Nedelja, 16.07.2017.

10:45

Katastrofalan promašaj: Niko ne voli novi dizajn Skype-a

Izvor: The Verge

Katastrofalan promašaj: Niko ne voli novi dizajn Skype-a IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

nn

pre 6 godina

preglomazan software za to sto nesto radi. najsavremeniji komp ili telefon degradira 25% a neki stariji 75%. prosto oduzme previse resursa. odavno ga ne koristim.

Citalac

pre 6 godina

Ok, verujem da se većini ne dopadaju ogromne promene.
Meni se sviđa dizajn, svež je, zabavniji, prijatan za rad, animacije su jako lepe.

Inače pominjete stalno kako skajp koristite za posao ali za posao MCSFT pravi LYNC tj sada Skype professional koji je tome namenjen.
(Strong, 17. jul 2017 09:26)

Tacno, ali Lync (Skype for Business) je prakticno neupotrebljiv program, pre svega zbog jako loseg cuvanja istorije razgovora, a takodje i zbog velike nestabilnosti. Usled firmine politike, koristimo Lync, ali samo kao nuzno zlo, a paralelno sa njime i desktop Skype. Srecom, skajp za desktop nisu sada promenili.

A sto se tice mobilnog skajpa, taj "svez i zabavniji" dizajn celu aplikaciju cini daleko nepreglednijom i manje upotrebljivom, tako da sada zahteva mnogo vise skrolovanja. Uz to, sada imamo vec pomenuti problem sa online statusom kontakata, sto je ogroman propust. Kucas poruku, pojma nemas da li je druga strana tu, i da li ce ti odgovoriti. Nivo fidbeka kao SMS...

Jednostavno, osim modernijeg izgleda (ali ne i lepseg), ovaj update nije doneo bas nista korisno, vec upravo suprotno, pokvario je mnogo sta. Nazalost, danas je u svemu forma vaznija od funkcije, pa ce se korisnici (makar na silu) navici i na ovo, MS sigurno nece vratiti ono sto je bilo bolje u starom.

Nikola

pre 6 godina

Inače, svim ljudima koji pljuju Microsoft. To je kompanija koja trenutno najviše inovira. Samo što ljudima to ne odgovara odmah. Na duže staze, mislim i nadam se da će da se isplati. Pogledajte Apple i vidi se o čemu pričam. Oni već jednu istu stvar, vrte neki niz godina.

Haha

pre 6 godina

Ako su smanjili potrosnju baterije, onda moze, ako nisu dzabe sva kozmetika. Duplo brze se prazni baterija sa skype-om na telefonima, a oni kako hoce.

mzex

pre 6 godina

Ni meni se ne svidja novi dizajn, da bih se izlogovao, trebam da kopam po menijima, da nadjem Sign Out, takodje mi smeta sto ne vidim ko je online, ko ne. Jos jedna stvar koju su pokvarili je slanje recimo slika ili video fajlova, sada po defaultu salje sliku i video fajl pune velicine. BBM ima sjajno resenje za recimo slanje video fajla, nudi ti mogucnost trimovanja video zapisa pri slanju, i posalje fajl koji je prakticno preview ali i dalje upotrebljiv, druga strana ako pozeli snimak pune rezolucije, posalje HD request i onda se prenese celi, po zelji. Zamislite da imate snimak od par stotina megabajta, na 3G bi trajao celu vecnost, a ne mozete poslati preview.
Skype je i dalje nenadmasan u kvalitetu video/audio poziva na losim vezama, jednostavno i dalje imaju najbolji kodek za to (imaju custom kodek razvijen od strane originalnog developer teama - SILK), to je jedini razlog zasto ga jos koristim.

Strong

pre 6 godina

Ok, verujem da se većini ne dopadaju ogromne promene.
Meni se sviđa dizajn, svež je, zabavniji, prijatan za rad, animacije su jako lepe.

Inače pominjete stalno kako skajp koristite za posao ali za posao MCSFT pravi LYNC tj sada Skype professional koji je tome namenjen.

Magnus

pre 6 godina

Taman, reko da pitam kome je uzasan, a ono po komentarima - svima :D

Ja ga nakon 3 i po godine imam konacno stalno upaljenog na mobilnom, i za razliku od dosadasnjih verzija - ova radi.

Jes, fali mjenjanje statusa i da se vidi jel druga strana tu ili nije, al nekako ne sumnjam da ce to - budu li korisnici inzistirali - vratiti nazad.

Uostalom, na kojem originalno mobilnom chatu se vidi tko je "on line"? ni Whatsapp, ni Viber nemaju, ima samo FB Messenger, al on ce od uskoro da vam trpa reklame u chat :D

Bane

pre 6 godina

Dizajn i ergonomija tragedija u odnosu na ne tako lošu prethodnu verziju..
Nažalost poslovno vezan za skype najviše pored vibera i sve boljeg Slack-a..

Nadam se potpunom prelasku na Slack.

Bojan

pre 6 godina

"stvar koja manjka je što ne mogu vise da vidim ko je online a ko ne.
(the Internet master, 16. jul 2017 13:07)"

Upravo to htedoh reći. Skajp se i dalje mnogo koristi po firmama i ovo sad je korak unazad. Po meni potpuni promašaj.

MTK

pre 6 godina

Pokusavam da pronadjem neki izraz, ali mozak na otavu ocigledno...

Microsoft je 3. Rajh tehnologije.

Mada sve US korporacije vise manje postaju takve ili idu ka tome, nele brze neke sporije...

Luping

pre 6 godina

Ma i nije to tako lose, mada meni je skajp bio uvek druga opcija, MSN mi je bio kuca, sad ekipa presla na discord. Bili smo kratko na skajpu.

Powerslave

pre 6 godina

Skype je toliko upropašćen, ne samo ovim ažuriranjem već praktično otkako ga je MS uzeo, da li je zbog toga ili zbog pojave aplikacija poput WhatsApp, Viber, Telegram (koje su vremenom dodale i pozive), ali ja danas gotovo da ne znam nijednu osobu koja koristi Skype... a ranije ga nije koristio samo onaj koji nije koristio internet

Sljaka

pre 6 godina

Na mom Androidu savrseno radi Skype 7. Koliko sam shvatio, srecom novi Skype zahteva barem Android 6 ili noviji. U svakom slucaju, mozete lako skinuti apk fajl Skype 7 verzije za Android.

Ivan

pre 6 godina

Uzasna je. Za android bar ima da se nadje na netu na drugim marketina install apk fajl proslih verzija, pa se lako vrati na neku stariju. Mada nikad skype nije dobro radio, gasio se u pozadini.

Nikola

pre 6 godina

Još jedna stvar. Odlične su mi ove ikonice ili šta već kao emoticons. Koristio bih ovo kao glavnu aplikaciju za čet upravo zbog toga.

stari_skyper

pre 6 godina

Nisam neznalica sto se tice tehnike, ali ja u ovoj verziji jos nisam nasao nacin da se odjavim pa prijavim sa drugim nalogom, osim da odem u Apps (govori o Androidu) i obrisem App data. Ako neko zna drugi nacin neka napise. Ne mogu da vjerujem sta su napravii od aplikacije

noskype

pre 6 godina

Konacno dobar tekst!
Koristim skype zbog posla (a nesto i sitno privatno - mada sam presao na discord i dobri stari pouzdani teamspeak). Unakazili su autenticni izgled skype-a, da ne pricam za prenos poruka ima odredjeni lag. Jedino sto su audio/video pozivi neprevazidjeni, i po meni bolje pravljeni od vibera/whatsapp-a. Ali nazalost, skype nema koncept kao whatsapp i viber.

xdgdfg

pre 6 godina

Najjaca fora sa skajpom je da vise ne mozes da izaberes username nego moras da koristis mail adresu kao username. Ko ima nesto para vreme je da klonira stari skajp i popuni prazninu na trzistu. Lake pare.

Dj

pre 6 godina

Microsoft jednostavno ne ume da napravi dobru aplikaciju. Skajp je uvek radio na iphone kako treba pre njih. Sve sto dotakne propadne. Stara slava na konto ionako kloniranog operativnog sistema. Na windowsu sam ceo zivot. Operativni sistem koji nema svoj internet brauzer, plejer koji nema skip na dugmice, update koji ti resetuje komp u sred rada i tako je lista predugacka.

Takvo vreme došlo...

pre 6 godina

Koristim skajp zbog časova engleskog koje predajem, i neverovatno je koliko su upropastili ovaj put. Pored mnogih gluposti najveća je da ne mogu više da podelim ekran koji sam pre mogao tako da pratim i skajp razgovor i web stranu koje mi je vezbanka uz časove. Stvarno su zeznuli stvar....

Kaboom

pre 6 godina

Eh da je samo Skajp M$ unistio "pojednostavljujući ga i prilagođavajući korisniku".
Office od 2013 ne možeš da biraš gde ćeš instalirati, a ako želiš samo određene delove a ne sve na C: onda moraš da praviš XML skriptu.
I sam Windows od 8 napraviše tabletoidno, a u 10 praktično gubiš kontrolu nad sistemom i apsolutno je nemoguće prilagoditi instalaciju da ti ProgramData i Program files ne budu na C.... O uništavanju Nokie da se ne priča... trenutno još jedino VisualStudio nisu načisto uništili.

Vlajko

pre 6 godina

Za Android imate .apk Skype lite - mora rucno da se instalira. Mislim da je to neka verzija za indijsko trziste, slicna staroj malo izmenjena, ali nije barem ova katastrofa od nove.

marko

pre 6 godina

Sunovrat Skype-a je krenuno bukvalno onog trenutka kada ih je Microsoft kupio, i to se jos i najmanje odnosi na dizajn. Svaka nova verzija donosi nove bagove a stari bagovi se ne popravljaju vec prenose iz verzije u verziju. Prosto mi je neverovatno da kompanija te velicine do te mere ne testira sopstveni softver pre objavljivanja nove verzije, jer da testiraju i 10 minuta obicnog korisenja pre nove verzije vec bi naleteli na neki od bagova. Potpuno neverovatno

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Od momenta kada je Microsoft kupio i tako prisvojio Skype, bilo je samo pitanje vremena kada će upropastiti tu izvanrednu aplikaciju za slobodnu komunikaciju među ljudima...

EU Citizen

pre 6 godina

Skyoe je odavno udžbenički primer kako mega-korporatni dinosaurus ume da kupi i totalno upropasti odličan produkt, ali srećom nemam pojma kako taj novi redizajn izgleda, niti ću iamti, jer sam nedavno prelomio, silom i pretnjama :) nagovorio par bitnih ljudi koji nisu imali Viber ili Telegram da instaliraju ovaj potonji, i zauvek završio sa tim smećem. Držaću još neko vreme instalaciju a zlu ne trebalo, ali ne predviđam da će mi zatrebati za bilo šta, i unapred se radujem danu kad ću ga zauvek odinstalirati sa svih mašina, mada je i ovako u hibernaciji neškodljiv, važno je da ga ne gledam :)

Korisnik VIBERA

pre 6 godina

Najradje koristim VIBER kojim sam potpuno zadovoljan. No, mozda bi trebalo
izvrsiti neke male izmene.
Ni SKYPE niti WATSAPP mi nisu prakticni.

Jovan

pre 6 godina

Najjednostavniji i najvise "user friendly" je bio Skype pod winxp (3.8 verzija cini mi se); zadnji normalni windows je sedmica (po pitanju interfejsa i bloatware-a). Nakon toga je Microsoft unistito i Skype i windows.

Djole

pre 6 godina

Koristim Skype privatno i poslovno i do zadnjeg updata je bio vrlo solidna aplikacija. Sad kad bi birao neku applikacija za poruke i video kako izgleda i radi novi Skype ni u ludilu ne bi odabrao njega. Prosto ne mogu verujem ko su ti ljudi koji su radili novi user interface. Ko je odobrio da tako nesto ugleda svetlost dana. Dno. Uzas. Promasaj decenije. Katastrofa.

Marko

pre 6 godina

Bas je katastrofalan, nestala je isto opcija za mjenjanje statusa. Sad ili ste onlajn ili niste, a kad niste pise prije koliko ste bili (Kao whatsapp ili fejsbuk npr).Ekran za slanje poruka je nepregledan a pokusali su da ubace kontakte u imenik (da bih ih valjda zvao preko skajpa umjesto normalni putem valjda sta li). Sve u svemu katastrofa, nadam se da ce da ispave bar neke propuste ali cisto sumnjam

Nemanja

pre 6 godina

Sta bre ovi ljudi pricaju? Skype za iOS je odlican. Od interakcije, vizualnog identiteta pa sve do mikro animacija kojim su stvorili "emotion" kod korisnika. Svaka cast za preuzimanke rizika i sam pristup redizajnu. Kroz par nedelja/meseci ocene ce se popraviti ubedjen sam u to... potrebno je da prodje talas "prilagodjavanja" kod "low-level" korisnika koji i daju ovako niske ocene.

ikac klisa

pre 6 godina

Ono kad pustis japijevce da ti vode kompaniju. Dizajn iznad funkcionalnosti. Skype koji je tu 100 godina mogu samo upropastiti imbecili od menadzera.

dking

pre 6 godina

Skype je puko onog momenta kada su ga ovi uzeli i nije mu bilo spasa. Nikad, ali nikad ne prčkaš po onome što u stvari odlično radi. Bili su lideri u toj vrsti komunikacije, čak su i lepo zarađivali... a onda je počelo lutanje i bespotrebno komplikovanje oko dizajnaa i samog programa. Svaki apdejt gori od prethodnog i mic po mic, ranije mizerna konkurencija ga je potisnula na neko 5-6 mesto po upotrebi. Svi mi imamo negde instaliran skype ali ko to više koristi... Šteta.

Potencijalac

pre 6 godina

Skype je bio No1, dok ga Microsoft nije kupio i urušio. Ali mislim da je to shodno znanju, mogao samo namerno da uradi. Imaju i oni para na berzi, ali ne(sigurno) sve, u svojim akcijama.

ikac klisa

pre 6 godina

Ono kad pustis japijevce da ti vode kompaniju. Dizajn iznad funkcionalnosti. Skype koji je tu 100 godina mogu samo upropastiti imbecili od menadzera.

Takvo vreme došlo...

pre 6 godina

Koristim skajp zbog časova engleskog koje predajem, i neverovatno je koliko su upropastili ovaj put. Pored mnogih gluposti najveća je da ne mogu više da podelim ekran koji sam pre mogao tako da pratim i skajp razgovor i web stranu koje mi je vezbanka uz časove. Stvarno su zeznuli stvar....

marko

pre 6 godina

Sunovrat Skype-a je krenuno bukvalno onog trenutka kada ih je Microsoft kupio, i to se jos i najmanje odnosi na dizajn. Svaka nova verzija donosi nove bagove a stari bagovi se ne popravljaju vec prenose iz verzije u verziju. Prosto mi je neverovatno da kompanija te velicine do te mere ne testira sopstveni softver pre objavljivanja nove verzije, jer da testiraju i 10 minuta obicnog korisenja pre nove verzije vec bi naleteli na neki od bagova. Potpuno neverovatno

Dj

pre 6 godina

Microsoft jednostavno ne ume da napravi dobru aplikaciju. Skajp je uvek radio na iphone kako treba pre njih. Sve sto dotakne propadne. Stara slava na konto ionako kloniranog operativnog sistema. Na windowsu sam ceo zivot. Operativni sistem koji nema svoj internet brauzer, plejer koji nema skip na dugmice, update koji ti resetuje komp u sred rada i tako je lista predugacka.

Kaboom

pre 6 godina

Eh da je samo Skajp M$ unistio "pojednostavljujući ga i prilagođavajući korisniku".
Office od 2013 ne možeš da biraš gde ćeš instalirati, a ako želiš samo određene delove a ne sve na C: onda moraš da praviš XML skriptu.
I sam Windows od 8 napraviše tabletoidno, a u 10 praktično gubiš kontrolu nad sistemom i apsolutno je nemoguće prilagoditi instalaciju da ti ProgramData i Program files ne budu na C.... O uništavanju Nokie da se ne priča... trenutno još jedino VisualStudio nisu načisto uništili.

Djole

pre 6 godina

Koristim Skype privatno i poslovno i do zadnjeg updata je bio vrlo solidna aplikacija. Sad kad bi birao neku applikacija za poruke i video kako izgleda i radi novi Skype ni u ludilu ne bi odabrao njega. Prosto ne mogu verujem ko su ti ljudi koji su radili novi user interface. Ko je odobrio da tako nesto ugleda svetlost dana. Dno. Uzas. Promasaj decenije. Katastrofa.

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Od momenta kada je Microsoft kupio i tako prisvojio Skype, bilo je samo pitanje vremena kada će upropastiti tu izvanrednu aplikaciju za slobodnu komunikaciju među ljudima...

Marko

pre 6 godina

Bas je katastrofalan, nestala je isto opcija za mjenjanje statusa. Sad ili ste onlajn ili niste, a kad niste pise prije koliko ste bili (Kao whatsapp ili fejsbuk npr).Ekran za slanje poruka je nepregledan a pokusali su da ubace kontakte u imenik (da bih ih valjda zvao preko skajpa umjesto normalni putem valjda sta li). Sve u svemu katastrofa, nadam se da ce da ispave bar neke propuste ali cisto sumnjam

dking

pre 6 godina

Skype je puko onog momenta kada su ga ovi uzeli i nije mu bilo spasa. Nikad, ali nikad ne prčkaš po onome što u stvari odlično radi. Bili su lideri u toj vrsti komunikacije, čak su i lepo zarađivali... a onda je počelo lutanje i bespotrebno komplikovanje oko dizajnaa i samog programa. Svaki apdejt gori od prethodnog i mic po mic, ranije mizerna konkurencija ga je potisnula na neko 5-6 mesto po upotrebi. Svi mi imamo negde instaliran skype ali ko to više koristi... Šteta.

Jovan

pre 6 godina

Najjednostavniji i najvise "user friendly" je bio Skype pod winxp (3.8 verzija cini mi se); zadnji normalni windows je sedmica (po pitanju interfejsa i bloatware-a). Nakon toga je Microsoft unistito i Skype i windows.

EU Citizen

pre 6 godina

Skyoe je odavno udžbenički primer kako mega-korporatni dinosaurus ume da kupi i totalno upropasti odličan produkt, ali srećom nemam pojma kako taj novi redizajn izgleda, niti ću iamti, jer sam nedavno prelomio, silom i pretnjama :) nagovorio par bitnih ljudi koji nisu imali Viber ili Telegram da instaliraju ovaj potonji, i zauvek završio sa tim smećem. Držaću još neko vreme instalaciju a zlu ne trebalo, ali ne predviđam da će mi zatrebati za bilo šta, i unapred se radujem danu kad ću ga zauvek odinstalirati sa svih mašina, mada je i ovako u hibernaciji neškodljiv, važno je da ga ne gledam :)

Potencijalac

pre 6 godina

Skype je bio No1, dok ga Microsoft nije kupio i urušio. Ali mislim da je to shodno znanju, mogao samo namerno da uradi. Imaju i oni para na berzi, ali ne(sigurno) sve, u svojim akcijama.

Vlajko

pre 6 godina

Za Android imate .apk Skype lite - mora rucno da se instalira. Mislim da je to neka verzija za indijsko trziste, slicna staroj malo izmenjena, ali nije barem ova katastrofa od nove.

Powerslave

pre 6 godina

Skype je toliko upropašćen, ne samo ovim ažuriranjem već praktično otkako ga je MS uzeo, da li je zbog toga ili zbog pojave aplikacija poput WhatsApp, Viber, Telegram (koje su vremenom dodale i pozive), ali ja danas gotovo da ne znam nijednu osobu koja koristi Skype... a ranije ga nije koristio samo onaj koji nije koristio internet

Bojan

pre 6 godina

"stvar koja manjka je što ne mogu vise da vidim ko je online a ko ne.
(the Internet master, 16. jul 2017 13:07)"

Upravo to htedoh reći. Skajp se i dalje mnogo koristi po firmama i ovo sad je korak unazad. Po meni potpuni promašaj.

stari_skyper

pre 6 godina

Nisam neznalica sto se tice tehnike, ali ja u ovoj verziji jos nisam nasao nacin da se odjavim pa prijavim sa drugim nalogom, osim da odem u Apps (govori o Androidu) i obrisem App data. Ako neko zna drugi nacin neka napise. Ne mogu da vjerujem sta su napravii od aplikacije

Korisnik VIBERA

pre 6 godina

Najradje koristim VIBER kojim sam potpuno zadovoljan. No, mozda bi trebalo
izvrsiti neke male izmene.
Ni SKYPE niti WATSAPP mi nisu prakticni.

MTK

pre 6 godina

Pokusavam da pronadjem neki izraz, ali mozak na otavu ocigledno...

Microsoft je 3. Rajh tehnologije.

Mada sve US korporacije vise manje postaju takve ili idu ka tome, nele brze neke sporije...

Magnus

pre 6 godina

Taman, reko da pitam kome je uzasan, a ono po komentarima - svima :D

Ja ga nakon 3 i po godine imam konacno stalno upaljenog na mobilnom, i za razliku od dosadasnjih verzija - ova radi.

Jes, fali mjenjanje statusa i da se vidi jel druga strana tu ili nije, al nekako ne sumnjam da ce to - budu li korisnici inzistirali - vratiti nazad.

Uostalom, na kojem originalno mobilnom chatu se vidi tko je "on line"? ni Whatsapp, ni Viber nemaju, ima samo FB Messenger, al on ce od uskoro da vam trpa reklame u chat :D

Nemanja

pre 6 godina

Sta bre ovi ljudi pricaju? Skype za iOS je odlican. Od interakcije, vizualnog identiteta pa sve do mikro animacija kojim su stvorili "emotion" kod korisnika. Svaka cast za preuzimanke rizika i sam pristup redizajnu. Kroz par nedelja/meseci ocene ce se popraviti ubedjen sam u to... potrebno je da prodje talas "prilagodjavanja" kod "low-level" korisnika koji i daju ovako niske ocene.

noskype

pre 6 godina

Konacno dobar tekst!
Koristim skype zbog posla (a nesto i sitno privatno - mada sam presao na discord i dobri stari pouzdani teamspeak). Unakazili su autenticni izgled skype-a, da ne pricam za prenos poruka ima odredjeni lag. Jedino sto su audio/video pozivi neprevazidjeni, i po meni bolje pravljeni od vibera/whatsapp-a. Ali nazalost, skype nema koncept kao whatsapp i viber.

xdgdfg

pre 6 godina

Najjaca fora sa skajpom je da vise ne mozes da izaberes username nego moras da koristis mail adresu kao username. Ko ima nesto para vreme je da klonira stari skajp i popuni prazninu na trzistu. Lake pare.

Sljaka

pre 6 godina

Na mom Androidu savrseno radi Skype 7. Koliko sam shvatio, srecom novi Skype zahteva barem Android 6 ili noviji. U svakom slucaju, mozete lako skinuti apk fajl Skype 7 verzije za Android.

Ivan

pre 6 godina

Uzasna je. Za android bar ima da se nadje na netu na drugim marketina install apk fajl proslih verzija, pa se lako vrati na neku stariju. Mada nikad skype nije dobro radio, gasio se u pozadini.

nn

pre 6 godina

preglomazan software za to sto nesto radi. najsavremeniji komp ili telefon degradira 25% a neki stariji 75%. prosto oduzme previse resursa. odavno ga ne koristim.

Strong

pre 6 godina

Ok, verujem da se većini ne dopadaju ogromne promene.
Meni se sviđa dizajn, svež je, zabavniji, prijatan za rad, animacije su jako lepe.

Inače pominjete stalno kako skajp koristite za posao ali za posao MCSFT pravi LYNC tj sada Skype professional koji je tome namenjen.

Citalac

pre 6 godina

Ok, verujem da se većini ne dopadaju ogromne promene.
Meni se sviđa dizajn, svež je, zabavniji, prijatan za rad, animacije su jako lepe.

Inače pominjete stalno kako skajp koristite za posao ali za posao MCSFT pravi LYNC tj sada Skype professional koji je tome namenjen.
(Strong, 17. jul 2017 09:26)

Tacno, ali Lync (Skype for Business) je prakticno neupotrebljiv program, pre svega zbog jako loseg cuvanja istorije razgovora, a takodje i zbog velike nestabilnosti. Usled firmine politike, koristimo Lync, ali samo kao nuzno zlo, a paralelno sa njime i desktop Skype. Srecom, skajp za desktop nisu sada promenili.

A sto se tice mobilnog skajpa, taj "svez i zabavniji" dizajn celu aplikaciju cini daleko nepreglednijom i manje upotrebljivom, tako da sada zahteva mnogo vise skrolovanja. Uz to, sada imamo vec pomenuti problem sa online statusom kontakata, sto je ogroman propust. Kucas poruku, pojma nemas da li je druga strana tu, i da li ce ti odgovoriti. Nivo fidbeka kao SMS...

Jednostavno, osim modernijeg izgleda (ali ne i lepseg), ovaj update nije doneo bas nista korisno, vec upravo suprotno, pokvario je mnogo sta. Nazalost, danas je u svemu forma vaznija od funkcije, pa ce se korisnici (makar na silu) navici i na ovo, MS sigurno nece vratiti ono sto je bilo bolje u starom.

Bane

pre 6 godina

Dizajn i ergonomija tragedija u odnosu na ne tako lošu prethodnu verziju..
Nažalost poslovno vezan za skype najviše pored vibera i sve boljeg Slack-a..

Nadam se potpunom prelasku na Slack.

Nikola

pre 6 godina

Inače, svim ljudima koji pljuju Microsoft. To je kompanija koja trenutno najviše inovira. Samo što ljudima to ne odgovara odmah. Na duže staze, mislim i nadam se da će da se isplati. Pogledajte Apple i vidi se o čemu pričam. Oni već jednu istu stvar, vrte neki niz godina.

Haha

pre 6 godina

Ako su smanjili potrosnju baterije, onda moze, ako nisu dzabe sva kozmetika. Duplo brze se prazni baterija sa skype-om na telefonima, a oni kako hoce.

Luping

pre 6 godina

Ma i nije to tako lose, mada meni je skajp bio uvek druga opcija, MSN mi je bio kuca, sad ekipa presla na discord. Bili smo kratko na skajpu.

mzex

pre 6 godina

Ni meni se ne svidja novi dizajn, da bih se izlogovao, trebam da kopam po menijima, da nadjem Sign Out, takodje mi smeta sto ne vidim ko je online, ko ne. Jos jedna stvar koju su pokvarili je slanje recimo slika ili video fajlova, sada po defaultu salje sliku i video fajl pune velicine. BBM ima sjajno resenje za recimo slanje video fajla, nudi ti mogucnost trimovanja video zapisa pri slanju, i posalje fajl koji je prakticno preview ali i dalje upotrebljiv, druga strana ako pozeli snimak pune rezolucije, posalje HD request i onda se prenese celi, po zelji. Zamislite da imate snimak od par stotina megabajta, na 3G bi trajao celu vecnost, a ne mozete poslati preview.
Skype je i dalje nenadmasan u kvalitetu video/audio poziva na losim vezama, jednostavno i dalje imaju najbolji kodek za to (imaju custom kodek razvijen od strane originalnog developer teama - SILK), to je jedini razlog zasto ga jos koristim.

Nikola

pre 6 godina

Još jedna stvar. Odlične su mi ove ikonice ili šta već kao emoticons. Koristio bih ovo kao glavnu aplikaciju za čet upravo zbog toga.

Nemanja

pre 6 godina

Sta bre ovi ljudi pricaju? Skype za iOS je odlican. Od interakcije, vizualnog identiteta pa sve do mikro animacija kojim su stvorili "emotion" kod korisnika. Svaka cast za preuzimanke rizika i sam pristup redizajnu. Kroz par nedelja/meseci ocene ce se popraviti ubedjen sam u to... potrebno je da prodje talas "prilagodjavanja" kod "low-level" korisnika koji i daju ovako niske ocene.

Korisnik VIBERA

pre 6 godina

Najradje koristim VIBER kojim sam potpuno zadovoljan. No, mozda bi trebalo
izvrsiti neke male izmene.
Ni SKYPE niti WATSAPP mi nisu prakticni.

EU Citizen

pre 6 godina

Skyoe je odavno udžbenički primer kako mega-korporatni dinosaurus ume da kupi i totalno upropasti odličan produkt, ali srećom nemam pojma kako taj novi redizajn izgleda, niti ću iamti, jer sam nedavno prelomio, silom i pretnjama :) nagovorio par bitnih ljudi koji nisu imali Viber ili Telegram da instaliraju ovaj potonji, i zauvek završio sa tim smećem. Držaću još neko vreme instalaciju a zlu ne trebalo, ali ne predviđam da će mi zatrebati za bilo šta, i unapred se radujem danu kad ću ga zauvek odinstalirati sa svih mašina, mada je i ovako u hibernaciji neškodljiv, važno je da ga ne gledam :)

Magnus

pre 6 godina

Taman, reko da pitam kome je uzasan, a ono po komentarima - svima :D

Ja ga nakon 3 i po godine imam konacno stalno upaljenog na mobilnom, i za razliku od dosadasnjih verzija - ova radi.

Jes, fali mjenjanje statusa i da se vidi jel druga strana tu ili nije, al nekako ne sumnjam da ce to - budu li korisnici inzistirali - vratiti nazad.

Uostalom, na kojem originalno mobilnom chatu se vidi tko je "on line"? ni Whatsapp, ni Viber nemaju, ima samo FB Messenger, al on ce od uskoro da vam trpa reklame u chat :D

Dj

pre 6 godina

Microsoft jednostavno ne ume da napravi dobru aplikaciju. Skajp je uvek radio na iphone kako treba pre njih. Sve sto dotakne propadne. Stara slava na konto ionako kloniranog operativnog sistema. Na windowsu sam ceo zivot. Operativni sistem koji nema svoj internet brauzer, plejer koji nema skip na dugmice, update koji ti resetuje komp u sred rada i tako je lista predugacka.

Jovan

pre 6 godina

Najjednostavniji i najvise "user friendly" je bio Skype pod winxp (3.8 verzija cini mi se); zadnji normalni windows je sedmica (po pitanju interfejsa i bloatware-a). Nakon toga je Microsoft unistito i Skype i windows.

Nikola

pre 6 godina

Još jedna stvar. Odlične su mi ove ikonice ili šta već kao emoticons. Koristio bih ovo kao glavnu aplikaciju za čet upravo zbog toga.

Strong

pre 6 godina

Ok, verujem da se većini ne dopadaju ogromne promene.
Meni se sviđa dizajn, svež je, zabavniji, prijatan za rad, animacije su jako lepe.

Inače pominjete stalno kako skajp koristite za posao ali za posao MCSFT pravi LYNC tj sada Skype professional koji je tome namenjen.

Kaboom

pre 6 godina

Eh da je samo Skajp M$ unistio "pojednostavljujući ga i prilagođavajući korisniku".
Office od 2013 ne možeš da biraš gde ćeš instalirati, a ako želiš samo određene delove a ne sve na C: onda moraš da praviš XML skriptu.
I sam Windows od 8 napraviše tabletoidno, a u 10 praktično gubiš kontrolu nad sistemom i apsolutno je nemoguće prilagoditi instalaciju da ti ProgramData i Program files ne budu na C.... O uništavanju Nokie da se ne priča... trenutno još jedino VisualStudio nisu načisto uništili.

Bane

pre 6 godina

Dizajn i ergonomija tragedija u odnosu na ne tako lošu prethodnu verziju..
Nažalost poslovno vezan za skype najviše pored vibera i sve boljeg Slack-a..

Nadam se potpunom prelasku na Slack.

marko

pre 6 godina

Sunovrat Skype-a je krenuno bukvalno onog trenutka kada ih je Microsoft kupio, i to se jos i najmanje odnosi na dizajn. Svaka nova verzija donosi nove bagove a stari bagovi se ne popravljaju vec prenose iz verzije u verziju. Prosto mi je neverovatno da kompanija te velicine do te mere ne testira sopstveni softver pre objavljivanja nove verzije, jer da testiraju i 10 minuta obicnog korisenja pre nove verzije vec bi naleteli na neki od bagova. Potpuno neverovatno

Djole

pre 6 godina

Koristim Skype privatno i poslovno i do zadnjeg updata je bio vrlo solidna aplikacija. Sad kad bi birao neku applikacija za poruke i video kako izgleda i radi novi Skype ni u ludilu ne bi odabrao njega. Prosto ne mogu verujem ko su ti ljudi koji su radili novi user interface. Ko je odobrio da tako nesto ugleda svetlost dana. Dno. Uzas. Promasaj decenije. Katastrofa.

Luping

pre 6 godina

Ma i nije to tako lose, mada meni je skajp bio uvek druga opcija, MSN mi je bio kuca, sad ekipa presla na discord. Bili smo kratko na skajpu.

dking

pre 6 godina

Skype je puko onog momenta kada su ga ovi uzeli i nije mu bilo spasa. Nikad, ali nikad ne prčkaš po onome što u stvari odlično radi. Bili su lideri u toj vrsti komunikacije, čak su i lepo zarađivali... a onda je počelo lutanje i bespotrebno komplikovanje oko dizajnaa i samog programa. Svaki apdejt gori od prethodnog i mic po mic, ranije mizerna konkurencija ga je potisnula na neko 5-6 mesto po upotrebi. Svi mi imamo negde instaliran skype ali ko to više koristi... Šteta.

Potencijalac

pre 6 godina

Skype je bio No1, dok ga Microsoft nije kupio i urušio. Ali mislim da je to shodno znanju, mogao samo namerno da uradi. Imaju i oni para na berzi, ali ne(sigurno) sve, u svojim akcijama.

xdgdfg

pre 6 godina

Najjaca fora sa skajpom je da vise ne mozes da izaberes username nego moras da koristis mail adresu kao username. Ko ima nesto para vreme je da klonira stari skajp i popuni prazninu na trzistu. Lake pare.

Powerslave

pre 6 godina

Skype je toliko upropašćen, ne samo ovim ažuriranjem već praktično otkako ga je MS uzeo, da li je zbog toga ili zbog pojave aplikacija poput WhatsApp, Viber, Telegram (koje su vremenom dodale i pozive), ali ja danas gotovo da ne znam nijednu osobu koja koristi Skype... a ranije ga nije koristio samo onaj koji nije koristio internet

Nikola

pre 6 godina

Inače, svim ljudima koji pljuju Microsoft. To je kompanija koja trenutno najviše inovira. Samo što ljudima to ne odgovara odmah. Na duže staze, mislim i nadam se da će da se isplati. Pogledajte Apple i vidi se o čemu pričam. Oni već jednu istu stvar, vrte neki niz godina.

Takvo vreme došlo...

pre 6 godina

Koristim skajp zbog časova engleskog koje predajem, i neverovatno je koliko su upropastili ovaj put. Pored mnogih gluposti najveća je da ne mogu više da podelim ekran koji sam pre mogao tako da pratim i skajp razgovor i web stranu koje mi je vezbanka uz časove. Stvarno su zeznuli stvar....

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Od momenta kada je Microsoft kupio i tako prisvojio Skype, bilo je samo pitanje vremena kada će upropastiti tu izvanrednu aplikaciju za slobodnu komunikaciju među ljudima...

Ivan

pre 6 godina

Uzasna je. Za android bar ima da se nadje na netu na drugim marketina install apk fajl proslih verzija, pa se lako vrati na neku stariju. Mada nikad skype nije dobro radio, gasio se u pozadini.

MTK

pre 6 godina

Pokusavam da pronadjem neki izraz, ali mozak na otavu ocigledno...

Microsoft je 3. Rajh tehnologije.

Mada sve US korporacije vise manje postaju takve ili idu ka tome, nele brze neke sporije...

ikac klisa

pre 6 godina

Ono kad pustis japijevce da ti vode kompaniju. Dizajn iznad funkcionalnosti. Skype koji je tu 100 godina mogu samo upropastiti imbecili od menadzera.

Bojan

pre 6 godina

"stvar koja manjka je što ne mogu vise da vidim ko je online a ko ne.
(the Internet master, 16. jul 2017 13:07)"

Upravo to htedoh reći. Skajp se i dalje mnogo koristi po firmama i ovo sad je korak unazad. Po meni potpuni promašaj.

Marko

pre 6 godina

Bas je katastrofalan, nestala je isto opcija za mjenjanje statusa. Sad ili ste onlajn ili niste, a kad niste pise prije koliko ste bili (Kao whatsapp ili fejsbuk npr).Ekran za slanje poruka je nepregledan a pokusali su da ubace kontakte u imenik (da bih ih valjda zvao preko skajpa umjesto normalni putem valjda sta li). Sve u svemu katastrofa, nadam se da ce da ispave bar neke propuste ali cisto sumnjam

Vlajko

pre 6 godina

Za Android imate .apk Skype lite - mora rucno da se instalira. Mislim da je to neka verzija za indijsko trziste, slicna staroj malo izmenjena, ali nije barem ova katastrofa od nove.

noskype

pre 6 godina

Konacno dobar tekst!
Koristim skype zbog posla (a nesto i sitno privatno - mada sam presao na discord i dobri stari pouzdani teamspeak). Unakazili su autenticni izgled skype-a, da ne pricam za prenos poruka ima odredjeni lag. Jedino sto su audio/video pozivi neprevazidjeni, i po meni bolje pravljeni od vibera/whatsapp-a. Ali nazalost, skype nema koncept kao whatsapp i viber.

stari_skyper

pre 6 godina

Nisam neznalica sto se tice tehnike, ali ja u ovoj verziji jos nisam nasao nacin da se odjavim pa prijavim sa drugim nalogom, osim da odem u Apps (govori o Androidu) i obrisem App data. Ako neko zna drugi nacin neka napise. Ne mogu da vjerujem sta su napravii od aplikacije

Sljaka

pre 6 godina

Na mom Androidu savrseno radi Skype 7. Koliko sam shvatio, srecom novi Skype zahteva barem Android 6 ili noviji. U svakom slucaju, mozete lako skinuti apk fajl Skype 7 verzije za Android.

nn

pre 6 godina

preglomazan software za to sto nesto radi. najsavremeniji komp ili telefon degradira 25% a neki stariji 75%. prosto oduzme previse resursa. odavno ga ne koristim.

Haha

pre 6 godina

Ako su smanjili potrosnju baterije, onda moze, ako nisu dzabe sva kozmetika. Duplo brze se prazni baterija sa skype-om na telefonima, a oni kako hoce.

mzex

pre 6 godina

Ni meni se ne svidja novi dizajn, da bih se izlogovao, trebam da kopam po menijima, da nadjem Sign Out, takodje mi smeta sto ne vidim ko je online, ko ne. Jos jedna stvar koju su pokvarili je slanje recimo slika ili video fajlova, sada po defaultu salje sliku i video fajl pune velicine. BBM ima sjajno resenje za recimo slanje video fajla, nudi ti mogucnost trimovanja video zapisa pri slanju, i posalje fajl koji je prakticno preview ali i dalje upotrebljiv, druga strana ako pozeli snimak pune rezolucije, posalje HD request i onda se prenese celi, po zelji. Zamislite da imate snimak od par stotina megabajta, na 3G bi trajao celu vecnost, a ne mozete poslati preview.
Skype je i dalje nenadmasan u kvalitetu video/audio poziva na losim vezama, jednostavno i dalje imaju najbolji kodek za to (imaju custom kodek razvijen od strane originalnog developer teama - SILK), to je jedini razlog zasto ga jos koristim.

Citalac

pre 6 godina

Ok, verujem da se većini ne dopadaju ogromne promene.
Meni se sviđa dizajn, svež je, zabavniji, prijatan za rad, animacije su jako lepe.

Inače pominjete stalno kako skajp koristite za posao ali za posao MCSFT pravi LYNC tj sada Skype professional koji je tome namenjen.
(Strong, 17. jul 2017 09:26)

Tacno, ali Lync (Skype for Business) je prakticno neupotrebljiv program, pre svega zbog jako loseg cuvanja istorije razgovora, a takodje i zbog velike nestabilnosti. Usled firmine politike, koristimo Lync, ali samo kao nuzno zlo, a paralelno sa njime i desktop Skype. Srecom, skajp za desktop nisu sada promenili.

A sto se tice mobilnog skajpa, taj "svez i zabavniji" dizajn celu aplikaciju cini daleko nepreglednijom i manje upotrebljivom, tako da sada zahteva mnogo vise skrolovanja. Uz to, sada imamo vec pomenuti problem sa online statusom kontakata, sto je ogroman propust. Kucas poruku, pojma nemas da li je druga strana tu, i da li ce ti odgovoriti. Nivo fidbeka kao SMS...

Jednostavno, osim modernijeg izgleda (ali ne i lepseg), ovaj update nije doneo bas nista korisno, vec upravo suprotno, pokvario je mnogo sta. Nazalost, danas je u svemu forma vaznija od funkcije, pa ce se korisnici (makar na silu) navici i na ovo, MS sigurno nece vratiti ono sto je bilo bolje u starom.