Chrome postaje još bezbedniji, nove opcije upozoravaju na krađu lozinki i identiteta

Google će dodati nekoliko novih funkcija u Chrome kako bi vam surfovanje Internetom učinio bezbednijim. Za početak, sledeći put kada pokušate da se prijavite na neku veb lokaciju, Chrome će vas upozoriti ako su vaše korisničko ime i lozinka ugroženi zbog povrede podataka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2019.

16:04

Chrome postaje još bezbedniji, nove opcije upozoravaju na krađu lozinki i identiteta
Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Takođe će vam predložiti da promenite bilo koju lozinku koju ste ranije koristili, prenosi Endgadget.

Kako kažu u toj kompaniji, ova funkcija je nešto na čemu Google radi već neko vreme. Počelo je sa ekstenzijom u februaru, a u oktobru je funkcija ugrađena direktno u Google naloge.

Takođe, Google dodaje zaštitu od krađe identiteta u realnom vremenu. Iako vas Chrome već upozorava prilikom prelaska na veb lokaciju koja bi mogla da vam ukrade podatke, Google kaže da će ova nova funkcija upozoravati na potencijalnu pretnju čak 30 posto preciznije.

Dodatno, Chrome će vam takođe signalizirati ukoliko pokušate da unesete lozinku za Google nalog na veb lokacije sumnjive zbog "phishing-a". Ova opcija će raditi sa svim lozinkama koje ste sačuvali u Chrome-u.

I na kraju, Google će prilagoditi Chrome i da vas upozori ukoliko čuvate lozinku na deljenom računaru ili na drugom profilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: