Tviter uvodi novu opciju, korisnici kažu - sredstvo za cenzuru

Twitter priprema opciju koja će korisnicima omogućiti bolje moderiranje rasprava ispod sadržaja koji su postavili na tu microblogging platformu, što uključuje i skrivanje tvitova drugih korisnika.

Tehnopolis

Izvor: bug.hr

Nedelja, 03.03.2019.

20:05

Tviter uvodi novu opciju, korisnici kažu - sredstvo za cenzuru

Michelle Yasmeen Haq, starija menadžerka za proizvode u Twitteru otkriva kako ta microblogging platforma priprema novu opciju koja će pospešiti tok rasprava, te doprineti stvaranju kvalitetnije rasprave na profilima korisnika. Naime, korisnici koji su podelili neki sadržaj imaće mogućnost skrivanja tvitova koji su nastali kao odgovor na taj sadržaj.

To će moći da učine putem nove "Hide Tweet" opcije, koju će korisnici moći da iskoriste uz već postojeće opcije kao što su block, mute i report (putem poslednje može se prijaviti samo sadržaj koji krši pravila Twittera, dok prve dve menjaju stanje samo za korisnika koji blokira sadržaj).

Odmah nakon najave nove opcije pojedini korisnici Twittera izrazili su svoje nezadovoljstvo ističući kako bi ona potencijalno mogla da posluži kao sredstvo za cenzuru mišljenja. Međutim, korisnici će i dalje moći da vide skrivene tvitove i to putem posebnog menija.

Javno testiranje opcije kreće u nadolazećim mesecima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: