Pazite kako skidate "Igru prestola": Lažni torenti sredstvo za širenje virusa

Share CERT upozorava da linkovi ka lažnim torentima za seriju "Igra prestola" mogu biti deo fišing (phishing) prevare, koja ima za cilj da se neovlašćeno prikupe podaci o ličnosti i poverljive informacije, kao i da se mogu koristiti za širenje malvera, tj. malicioznih programa koji po preuzimanju mogu da inficiraju uređaje i nanesu štetu.

Tehnopolis

Izvor: Share CERT

Ponedeljak, 22.04.2019.

19:40

Pazite kako skidate
Foto: Tanjug/Helen Sloan/HBO via AP

Ukoliko planirate da koristite torent sajtove za preuzimanje “Igre prestola”, preporuka je da sačekate da epizoda bude zvanično emitovana, preporučuje Share CERT.

Istraživanja pokazuju da se "Igra prestola", kao veoma popularan sadržaj za preuzimanje sa torent sajtova, najčešće koristi kao sredstvo za širenje malvera.

Prema podacima proizvođača antivirus softvera Kasperski, 17 odsto svog zaraženog piratskog sadržaja u 2018. godini odnosilo se na "Igru prestola", iako tokom te godine nije izašla nijedna nova epizoda, ističe Share CERT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: