Svetsko Anime tržište cveta: Netflix izbacuje novih 40 serija u toku 2021

Posle neverovatnog uspeha animea "Blood of Zeus" u produkciji kompanije Netflix, kompanija je objavila da će u toku ove godine objaviti 40 novih naslova, koji će biti urađeni u istom stilu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2021.

13:38

Svetsko Anime tržište cveta: Netflix izbacuje novih 40 serija u toku 2021
Foto: Profimedia

Nove serije uključuju adaptaciju japanske mange Record of Ragnarok, koja će biti premijerno prikazana u junu; Yasuke, o afričkom samuraju u feudalnom Japanu, koja će premijerno biti prikazana 29. aprila; Resident Evil: Infinite Darkness, koji je baziran na popularnoj franšizi video igara. Netflix je prethodno objavio anime The Way of the Househusband, baziran na popularnoj japanskoj mangi, koji debituje 08. aprila.

U 2020. godini Anime tržište vredelo više od $23 milijarde

Foto: Profimedia
Očekuje se da do 2025. godine tržište za popularne crtaće urađene u stilu japanskih mangi poraste još više - na više od $36 milijardi, prema Bloomberg-u. Zbog takvih predviđanja japanski Sony se odlučio da kupi video sajt Crunchyroll za oko $1.2 milijarde, iako je trenutno ta kupovina "na čekanju". Prema pisanju New York Times-a, Netflix je objavio da je broj domaćinstava koja gledaju anime od prošle godine porastao za pola u odnosu na 2019. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: