Nova zabrana za Facebook, ovog puta usred Evrope

Nemačka antimonopolska komisija zabranila je danas Facebooku da kombinuje lične podatke korisnika iz više različitih izvora.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.02.2019.

13:02

Nova zabrana za Facebook, ovog puta usred Evrope
Foto: Thinkstock/ilustracija

Komisija je saopštila da korisnici Facebooka mogu da koriste tu društvenu mrežu samo pod uslovom da Facebook može da prikuplja njihove podatke "na internetu van Facebookovog sajta ili na aplikacijama za pametne telefone i te podatke priključuje nalogu korisnika na ovoj društvenoj mreži".

To uključuje podatke sa servisa u vlasništvu Facebooka, kao što su Instagram i WhatsApp, kao i sa trećih sajtova.

Predsednik komisije Andreas Munt je rekao da ta odluka znači da Facebooku više neće biti dozvoljeno da prisiljava korisnike da pristanu na praktično neograničeno prikupljanje i priključivanje podataka nepovezanih sa Facebookom na njihove naloge na toj društvenoj mreži.

Facebook je izrazio neslaganje sa ovom odlukom i najavio žalbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: