Facebook i Instagram protiv zavisnosti od društvenih mreža

Facebook i Instagram uvode promene koje će korisnicima omogućiti da bolje kontorlišu njihovo korišćenje, odnosno svoje vreme provedeno na tim društvenim mrežama.

Tehnopolis

Izvor: B92, The Verge

Sreda, 01.08.2018.

16:20

Facebook i Instagram protiv zavisnosti od društvenih mreža
GettyImages

Facebook i Instagram će dobiti posebnu "kontrolnu tablu", na kojoj će korisnik u svakom trenutku moći da vidi prikaz vremena koje je proveo na jednoj od tih društvenih mreža.

Tu će se, takođe, naći i alati koji će korisnicima omogućiti da postave svoj dnevni vremenski limit, kao i da privremeno isključe obaveštenja koja im ove društvene mreže šalju.

Novi dodaci nose ime "Tvoje vreme na Faceboku" (Your time on Facebook) i "Tvoja aktivnost" (Your activity), na Instagramu. Te aplikacije su stvorene kao odgovor na kritike o stvaranju zavisniosti od društvenih mreža.

Vremenski podsetnik će se pojavljivati onda kada aplikacije prepoznaju da su se korisnici predugo zadržali na ovim društvenim mežama.

Aplikacije "Your time on Facebook" i "Your activity" bi trebalo da postanu dostupne korisnicima Facebooka i Instagrama širom sveta u narednih nekoliko nedelja.
Printscreen / Theverge.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: