Rampa za "nasilan" ili "uznemiravajući" sadržaj

U Twitteru su odlučili da se ozbiljnije pozabave problemom uznemiravanja svojih korisnika i govorom mržnje. Tako će korisnici te društvene mreže, ubuduće, moći da označe celu listu tvitova kao "nasilnu" ili "uznemiravajuću".

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2019.

12:24

Rampa za
Foto: Depositphotos / bernardojbp

Novo ažuriranje, trenutno dostupno samo za uređaje sa iOS operativnim sistemom (uskoro će biti i za ostale platforme), korisnicima omogućava da prijave ne samo jedan tvit, već celu listu povezanih tvitova koji sadrži uvredljive ili uznemiravajuće poruke.

Kada takve poruke prijave Twitteru, moći će da ih označe kao nasilne.

Prijavljivanje cele liste identično je prijavljivanju pojedinačnog tvita. Korisniku će se u meniju liste tvitova pojaviti opcija "prijavi", kojom će moći da označe celu listu tvitova.

"Nakon što korisnik pošalje prijavu, poslaćemo mu mejl sa potvrdom da smo je primili i dati mu preporuke kako bi popravio svoje iskustvo na Twitteru", navodi se u saopštenju Twittera objavljenom u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: