Najlakše je reći "izvini"

Evropski parlament pustio je Marka Zakerberga da se olako izvuče. Vlasnik Fejbuka se izvinio i obećao poboljšanja. Ali samo regulative mogu da ograniče uticaj tog internet-giganata, smatra Barbara Vezel.

Izvor: dw.com
Pošaljite komentar
 1. Šta on ima da se "izvlači" i pravda evrokomunjarama, skandal oko CA je potpuno fabrikovan, Facebook nije prekršio nijedan važeći zakon i samo je njegova dobra volja što se uopšte pojavio, mogao je da kaže, vidimo se na sudu, i da ga glatko dobije. Zakerberg je svakako njihov crony, a cela poenta ove beskrajno dosadne i providne priče je da se glavni propagandni servis i cenzorsko oruđe neomarkisista "discipliuje" i natera da propagira, favorizuje levičarske laži i cenzuriše još više, pošto ga komunci i drugi cronyiji s obe strane Atlantika krive da iz straha da ne ugrozi profit i ne poveća odliv korisnika to nije dovoljno radio, iako je, naravno, radio u velikoj meri, pa su, po njima, Tramp i Brexit posledica toga. Lepo je što tako misle, i samo neka nastave da žive u iluzijama da to nije njihova bolesna ideologija, gaženje osnovnih sloboda i ispiranje
  mozga koji su dozlogrdili tihoj većini, dok shvate da nije problem u nedovoljnoj cenzuri već u suštini njihove maligne politike, pući će na još nekoliko izbora i završiće tamo gde za ogromne zulume i decenije krađe spadaju, iza rešetaka :))
   (EU Citizen, 28. maj 2018 13:39)

  # Link komentara

 2. ako njega uhapse, isplivace na videlo i sav prljav ves EU kompanija koje su kupovale te podatke i time bile aktivni saucesnici..ako njemu nameste igru, pada sa njim ogroman deo ekonomije...isto kao kad bi neko osudio samo osobu koja prima mito, ne i osobu koja daje...velike cifre su u pitanju...
   (Djordje, 24. maj 2018 21:59)

  # Link komentara

 3. Mislim da Cukemberga nepravedno maltretiraju, i treba da se ponasa arogantno. Pa nije u osnovnoj skoli. Po sadasnjim drustvenim normama koje pritiskaju ljude da budu konformisti i da se lazno predstavljaju na socijalnim mrezama, on kao socijalna platforma ne radi nista nenormalno.
  Poenta je da se shvati da podaci koje danas ljudi smatraju privatnim, npr broj kreditne kartice, trenutna lokacija, nikog ne zanimaju. Ali podaci koje kreiramo na "podsvesnom" nivou, radeci neke uobicajene dnevne stvari, tipa shareujuci, lajkujici, kupujuci u prodavnici, vozeci auto, koriste se za kreiranje naseg digitalnog "blizanca" koji je jedini bitan. Podsvest o nama moze da kaze izuzetne detalje. Potrebna je nova norma privatnosti, a to je ne da se pomiris sa tim da se pravis ono sto nisi na facebooku da bi dobio posao, nego da i podsvesno kreirani podaci pripadaju onome ko ih je kreirao. I da mora tacno da se zna sta ja dobijem ako ti dam podatke, kako si ih tacno upotrebio, i koliko mi dodjes. E tad ce Cukemberg da nestane. Tako da nije do njega nego je do nas.
  (Dmsc, 24. maj 2018 17:47)

  # Link komentara

 4. Čovek učio od naših političara kojima je najlakše da se kunu u čast. Em je nemaju em ne mogu da je izgube.
  (Djoka, 24. maj 2018 13:40)

  # Link komentara

 5. To sve oni zajedno radili. Sve je samo farsa za javnost. A on kao skroman mladic, fuj!!!
  (Misel, 24. maj 2018 08:39)

  # Link komentara

 6. Internet odavno nije slobodan.
  Skoro svaki sajt zahteva registraciju i makar minimum informacija, kontrola je minimalna (da ne kazem dozvoljava se) pa se prave sajtovi i forumi koji plasiraju svakakve vesti, i to sve s razlogom. Cilj je zbuniti ljude, napraviti os njih socijalne zombije kojima je jedini cilj da skupe sto vise lajkova i sto manje budu upoznati sa stvarnim dogadjajima u svetu. Mark je samo pijun. I da zaista zeli da uvede neke promene, mislite da ce mu to dozvoliti? Nece. Facebook je suvise dragocen za vlade i bezbednosne sluzbe da bi ga tek tako regulisali i ugasili.
   (Neutralni posmatrac, 24. maj 2018 07:37)

  # Link komentara

 7. Da se izvini zbog čega? Zbog toga sto mu Soros rusi kompaniju još od Davosa 9 februara kada je bila prva rasprodaja Fejsbuka? Fejsbuk je jedna od retkih kompanija koja ne zloupotrebljava životnu sredinu zarad sticanja profita, šta je sa naftnim magnatima, infrastrukturnim projektima, farmacijom i ostalom poljoprivrednom industrijom koja truje ljude sa GMO hranom? FB samo uzima market share televizijama koje godinama prodaju reklame i to je cela priča! Sve informacije koje fb koristi su one koje im date a to isto radi i AMZN i GOOGL, da vam prodaju uslugu i proizvode. Problem je jer je Soros rekao da je fb suviše moćan da bi ovako mogao da nastavi da radi, posle toga su dosli Cambridge Analytics i ostala igrarija. Fb će da nastavi da uzima Sorosu moć i dobiće svu moju podršku u svakom smislu. Investirajte u fb.
  (Manu Chao, 24. maj 2018 03:01)

  # Link komentara

 8. Ako ja zelim da kupim patike, ne vidim nista lose u tome da aplikacija zna da ja trazim patike i da mi da ponudi najbolje.
   (turg, 24. maj 2018 02:09)

  # Link komentara

 9. Amerikanac ubije covek i kaze "sorry"!!!???
  (Deša, 23. maj 2018 21:42)

  # Link komentara

 10. Još ga nisu uhitili? Ni ta europska masonerija nije ono što je nekoć bila, kad mu dozvoljava da radi šta hoće.
   (dejanR, 23. maj 2018 21:30)

  # Link komentara

 11. Да ли заиста неко мисли да то Закербергово "извини" није праћено десетинама милиона евра у "поклонима" онима који су одлучивали како ће да га казне?
  (бт, 23. maj 2018 21:25)

  # Link komentara

 12. Pa normalno da su mu oprostili jer trebace on njima jos, bice jos spijuniranja, izbora...vrana vrani oci ne vadi.
   (Kalimero, 23. maj 2018 20:42)

  # Link komentara

 13. Imamo mi Dinkića koji je javno rekao "Izvinjavam se , ja nisam znao ... " ... i tako , neznam ko me je više oštetio ... 8)
   (nikolass83gianni, 23. maj 2018 20:24)

  # Link komentara

 14. To izvini je trebalo biti teško 20tak milijardi, onda bi bilo iskreno i uz suze ...
  Ovako, ne priznajemo druže .
   (Pera je ..., 23. maj 2018 19:29)

  # Link komentara