Ne želite da drugi znaju da ste na Instagramu?Ovako to isključite

Korisnici Instagrama od nedavno mogu da vide ko je i kada od njihovih prijatelja bio aktivan, a to se mnogima nije baš dopalo.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Naime, poslednja promena koju je doneo Instagram je zelena tačka koja se pojavljuje pored imena korisnika društvene mreže i označava kada je neko od prijatelja aktivan. Isto to postoji i na Facebook Messengeru.

Reč je o nastavku promena od pre nekoliko meseci kad su omogućili da među porukama vidimo kad je posljednji put neko bio aktivan.

Dobro je što je moguće isključiti opciju, što će obradovati sve one kojima to smeta, jer su ih mnogi prijatelji "gnjavili" porukama kad bi videli da su na mreži.

IOS

Na iOS uređajima morate da se prebacite na tab sa vašim profilom, odnosno poslednju ikonu na dnu ekrana. Klikom na točkić za Settings, otvoriće vam se lista svih alata. Povucite ekran do "Privatnosti i sigurnosti" i ovde ćete videti opciju za "Status aktivnosti" koju možete da isključite.

Android

Stvar je prilično slična kao na iOS-u. Prvo morate da kliknute na svoj profil, ali se Setings ovde nalazi u gornjem desnom uglu (tri tačkice). Potom opet morate da idete u deo “Privatnost i sigurnost” i prebaciti Status aktivnosti u isključeno.

strana 1 od 5 idi na stranu