Messenger ćemo uskoro moći da otključavamo licem?

Facebook razvija način da se Messenger bezbedno zaključa, a čini se da će im rešenje biti zaključavanje i otključavanje aplikacije pomoću lica.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 24.01.2020.

09:51

Messenger ćemo uskoro moći da otključavamo licem?
Foto: Depositphotos, bigtunaonline

Svi pokušaji da sačuvate poruke su bezuspešni onog trenutka kada vaš telefon padne u pogrešne ruke.

Ovakva funkvija mogla bi da bude jako korisna, jer bez obzira na to šta koristite za zaključavanje svog mobilnog telefona, sve može biti "provaljeno".

Programer Jane Mančun Vong rekla je kako je u razvoju nova funkcija za Messenger. Trebalo bi da korisnici mogu da zaključaju aplikaciju nakon što je napuste, bilo to odmah ili u roku od sat vremena. Pored toga, aplikaciju bi bilo moguće otključati koristeći Face ID.

S obzirom na to da je Vong napisala kako je pristupila ovome sa Android telefona, to definitivno nije onaj Face ID koji koristi Apple, a verovatno će biti preimenovan kasnije ukoliko Facebook ne bude želeo na sud, piše Slashgear.

Možda je još važnije što tekst ispod sugeriše da detalji prepoznavanja lica ne bi trebalo da budu smešteni na Facebook serverima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: