Subota, 31.10.2015.

16:11

Ako ne "ugasite" automatsko ažuriranje, 2016. imaćete "desetku"

Izvor: Independent

Ako ne "ugasite" automatsko ažuriranje, 2016. imaæete "desetku" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Zoki

pre 8 godina

@Недељко Стефановић
Mislim da je u pitanju nerazumevanje. Windows 10 će biti besplatna nadogradnja za korisnike Windows 7 i Windows 8.1 koji ga instaliraju do 29. jula 2016. godine. To ne znači da će nakon tog datuma morati da plaćaju pretplatu, nego da će oni koji ga instaliraju nakon tog datuma morati da plate. Model pretplate za Windows već postoji odavno, za poslovne korisniuke koji to žele. Microsoft možda može da uvede neki model pretplate za ažuriranje i podršku, međutim ne može da te onemogući da koristiš ono što si kupio ili dobio. Operativni sistemi su sazreli i ne očekuju se neke revolucionarne promene. Apple već godinama daje nove verzije OS besplatno, upravo zato što su nadogradnja.

Недељко Стефановић

pre 8 godina

Zoki,

ево линка до када се може бесплатно користити:

http://rs.n1info.com/a65818/Sci-Tech/Cena-operativnog-sistema-Windows-10.html

Још пре него што је објављен писало се о томе да ће се наплаћивати претплата, јер следећих верија неће ни бити, него ће се овај надограђивати кроз редовна ажурирања.

Zoki

pre 8 godina

@Недељко Стефановић
Molim te daj neki link koji potvrđuje to što si rekao za pretplatu, prvi put čujem za to.

Komp

pre 8 godina

Radim u firmi u kojoj testiramo razne OS. Zajednicki zaključak većine je da Win preuzeo neslavno prvo mesto kao sistem koji je naporan i napadan na korisnika. Rešenja koja postoje u OSX vezana za update, cloud i privatnost su postala daleko bolja ili mozda bolje rečeno Win je svoja pogorsao veoma. Naravno različite linux distribucije imaju tu najbolje rezultate. Microsoft je krenuo opasnim putem i trenutno gazi vise po korisniku nego sto je to Apple ikada radio. Takav razvoj dogadjaja mi se ne svidja uopste naročito sto nije na pomolu iskakanje nijednog drugog os koji moze da iznivelise situaciju. Navodno Google sprema svoju novu verziju OS za desktop, ali su oni vec i na mobilnim pokazali da idu u istom pravcu kao pomenuti dvojac.

baka koja nece Windows 10

pre 8 godina

@tikva

Nemoj da potcenjujes bake i deke, nije to bas tako. Svako ko ima kompjuter, taj ima mogucnosti da se dobro informise o svemu, pa i ovom besplatnom Windows-u 10. Ja na primer ne dam da se na moj kompjuter instalira ovaj besplatni Windows 10, zapravo nece ni moci, jer je Update toliko napunio disk, da nece imati mesta za ovaj novi. Drugo, necu da moji podaci budu na izvol'te. Ranije sam imala drugi kompjuter- Windows XP, ali je bio star i spor - cak i za mene i nisam htela da mi Update vrslja po kompjuteru.Iskljucila update i sve je bilo OK. E, sad, dobila sam od mladjih ukucana mnogo bolji komp.sa sedmicom, i taman sam navikla na njega, sad izmisljaju nesto novo. Nemam ja vremena da provaljujem sve te nove Windowse, narocito besplatne. Mozda bih se i potrudila kada bi mladji hteli malo da pomognu oko toga, ali vidim da samo kritikuju bake i deke - da ne znaju, nece, da ne idu u korak sa tehnologijom. A to nije tacno, jer se vi niste ni rodili kada su vase bake ili deke vec imali neke kompjutere na poslu (jedino sto tada nije bilo interneta). Sve sam sama naucila oko kompjutera - mladji nisu imali strpljenja za bilo kakva objasnjenja, pa mi je najveci prijatelj i pomoc bila knjiga Windows XP biblija. I verujte mi nisam trazila vise pomoc ni od koga. Tako i za ovaj besplatni Windows 10. Ne zelim ga, pa sam lepo iskljucila Update, ali se prilikom podizanja sistema redovno, na kratko pojavljuje proces GW.exe, a to je Get Windows. Ako niste znali, eto vam informacija.

loko

pre 8 godina

@(Ljubomir, 31. oktobar 2015 21:47) # Link komentara

E pa onda super, posto ima "cake", ajmo sad svi da predjemo na software iz 2002 godine!
Ubuntu ili Mint, to je vec stvar licnog izbora (a moj bi opet bio Ubuntu). Zapravo, Mint je zanovan na Ubuntu... fun fact.

MrsnaSarma

pre 8 godina

Ne znam za vas, ali sto se mene tice Win10 nije nista bolji od Win7. Imam legalnu sedmicu, uradio sam update i onda do te mere mi se usporio racunar da sam cekao pola minuta da se otvori notepad i isto toliko, ako ne i vise, sa ispisivanjem slova u search-u start menu-ja i prikazivanjem aplikacija. Po mom misljenju samo je interfejs, uslovno receno, lepsi. Ipak je jos uvek sedmica bolja. Koliko sam informisan, drajveri za starije komponente nece biti ukljuceni, samim tim Microsoft pokusava da natera korisnike da kupuju nove komponente ili cak nove racunare. Meni se bas to desilo kada sam se vratio na Win7, posle silnih update-ova kada se pojavila ikonica za nadogradnju na Win10 vise nisam mogao zbog zastarele komponente, toliko o njihovim potezima. Na vidiku je neka od verzija Linux-a. :)

Недељко Стефановић

pre 8 godina

Као прво, ова надоградња уопште није бесплатна, јер нова веруија предвиђа годишњу претплату.

Ово је насиље.

Има људи који не желе да шаљу податке произвођачу и на тако нешто нису пристали куповином старије верзије система или желе да користе трајну лиценцу уместо плаћања претплате коју предвиђа нова верзија.

Ово је насиље над корисницима. Та "могућност" искључивања надоградње без искључивања сигурносних ажурирања захтева неку стручност.

Pandemonium

pre 8 godina

Možda mi ne objave komentar , ali meni radi krekovana pro verzija desetke , ali sa krekom od 8.1 pro i proverio sam na netu imam sve mogućnosti dostupne koje ima desetka pro i sve se opušteno ažurira kao da je kupljen hehe evo vam još jedna smernica ako ste zainteresovani kickass.to :)))))) inače koristim dual boot sa ubuntu linuxom računar , ali win i dalje obavlja 70 posto posla koji donosi prave pare :))))))) meni je desetka "clean" instalirana, dakle formatirao sam C: i onda instalirao na čisto sistem :)))) radi besprekorno dobro i najbolje do sad definitivno , komp je star 3 godine, asus ROG laptop...

Pandemonium

pre 8 godina

MoŽda mi ne objave komentar ali meni radi full aktivirana pro verzija desetke sa krekom od 8.1 pro heehheeh popustili su oni kvalitetno , ko je pametan iskoristiće i uzeti najbolje od njega , ja imam dual boot sa linuxom , ali windows obavlja i dalje 70 posto posla ,linux samo deo programiranja i pisanja skripti....

zivotinjnja

pre 8 godina

@XP,rođaci,radi pa peva.A vi se zamlaćujte sa tim šarenišom.
(Ahahaha, 31. oktobar 2015 19:35)

Instaliraj ti Win98 SE rođo, da vidiš kako tek on peva. A za 95-icu da ne pričam, Šaban Šaulić je za njega mala beba. Prvi Windows 1.0 ne verujem da možeš sad negde da nađeš ali pokušaj, apgrejduj se. Doduše ne znam kako ćeš sa drajverima i novim softverskim zahtevima npr. Ali nema veze, možeš da staviš na monitor jedan prelep milje, zauvek se odrekneš tehnologije i posvetiš se tartufima. Društvo ima redom da pocrka od ljubomore jer si ispao pametniji od njih.

surovi

pre 8 godina

A šta da radim ja ako ne postoje drajveri za moj laptop i win10 se raspada na njemu? Nećete me naterati da kupim nov računar samo zbog Windowsa
(Powerslave, 31. oktobar 2015 21:07)
Ako ti radi sedmica,radice i desetka,koja je znatno "laksa" od sedmice i optimizovanija.
Sto se tice drajvera,ista je prica.
Sa xp-a,nece biti apdejta na desetku,posto bi to bilo suludo!

dzoni

pre 8 godina

PRodajem polovne laptopove i jednostavno laptopovi sa desetkom ne rade kako treba bar vecina dok na sedmici pevaju ..jedan od vecih problema su npr drajver za obican WIfi ..drajveri koje se WIn 10 instalira kao da guse net ..cas radi cas ne radi ..tu su i drajveri za grafiku i mnogi drugi specificni za pojedine laptopove ..npr sonu vaio 13.3 ultrabook koji kosta boli glava nikako nisam mogao da instliram drajver za kameru na desetki..desetka ne moze sama da ga nadje a kad instaliram onaj za sedmicu samo bude crno na slici kamere.. problem su i hard diskovi koji su laptopu 5400 obrtaja i WIn 10 mnogo vise opsti sa diskom ako nema SSD ili bar 7200 obrtaja hard bas usporava rad a takodje i Ram..WIn 10 samo kad ga upali ode 1.2 gb rama..upalis chorme i jedan jedini tab vec 2.5 gb rama zauzeto a vecina laptopa starih par godima ima 2 giga rama..isto to u sedmici ne zauzima ni 1 gb rama

king

pre 8 godina

Ljudi win 10 je izuztno ubrzao moj pc. Konfiguracija je stara oko 5 god. Pre neki dan ubacih ssd umesto hdd i pun pogodak opet je kao nov I jos brzi nego ikad. :)

Zivadin

pre 8 godina

Na Win10 nije moguce iskljuciti da on sam, bez vaseg znanja, MSu salje vase podatke. Mozete samo,.pazite kretenizma, da birate da li ce da salje "Sve podatke, srednje ili malo podataka"??? Ne postoji opcija "Ne salji moje podatke"???

Postaje m nejasno, da li Firewall uopste od toga moue da zastiti? Nekad se znalo,kad napises program, sguran si. A danas kompajleri ubacuju sve i svasta i realno, pojma nemate sta vas program koji ste naposali radi u pozadini.

banacanin

pre 8 godina

kompijuter mi je star 10 godina imam xp na njemu instalirao sedmicu kad prc milojka sve radi samo nemam zvuk sve sam probao i nevredi sta cu opet vratim xp vecina naroda u srbiji kad kupi nesto ne menja dok skroz ne crkne sta ces kad smo beda

Powerslave

pre 8 godina

A šta da radim ja ako ne postoje drajveri za moj laptop i win10 se raspada na njemu? Nećete me naterati da kupim nov računar samo zbog Windowsa

Ljubomir

pre 8 godina

Java 8 radi na xp, cak i neke banke su je na xp iskljucile, ima caka da radi i tada... Sve jos moze al uz cake... Skype 7.10 unisti xp na nekim racunarima... Ubuntu? Bolje linux Mint - savrsenstvo.... 10tku bi nadogradio samo kad bi ima 7 starter pa da je bas tolki truba, inace 7mica je ok skroz..

Dragan

pre 8 godina

Ja imam srece update neradi a neznaju uzrok.Ima samo kod greske 80240013.Cini mi se da su ga oni i pokvarili kad su tajno ubacivali windows 10.Testirao njihovim programom i nista nasli nisu.Neradi oko 2 meseca.

loko

pre 8 godina

XP,rođaci,radi pa peva.A vi se zamlaćujte sa tim šarenišom.
(Ahahaha, 31. oktobar 2015 19:35) # Link komentara

Pa evo onda ti rodjace recimo instaliraj java 8 na xp, pronadji driver za bilo koji noviji hardware za xp. Jesi li svestan da nema vise podrske za xp? Nema brate, nema! KOliko god ti i slicni vikali "xp je zakon" podrske nema, sistem zastareno, pitanje je da li mozes i novi google chrome da pokrenes na njemu.
Ako ti vec win10 ne odgovara, imas Ubuntu koji je odlican OS, ali ne, ti bi jos 100000 godina da koristis budjavi xp jer si tamo naucio napamet gde treba da kliknes pa ti frka da predjes ne drugu verziju.

jova limamanc

pre 8 godina

Meni prijavljuje da mi grafička kartica nije kompatibilna sa Win10 i zbog toga ne mogu da uradim upgrade. Baš da vidim kako će da srede proprietary drajver do sledeće godine i puste mi upgrade...

dusanmal

pre 8 godina

@Alien "Smeta im kad se placa sistem, sad im smeta kad nude besplatan... tesko je ljudima udovoljiti." - nije problem u placanju ili ne vec u snaznom nametanju ove promene. A to nametanje se pojacava iz dana u dan: pocelo je "nevinom" porukom da mozete ako hocete na 10tku; ako niste, prakticno neiskljuciv "podsetnik" vas "padseca" svaki put; ako niste, delovi 10tke koji su najkontraverzniji (kolekcija podataka o vama kroz servise Cortana i OneCloud, cak i ako ste ih namerno iskljucili) su progurani kao "vazni" cak i na 7/8; ... e, sad ovo - sam Win10 postaje "vazan" i hteli ili ne, ako koristite (u vecini drugih prilika pozeljno) automatsko azuriranje - donece ga na vas sistem... Pretpostavka koja sledi iz ovog niza: sledeca promena ce biti ugradjivanje BEZ vaseg pristanka...
Sta bi bilo u redu: da se MS zaustavi na prvom koraku - ponudili jednom, vi odbili ili ugradili, KRAJ PRICE.

mozak od gume umeti ne razume

pre 8 godina

Postupak za deinstalaciju win10 update i brisanje iz liste.

1. Go to search
2. Type cmd.exe
3. Press Enter
4. Type "powershell"
5. Press Enter
6. Copy and paste wusa /uninstall /kb:3035583
7. Press Enter
8. Wait a few minutes
9. When prompted click Yes.
10. Wait a few more minutes
11. Restart your computer now or later.
12. Upon restarting your icon will be gone.
13. Done

This is a longer, but permanent solution. Copy this: wusa /uninstall /kb:3035583

Takodje u windows update desni klik na kb:3035583 i - hide this item -.

Grid 2

pre 8 godina

“Ipak, imate opciju da isključite automatsko preuzimanje, što vam ne preporučujemo, jer živimo u svetu punom brojnih opasnosti na internetu”.

Ha, ha, ha... neka hvala. Razmisliću o alternativama pošto komp sve više služi samo za surf i you tube.

Ljubomir

pre 8 godina

Windows 10 nije besplatan, jeste kao nadogradnja onom ko vec ima legalni 7+... Ako imas piratski w i 10ka ce biti ako je ne kupis uz novi racunar ili ne legalizujes kroz ggk

tikva

pre 8 godina

Sad će sve deke i bake da pređu na W10, a da neće ni znati :-).
Šalu na stranu. Nije u redu to sa strane Majkrosofta. Zar ne trebam ja kao konzument da odlučujem šta ću koristiti? Naručim burek sa sirom, a dobijem žu-žu sendvič.

Aleksandar

pre 8 godina

10 je Vista2 vratio sam se na 8cu ne pada mi napamet da ikada vise poverujem budalama ako ne naprave bolji od 8 ce moracu da skupim pare za Mac

Nebojša

pre 8 godina

Mnogi windows neće ni besplatno a ovde ti isti kukaju kako na jeftinijim androidima updatea nema evo ja sam taj sa jeftinim androidom nisam dobio lolipop nisam kukao zbog toga kitkat me dobro služi majkrosoftovu ponudu u vidu windowsa 10 sam prihvatio i odmah čim je bio dostupan instalirao zadovoljan sam i pored par bagova.

SS

pre 8 godina

Ne vidim ko je toliko glup da iskljuci automatski update i ne dobije odlican OS i to besplatno. Radi super na svim kompjuterima cak i starijim od 5 godina, provereno!

Alien

pre 8 godina

Smeta im kad se placa sistem, sad im smeta kad nude besplatan... tesko je ljudima udovoljiti. Mnogo je i kod nas koji pljuju Mikrosofot, a ne mogu bez njega.

pedja

pre 8 godina

nije problem u verziji windowsa, desetka radi sasvim ok- ali na novijim masinama, problem je u brendiranim laptopovima koji zbog odsustva podrske proizvodjaca NE RADE kako treba sa win10.. i prosto je nemoguce nesmetano koristiti uredjaj sa novijom verzijom od sedmice..

Alien

pre 8 godina

Smeta im kad se placa sistem, sad im smeta kad nude besplatan... tesko je ljudima udovoljiti. Mnogo je i kod nas koji pljuju Mikrosofot, a ne mogu bez njega.

pedja

pre 8 godina

nije problem u verziji windowsa, desetka radi sasvim ok- ali na novijim masinama, problem je u brendiranim laptopovima koji zbog odsustva podrske proizvodjaca NE RADE kako treba sa win10.. i prosto je nemoguce nesmetano koristiti uredjaj sa novijom verzijom od sedmice..

tikva

pre 8 godina

Sad će sve deke i bake da pređu na W10, a da neće ni znati :-).
Šalu na stranu. Nije u redu to sa strane Majkrosofta. Zar ne trebam ja kao konzument da odlučujem šta ću koristiti? Naručim burek sa sirom, a dobijem žu-žu sendvič.

loko

pre 8 godina

XP,rođaci,radi pa peva.A vi se zamlaćujte sa tim šarenišom.
(Ahahaha, 31. oktobar 2015 19:35) # Link komentara

Pa evo onda ti rodjace recimo instaliraj java 8 na xp, pronadji driver za bilo koji noviji hardware za xp. Jesi li svestan da nema vise podrske za xp? Nema brate, nema! KOliko god ti i slicni vikali "xp je zakon" podrske nema, sistem zastareno, pitanje je da li mozes i novi google chrome da pokrenes na njemu.
Ako ti vec win10 ne odgovara, imas Ubuntu koji je odlican OS, ali ne, ti bi jos 100000 godina da koristis budjavi xp jer si tamo naucio napamet gde treba da kliknes pa ti frka da predjes ne drugu verziju.

Powerslave

pre 8 godina

A šta da radim ja ako ne postoje drajveri za moj laptop i win10 se raspada na njemu? Nećete me naterati da kupim nov računar samo zbog Windowsa

mozak od gume umeti ne razume

pre 8 godina

Postupak za deinstalaciju win10 update i brisanje iz liste.

1. Go to search
2. Type cmd.exe
3. Press Enter
4. Type "powershell"
5. Press Enter
6. Copy and paste wusa /uninstall /kb:3035583
7. Press Enter
8. Wait a few minutes
9. When prompted click Yes.
10. Wait a few more minutes
11. Restart your computer now or later.
12. Upon restarting your icon will be gone.
13. Done

This is a longer, but permanent solution. Copy this: wusa /uninstall /kb:3035583

Takodje u windows update desni klik na kb:3035583 i - hide this item -.

dusanmal

pre 8 godina

@Alien "Smeta im kad se placa sistem, sad im smeta kad nude besplatan... tesko je ljudima udovoljiti." - nije problem u placanju ili ne vec u snaznom nametanju ove promene. A to nametanje se pojacava iz dana u dan: pocelo je "nevinom" porukom da mozete ako hocete na 10tku; ako niste, prakticno neiskljuciv "podsetnik" vas "padseca" svaki put; ako niste, delovi 10tke koji su najkontraverzniji (kolekcija podataka o vama kroz servise Cortana i OneCloud, cak i ako ste ih namerno iskljucili) su progurani kao "vazni" cak i na 7/8; ... e, sad ovo - sam Win10 postaje "vazan" i hteli ili ne, ako koristite (u vecini drugih prilika pozeljno) automatsko azuriranje - donece ga na vas sistem... Pretpostavka koja sledi iz ovog niza: sledeca promena ce biti ugradjivanje BEZ vaseg pristanka...
Sta bi bilo u redu: da se MS zaustavi na prvom koraku - ponudili jednom, vi odbili ili ugradili, KRAJ PRICE.

Zivadin

pre 8 godina

Na Win10 nije moguce iskljuciti da on sam, bez vaseg znanja, MSu salje vase podatke. Mozete samo,.pazite kretenizma, da birate da li ce da salje "Sve podatke, srednje ili malo podataka"??? Ne postoji opcija "Ne salji moje podatke"???

Postaje m nejasno, da li Firewall uopste od toga moue da zastiti? Nekad se znalo,kad napises program, sguran si. A danas kompajleri ubacuju sve i svasta i realno, pojma nemate sta vas program koji ste naposali radi u pozadini.

Grid 2

pre 8 godina

“Ipak, imate opciju da isključite automatsko preuzimanje, što vam ne preporučujemo, jer živimo u svetu punom brojnih opasnosti na internetu”.

Ha, ha, ha... neka hvala. Razmisliću o alternativama pošto komp sve više služi samo za surf i you tube.

banacanin

pre 8 godina

kompijuter mi je star 10 godina imam xp na njemu instalirao sedmicu kad prc milojka sve radi samo nemam zvuk sve sam probao i nevredi sta cu opet vratim xp vecina naroda u srbiji kad kupi nesto ne menja dok skroz ne crkne sta ces kad smo beda

SS

pre 8 godina

Ne vidim ko je toliko glup da iskljuci automatski update i ne dobije odlican OS i to besplatno. Radi super na svim kompjuterima cak i starijim od 5 godina, provereno!

jova limamanc

pre 8 godina

Meni prijavljuje da mi grafička kartica nije kompatibilna sa Win10 i zbog toga ne mogu da uradim upgrade. Baš da vidim kako će da srede proprietary drajver do sledeće godine i puste mi upgrade...

Nebojša

pre 8 godina

Mnogi windows neće ni besplatno a ovde ti isti kukaju kako na jeftinijim androidima updatea nema evo ja sam taj sa jeftinim androidom nisam dobio lolipop nisam kukao zbog toga kitkat me dobro služi majkrosoftovu ponudu u vidu windowsa 10 sam prihvatio i odmah čim je bio dostupan instalirao zadovoljan sam i pored par bagova.

Aleksandar

pre 8 godina

10 je Vista2 vratio sam se na 8cu ne pada mi napamet da ikada vise poverujem budalama ako ne naprave bolji od 8 ce moracu da skupim pare za Mac

zivotinjnja

pre 8 godina

@XP,rođaci,radi pa peva.A vi se zamlaćujte sa tim šarenišom.
(Ahahaha, 31. oktobar 2015 19:35)

Instaliraj ti Win98 SE rođo, da vidiš kako tek on peva. A za 95-icu da ne pričam, Šaban Šaulić je za njega mala beba. Prvi Windows 1.0 ne verujem da možeš sad negde da nađeš ali pokušaj, apgrejduj se. Doduše ne znam kako ćeš sa drajverima i novim softverskim zahtevima npr. Ali nema veze, možeš da staviš na monitor jedan prelep milje, zauvek se odrekneš tehnologije i posvetiš se tartufima. Društvo ima redom da pocrka od ljubomore jer si ispao pametniji od njih.

Недељко Стефановић

pre 8 godina

Као прво, ова надоградња уопште није бесплатна, јер нова веруија предвиђа годишњу претплату.

Ово је насиље.

Има људи који не желе да шаљу податке произвођачу и на тако нешто нису пристали куповином старије верзије система или желе да користе трајну лиценцу уместо плаћања претплате коју предвиђа нова верзија.

Ово је насиље над корисницима. Та "могућност" искључивања надоградње без искључивања сигурносних ажурирања захтева неку стручност.

king

pre 8 godina

Ljudi win 10 je izuztno ubrzao moj pc. Konfiguracija je stara oko 5 god. Pre neki dan ubacih ssd umesto hdd i pun pogodak opet je kao nov I jos brzi nego ikad. :)

MrsnaSarma

pre 8 godina

Ne znam za vas, ali sto se mene tice Win10 nije nista bolji od Win7. Imam legalnu sedmicu, uradio sam update i onda do te mere mi se usporio racunar da sam cekao pola minuta da se otvori notepad i isto toliko, ako ne i vise, sa ispisivanjem slova u search-u start menu-ja i prikazivanjem aplikacija. Po mom misljenju samo je interfejs, uslovno receno, lepsi. Ipak je jos uvek sedmica bolja. Koliko sam informisan, drajveri za starije komponente nece biti ukljuceni, samim tim Microsoft pokusava da natera korisnike da kupuju nove komponente ili cak nove racunare. Meni se bas to desilo kada sam se vratio na Win7, posle silnih update-ova kada se pojavila ikonica za nadogradnju na Win10 vise nisam mogao zbog zastarele komponente, toliko o njihovim potezima. Na vidiku je neka od verzija Linux-a. :)

Ljubomir

pre 8 godina

Windows 10 nije besplatan, jeste kao nadogradnja onom ko vec ima legalni 7+... Ako imas piratski w i 10ka ce biti ako je ne kupis uz novi racunar ili ne legalizujes kroz ggk

dzoni

pre 8 godina

PRodajem polovne laptopove i jednostavno laptopovi sa desetkom ne rade kako treba bar vecina dok na sedmici pevaju ..jedan od vecih problema su npr drajver za obican WIfi ..drajveri koje se WIn 10 instalira kao da guse net ..cas radi cas ne radi ..tu su i drajveri za grafiku i mnogi drugi specificni za pojedine laptopove ..npr sonu vaio 13.3 ultrabook koji kosta boli glava nikako nisam mogao da instliram drajver za kameru na desetki..desetka ne moze sama da ga nadje a kad instaliram onaj za sedmicu samo bude crno na slici kamere.. problem su i hard diskovi koji su laptopu 5400 obrtaja i WIn 10 mnogo vise opsti sa diskom ako nema SSD ili bar 7200 obrtaja hard bas usporava rad a takodje i Ram..WIn 10 samo kad ga upali ode 1.2 gb rama..upalis chorme i jedan jedini tab vec 2.5 gb rama zauzeto a vecina laptopa starih par godima ima 2 giga rama..isto to u sedmici ne zauzima ni 1 gb rama

Dragan

pre 8 godina

Ja imam srece update neradi a neznaju uzrok.Ima samo kod greske 80240013.Cini mi se da su ga oni i pokvarili kad su tajno ubacivali windows 10.Testirao njihovim programom i nista nasli nisu.Neradi oko 2 meseca.

Ljubomir

pre 8 godina

Java 8 radi na xp, cak i neke banke su je na xp iskljucile, ima caka da radi i tada... Sve jos moze al uz cake... Skype 7.10 unisti xp na nekim racunarima... Ubuntu? Bolje linux Mint - savrsenstvo.... 10tku bi nadogradio samo kad bi ima 7 starter pa da je bas tolki truba, inace 7mica je ok skroz..

surovi

pre 8 godina

A šta da radim ja ako ne postoje drajveri za moj laptop i win10 se raspada na njemu? Nećete me naterati da kupim nov računar samo zbog Windowsa
(Powerslave, 31. oktobar 2015 21:07)
Ako ti radi sedmica,radice i desetka,koja je znatno "laksa" od sedmice i optimizovanija.
Sto se tice drajvera,ista je prica.
Sa xp-a,nece biti apdejta na desetku,posto bi to bilo suludo!

baka koja nece Windows 10

pre 8 godina

@tikva

Nemoj da potcenjujes bake i deke, nije to bas tako. Svako ko ima kompjuter, taj ima mogucnosti da se dobro informise o svemu, pa i ovom besplatnom Windows-u 10. Ja na primer ne dam da se na moj kompjuter instalira ovaj besplatni Windows 10, zapravo nece ni moci, jer je Update toliko napunio disk, da nece imati mesta za ovaj novi. Drugo, necu da moji podaci budu na izvol'te. Ranije sam imala drugi kompjuter- Windows XP, ali je bio star i spor - cak i za mene i nisam htela da mi Update vrslja po kompjuteru.Iskljucila update i sve je bilo OK. E, sad, dobila sam od mladjih ukucana mnogo bolji komp.sa sedmicom, i taman sam navikla na njega, sad izmisljaju nesto novo. Nemam ja vremena da provaljujem sve te nove Windowse, narocito besplatne. Mozda bih se i potrudila kada bi mladji hteli malo da pomognu oko toga, ali vidim da samo kritikuju bake i deke - da ne znaju, nece, da ne idu u korak sa tehnologijom. A to nije tacno, jer se vi niste ni rodili kada su vase bake ili deke vec imali neke kompjutere na poslu (jedino sto tada nije bilo interneta). Sve sam sama naucila oko kompjutera - mladji nisu imali strpljenja za bilo kakva objasnjenja, pa mi je najveci prijatelj i pomoc bila knjiga Windows XP biblija. I verujte mi nisam trazila vise pomoc ni od koga. Tako i za ovaj besplatni Windows 10. Ne zelim ga, pa sam lepo iskljucila Update, ali se prilikom podizanja sistema redovno, na kratko pojavljuje proces GW.exe, a to je Get Windows. Ako niste znali, eto vam informacija.

Pandemonium

pre 8 godina

Možda mi ne objave komentar , ali meni radi krekovana pro verzija desetke , ali sa krekom od 8.1 pro i proverio sam na netu imam sve mogućnosti dostupne koje ima desetka pro i sve se opušteno ažurira kao da je kupljen hehe evo vam još jedna smernica ako ste zainteresovani kickass.to :)))))) inače koristim dual boot sa ubuntu linuxom računar , ali win i dalje obavlja 70 posto posla koji donosi prave pare :))))))) meni je desetka "clean" instalirana, dakle formatirao sam C: i onda instalirao na čisto sistem :)))) radi besprekorno dobro i najbolje do sad definitivno , komp je star 3 godine, asus ROG laptop...

Pandemonium

pre 8 godina

MoŽda mi ne objave komentar ali meni radi full aktivirana pro verzija desetke sa krekom od 8.1 pro heehheeh popustili su oni kvalitetno , ko je pametan iskoristiće i uzeti najbolje od njega , ja imam dual boot sa linuxom , ali windows obavlja i dalje 70 posto posla ,linux samo deo programiranja i pisanja skripti....

Komp

pre 8 godina

Radim u firmi u kojoj testiramo razne OS. Zajednicki zaključak većine je da Win preuzeo neslavno prvo mesto kao sistem koji je naporan i napadan na korisnika. Rešenja koja postoje u OSX vezana za update, cloud i privatnost su postala daleko bolja ili mozda bolje rečeno Win je svoja pogorsao veoma. Naravno različite linux distribucije imaju tu najbolje rezultate. Microsoft je krenuo opasnim putem i trenutno gazi vise po korisniku nego sto je to Apple ikada radio. Takav razvoj dogadjaja mi se ne svidja uopste naročito sto nije na pomolu iskakanje nijednog drugog os koji moze da iznivelise situaciju. Navodno Google sprema svoju novu verziju OS za desktop, ali su oni vec i na mobilnim pokazali da idu u istom pravcu kao pomenuti dvojac.

Zoki

pre 8 godina

@Недељко Стефановић
Mislim da je u pitanju nerazumevanje. Windows 10 će biti besplatna nadogradnja za korisnike Windows 7 i Windows 8.1 koji ga instaliraju do 29. jula 2016. godine. To ne znači da će nakon tog datuma morati da plaćaju pretplatu, nego da će oni koji ga instaliraju nakon tog datuma morati da plate. Model pretplate za Windows već postoji odavno, za poslovne korisniuke koji to žele. Microsoft možda može da uvede neki model pretplate za ažuriranje i podršku, međutim ne može da te onemogući da koristiš ono što si kupio ili dobio. Operativni sistemi su sazreli i ne očekuju se neke revolucionarne promene. Apple već godinama daje nove verzije OS besplatno, upravo zato što su nadogradnja.

loko

pre 8 godina

@(Ljubomir, 31. oktobar 2015 21:47) # Link komentara

E pa onda super, posto ima "cake", ajmo sad svi da predjemo na software iz 2002 godine!
Ubuntu ili Mint, to je vec stvar licnog izbora (a moj bi opet bio Ubuntu). Zapravo, Mint je zanovan na Ubuntu... fun fact.

Zoki

pre 8 godina

@Недељко Стефановић
Molim te daj neki link koji potvrđuje to što si rekao za pretplatu, prvi put čujem za to.

Недељко Стефановић

pre 8 godina

Zoki,

ево линка до када се може бесплатно користити:

http://rs.n1info.com/a65818/Sci-Tech/Cena-operativnog-sistema-Windows-10.html

Још пре него што је објављен писало се о томе да ће се наплаћивати претплата, јер следећих верија неће ни бити, него ће се овај надограђивати кроз редовна ажурирања.

SS

pre 8 godina

Ne vidim ko je toliko glup da iskljuci automatski update i ne dobije odlican OS i to besplatno. Radi super na svim kompjuterima cak i starijim od 5 godina, provereno!

Alien

pre 8 godina

Smeta im kad se placa sistem, sad im smeta kad nude besplatan... tesko je ljudima udovoljiti. Mnogo je i kod nas koji pljuju Mikrosofot, a ne mogu bez njega.

Aleksandar

pre 8 godina

10 je Vista2 vratio sam se na 8cu ne pada mi napamet da ikada vise poverujem budalama ako ne naprave bolji od 8 ce moracu da skupim pare za Mac

king

pre 8 godina

Ljudi win 10 je izuztno ubrzao moj pc. Konfiguracija je stara oko 5 god. Pre neki dan ubacih ssd umesto hdd i pun pogodak opet je kao nov I jos brzi nego ikad. :)

loko

pre 8 godina

XP,rođaci,radi pa peva.A vi se zamlaćujte sa tim šarenišom.
(Ahahaha, 31. oktobar 2015 19:35) # Link komentara

Pa evo onda ti rodjace recimo instaliraj java 8 na xp, pronadji driver za bilo koji noviji hardware za xp. Jesi li svestan da nema vise podrske za xp? Nema brate, nema! KOliko god ti i slicni vikali "xp je zakon" podrske nema, sistem zastareno, pitanje je da li mozes i novi google chrome da pokrenes na njemu.
Ako ti vec win10 ne odgovara, imas Ubuntu koji je odlican OS, ali ne, ti bi jos 100000 godina da koristis budjavi xp jer si tamo naucio napamet gde treba da kliknes pa ti frka da predjes ne drugu verziju.

Nebojša

pre 8 godina

Mnogi windows neće ni besplatno a ovde ti isti kukaju kako na jeftinijim androidima updatea nema evo ja sam taj sa jeftinim androidom nisam dobio lolipop nisam kukao zbog toga kitkat me dobro služi majkrosoftovu ponudu u vidu windowsa 10 sam prihvatio i odmah čim je bio dostupan instalirao zadovoljan sam i pored par bagova.

Ljubomir

pre 8 godina

Windows 10 nije besplatan, jeste kao nadogradnja onom ko vec ima legalni 7+... Ako imas piratski w i 10ka ce biti ako je ne kupis uz novi racunar ili ne legalizujes kroz ggk

zivotinjnja

pre 8 godina

@XP,rođaci,radi pa peva.A vi se zamlaćujte sa tim šarenišom.
(Ahahaha, 31. oktobar 2015 19:35)

Instaliraj ti Win98 SE rođo, da vidiš kako tek on peva. A za 95-icu da ne pričam, Šaban Šaulić je za njega mala beba. Prvi Windows 1.0 ne verujem da možeš sad negde da nađeš ali pokušaj, apgrejduj se. Doduše ne znam kako ćeš sa drajverima i novim softverskim zahtevima npr. Ali nema veze, možeš da staviš na monitor jedan prelep milje, zauvek se odrekneš tehnologije i posvetiš se tartufima. Društvo ima redom da pocrka od ljubomore jer si ispao pametniji od njih.

pedja

pre 8 godina

nije problem u verziji windowsa, desetka radi sasvim ok- ali na novijim masinama, problem je u brendiranim laptopovima koji zbog odsustva podrske proizvodjaca NE RADE kako treba sa win10.. i prosto je nemoguce nesmetano koristiti uredjaj sa novijom verzijom od sedmice..

banacanin

pre 8 godina

kompijuter mi je star 10 godina imam xp na njemu instalirao sedmicu kad prc milojka sve radi samo nemam zvuk sve sam probao i nevredi sta cu opet vratim xp vecina naroda u srbiji kad kupi nesto ne menja dok skroz ne crkne sta ces kad smo beda

Pandemonium

pre 8 godina

Možda mi ne objave komentar , ali meni radi krekovana pro verzija desetke , ali sa krekom od 8.1 pro i proverio sam na netu imam sve mogućnosti dostupne koje ima desetka pro i sve se opušteno ažurira kao da je kupljen hehe evo vam još jedna smernica ako ste zainteresovani kickass.to :)))))) inače koristim dual boot sa ubuntu linuxom računar , ali win i dalje obavlja 70 posto posla koji donosi prave pare :))))))) meni je desetka "clean" instalirana, dakle formatirao sam C: i onda instalirao na čisto sistem :)))) radi besprekorno dobro i najbolje do sad definitivno , komp je star 3 godine, asus ROG laptop...

tikva

pre 8 godina

Sad će sve deke i bake da pređu na W10, a da neće ni znati :-).
Šalu na stranu. Nije u redu to sa strane Majkrosofta. Zar ne trebam ja kao konzument da odlučujem šta ću koristiti? Naručim burek sa sirom, a dobijem žu-žu sendvič.

Ljubomir

pre 8 godina

Java 8 radi na xp, cak i neke banke su je na xp iskljucile, ima caka da radi i tada... Sve jos moze al uz cake... Skype 7.10 unisti xp na nekim racunarima... Ubuntu? Bolje linux Mint - savrsenstvo.... 10tku bi nadogradio samo kad bi ima 7 starter pa da je bas tolki truba, inace 7mica je ok skroz..

Grid 2

pre 8 godina

“Ipak, imate opciju da isključite automatsko preuzimanje, što vam ne preporučujemo, jer živimo u svetu punom brojnih opasnosti na internetu”.

Ha, ha, ha... neka hvala. Razmisliću o alternativama pošto komp sve više služi samo za surf i you tube.

Zivadin

pre 8 godina

Na Win10 nije moguce iskljuciti da on sam, bez vaseg znanja, MSu salje vase podatke. Mozete samo,.pazite kretenizma, da birate da li ce da salje "Sve podatke, srednje ili malo podataka"??? Ne postoji opcija "Ne salji moje podatke"???

Postaje m nejasno, da li Firewall uopste od toga moue da zastiti? Nekad se znalo,kad napises program, sguran si. A danas kompajleri ubacuju sve i svasta i realno, pojma nemate sta vas program koji ste naposali radi u pozadini.

Pandemonium

pre 8 godina

MoŽda mi ne objave komentar ali meni radi full aktivirana pro verzija desetke sa krekom od 8.1 pro heehheeh popustili su oni kvalitetno , ko je pametan iskoristiće i uzeti najbolje od njega , ja imam dual boot sa linuxom , ali windows obavlja i dalje 70 posto posla ,linux samo deo programiranja i pisanja skripti....

dusanmal

pre 8 godina

@Alien "Smeta im kad se placa sistem, sad im smeta kad nude besplatan... tesko je ljudima udovoljiti." - nije problem u placanju ili ne vec u snaznom nametanju ove promene. A to nametanje se pojacava iz dana u dan: pocelo je "nevinom" porukom da mozete ako hocete na 10tku; ako niste, prakticno neiskljuciv "podsetnik" vas "padseca" svaki put; ako niste, delovi 10tke koji su najkontraverzniji (kolekcija podataka o vama kroz servise Cortana i OneCloud, cak i ako ste ih namerno iskljucili) su progurani kao "vazni" cak i na 7/8; ... e, sad ovo - sam Win10 postaje "vazan" i hteli ili ne, ako koristite (u vecini drugih prilika pozeljno) automatsko azuriranje - donece ga na vas sistem... Pretpostavka koja sledi iz ovog niza: sledeca promena ce biti ugradjivanje BEZ vaseg pristanka...
Sta bi bilo u redu: da se MS zaustavi na prvom koraku - ponudili jednom, vi odbili ili ugradili, KRAJ PRICE.

Dragan

pre 8 godina

Ja imam srece update neradi a neznaju uzrok.Ima samo kod greske 80240013.Cini mi se da su ga oni i pokvarili kad su tajno ubacivali windows 10.Testirao njihovim programom i nista nasli nisu.Neradi oko 2 meseca.

Недељко Стефановић

pre 8 godina

Као прво, ова надоградња уопште није бесплатна, јер нова веруија предвиђа годишњу претплату.

Ово је насиље.

Има људи који не желе да шаљу податке произвођачу и на тако нешто нису пристали куповином старије верзије система или желе да користе трајну лиценцу уместо плаћања претплате коју предвиђа нова верзија.

Ово је насиље над корисницима. Та "могућност" искључивања надоградње без искључивања сигурносних ажурирања захтева неку стручност.

dzoni

pre 8 godina

PRodajem polovne laptopove i jednostavno laptopovi sa desetkom ne rade kako treba bar vecina dok na sedmici pevaju ..jedan od vecih problema su npr drajver za obican WIfi ..drajveri koje se WIn 10 instalira kao da guse net ..cas radi cas ne radi ..tu su i drajveri za grafiku i mnogi drugi specificni za pojedine laptopove ..npr sonu vaio 13.3 ultrabook koji kosta boli glava nikako nisam mogao da instliram drajver za kameru na desetki..desetka ne moze sama da ga nadje a kad instaliram onaj za sedmicu samo bude crno na slici kamere.. problem su i hard diskovi koji su laptopu 5400 obrtaja i WIn 10 mnogo vise opsti sa diskom ako nema SSD ili bar 7200 obrtaja hard bas usporava rad a takodje i Ram..WIn 10 samo kad ga upali ode 1.2 gb rama..upalis chorme i jedan jedini tab vec 2.5 gb rama zauzeto a vecina laptopa starih par godima ima 2 giga rama..isto to u sedmici ne zauzima ni 1 gb rama

mozak od gume umeti ne razume

pre 8 godina

Postupak za deinstalaciju win10 update i brisanje iz liste.

1. Go to search
2. Type cmd.exe
3. Press Enter
4. Type "powershell"
5. Press Enter
6. Copy and paste wusa /uninstall /kb:3035583
7. Press Enter
8. Wait a few minutes
9. When prompted click Yes.
10. Wait a few more minutes
11. Restart your computer now or later.
12. Upon restarting your icon will be gone.
13. Done

This is a longer, but permanent solution. Copy this: wusa /uninstall /kb:3035583

Takodje u windows update desni klik na kb:3035583 i - hide this item -.

MrsnaSarma

pre 8 godina

Ne znam za vas, ali sto se mene tice Win10 nije nista bolji od Win7. Imam legalnu sedmicu, uradio sam update i onda do te mere mi se usporio racunar da sam cekao pola minuta da se otvori notepad i isto toliko, ako ne i vise, sa ispisivanjem slova u search-u start menu-ja i prikazivanjem aplikacija. Po mom misljenju samo je interfejs, uslovno receno, lepsi. Ipak je jos uvek sedmica bolja. Koliko sam informisan, drajveri za starije komponente nece biti ukljuceni, samim tim Microsoft pokusava da natera korisnike da kupuju nove komponente ili cak nove racunare. Meni se bas to desilo kada sam se vratio na Win7, posle silnih update-ova kada se pojavila ikonica za nadogradnju na Win10 vise nisam mogao zbog zastarele komponente, toliko o njihovim potezima. Na vidiku je neka od verzija Linux-a. :)

loko

pre 8 godina

@(Ljubomir, 31. oktobar 2015 21:47) # Link komentara

E pa onda super, posto ima "cake", ajmo sad svi da predjemo na software iz 2002 godine!
Ubuntu ili Mint, to je vec stvar licnog izbora (a moj bi opet bio Ubuntu). Zapravo, Mint je zanovan na Ubuntu... fun fact.

baka koja nece Windows 10

pre 8 godina

@tikva

Nemoj da potcenjujes bake i deke, nije to bas tako. Svako ko ima kompjuter, taj ima mogucnosti da se dobro informise o svemu, pa i ovom besplatnom Windows-u 10. Ja na primer ne dam da se na moj kompjuter instalira ovaj besplatni Windows 10, zapravo nece ni moci, jer je Update toliko napunio disk, da nece imati mesta za ovaj novi. Drugo, necu da moji podaci budu na izvol'te. Ranije sam imala drugi kompjuter- Windows XP, ali je bio star i spor - cak i za mene i nisam htela da mi Update vrslja po kompjuteru.Iskljucila update i sve je bilo OK. E, sad, dobila sam od mladjih ukucana mnogo bolji komp.sa sedmicom, i taman sam navikla na njega, sad izmisljaju nesto novo. Nemam ja vremena da provaljujem sve te nove Windowse, narocito besplatne. Mozda bih se i potrudila kada bi mladji hteli malo da pomognu oko toga, ali vidim da samo kritikuju bake i deke - da ne znaju, nece, da ne idu u korak sa tehnologijom. A to nije tacno, jer se vi niste ni rodili kada su vase bake ili deke vec imali neke kompjutere na poslu (jedino sto tada nije bilo interneta). Sve sam sama naucila oko kompjutera - mladji nisu imali strpljenja za bilo kakva objasnjenja, pa mi je najveci prijatelj i pomoc bila knjiga Windows XP biblija. I verujte mi nisam trazila vise pomoc ni od koga. Tako i za ovaj besplatni Windows 10. Ne zelim ga, pa sam lepo iskljucila Update, ali se prilikom podizanja sistema redovno, na kratko pojavljuje proces GW.exe, a to je Get Windows. Ako niste znali, eto vam informacija.

jova limamanc

pre 8 godina

Meni prijavljuje da mi grafička kartica nije kompatibilna sa Win10 i zbog toga ne mogu da uradim upgrade. Baš da vidim kako će da srede proprietary drajver do sledeće godine i puste mi upgrade...

surovi

pre 8 godina

A šta da radim ja ako ne postoje drajveri za moj laptop i win10 se raspada na njemu? Nećete me naterati da kupim nov računar samo zbog Windowsa
(Powerslave, 31. oktobar 2015 21:07)
Ako ti radi sedmica,radice i desetka,koja je znatno "laksa" od sedmice i optimizovanija.
Sto se tice drajvera,ista je prica.
Sa xp-a,nece biti apdejta na desetku,posto bi to bilo suludo!

Powerslave

pre 8 godina

A šta da radim ja ako ne postoje drajveri za moj laptop i win10 se raspada na njemu? Nećete me naterati da kupim nov računar samo zbog Windowsa

Komp

pre 8 godina

Radim u firmi u kojoj testiramo razne OS. Zajednicki zaključak većine je da Win preuzeo neslavno prvo mesto kao sistem koji je naporan i napadan na korisnika. Rešenja koja postoje u OSX vezana za update, cloud i privatnost su postala daleko bolja ili mozda bolje rečeno Win je svoja pogorsao veoma. Naravno različite linux distribucije imaju tu najbolje rezultate. Microsoft je krenuo opasnim putem i trenutno gazi vise po korisniku nego sto je to Apple ikada radio. Takav razvoj dogadjaja mi se ne svidja uopste naročito sto nije na pomolu iskakanje nijednog drugog os koji moze da iznivelise situaciju. Navodno Google sprema svoju novu verziju OS za desktop, ali su oni vec i na mobilnim pokazali da idu u istom pravcu kao pomenuti dvojac.

Zoki

pre 8 godina

@Недељко Стефановић
Molim te daj neki link koji potvrđuje to što si rekao za pretplatu, prvi put čujem za to.

Недељко Стефановић

pre 8 godina

Zoki,

ево линка до када се може бесплатно користити:

http://rs.n1info.com/a65818/Sci-Tech/Cena-operativnog-sistema-Windows-10.html

Још пре него што је објављен писало се о томе да ће се наплаћивати претплата, јер следећих верија неће ни бити, него ће се овај надограђивати кроз редовна ажурирања.

Zoki

pre 8 godina

@Недељко Стефановић
Mislim da je u pitanju nerazumevanje. Windows 10 će biti besplatna nadogradnja za korisnike Windows 7 i Windows 8.1 koji ga instaliraju do 29. jula 2016. godine. To ne znači da će nakon tog datuma morati da plaćaju pretplatu, nego da će oni koji ga instaliraju nakon tog datuma morati da plate. Model pretplate za Windows već postoji odavno, za poslovne korisniuke koji to žele. Microsoft možda može da uvede neki model pretplate za ažuriranje i podršku, međutim ne može da te onemogući da koristiš ono što si kupio ili dobio. Operativni sistemi su sazreli i ne očekuju se neke revolucionarne promene. Apple već godinama daje nove verzije OS besplatno, upravo zato što su nadogradnja.