Microsoft sprema novi dizajn Windows logotipa, ali i stotinu redizajniranih ikona

Microsoft proteklih dana podešava svoj novi logo i ikone za mnoge aplikacije operativnog sistema, a koliko je do sada poznato, više od stotinu ikona dobiće novi dizajn.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/scanrail
Foto: Depositphotos/scanrail

Proteklih godinu dana govori se o tome da proizvođač softvera planira remont ikona, a nove Office ikone tek su početak. Brojna redizajniranja deo su velikog napora za modernizaciju Microsofta u skladu s principom Fluent Design.

"Sa najnovijim talasom redizajna ikona, suočili smo se sa dva velika kreativna izazova. Trebali smo da kreiramo inovacije i promene uz to da održimo prisnost prema potrošačima. Takođe smo morali da razvijemo fleksibilan i otvoren sistem dizajna kako bismo ostali dosledni Microsoftu", pojasnio je Džon Fridman, korporativni potpredsednik dizajna i istraživanja u Microsoftu.

Većina izmena na ikonama nisu prevelike, ali izgledaju daleko doslednije kada desetine njih posmatrate zajedno, piše Verge. Čini se da je Microsoft usmerio deo svojih dizajnerskih napora na rešavanje problema sa ikonama Windowsa. Windows 10 ima puno nedoslednih ikona koje se pojavljuju u postavkama i aplikacijama, a neke stare ikone datiraju deset godina unazad.

Postojeći Windows logo, koji se koristi u Windowsu 8 i 10, jednobojne je plave boje, dok je novi logo izrađen u više nijansi plave boje pri čemu je svaka četvrtina poznatog prozorčića obojena u drugu nijansu plave, prenosi klix.ba. Microsoft će izmeniti i druga područja Windowsa, uključujući i način na koji možete brzo pristupiti postavkama ili centru za obaveštenja. Microsoft će nastaviti svoj rad na redizajnu ikona i u 2020. godini.

Pretraživač Microsoft Edge već ima novu ikonu, dok i sam Office ima moderniji logo. Još je mogo toga što se treba urediti, kažu iz Microsofta, a kompanija bi se mogla posvetiti i remontu mobilnog dizajna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.