Ilon Mask: Šalio sam se; Twitter: Moša

Čak ni šef Twittera Ilon Mask nije iznad pravila te društvene mreže.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U sredu je Mask objavio tvit da je promenio ime u Mr. Tweet, ali nakon toga više nije mogao da vrati svoje pravo ime.

"Promenio sam ime u Mr. Tweet, sada mi Twitter ne dopušta da ga vratim", napisao je Mask u objavi popraćenoj emotikonom koji se smeje.

Nadimak dobio od advokata

Mask je slučajno dobio nadimak od advokata dok je ove nedelje bio na sudu, a njegova objava dobila je više od pola miliona lajkova, preko 40.000 retvitova i više od 40.000 komentara.

Ironija da vlasnik i izvršni direktor Twittera nije mogao da promeni sopstveno ime nije promakla mnogim njegovim pratiteljima.

"Da li si pokušao da nazoveš službu za pomoć?" odgovorio mu je jedan korisnik.

Maskovo novo ime na Twitteru ipak nije odabrano slučajno. Naime, 23. januara, mnogo pre nego što se Mask preimenovao, novinar iz Silicijumske doline Tedi Šlajfer objasnio je: "Advokat koji unakrsno ispituje Ilona Maska slučajno ga je nazvao 'gospodin Tweet' umesto 'gospodin Mask'. Ilon kaže da je 'gospodin Tweet' sasvim dobro ime."

Mask se pojavio na sudu tokom suđenja akcionarima Tesle. Ulagači ga tuže, tvrdeći da je počinio prevaru s vrednosnim papirima putem tvita 2018.

Izvršnom direktoru Twittera, koji je najavio da će se povući s te pozicije nakon što pronađe odgovarajuću zamenu, izgleda se da se ime dovoljno dopalo da postane njegovo novo internet ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.