Ponedeljak, 18.06.2018.

20:10

Šta da radite kada vam Chrome "guši" kompjuter?

Izvor: B92, Chron.com

Šta da radite kada vam Chrome "guši" kompjuter? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

да да

pre 5 godina

32 гига РАМ-а данас и није тако скупа а биће довољно за наредних годину дана на хрому ...

да да

pre 5 godina

Погасите све табове и оставите само један ! И, радиће максимално брзо, зар то и није била идеја водиља гугла ? Какви црни табови а камо ли мучтилинијски, које ни не знају да испрограмирају ! Еееј толика фирма а не знају такву ситницу да направе свих ових година ?!?!?!

Ronac

pre 5 godina

Edge je skroz ok po meni, koristio sam ga dugo dok je bio mlad browser pa su me iznervirale greške i prestao sam da ga koristim ali sada je ispeglan dobro pa razmišljam da se vratim na njega.

kokan

pre 5 godina

na nekim sajtovima ne svim sa videom (ne HD) na google chrome mi potpuno nestane slike sa monitora i jedino restart kompa pomaže.Inače ne koristim pun ekran za google.Inače google voli da mi upadne nepozvan i na android.

Aleksandar

pre 5 godina

Zabavno je čitati pojedine komentare.
Elem, najpre treba proveriti chrome extenzije. Vremenom se, nepažnjom korisnika, nakupi puno nepotrebnih extenzija koje jedu memoriju, a realno vam ne trebaju. Ja, od ekstenzija koristim samo Adguard (za blokiranje reklama).
Dakle, povedite računa i pročitajte šta piše u popup prozoru kad se pojavi. Ne stiskajte automatski "ok".
Ako to ne pomogne, pokušajte sa brisanjem istorije i kolačića. Možete pokušati i reset browsera.
Reinstalacija tek kada nema drugog izlaza.
Naravno, sve ovo važi pod uslovom da računar nema neki drugi problem, koji nije u direktnoj vezi sa chromom...
Svakako je Edge ili Firefox otvorena solucija. Ja, lično, preporučujem Chrome...

Urke

pre 5 godina

Iskreno nisam znao da se Chrome ovako lose kotira, koristim ga, navika je cudo, brz je i ne guši mi komp, imam instaliran i firefox, poslednjom nadogradnjom prilično se ubrzao, uporedicu bas koliko jedu ram u istim okolnostima.

sale

pre 5 godina

LOL Koliko beskorisnik komentara. Firefix, Opera itd.. nisu tema.Tema je Chrome. I što se mene tiče ne vidim šta to ne valja, koristim ga evo već godinu dana i nikakvih, ali nikakvih problema nemam. Tako da stanje vašeg kompjutera isključivo zavisi od vas, kakav korisnik takakv i kompjuter.

Onaj Gari

pre 5 godina

Jel još neko ima problema sa VMware vsphere webui na FF? Na Hromu sve radi kako treba, na FF pravi problem. Zato sam i morao na Chrome da se vratim. Nisu nikakvi addonovi ili ekstenzije u pitanju, jednostavno ne radi kako treba.

007

pre 5 godina

Edge vrhunski radi, brz je, optimizovan sa operativnim sistemom... Chrome uninstall odmah! Edge dodaci rade savršeno i ne usporavaju komp. Sa svakim sezonskim updateom Win-a dolazi i ozbiljna nadogradnja za Edge. Jako lako se podešava. Apsolutna preporuka.

dzoni

pre 5 godina

Nije chrome toliko djubre koliko net postao djubre sa gomilom reklama koje pisu priuceni programeri u html 5 i koje boli uvo dal ce njegova reklama da ti jede resurse jer naravno ne pada im napamet da bilo sta optimizuju vec samo sto pre da otaljaju posao a ove sto drze stranice ih boli uvo za resurse vaseg racunara..samo sto vise klikova da bi dobili vise para od reklama.
Sad pisem sa ultrabooka sa 16 gb rama i I7 procesora a chrome jede trenutno vise od 10 gb rama ..tu ni drugi browseri ne pomazu,edge je i dalje los browser a opera i onako koristi chromium engine tj isti kao chrome dok firefox je najbolji ali na njega nisam mogao nikako da naviknem.


Danasnje stranice su ti 2% korisnog i 98% beskorisnog...samo daj sto vise da natrpamo.

Aleksandar

pre 5 godina

Shift + Esc je Chrome task manager, nije jasno iz teksta, koji je loše napisan. Tu se može videti koji tab pravi probleme. Ima sad sajtova koji rade bitcoin mining u chrome kroz Javascript i oce da ubiju procesor. Takođe YouTube ubija memoriju i procesor, a to se često vrti u pozadini, kao nema veze. I ne držite otvorene tabove koji vam ne koristite u tom trenutku. Svi ovi problemi su u svim browserima, samo ovako ili onako izraženi. Chrome jeste zahtevan, ali sve radi, Firefox ima svojih bisera, a tek ostali veze nemaju. Edge i Safari kao fabrički nisu ni loši i pored ova dva jedini upotrebljivi.

KiMi

pre 5 godina

Internet explorer! Telefon mi je gorio kad sam koristio Chrome i sasvim slucajno otvorim IE .. Super je, mozda malo staromodno izgleda ali ne jasi mi memoriju..

Bilja

pre 5 godina

Top 10 najmanje napadanih Browser-a i odaberi jedan.
Licno koristim: Vivaldi ili BIGL ili Maxton Cloud. I nema nikakvih problema.

Android x

pre 5 godina

Pa ako ste već primorani da koristite vindovs operativni sistem, moraćete da prulagodite sebi bilo koji brauzer. Edž je najbolji makar trenutno, hrom je itekako dobar pa možda i najbolji kao prijateljski nastrojen korisniku dok će iskusniji sigurno više koristiti operu i fajerfoks.
Za nas na linuksu prednjače brauzeri za koje možda niste ni čuli, dok su fajerfoks i hromijum više nastrojeni novim korisnicima. Lično koristim najviše Konqeror i smatram ga dijamantom medju brauzerima.

toni

pre 5 godina

Koristio Firefox sad opet Chrome. Zasto na Firefox-u moram da uradim config tweak da bih mogao uraditi copy-paste komentar na youtube??? Drugacije nece

kokan

pre 5 godina

Ni Mozila ni Chrome ne valjaju.Koristim chrome canary samo zbog automatskog prevoda teksta na srpski.To Firefox i Opera nemaju.Imaju komande na srpskom ali ništa na otvirenim stranicama ne prevode.Firefox vam ubacuje gomilu alatnih traka potpuno ne potrebnih,plus toga sam izgled početne strane je očajan.Inače Chrome mi redovno pada bar jednom u sedam dana pa onda pređem na Firefox ili chrome canary (nije podrazumevan pa se ne usporava računar kad se ne koristi

Milan

pre 5 godina

Od kada se Firefox pojavio imam ga na svojim računarima i sa desetak addona nisam nikad imao problema .Crome sam samo probao i bio razočaran.

aleksa

pre 5 godina

koliko su brosweri losi
toliko su i losi web developeri,
retko ko se pozabavi sa "curenjem memorije"
da "programeri" pociste za sobom duplo manje bi bilo problema

Rusofil_IQ0

pre 5 godina

Ovoliko hajtera koji nemaju blage veze nisam nigde video...
Nije chrome badava napopularniji trenutno, koristio sam i operu i firefox i safari, itd, tacno je da chrome vise "jede" memorije ali je svaki tab zasebna instanca i ako pukne neki page nece crashovat ceo browser....
A sto se tice zahtevnosti po CPU pa to vise zavisi od sajta i sta vas browser sve podrzava, najlakse je skinuti neki skrnavi no name pretrazivac koji zna samo cist html da pokrene i pricat kako je najbrzi!

Dragomir Hadzi Antic

pre 5 godina

Predjite na Safari, daleko bolji od Chroma. A jos bolje - predjite na MacBook i RODITE CE SE!
(Mišković, 18. jun 2018 20:38)
Ne bih se slozio sa tobom,posto sam ja umirao na poslu,sve dok nisam iskukao normalan pc racunar,sa win 10,jer na odvratnim Mekovima,bilo je mucenja raditi.
Zapravo ,namenski softver ,kao sto su razliciti CAD-ovi,photoshop i sl,rade potpuno jednako ,kao i na bilo kom drugom pc racunaru i tu nema ni govora o nekim boljim perfomansama,kao o razlogu kupovine Apple racunara.Oni se kupuju iskljucivo radi musterija,koje kada dodju u studio,treba da padnu na dupe,kada vide sve te preskupe Mekove !
Takav efekat izazivaju ,iskljucivo kod racunarski nepismenih osoba.

Chrome je solidan pretrazivac,ali se ponekad desava da pocne da jede resurse i onda u task manageru treba ugasiti njegov proces koji guta navise resursa.Koliko sam useo da provalim,to najvise cini priliko sinhronizacije sa google serverima,ako koristite isti nalog na vise racunara,posto tak problem nemam,kada nisam ulogovan .

Rozenkranc

pre 5 godina

Šta ovde sve ljudi pišu, kakve to kompjutere imate... Pa naravno da će na krševima da koči.
Imam i7 druge generacije, dakle pre solidno godina izbačen, 16gb rama, i prosečno u Chrome oko 40-50 tabova, dakle ne vidi se ni sličica u nazivu ;), pri tome jedno bar 20 ekstenzija aktivno, i sve radi u sekundi bez ikakvog seckanja...

gospodine organizator

pre 5 godina

Jednostavno ga ne koristite , toliko drugih opcija koje rade. Ja koristim ruski Yandex i veoma sam zadovoljan.
(dj, 18. jun 2018 22:14)

Hahaha, pa to je Chrome s drugim nazivom :D I ruskim spyware-om (pored americkog)

Nik

pre 5 godina

Koristim Chrome vec godinama i nikada nisam imao probleme. Koristio sam i Firefox i poprilicno sam analizirao ta dva pretrazivaca i sa Operom i sa Edgom i uvek mi je Chrome bio brzi. Svakako, on zahteva malo jacu i savremeniju konfiguraciju :) Uzgred, korisnik sam Windowsa

siks

pre 5 godina

Koliko god više voleo Mozilu, Chrome je stvarno mnogo mnogo ispred. Ono što me je stvarno fasciniralo jeste kada sam na starom laptopu uključio 1080p. Mozilla nije mogla da gura na 720p,dok je Chrome, doduše jedva, ali ipak nekako, gurao 1080p. Pritom 720p bez većih problema. Na primarnom kompu nisam imao problema, 8GB RAMA i rešeno. Tako da trenutno, Chrome nažalost.

Dux

pre 5 godina

Kad ste vec u Task Manager-u i gasite procese, iskljucite i glupi Explorer da vam ne jede ram...
Svi problemi ce biti kao rukom odneseni :-D

Ivan

pre 5 godina

Moje iskustvo sa Chrome-om, instalirao sam nekoliko ekstenzija i posle toga mi je toliko puno vremena trebalo samo da pokrenem Chrome, a o radu i da ne pricamo, dok nisam uklonio neke od njih, tako da ekstenzije nisu optimizovane sa pretrazivacem, sto je minus za Chrome.

TecHiFi

pre 5 godina

Instalirate Mozillu ako ste hardcore Srbin :) Ako baš zavisite od neke Chrome ekstenzije onda Opera, ja lično preporučujem Operu i to ne stable nego Beta ili Developer verziju, mnogo ranije stižu interesantne novine kojih kod Opere nikad ne manjka, a ja na Developer verziji sam imao svega dva ili tri crasha u poslednjih godinu dana. Ko kaže kako na Mozilli može da ima sve što i na Operi uz AddOn-e, može, ali sa toliko dodataka bude sporija od Chroma. Samo SpeedDial i Mouse Gestures dodaci uspore Mozillu za 25%. Adblocker i neki VPN još 15% i eto belaja. Dodajte time recent tabs i neki pismen download manager i tu je na granici upotrebljavosti. A sve to dolazi uz Operu.

sima

pre 5 godina

chrome je djubre, ali mozila je jos vece djubre. Uporno pokusavam da se vratim na mozilu, ali se svaki put razocaram. Posebno nakon ove poslednje kampanje da je mega brza - nije.

Sve je djubre, a hrom je od onih koji su manje djubre. Licno koristim operu, mada je i to hrom u osnovi, dakle djubre.

theinternetmaster

pre 5 godina

Prosto ga ne koristite. Ako mogu drugi da prave aplikacije koje nisu toliko zahtevne, može i Google. Ali dok god mediji pišu ovakve članke, i ljudi ih čitaju, umesto da prestanu da ga koriste, Google će nastaviti po starom. Firefox quantum, pa čak i edge na Windows 10-ci su sasvim solidni trenutno.

MTK

pre 5 godina

Volim Mozilu i ja, ali za mene Opera konstantno na svaki PC je radila savrseno. Nekad i Mozila zna da zabaguje pc, ali Chrome... Pa zar to neko koristi za stalni pretrazivac??!

lifeisgood

pre 5 godina

chrome je najjaci pretrazivac,najjednostavniji,najbrzi a hejteri kojima se ne svidja predjite na druge,smesno je reci da chrome ne valja...

Đorđe

pre 5 godina

Odaberite neki drugi Internet Browser manje poznat.
Ima ih koliko hocete i to mnogo boljih i brzih, a manje napadan.
Recimo Vivaldi ili Maxthon Cloud Browser.

sima

pre 5 godina

chrome je djubre, ali mozila je jos vece djubre. Uporno pokusavam da se vratim na mozilu, ali se svaki put razocaram. Posebno nakon ove poslednje kampanje da je mega brza - nije.

Sve je djubre, a hrom je od onih koji su manje djubre. Licno koristim operu, mada je i to hrom u osnovi, dakle djubre.

TecHiFi

pre 5 godina

Instalirate Mozillu ako ste hardcore Srbin :) Ako baš zavisite od neke Chrome ekstenzije onda Opera, ja lično preporučujem Operu i to ne stable nego Beta ili Developer verziju, mnogo ranije stižu interesantne novine kojih kod Opere nikad ne manjka, a ja na Developer verziji sam imao svega dva ili tri crasha u poslednjih godinu dana. Ko kaže kako na Mozilli može da ima sve što i na Operi uz AddOn-e, može, ali sa toliko dodataka bude sporija od Chroma. Samo SpeedDial i Mouse Gestures dodaci uspore Mozillu za 25%. Adblocker i neki VPN još 15% i eto belaja. Dodajte time recent tabs i neki pismen download manager i tu je na granici upotrebljavosti. A sve to dolazi uz Operu.

lifeisgood

pre 5 godina

chrome je najjaci pretrazivac,najjednostavniji,najbrzi a hejteri kojima se ne svidja predjite na druge,smesno je reci da chrome ne valja...

dzoni

pre 5 godina

Nije chrome toliko djubre koliko net postao djubre sa gomilom reklama koje pisu priuceni programeri u html 5 i koje boli uvo dal ce njegova reklama da ti jede resurse jer naravno ne pada im napamet da bilo sta optimizuju vec samo sto pre da otaljaju posao a ove sto drze stranice ih boli uvo za resurse vaseg racunara..samo sto vise klikova da bi dobili vise para od reklama.
Sad pisem sa ultrabooka sa 16 gb rama i I7 procesora a chrome jede trenutno vise od 10 gb rama ..tu ni drugi browseri ne pomazu,edge je i dalje los browser a opera i onako koristi chromium engine tj isti kao chrome dok firefox je najbolji ali na njega nisam mogao nikako da naviknem.


Danasnje stranice su ti 2% korisnog i 98% beskorisnog...samo daj sto vise da natrpamo.

Ivan

pre 5 godina

Moje iskustvo sa Chrome-om, instalirao sam nekoliko ekstenzija i posle toga mi je toliko puno vremena trebalo samo da pokrenem Chrome, a o radu i da ne pricamo, dok nisam uklonio neke od njih, tako da ekstenzije nisu optimizovane sa pretrazivacem, sto je minus za Chrome.

MTK

pre 5 godina

Volim Mozilu i ja, ali za mene Opera konstantno na svaki PC je radila savrseno. Nekad i Mozila zna da zabaguje pc, ali Chrome... Pa zar to neko koristi za stalni pretrazivac??!

theinternetmaster

pre 5 godina

Prosto ga ne koristite. Ako mogu drugi da prave aplikacije koje nisu toliko zahtevne, može i Google. Ali dok god mediji pišu ovakve članke, i ljudi ih čitaju, umesto da prestanu da ga koriste, Google će nastaviti po starom. Firefox quantum, pa čak i edge na Windows 10-ci su sasvim solidni trenutno.

Đorđe

pre 5 godina

Odaberite neki drugi Internet Browser manje poznat.
Ima ih koliko hocete i to mnogo boljih i brzih, a manje napadan.
Recimo Vivaldi ili Maxthon Cloud Browser.

Urke

pre 5 godina

Iskreno nisam znao da se Chrome ovako lose kotira, koristim ga, navika je cudo, brz je i ne guši mi komp, imam instaliran i firefox, poslednjom nadogradnjom prilično se ubrzao, uporedicu bas koliko jedu ram u istim okolnostima.

sale

pre 5 godina

LOL Koliko beskorisnik komentara. Firefix, Opera itd.. nisu tema.Tema je Chrome. I što se mene tiče ne vidim šta to ne valja, koristim ga evo već godinu dana i nikakvih, ali nikakvih problema nemam. Tako da stanje vašeg kompjutera isključivo zavisi od vas, kakav korisnik takakv i kompjuter.

Aleksandar

pre 5 godina

Shift + Esc je Chrome task manager, nije jasno iz teksta, koji je loše napisan. Tu se može videti koji tab pravi probleme. Ima sad sajtova koji rade bitcoin mining u chrome kroz Javascript i oce da ubiju procesor. Takođe YouTube ubija memoriju i procesor, a to se često vrti u pozadini, kao nema veze. I ne držite otvorene tabove koji vam ne koristite u tom trenutku. Svi ovi problemi su u svim browserima, samo ovako ili onako izraženi. Chrome jeste zahtevan, ali sve radi, Firefox ima svojih bisera, a tek ostali veze nemaju. Edge i Safari kao fabrički nisu ni loši i pored ova dva jedini upotrebljivi.

Rusofil_IQ0

pre 5 godina

Ovoliko hajtera koji nemaju blage veze nisam nigde video...
Nije chrome badava napopularniji trenutno, koristio sam i operu i firefox i safari, itd, tacno je da chrome vise "jede" memorije ali je svaki tab zasebna instanca i ako pukne neki page nece crashovat ceo browser....
A sto se tice zahtevnosti po CPU pa to vise zavisi od sajta i sta vas browser sve podrzava, najlakse je skinuti neki skrnavi no name pretrazivac koji zna samo cist html da pokrene i pricat kako je najbrzi!

gospodine organizator

pre 5 godina

Jednostavno ga ne koristite , toliko drugih opcija koje rade. Ja koristim ruski Yandex i veoma sam zadovoljan.
(dj, 18. jun 2018 22:14)

Hahaha, pa to je Chrome s drugim nazivom :D I ruskim spyware-om (pored americkog)

Dragomir Hadzi Antic

pre 5 godina

Predjite na Safari, daleko bolji od Chroma. A jos bolje - predjite na MacBook i RODITE CE SE!
(Mišković, 18. jun 2018 20:38)
Ne bih se slozio sa tobom,posto sam ja umirao na poslu,sve dok nisam iskukao normalan pc racunar,sa win 10,jer na odvratnim Mekovima,bilo je mucenja raditi.
Zapravo ,namenski softver ,kao sto su razliciti CAD-ovi,photoshop i sl,rade potpuno jednako ,kao i na bilo kom drugom pc racunaru i tu nema ni govora o nekim boljim perfomansama,kao o razlogu kupovine Apple racunara.Oni se kupuju iskljucivo radi musterija,koje kada dodju u studio,treba da padnu na dupe,kada vide sve te preskupe Mekove !
Takav efekat izazivaju ,iskljucivo kod racunarski nepismenih osoba.

Chrome je solidan pretrazivac,ali se ponekad desava da pocne da jede resurse i onda u task manageru treba ugasiti njegov proces koji guta navise resursa.Koliko sam useo da provalim,to najvise cini priliko sinhronizacije sa google serverima,ako koristite isti nalog na vise racunara,posto tak problem nemam,kada nisam ulogovan .

aleksa

pre 5 godina

koliko su brosweri losi
toliko su i losi web developeri,
retko ko se pozabavi sa "curenjem memorije"
da "programeri" pociste za sobom duplo manje bi bilo problema

007

pre 5 godina

Edge vrhunski radi, brz je, optimizovan sa operativnim sistemom... Chrome uninstall odmah! Edge dodaci rade savršeno i ne usporavaju komp. Sa svakim sezonskim updateom Win-a dolazi i ozbiljna nadogradnja za Edge. Jako lako se podešava. Apsolutna preporuka.

KiMi

pre 5 godina

Internet explorer! Telefon mi je gorio kad sam koristio Chrome i sasvim slucajno otvorim IE .. Super je, mozda malo staromodno izgleda ali ne jasi mi memoriju..

toni

pre 5 godina

Koristio Firefox sad opet Chrome. Zasto na Firefox-u moram da uradim config tweak da bih mogao uraditi copy-paste komentar na youtube??? Drugacije nece

Milan

pre 5 godina

Od kada se Firefox pojavio imam ga na svojim računarima i sa desetak addona nisam nikad imao problema .Crome sam samo probao i bio razočaran.

Android x

pre 5 godina

Pa ako ste već primorani da koristite vindovs operativni sistem, moraćete da prulagodite sebi bilo koji brauzer. Edž je najbolji makar trenutno, hrom je itekako dobar pa možda i najbolji kao prijateljski nastrojen korisniku dok će iskusniji sigurno više koristiti operu i fajerfoks.
Za nas na linuksu prednjače brauzeri za koje možda niste ni čuli, dok su fajerfoks i hromijum više nastrojeni novim korisnicima. Lično koristim najviše Konqeror i smatram ga dijamantom medju brauzerima.

Rozenkranc

pre 5 godina

Šta ovde sve ljudi pišu, kakve to kompjutere imate... Pa naravno da će na krševima da koči.
Imam i7 druge generacije, dakle pre solidno godina izbačen, 16gb rama, i prosečno u Chrome oko 40-50 tabova, dakle ne vidi se ni sličica u nazivu ;), pri tome jedno bar 20 ekstenzija aktivno, i sve radi u sekundi bez ikakvog seckanja...

Onaj Gari

pre 5 godina

Jel još neko ima problema sa VMware vsphere webui na FF? Na Hromu sve radi kako treba, na FF pravi problem. Zato sam i morao na Chrome da se vratim. Nisu nikakvi addonovi ili ekstenzije u pitanju, jednostavno ne radi kako treba.

siks

pre 5 godina

Koliko god više voleo Mozilu, Chrome je stvarno mnogo mnogo ispred. Ono što me je stvarno fasciniralo jeste kada sam na starom laptopu uključio 1080p. Mozilla nije mogla da gura na 720p,dok je Chrome, doduše jedva, ali ipak nekako, gurao 1080p. Pritom 720p bez većih problema. Na primarnom kompu nisam imao problema, 8GB RAMA i rešeno. Tako da trenutno, Chrome nažalost.

Nik

pre 5 godina

Koristim Chrome vec godinama i nikada nisam imao probleme. Koristio sam i Firefox i poprilicno sam analizirao ta dva pretrazivaca i sa Operom i sa Edgom i uvek mi je Chrome bio brzi. Svakako, on zahteva malo jacu i savremeniju konfiguraciju :) Uzgred, korisnik sam Windowsa

Dux

pre 5 godina

Kad ste vec u Task Manager-u i gasite procese, iskljucite i glupi Explorer da vam ne jede ram...
Svi problemi ce biti kao rukom odneseni :-D

Bilja

pre 5 godina

Top 10 najmanje napadanih Browser-a i odaberi jedan.
Licno koristim: Vivaldi ili BIGL ili Maxton Cloud. I nema nikakvih problema.

Aleksandar

pre 5 godina

Zabavno je čitati pojedine komentare.
Elem, najpre treba proveriti chrome extenzije. Vremenom se, nepažnjom korisnika, nakupi puno nepotrebnih extenzija koje jedu memoriju, a realno vam ne trebaju. Ja, od ekstenzija koristim samo Adguard (za blokiranje reklama).
Dakle, povedite računa i pročitajte šta piše u popup prozoru kad se pojavi. Ne stiskajte automatski "ok".
Ako to ne pomogne, pokušajte sa brisanjem istorije i kolačića. Možete pokušati i reset browsera.
Reinstalacija tek kada nema drugog izlaza.
Naravno, sve ovo važi pod uslovom da računar nema neki drugi problem, koji nije u direktnoj vezi sa chromom...
Svakako je Edge ili Firefox otvorena solucija. Ja, lično, preporučujem Chrome...

kokan

pre 5 godina

Ni Mozila ni Chrome ne valjaju.Koristim chrome canary samo zbog automatskog prevoda teksta na srpski.To Firefox i Opera nemaju.Imaju komande na srpskom ali ništa na otvirenim stranicama ne prevode.Firefox vam ubacuje gomilu alatnih traka potpuno ne potrebnih,plus toga sam izgled početne strane je očajan.Inače Chrome mi redovno pada bar jednom u sedam dana pa onda pređem na Firefox ili chrome canary (nije podrazumevan pa se ne usporava računar kad se ne koristi

Ronac

pre 5 godina

Edge je skroz ok po meni, koristio sam ga dugo dok je bio mlad browser pa su me iznervirale greške i prestao sam da ga koristim ali sada je ispeglan dobro pa razmišljam da se vratim na njega.

да да

pre 5 godina

Погасите све табове и оставите само један ! И, радиће максимално брзо, зар то и није била идеја водиља гугла ? Какви црни табови а камо ли мучтилинијски, које ни не знају да испрограмирају ! Еееј толика фирма а не знају такву ситницу да направе свих ових година ?!?!?!

kokan

pre 5 godina

na nekim sajtovima ne svim sa videom (ne HD) na google chrome mi potpuno nestane slike sa monitora i jedino restart kompa pomaže.Inače ne koristim pun ekran za google.Inače google voli da mi upadne nepozvan i na android.

да да

pre 5 godina

32 гига РАМ-а данас и није тако скупа а биће довољно за наредних годину дана на хрому ...

lifeisgood

pre 5 godina

chrome je najjaci pretrazivac,najjednostavniji,najbrzi a hejteri kojima se ne svidja predjite na druge,smesno je reci da chrome ne valja...

sima

pre 5 godina

chrome je djubre, ali mozila je jos vece djubre. Uporno pokusavam da se vratim na mozilu, ali se svaki put razocaram. Posebno nakon ove poslednje kampanje da je mega brza - nije.

Sve je djubre, a hrom je od onih koji su manje djubre. Licno koristim operu, mada je i to hrom u osnovi, dakle djubre.

MTK

pre 5 godina

Volim Mozilu i ja, ali za mene Opera konstantno na svaki PC je radila savrseno. Nekad i Mozila zna da zabaguje pc, ali Chrome... Pa zar to neko koristi za stalni pretrazivac??!

TecHiFi

pre 5 godina

Instalirate Mozillu ako ste hardcore Srbin :) Ako baš zavisite od neke Chrome ekstenzije onda Opera, ja lično preporučujem Operu i to ne stable nego Beta ili Developer verziju, mnogo ranije stižu interesantne novine kojih kod Opere nikad ne manjka, a ja na Developer verziji sam imao svega dva ili tri crasha u poslednjih godinu dana. Ko kaže kako na Mozilli može da ima sve što i na Operi uz AddOn-e, može, ali sa toliko dodataka bude sporija od Chroma. Samo SpeedDial i Mouse Gestures dodaci uspore Mozillu za 25%. Adblocker i neki VPN još 15% i eto belaja. Dodajte time recent tabs i neki pismen download manager i tu je na granici upotrebljavosti. A sve to dolazi uz Operu.

sale

pre 5 godina

LOL Koliko beskorisnik komentara. Firefix, Opera itd.. nisu tema.Tema je Chrome. I što se mene tiče ne vidim šta to ne valja, koristim ga evo već godinu dana i nikakvih, ali nikakvih problema nemam. Tako da stanje vašeg kompjutera isključivo zavisi od vas, kakav korisnik takakv i kompjuter.

Rozenkranc

pre 5 godina

Šta ovde sve ljudi pišu, kakve to kompjutere imate... Pa naravno da će na krševima da koči.
Imam i7 druge generacije, dakle pre solidno godina izbačen, 16gb rama, i prosečno u Chrome oko 40-50 tabova, dakle ne vidi se ni sličica u nazivu ;), pri tome jedno bar 20 ekstenzija aktivno, i sve radi u sekundi bez ikakvog seckanja...

Đorđe

pre 5 godina

Odaberite neki drugi Internet Browser manje poznat.
Ima ih koliko hocete i to mnogo boljih i brzih, a manje napadan.
Recimo Vivaldi ili Maxthon Cloud Browser.

007

pre 5 godina

Edge vrhunski radi, brz je, optimizovan sa operativnim sistemom... Chrome uninstall odmah! Edge dodaci rade savršeno i ne usporavaju komp. Sa svakim sezonskim updateom Win-a dolazi i ozbiljna nadogradnja za Edge. Jako lako se podešava. Apsolutna preporuka.

Ivan

pre 5 godina

Moje iskustvo sa Chrome-om, instalirao sam nekoliko ekstenzija i posle toga mi je toliko puno vremena trebalo samo da pokrenem Chrome, a o radu i da ne pricamo, dok nisam uklonio neke od njih, tako da ekstenzije nisu optimizovane sa pretrazivacem, sto je minus za Chrome.

kokan

pre 5 godina

Ni Mozila ni Chrome ne valjaju.Koristim chrome canary samo zbog automatskog prevoda teksta na srpski.To Firefox i Opera nemaju.Imaju komande na srpskom ali ništa na otvirenim stranicama ne prevode.Firefox vam ubacuje gomilu alatnih traka potpuno ne potrebnih,plus toga sam izgled početne strane je očajan.Inače Chrome mi redovno pada bar jednom u sedam dana pa onda pređem na Firefox ili chrome canary (nije podrazumevan pa se ne usporava računar kad se ne koristi

KiMi

pre 5 godina

Internet explorer! Telefon mi je gorio kad sam koristio Chrome i sasvim slucajno otvorim IE .. Super je, mozda malo staromodno izgleda ali ne jasi mi memoriju..

theinternetmaster

pre 5 godina

Prosto ga ne koristite. Ako mogu drugi da prave aplikacije koje nisu toliko zahtevne, može i Google. Ali dok god mediji pišu ovakve članke, i ljudi ih čitaju, umesto da prestanu da ga koriste, Google će nastaviti po starom. Firefox quantum, pa čak i edge na Windows 10-ci su sasvim solidni trenutno.

Android x

pre 5 godina

Pa ako ste već primorani da koristite vindovs operativni sistem, moraćete da prulagodite sebi bilo koji brauzer. Edž je najbolji makar trenutno, hrom je itekako dobar pa možda i najbolji kao prijateljski nastrojen korisniku dok će iskusniji sigurno više koristiti operu i fajerfoks.
Za nas na linuksu prednjače brauzeri za koje možda niste ni čuli, dok su fajerfoks i hromijum više nastrojeni novim korisnicima. Lično koristim najviše Konqeror i smatram ga dijamantom medju brauzerima.

Rusofil_IQ0

pre 5 godina

Ovoliko hajtera koji nemaju blage veze nisam nigde video...
Nije chrome badava napopularniji trenutno, koristio sam i operu i firefox i safari, itd, tacno je da chrome vise "jede" memorije ali je svaki tab zasebna instanca i ako pukne neki page nece crashovat ceo browser....
A sto se tice zahtevnosti po CPU pa to vise zavisi od sajta i sta vas browser sve podrzava, najlakse je skinuti neki skrnavi no name pretrazivac koji zna samo cist html da pokrene i pricat kako je najbrzi!

да да

pre 5 godina

32 гига РАМ-а данас и није тако скупа а биће довољно за наредних годину дана на хрому ...

siks

pre 5 godina

Koliko god više voleo Mozilu, Chrome je stvarno mnogo mnogo ispred. Ono što me je stvarno fasciniralo jeste kada sam na starom laptopu uključio 1080p. Mozilla nije mogla da gura na 720p,dok je Chrome, doduše jedva, ali ipak nekako, gurao 1080p. Pritom 720p bez većih problema. Na primarnom kompu nisam imao problema, 8GB RAMA i rešeno. Tako da trenutno, Chrome nažalost.

Milan

pre 5 godina

Od kada se Firefox pojavio imam ga na svojim računarima i sa desetak addona nisam nikad imao problema .Crome sam samo probao i bio razočaran.

Urke

pre 5 godina

Iskreno nisam znao da se Chrome ovako lose kotira, koristim ga, navika je cudo, brz je i ne guši mi komp, imam instaliran i firefox, poslednjom nadogradnjom prilično se ubrzao, uporedicu bas koliko jedu ram u istim okolnostima.

Dux

pre 5 godina

Kad ste vec u Task Manager-u i gasite procese, iskljucite i glupi Explorer da vam ne jede ram...
Svi problemi ce biti kao rukom odneseni :-D

gospodine organizator

pre 5 godina

Jednostavno ga ne koristite , toliko drugih opcija koje rade. Ja koristim ruski Yandex i veoma sam zadovoljan.
(dj, 18. jun 2018 22:14)

Hahaha, pa to je Chrome s drugim nazivom :D I ruskim spyware-om (pored americkog)

Bilja

pre 5 godina

Top 10 najmanje napadanih Browser-a i odaberi jedan.
Licno koristim: Vivaldi ili BIGL ili Maxton Cloud. I nema nikakvih problema.

Aleksandar

pre 5 godina

Shift + Esc je Chrome task manager, nije jasno iz teksta, koji je loše napisan. Tu se može videti koji tab pravi probleme. Ima sad sajtova koji rade bitcoin mining u chrome kroz Javascript i oce da ubiju procesor. Takođe YouTube ubija memoriju i procesor, a to se često vrti u pozadini, kao nema veze. I ne držite otvorene tabove koji vam ne koristite u tom trenutku. Svi ovi problemi su u svim browserima, samo ovako ili onako izraženi. Chrome jeste zahtevan, ali sve radi, Firefox ima svojih bisera, a tek ostali veze nemaju. Edge i Safari kao fabrički nisu ni loši i pored ova dva jedini upotrebljivi.

toni

pre 5 godina

Koristio Firefox sad opet Chrome. Zasto na Firefox-u moram da uradim config tweak da bih mogao uraditi copy-paste komentar na youtube??? Drugacije nece

Onaj Gari

pre 5 godina

Jel još neko ima problema sa VMware vsphere webui na FF? Na Hromu sve radi kako treba, na FF pravi problem. Zato sam i morao na Chrome da se vratim. Nisu nikakvi addonovi ili ekstenzije u pitanju, jednostavno ne radi kako treba.

Dragomir Hadzi Antic

pre 5 godina

Predjite na Safari, daleko bolji od Chroma. A jos bolje - predjite na MacBook i RODITE CE SE!
(Mišković, 18. jun 2018 20:38)
Ne bih se slozio sa tobom,posto sam ja umirao na poslu,sve dok nisam iskukao normalan pc racunar,sa win 10,jer na odvratnim Mekovima,bilo je mucenja raditi.
Zapravo ,namenski softver ,kao sto su razliciti CAD-ovi,photoshop i sl,rade potpuno jednako ,kao i na bilo kom drugom pc racunaru i tu nema ni govora o nekim boljim perfomansama,kao o razlogu kupovine Apple racunara.Oni se kupuju iskljucivo radi musterija,koje kada dodju u studio,treba da padnu na dupe,kada vide sve te preskupe Mekove !
Takav efekat izazivaju ,iskljucivo kod racunarski nepismenih osoba.

Chrome je solidan pretrazivac,ali se ponekad desava da pocne da jede resurse i onda u task manageru treba ugasiti njegov proces koji guta navise resursa.Koliko sam useo da provalim,to najvise cini priliko sinhronizacije sa google serverima,ako koristite isti nalog na vise racunara,posto tak problem nemam,kada nisam ulogovan .

aleksa

pre 5 godina

koliko su brosweri losi
toliko su i losi web developeri,
retko ko se pozabavi sa "curenjem memorije"
da "programeri" pociste za sobom duplo manje bi bilo problema

dzoni

pre 5 godina

Nije chrome toliko djubre koliko net postao djubre sa gomilom reklama koje pisu priuceni programeri u html 5 i koje boli uvo dal ce njegova reklama da ti jede resurse jer naravno ne pada im napamet da bilo sta optimizuju vec samo sto pre da otaljaju posao a ove sto drze stranice ih boli uvo za resurse vaseg racunara..samo sto vise klikova da bi dobili vise para od reklama.
Sad pisem sa ultrabooka sa 16 gb rama i I7 procesora a chrome jede trenutno vise od 10 gb rama ..tu ni drugi browseri ne pomazu,edge je i dalje los browser a opera i onako koristi chromium engine tj isti kao chrome dok firefox je najbolji ali na njega nisam mogao nikako da naviknem.


Danasnje stranice su ti 2% korisnog i 98% beskorisnog...samo daj sto vise da natrpamo.

Aleksandar

pre 5 godina

Zabavno je čitati pojedine komentare.
Elem, najpre treba proveriti chrome extenzije. Vremenom se, nepažnjom korisnika, nakupi puno nepotrebnih extenzija koje jedu memoriju, a realno vam ne trebaju. Ja, od ekstenzija koristim samo Adguard (za blokiranje reklama).
Dakle, povedite računa i pročitajte šta piše u popup prozoru kad se pojavi. Ne stiskajte automatski "ok".
Ako to ne pomogne, pokušajte sa brisanjem istorije i kolačića. Možete pokušati i reset browsera.
Reinstalacija tek kada nema drugog izlaza.
Naravno, sve ovo važi pod uslovom da računar nema neki drugi problem, koji nije u direktnoj vezi sa chromom...
Svakako je Edge ili Firefox otvorena solucija. Ja, lično, preporučujem Chrome...

Nik

pre 5 godina

Koristim Chrome vec godinama i nikada nisam imao probleme. Koristio sam i Firefox i poprilicno sam analizirao ta dva pretrazivaca i sa Operom i sa Edgom i uvek mi je Chrome bio brzi. Svakako, on zahteva malo jacu i savremeniju konfiguraciju :) Uzgred, korisnik sam Windowsa

kokan

pre 5 godina

na nekim sajtovima ne svim sa videom (ne HD) na google chrome mi potpuno nestane slike sa monitora i jedino restart kompa pomaže.Inače ne koristim pun ekran za google.Inače google voli da mi upadne nepozvan i na android.

Ronac

pre 5 godina

Edge je skroz ok po meni, koristio sam ga dugo dok je bio mlad browser pa su me iznervirale greške i prestao sam da ga koristim ali sada je ispeglan dobro pa razmišljam da se vratim na njega.

да да

pre 5 godina

Погасите све табове и оставите само један ! И, радиће максимално брзо, зар то и није била идеја водиља гугла ? Какви црни табови а камо ли мучтилинијски, које ни не знају да испрограмирају ! Еееј толика фирма а не знају такву ситницу да направе свих ових година ?!?!?!