Akcija za povećanje broja žena programera u Srbiji

U cilju podsticanja žena da se bave programiranjem i osnaživanja njihove pozicije u IT sektoru, švajcarska softverska agencija Namics organizuje takmičenje u programiranju namenjeno svim ženama zainteresovanim za softversko inženjerstvo.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Bezveze... Bacanje para iz auta u pokretu koji noću vozi 200 na sat. Zašto? Zato što je uspešna žena u Srbiji - 'starleta' ili 'splavaruša' i ceo dijapazon između šatro @blogerke šatro #influenserke. Investirale su u silikonski hardware, prateću opremu, na instagramu nam mašu sa #egzotičnih $lokacija, zimi / leti - nije bitno. Na slikama su uvek same, diskretno čuvaju svoje platiše. lNeke su postale i izvozni proizvod, a neke su i pravi brendovi. Da li je moj komentar nekorektan? Nije. Ženska pažnja je rasutija, pravi multitasking, a u programiranju je potrebno usresređivanje na problem. Postoje li žene programeri? Da. Postoje li žene kamionžije? Da. Izuzeci potvrđuju pravilo.

  Hoće li biti podsticaja za žene kamiondžije? I to je izuzetno plaćen posao u inostranstvu.
   (Adam, 17. avgust 2018 01:11)

  # Link komentara

 2. @Anci
  Svaka čast za komentar. :)
   (The Advocate, 12. avgust 2018 17:50)

  # Link komentara

 3. "Zbog toga želimo da podstaknemo žene da se prijave za takozvane muške pozicije, ali i muškarce da ih podrže u tome" - A? Od kada su to poslovi u IT-u "muski"?
  Elem, ovo je samo reklama za kompaniju iz teksta. Malo se slikaju, malo se zabave i to je to. Dame moje, necete biti dobri u ovom poslu i steci postovanje ako neko drugi "krci put" koji je ispred vas stavljajuci u povlastenu poziciju pri zaposljavanju i na radnom mjestu.
  (Klej, 11. avgust 2018 10:14)

  # Link komentara

 4. Ja rekoh u Srbiji...
  Zašto uopšte treba da nas interesuje nešto što se dešava u tako dalekoj Švajcarskoj? Ovde ni kuvarice ženskog roda ne zapošljavaju kamo li programere.
   (muka mi je..., 11. avgust 2018 01:42)

  # Link komentara

 5. Ja sam programer, ženskog pola, i zanima me sta bi bilo kad bi se organizovalo takmičenje u programiranju na koje mogu da se prijave samo muškarci? Da se to ne zove, možda - diskriminacija?
   (Anci, 9. avgust 2018 19:18)

  # Link komentara