Sa hakovanog naloga direktora Tvitera objavljene rasističke i vulgarne poruke

Hakovan nalog direktora Tvitera i tom prilikom objavljene su rasističke i vulgarne poruke.

Izvor: Beta/Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/PiXXart
Foto: Depositphotos/PiXXart

Zvaničan nalog direktora Tvitera Džeka Dorsija je hakovan i sa njega su objavljene rasističke i vulgarne poruke koje dobija 4,2 miliona njegovih pratilaca.

Tviter je saopštio da je upoznat s tom situacijom i da je pokrenuo istragu. Osoba koja šalje poruke s Dorsijevog naloga je pisala tvitove kao što su "Hitler je nevin" i, uz korišćenje vulgarnog rečnika, tražila od direktora Tvitera da deblokira svoj profil.

Hakeri su na kratko upali u Tviter nalog suosnivača i generalnog direktora kompanije Džeka Dorsija šaljući rasističke i vulgarne poruke. Grupa koja se zove "Čakling skvod" (Chuckling Squad) saopštila je da je iza sinoćnjeg upada u Dorsijev nalog.

Sa naloga koji ima više od četiri miliona pratilaca objavljen je niz vrlo uvredjivih i rasističkih izjava tokom oko 15 minuta, prenosi BBC. Kompanija Tviter je saopštila da njeni sistemi nisu bili pogođeni, i optužila za propust neimenovanog mobilnog operatera.

"Telefonski broj povezan sa nalogom bio je ugrožen zbog bezbednosnog propusta mobilnog provajdera", naveo je Tviter u saopštenju dodajući da je tako omogućeno neautorizovanoj osobi da sastavlja i šalje tviter poruke sa tog telefonskog broja.

Komapnija je dodala da je to pitanje sada rešeno. Incident se dogodio u trenutku kada Tviter obećava da će popraviti govor preko svoje društvene mreže i sprovesti akciju protiv govora mržnje i zlostavljanja.

Nije prvi put da je hakovan Dorsijev nalog. U 2016. godinin njegov nalog je preuzela hakerska grupa "OurMine" koja je takođe napala druge istaknute vođe društvenih mreža uključujući Fejsbuk nalog generalnog direktora te kompanija Marka Zakerberga.

strana 1 od 8 idi na stranu