Chrome na Windowsu testira uređivanja tabova preko tastature

Google konačno dodaje mogućnost drugačijeg uređivanja i raspoređivanja tabova, korišćenjem prečica na tastaturi kada je u pitanju Chrome na Windows platformi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 08.04.2022.

14:42

Chrome na Windowsu testira uređivanja tabova preko tastature
Foto: Saitee / Shutterstock.com

Pomenuta funkcija je godinama već dostupna za Linux i macOS, a sada je na putu i za Chrome na Windowsu. Dodeljena prečica za pomeranje taba kroz traku za tabove primećena je u Chrome Canary 102 verziji, koja je u fazi testiranja.

Korisnik može da pritisne Ctrl + Shift + Page Up/Down kako bi pomerao trenutnu stranicu levo ili desno. Nova prečica će se pridružiti drugim korisnim opcijama koje omogućavaju bržu navigaciju pregledačem. Među njima su i Ctrl + Page Up/Down za prebacivanje između tabova, Ctrl + W za zatvaranje stranice ili Ctrl + T za otvaranje nove.

Google radi i na drugim poboljšanjima i mogućnostima za Chrome. Pregledač će uskoro omogućiti dodavanje beleški na veb stranice i njihovo skladištenje u dodeljeni panel sa strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: