Pazite se: Inkognito mod ne znači ono što mislite

Da li ste nekada koristili Inkognito mod? A da li znate šta on zapravo znači?

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2020.

13:27

Pazite se: Inkognito mod ne znači ono što mislite
Foto: Depositphotos, LovArt

Google se suočava sa tužbom u iznosu od 5 milijardi dolara zbog tvrdnji da krši privatnost korisnika dok je uključen Inkognito mod.

Međutim, kompanija tvrdi da jasno piše koje podatke prikuplja, i tvrde da krivica nije njihova. Kako oni kažu, korisnik koji ih tuži tačno je znao u šta se upušta. A u šta tačno?

"Privatno" pregledanje interneta često se ne razlikuje od redovnog pregledanja.

Vrlo malo prikupljanja podataka od strane trećih lica zapravo je različito kada su u pitanju redovno i privatno pregledanje. Internet-stranice i dalje mogu da prikupljaju vaše podatke i koje stranice posećujete zato što koriste "kolačiće".

Sve što nudi Inkognito mod jeste način uklanjanja tragova sa vašeg računara i sprečavanje prenošenja tih "kolačića".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: