Dosta im "tračeva": Uganda u julu uvodi porez na društvene mreže

Parlament Ugande izglasao je zakon prema kojem će svi vlasnici mobilnih telefona koji imaju pristup internetu ubuduće plaćati porez na društvene mreže.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 03.06.2018.

17:40

Dosta im
Foto: Gettyimages

Korisnici Facebooka, WhatsAppa, Vibera i Twittera ubuduće će na dnevnom nivou plaćati cenu od 200 šilinga (0.05 dolara) za korišćenje ovih platformi.

Novi zakon na snagu stupa 1. jula, a predsednik Jovei Musevini jedan je od njegovih najvećih pristalica, uz tvrdnju da društvene mreže podstiču 'ogovaranje', piše BBC News.

Još nije jasno kako će se tačno primenjivati zakon, odnosno kako će država proveravati da li je neko, i koliko, proveo vreme na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: