Opet problem u Facebooku: Šta se dešava sa feedom?

Kompanija Facebook je odgovorila na javne kritike da mnogi korisnici u news feedu mogu da vide poruke samo 25 prijatelja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 08.02.2019.

13:55

Opet problem u Facebooku: Šta se dešava sa feedom?
Foto: Getty

Ovo u velikoj meri nije istina, naveli su iz kompanije.

"Feed odnedavno pokazuje samo objave nekolicine prijatelja, jer Facebook ima novi algoritam", naveo je jedan korisnik, prenosi Independent. On je objasnio da navodno kompanija ima novi algoritam koji vam pokazuje samo objave 25 prijatelja.

Ramija Seturman iz Facebooka je rekao da to nije tačno i da feed pokazuje ono "što je vama u news feedu važno".

Iz kompanije su ranije sugerisali da postavite neko pitanje i zamolite prijatelje da na njega odgovore i da se sa njima ponovo povežete. Oni koji se uključe u konverzaciju, opet će se pojavljivati u "news feedu".

"Cilj feeda je da vam pokaže poruke koje su vam važne."

Svakako je tačno, kako objašnjava Independent, da ne možete videti baš sve ono što objavljuju vaši prijatelji, "pošto ni nema toliko mesta na sajtu". Baš zbog toga algoritam i bira šta će vam pokazati.

Algoritam "bira" ono na šta ste najviše reagovali, pa vam to i pokazuje. Naime, sama mreža ohrabruje da imate više interakcije sa svojim prijateljima i budete više “na mreži”.

Takođe, kada vidite neku objavu, u uglu možete da izaberete da želite da objave od te osobe viđate češće.

Nisu korisnici po društvenim mrežama kritikovali Facebook zbog ovih “ograničavanja”. To se sve više čuje i za Instagram.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: