Ovakvo špijuniranje na Facebooku ne sprečava ni najjača lozinka

Milioni Facebook korisnika širom sveta pokušavaju da zaštite svoje profile komplikovanim lozinkama koje je teško probiti, ali ni najbolja lozinka ne može nekoga da zaštiti od njegovih najbližih – partnera, porodice i prijatelja.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Pošaljite komentar
 1. Moze da udje ko god hoce,bas me briga.
   (masak, 26. januar 2017 08:56)

  # Link komentara

 2. Zapamćen sam na sva tri kompa u kući, nit šta krijem, niti me sramota... Žena može da otvori kad god želi, ali za sada nije, jer je Fb zanima koliko i mene pletenje i kukičanje...
   (NeferBoobie, 25. januar 2017 21:59)

  # Link komentara

 3. Kakav keylogger ako je 2nd step verification on
   (Loma trasu, 25. januar 2017 19:27)

  # Link komentara

 4. @Nikola, nisam baš sigurna da možeš da koristiš njegov nalog, jer bi ti FB tražio šifru za login pošto pristupaš sa drugog uređaja.
  (Vanna, 25. januar 2017 18:53)

  # Link komentara

 5. Deaktivirala sam se fb-a jesenas.
  Najpametniji potez u mom zivotu.
   (Otporna, 25. januar 2017 16:28)

  # Link komentara

 6. I moj I devojcin nalog je ulogovan na kompu, puca nam.
  Ako ne mogu da zadržim privatnost od ljudi koje ne poznajem (policija, koje kakve tajne službe, državne službe i hakeri) zašto bih krio od nje?
  I bas tako i koristim fb svesno kao da svako može da vidi sve.
   (anim, 25. januar 2017 14:43)

  # Link komentara

 7. keylogger i sve je na tacni.
   (niis, 25. januar 2017 11:55)

  # Link komentara

 8. Na mom racunaru su upamceni i moj i zenin nalog. Otvoren i jedan i drugi, moze da se uloguje bilo ko i bilo kada i da gleda sta hoce. Druga stvar, nikad mi nije bilo najjasnije zasto bi od zene trebalo da krijem nalog na facebook-u? Sta ona tamo moze pametno da vidi na mom nalogu sto vec ne zna?
  (Igor, 25. januar 2017 11:24)

  # Link komentara

 9. cuj pregledala ... hahahaa
   (lale, 25. januar 2017 11:09)

  # Link komentara

 10. Za moj telefon mu treba i prst ako misli da pristupi...
   (Tolle, 25. januar 2017 10:29)

  # Link komentara

 11. Nemam razloga da sumnjam u bliske ljude i špijuniranje, ali bez obzira na to, za svaki slučaj su i kompjuter i sve osetljive aplikacije na telefonu enkriptovani i zaštićeni u najmanju ruku gestualnim kodom ili šifrom. Ako ostavljate mašine i programe bez zaštite, logično je da će neko da to zloupotrebi, đavo nit ore nit kopa, ja sam, recimo, već nekoliko puta iskoristio to što su neki drugari otišli da kuvaju kafu ili donesu nešto i ostavili uključen kompjuter da objavim urbi et orbi u njihovo ime pravu istinu o njihovoj seksualnoj orijentaciji ili već nešto slično, prema inspiraciji, pa hteo ne hteo moram da se čuvam, ima ih više koji jedva čekaju da ostavim FB bez zaštite :)))
   (EU Citizen, 25. januar 2017 10:08)

  # Link komentara

 12. ne kapiram zasto profil ma fejsu ili slican treba da predstavlja tajnu za za najblizu rodbinu?
   (nesa, 25. januar 2017 10:00)

  # Link komentara

 13. Ja nemam FB, ali ima moj imenjak koji na njegovu nesrecu ima imejl koji je identican mom, samo bez tacke izmedju ime i prezimena. S obzirom da sam gmail adresu otvorio jos kada je svojevremeno trebala pozizivnica, google je tada dozvoljavao tacke u adresi. Sada kao ne pravi razliku i tu se desava problem. Pre neki dan mi OPET greskom stigne mejl namenjem mom imenjaku. Pogledam i vidim da je od FB (stize i izvod od banke). Kliknem, iz zezanja na link i eto me na FB nalogu mog imenjaka. Mogu da radim sa tim nalogom sta god hocu. Naravno ne zanima me FB (ni moj, ni tudji), pa sam izasao i ostavio coveka da uziva sa svojim virtuelnim drustvom. Kakvu god sifru da imas na nalogu - nista ne znaci ako sistem ne radi kako treba!
  (Nikola, 25. januar 2017 09:59)

  # Link komentara

 14. Celoj porodici mogu da saznam lozinke pa i drugarima, bliskim rodjacima, komsijama i kućnim prijateljima. U dnevnoj sobi je instaliran Key Logger i belezi svako kucano slovce na tastaturi i posećen link! Lozinku partnera kao i svima što poznajete možete da skinete lozinku kad god poželite. Ja sam programer i to je normalno da znam, ali to mogu i svi oni koji odgledaju klip na youtube kako se to radi. Ja imam alat u telefonu, zakačim se na wifi i preusmeravam web sadržaj gde god hocu. Cim poseti facebook tačka com, moj softwer u mobilnom koji nadgleda saobraćaj, preusmerava na moju stranicu sa lažnim login-om gde nakon unosa login podataka, sadržaj se kopira meni na server a korisnika preusmeri na pravu stranicu.
  (DarkoAlmighty, 25. januar 2017 08:53)

  # Link komentara