Facebook greškom odblokirao 800.000 blokiranih korisnika

Ako blokirate nekoga na Facebooku najverovatnije želite da to tako i ostane, barem dok sami ne odlučite drugačije. Stvari na mreži, međutim ne funkcionišu uvek na taj način.

Tehnopolis

Izvor: TechCrunch

Utorak, 03.07.2018.

13:13

Facebook greškom odblokirao 800.000 blokiranih korisnika
Foto: Getty

Facebook je upravo objavio da je oko 800.000 korisnika bilo pod uticajem greške u kodu, što je dovelo do neprimetne deblokade "nekih" blokiranih osoba. Iako je informacija o grešci tek sada izašla u javnost, bag je bio aktivan od 29. maja do 5. juna, navode iz Facebooka.

Brane se činjenicom da je bag na 80 odsto naloga odblokirao samo jednog korisnika, ali nije navedeno koliki je ukupan broj privremeno odblokiranih.

Treba napomenuti da bag nije ponovno "sprijateljio" korisnike i blokirane osobe, čak iako su bili prijatelji pre blokiranja. To znači da ništa od onoga što korisnici nisu objavili javno nije bilo vidljivo kontaktima koji su tih dana bili odblokirani.

Odblokirani su, međutim, u tom periodu mogli da dodaju korisnika koji ih je prethodno blokirao za prijatelja ili kontakt na Messengeru.

Iako je Facebook o ovom slučaju dao samo šture informacije, bez navoda o tome šta je poruzrokovalo grešku, svi korisnici za koje se pretpostavi da su pogođeni bagom dobiće obaveštenje o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: