Unapređena Googleova aplikacija postaje ozbiljna konkurencija WhatsAppu i Viberu

Najnovija generacija mobilnih ličnih poruka za korisnike Androida u SAD, obogaćena je novom uslugom Rich Communications Services (RCS), saopštila je kompanija Google.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug, SEEbiz

Ponedeljak, 18.11.2019.

12:39

Unapređena Googleova aplikacija postaje ozbiljna konkurencija WhatsAppu i Viberu
Foto: Depositphotos / dennizn

To znači da aplikacija za poruke, koja se obično smatra naslednicom tradicionalnih SMS poruka sa proširenim mogućnostima, u stvari konkuriše aplikacijama poput WhatsAppa i Vibera.

Nove mogućnosti koje aplikacija nudi su: potvrda prijema poruke, slanje poruka u nastavku, kao i mogućnost slanja i primanja fotografija visoke rezolucije, videozapisa i "stikera".

Uz to, Androidovo RCS proširenje donosi i dodatne grupne komunikacijske oznake, kao što je mogućnost dodavanja i uklanjanja ljudi iz razgovora ili imena četova radi lakše navigacije.

Nove oznake dolaze kao besplatna nadogradnja Googleove aplikacije Messages, koja se obično isporučuje unapred instalirana na većini Android uređaja, a može se i besplatno preuzeti u Google Play Store.

Iz Googlea najavljuju da će proširenje do kraja godine biti dostupno i u drugim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: