Svaku desetu poruku na Gmail-u napisao je robot

Gmail opcija smart odgovora, koja koristi mašinsko učenje za automatsko sastavljanje odgovora na email poruke, po nekima može biti veoma korisna, a neki je smatraju lošom.

Izvor: cdm.me
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Opcija predlaže odgovore na dnu email-a, na primer "Ok, sounds good" ili "Thanks" kako bi korisnike poštedela kucanja, prenosi Cdm.me.

Opcija smart odgovora je sve rasprostranjenija i već se koristi u 10 odsto svih odgovora na Gmail-u, koji ima više od milijardu mesečnih korisnika.

Opcija je, prije nego što se počela koristiti na Gmail-u 2017. godine, bila dostupna na Inbox aplikaciji 2015. godine. U Inbox aplikaciji je imala 12 odsto od svih odgovora, ali ova aplikacija nije imala masivan broj korisnika kao Gmail.

Korisnici Gmail-a imaju opciju da smart odgovore isključe.

Internet

Da li će internet portali naučiti da pevaju narodnjake?

Jedna od tema koje zaokupljaju svet informacionih tehnologija u današnje vreme je mašinsko učenje (engl. machine learning). Ono podrazumeva postojanje algoritama koji omogućavaju različitim računarskim sistemima da uče na bazi iskustva i da sami izgrade sposobnost adaptiranja na nove situacije.

Internet nedelja 30.09. 14:21 Komentara: 12

Facebook pojačava bezbednost

Facebook je saopštio da je hakovanje naloga 50 miliona korisnika veliki korak unazad za tu kompaniju u periodu kada radi na tome da povrati poverenje korisnika u vezi sa tim kako tretira njihove podatke.

Internet nedelja 30.09. 12:36 Komentara: 2

Uz njega danas "govorimo" na 100 jezika: Google puni dve decenije

Na današnji dan, pre 20 godina, dva studenta registrovala su Gugl kao privatnu kompaniju, a pre 10 godina pokrenut je pretraživač Gugl Hrom. Kako navodi britanski Metro, 4. septembra 1998. godine, dva studenta Lari Pejdž i Sergej Brin u garaži su odlučili da njihova životna misija bude da organizuju sve informacije na svetu kako bi svi mogli da ih koriste. Tako je "rodjen" Gugl.

Internet utorak 4.09. 11:30 Komentara: 12

Twitter testira nove funkcije poruka

Objavljeni su skrinšotovi koji prikazuju dve nove funkcije koje Twitter trenutno testira. Funkcije su najavili izvršni direktor te kompanije Džek Dorsei i direktorka menadžmenta proizvoda Sara Hajder.

Internet ponedeljak 3.09. 08:11 Komentara: 1
strana 1 od 7 idi na stranu