Šta nam tačno donose YouTube Premium i YouTube Music?

Konačno, Srbija je dobila podršku za YouTube Premium, što znači gledanje videa bez reklama, korišćenje YouTubea kao muzičkog servisa - YouTube Music, i još nekoliko vrlo korisnih stvari.

Izvor: B92, Jelic.co
Podeli
Foto: Printscreen / YouTube Premium
Foto: Printscreen / YouTube Premium

Mogućnost pretplate na YouTube debitovao je kao YouTube Red 2015. godine, mada je usluga slušanja muzike bila dostupna od 2014 (Music Key).

Dostupnost Googleovih multimedijalnih servisa u Srbiji varirala je u prethodnih nekoliko godina, Google Play Music bio je dostupan, ali YouTube Red, a kasnije i Premium ne. To se sada menja i Srbija postaje za nijansu manje tamna tačka na svetskoj internet mapi.

Važnije stvari koje stižu uz pretplatu na YouTube Premium:

  • gledanje klipova u pozadini (YouTube aplikacija ne mora biti aktivna da bi video tekao, možete ga slušati preko YouTube aplikacije dok radite nešto drugo na telefonu ili tabletu)
  • gledanje klipova bez reklama
  • preuzimanje klipova za gledanje/slušanje bez internet veze
  • picture-in-picture tamo gde je podržano (isključujući iOS)
  • YouTube Music, Gaming i Kids
  • YouTube Originals (formati koji su dostupni samo na YouTubeu)

YouTube Premium besplatan je mesec dana, a onda košta 749 dinara mesečno. Porodični paket koji omogućava dodavanje do 5 naloga na jednu pretplatu posle probnih mesec dana košta 1149 dinara. Ne zaboravite da vam je i za probu potrebna kartica koju će Google zadužiti sa 100 dinara prilikom aktivacije prodnog perioda.

Nešto manje pominjana dobrobit YouTube Premiuma je besplatni servis Google Play Music koji se dobija uz njega i koji predstavlja pandan Spotifyju, Deezeru, Apple Musicu i sličnim.

Na kraju, zanimljivo je da slušanje u pozadini omogućava da YouTube koristite i kao podcast aplikaciju, a Tehnopolis Podcast je dostupan i tamo.

Izvor: Jelic.co

strana 1 od 10 idi na stranu