Instagram: "Iiii...vratili smo se"

Instagram je ponovo pokrenut nakon višečasovnog prekida rada, objavila je na Twitteru ta platforma za deljenje fotografija, ali njena matična aplikacija Facebook je izgleda i dalje nedostupna korisnicima u pojedinim delovima sveta, javlja Rojters.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: IgorTishenko/depositphotos.com
Foto: IgorTishenko/depositphotos.com

"Iiii...vratili smo se", tvitovao je Instagram uz postavljenu fotografiju Opre Vinfri koja vrišti od uzbuđenja.

Korisnici širom sveta su se suočili sa višečasovnim problemima prilikom pristupa Instagramu, WhatssAppu i Facebooku od srede popodne, što je jedan od najdužih prekida rada koji je kompanija zabeležila u skorije vreme.

Iz Facebooka nisu objasnili o kakvom se problemu radi, samo su naglasili da se ne radi o hakerskom napadu.

Prema DaunDetektor mapi, korisnici pomenutih platformi u delovima Sjedinjenih Američkih Država, Japana i nekim oblastima Evrope nisu od juče mogli da pristupe tim mrežama. Portparol Facebooka je potvrdio delimični prekid rada, ne ulazeći u detalje.

Problem sa pristupom sajtovima ovih društvenih mreža trajao je preko 12 sati, navodi se na stranici developera. Iz kompanije sa sedištem u Menlo Parku, u Kaliforniji, koja ostvaruje ogromnu većinu prihoda od oglašavanja, rekli su za "Blumberg" da još uvek istražuju u kojoj su meri jučerašnji problemi pogodili oglašivače, i da razmatraju "mogućnost da im se vrati novac".

strana 1 od 14 idi na stranu