Facebook zabranio aplikaciju, zloupotrebljeni podaci 4 mil. korisnika

Kompanija Facebook zabranila je aplikaciju za test ličnosti sa svoje društvene mreže zbog zabrinutosti da su zloupotrebljeni podaci četiri miliona korisnika.

Tehnopolis

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.08.2018.

12:54

Facebook zabranio aplikaciju, zloupotrebljeni podaci 4 mil. korisnika
Gettyimages

Facebook je juče saopštio da je zabranio aplikaciju "myPersonality" pošto je ustanovio da su podaci korisnika davani istraživačima i drugim kompanijama "sa tek ograničenom zaštitom".

Društvena mreža je navela da će obavestiti korisnike aplikacije da su njihovi podaci zloupotrebljeni. Odluka je usledila posle nedavnog skandala s kompanijom za skupljanje i obradu podataka Cambridge Analytica.

Facebook je naveo da je "myPersonality" bila "uglavnom aktivna" pre 2012. godine. Nije jasno zašto su tek sada preduzete mere.

Skandal sa Cambridge Analyticom je pokrenuo širu istragu Facebooka koji je saopštio da je suspendovao više od 400 aplikacija zbog zabrinutosti oko deljenja podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: