Facebook objavljuje rat “Nećete verovati...” naslovima

U borbi za opstanak, novinski sajtovi i internet portali uvek se trude da pronađu način da što veći broj ljudi klikne na objavljene vesti. Međutim, kompaniji Facebook se, izgleda, nimalo ne dopada ova praksa.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2016.

14:10

Facebook objavljuje rat “Nećete verovati...” naslovima
Foto: mkhmarketing / Flickr.com

Foto: mkhmarketing / Flickr.com

Facebook je nedavno objavio da će ubuduće meriti vreme koje korisnici provode “čitajući” članke na čije su linkove kliknuli na ovoj društvenoj mreži, a algoritam će zatim na osnovu dobijenih rezultata proceniti da li će ubuduće tekstovi sa istih ili sličnih sajtova biti korisnicima od značaja.

Facebook objašnjava da, što više vremena provedete čitajući neki tekst, veća je verovatnoća da vam je zanimljiv i da ćete nešto slično želeti da pročitate i u budućnosti.

Ova opcija se za sada odnosi samo na kategoriju Instant Articles i članke pročitane putem veb pregledača na smartfonima.

Kompanija trenutno takođe pokušava da pronađe način da kazni stranice koje postuju suviše često jer želi da korisnicima u okvru sekcije News Feed prikazuje što raznovrsniji sadržaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: