana bre

samo da se kucka, nema veze šta

pre 5 godina

@ Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona.
(Jastog, 16. februar 2019 21:04)

Nego doktore, da ti nama prvo objasniš šta je to burn out efekat? Evo crkoh od znatiželje da čujem.

(pomoć za jastoga: burn in)

neutralni felsh

pre 5 godina

Xiaomi Mi9 sabio taj Samsung, a biće duplo jeftiniji od njega...
(pfkdejan, 17. februar 2019 01:05)


samsung je ovo za sebe razvio, od procesora do svega ostalog, njihove laboratorije su ogromne, isto kao i pogoni. ostalima ce da ustupe tek kad isfuraju celu stvar. sto se tice mobilne divizije samsung u flagshipovima vec neko vreme drzi vrh u performansama, inovativnostima, i uopste tehnoloskim resenjima.

DnK (°~°)

pre 5 godina

Jastog u pravu si ,meni se na primer na S8 kad udjem na nekoj stranici sa belom pozadinom nazire tastatura jeste blago ali se vidi duh tastature iako nije podignuta i to posle 8 meseci upotrebe sam uocio tu pojavu,inace fon je makina opasna ali ovo mu je jedina mana u mom slucaju ostalo je vrh,brzina,kamera,baterija itd itd

neutralni felsh

pre 5 godina

Ajmo ćobra, xiaomi ovo ono, mama, tata,doručkuje, večera užina Ajmo zverovi nesnosni! Sirotinja sam ali sam pametan u...
(ciga, 17. februar 2019 21:05)


hahaha :)))

Фрфљави

pre 5 godina

@Јастог, јел си ти некада користио Самсунг флегшип? Ауууу каква изјава ејјј! А јел си јео некада јастога?

Dex

pre 5 godina

Džaba im sve kada im se svaki ekran sprži nakon 2-3 meseca. Burn out efekat je neoprostiva greška svih Samsungovih flagship telefona.
(Jastog, 16. februar 2019 21:04)

Imam S9+ skoro godinu dana i nemam pojma o čemu pričaš...

Branko

pre 5 godina

Ja svom desktop racunaru sa 8gb rama pokrenem istovremeno photoshop, android studio, google chrome sa 10-ak tabova, još par manjih programčića, na win 10. I to radi manje više ok. Počelo je da kilavi kod viruelnih mašina... Ali 12 gb na mobinom, to se neće koristiti još poodosta...

Aco

pre 5 godina

@Dexi a Note 9 je brži od svih iPhona i sa A12, toliko o optimizaciji sistema hahahaha
(pepo, 16. februar 2019 23:09)

https://www.youtube.com/watch?v=OgqUjqbXMZA&t=1s

U pravu si, hahaahahaa

dr evil

pre 5 godina

@jastog trosim vec godinama S galaksi seriju telefona i nikada, ali nikada nisam ni doziveo, a kamoli cuo za taj efekat koji pominjes.
mozda sam imao srece, ko zna.

Swedenonline

pre 5 godina

Xiaomi Mi9 sabio taj Samsung, a biće duplo jeftiniji od njega... (pfkdejan, 17. februar 2019 01:05) 

samsung je ovo za sebe razvio, od procesora do svega ostalog, njihove laboratorije su ogromne, isto kao i pogoni. ostalima ce da ustupe tek kad isfuraju celu stvar. sto se tice mobilne divizije samsung u flagshipovima vec neko vreme drzi vrh u performansama, inovativnostima, i uopste tehnoloskim resenjima. (neutralni felsh, 18. februar 2019 02:12)

Ne razumeš kako se vide projekti, uspešni IT projekti. Samo loš vodja projekta misli da sve zna najbolje, najbolji znaju gde su ograničenja i ne obuzdavaju se da u projekat uključe vanjsku kompetenciju!

je-bote

pre 5 godina

Pozurite vi sto pratite trendove da otkupite celu proizvodnju najnovijih modela, ima ih jos dosta koji cekaju da kupe proslogodisnje modele po snizenim cenama. Zato... hajde, hajde, nista stidljivo.

Petar

pre 5 godina

A za sta ce da se koristi telefon kod ljudi? Za facebook, instagram, viber/whatsapp i slikanje, to je od prilike to. Isto mozete sa kojim god telefonom pa i samsung s4 da radite, dzaba i ram i procesor i sve, treba samo dobra kamera i cao a ostalo smo imali vec 5 godina nazad

ciga

pre 5 godina

@silver arrow
Tebe baš muči taj IPhone, jel da muka je to voleti a nemati. Znam i sam sam sirotinja ali nemam taj nagon mržnje prema svemu što me tišti, biće bolje nedaj se silvere bekrijo!

pukovnik

pre 5 godina

@silverarrow

Sinak, ajfon radi fluidnije nego bilo koji android i kome ne smeta zatvorenost ios-a, uzivace u korisncenju.

Imam ip7 i mate 20 pro i oba aju svoje prednosti i mane. Licno mi ios ne smeta i 80% vremena koristim vec par godina star iphone. Mate 20 pro samo za slike i Instagram, iphone za sve ostalo.

malisav

pre 5 godina

jastože, kaže se burn in i uopšte nije česta pojava. Možda kod ekrana koji rade, bez prestanka, po 12 sati dnevno, kao npr. izložbeni model u prodavnici.

Maks

pre 5 godina

@Jastog

Bez obzira na marku telefona ili televizora, kod svakog OLED ekrana pikseli koji više vremena provedu emitujući svetlo brže i propadaju nego pikseli koji su manje svetleli i to propadanje je trajno jer sadašnja OLED tehnologija je jednostavno takva... samo je pitanje da li će slika na ekranu dovoljno da se menja tokom korišćenja da u proseku to propadanje piksela bude ujednačeno preko celog ekrana i manje primetno ili će u slučaju da se na nekim delovima ekrana uglavnom prikazuje nešto što je jače svetline da bude primetno da su pikseli na tom delu ekrana više izgubili svetlinu nego drugi pikseli.

Mada ne bi trebalo da se pojavi burn-in na telefonu nakon samo 2-3 meseca ako telefon nije uključen po ceo dan kao telefoni koji su izloženi u prodavnicama i koje stalno čečakaju da vide kakvi su... ako se telefon koristi par sati dnevno i kad je neko kući uglavnom koristi laptop ili desktop, onda bi OLED možda i bio OK za nekog ko će na godinu-dve da da menja telefon... mada ja smatram da je preterivanje da neko kupuje nov telefon toliko često ako su i telefoni od pre 3-4 godine još uvek vrlo upotrebljivi i ako dobijaju update, ako mogu da koriste najnovije aplikacije... to da li neki najnoviji telefon ima nešto bolji framerate u nekoj najnovijoj igrici mi nije baš nešto bitno.

Ovo što Samsung stavlja 12GB RAM na telefon i što Apple stavlja flash memoriju koja ima 600MB/s upis mi izgleda kao preterivanje i nešto što je nepotrebno na telefonu.

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 18. februar 2019 02:12) 

Ne razumeš kako se vide projekti, uspešni IT projekti. Samo loš vodja projekta misli da sve zna najbolje, najbolji znaju gde su ograničenja i ne obuzdavaju se da u projekat uključe vanjsku kompetenciju!
(Swedenonline, 18. februar 2019 22:43)

koliko znam, a znam, u IT-u se novi projekti drze u strogoj tajnosti cak i od sireg kruga svojih zaposlenih, a kamoli od vanjske kompetencije... i narocito od konkurencije.

Swedenonline

pre 5 godina

Mi 9

There will also be a 8GB RAM, 128GB storage model, which will retail at CNY 3,499 (?400), and an 8GB RAM, 256GB storage model at CNY 3,699 (?423).
As before there will be a version with a transparent rear cover (the upgrade to the Mi 8 Pro). This version costs CNY 4,999 (?572).
An Explorer Edition with 12GB RAM will cost CNY 5,999 (?686).

Super, bar su shvatili da ne treba da štede mušterije u ovom segmentu.
12GB RAM verzija 700+ € u Kini, plus plus. i eto ga na oko 1000€ gde mu je i mesto sa Benchmark rezultatom od preko 380 000!

kele®

pre 5 godina

Obožavam čitati komentare. Tu ima takvih nebuloza da ih se ni Alo ili Srpski Telegraf ne bi postidio. Burn in, S8 đubre, Note 9 brži od svih iPhona ...
Jedino nedostaje malo više Xiaomi zveri.

sale

pre 5 godina

Alo ljudi sta ste optereceni telefonima kupite onaj koji mozete da priustite i kraj, svaka cast onome ko moze da priusti sebi neku zver od telefona ja nemogu i zato imam Honor 8X mada i on je super nemam za sada zamerku