Hoverboard viđen kako tutnji ulicama - stručnjaci kažu da se može naći za $20.000

Je li to Marti Mekflaj iz filma "Povratak u budućnost"? - neko bi se možda zapitao. Svakako izgleda tako, jer u videu primećujemo momka koji krstari gradskim ulicama na pravom pravcatom Hoverboard-u.

Tehnopolis

Izvor: TMZ

Ponedeljak, 26.04.2021.

10:55

Default images

Čoveku bi trebalo odati priznanje, ipak vodi računa o bezbednosti u saobraćaju, dok sa kacigom na glavi leti kroz vazduh urbanim područjem u blizini nivoa zemlje, među semaforima, višespratnim stambenim zgradama, restoranima, pa čak i automobilima koji prolaze u suprotnom smeru.

Kompanija koja proizvodi ovo moderno čudo tehnologije, prodaje ga za više od 20 hiljada dolara. U pitanju je Omni Hoverboards - i oni se proglašavaju kreatorima prvog pravog električnog hoverboarda na svetu - poput onih koje biste mogli videti u filmovima. Prema rečima kreatora, ovaj poduhvat je započet još 2015. godine i od tada su napravili više različitih prototipova letelice.

Što se tiče videa - nejasno je gde je to snimljeno, ali izgleda da se kompanija godinama upušta u probe na različitim lokacijama, poput probnih letova u divljni, pre nego što su se ohrabrili da naprave jedan let i u urbanom području. Još uvek nema potvrđene cene za ovu stvar, a još nije ni dostupna javnosti. Stručnjaci kažu da bi se ta letelica mogla prodavati između 10 i 20 hiljada dolara. Čini se da je i datum objave bliže nego ikad, međutim još uvek na žalost, ni on nije potvrđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: