Kako da sakrijete "spojlere" sa Fejsbuka?

Kompanija Fejsbuk trenutno testira novu opciju koja će korisnicima pomoći da sa početne stranice uklone informacije koje ne žele da primaju.

Izvor: B92
Podeli
Foto Thinkstock/Wavebreakmedia Ltd
Foto Thinkstock/Wavebreakmedia Ltd

Bilo da hoćete da predupredite komentare o novoj epizodi omiljene serije koju još niste pogledali ili, pak, da se izolujete od novosti iz života bivšeg momka, Fejbuk donosi rešenje, piše Njuz hab.

Prema blog postu Fejsbukove menadžerke za news feed Šurti Muraledaran, u pitanju je opcija "Keyword Snooze" (sakrivanje pomoću ključnih reči).

Funkcioniše tako što ukucate tačnu reč ili frazu koju ne želite da vidite na početnoj stranici i sadržaj povezan sa njom se neće pojavljivati, bilo da je povezan sa osobama, stranicama ili grupama. Na ovaj način neželjene informacije ćete moći da sakrijete na 30 dana.

"Nadamo se da ćete pomoću ovih opcija uspeti da prilagodite početnu stranu svojim navikama i da ćete moći da provodite više vremena fokusirajući se na stvari koje su vam važne", kaže Muraledaran.

Ova opcija biće locirana u gornjem desnom uglu njuz fida. Ovo je najnovija opcija Fejsbuka, a slične opcije, koje već postoje, pružaju mogućnosti da korisnik sakrije konkretne ljude, vide ih prve na početnoj strani ili prestanu da ih pratite.

Iz Fejsbuka naglašavaju da "Keyword Snooze" neće omogućiti blokiranje reklama.

strana 1 od 6 idi na stranu