Instagram unosi promene u filtere za osetljivi sadržaj

Instagramova Sensitive Content Control funkcija, koja na sadržaj stavlja prilagodljive filtere preporučene od strane platforme, sada se primenjuje na više sadržaja na Instagramu.

Izvor: B92, Verge
Podeli
Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com
Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com

U objavi na svom blogu, Instagram ističe da širi uticaj ovih podešavanja van Explore stranice. Biće uključena svuda gde se pojavljuju preporuke, uključujući feed, search, hashtag stranice, Reels i Accounts You Might Follow.

Iako korisnik uvek može da izabere između tri opcije, koje variraju u tome koliko osetljivog sadržaja Instagram filtrira, kompanija menja naziv postojećim opcijama. Umesto "Allow", "Limit" i "Limit Even More", Instagram sada ove nivoe naziva "More", "Standard" i "Less".

Nalozi će podrazumevano biti podešeni na Standard, što će omogućiti da se na platformi vidi određeni osetljivi sadržaj. Funkcija bi mogla da poboljša vidljivost sadržaja nekih kreatora, bar kada su u pitanju korisnici koji odobre prikaz osetljivijeg sadržaja preko filtera.

Istaknuto je da, ako podesite Sensitive Content Control funkciju na More, to ne znači da će Instagram prikazivati svaku vrstu sadržaja. I dalje će biti uklanjane objave koje krše preporuke i Community Guidelines servisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.