Šta video blogeri za oružje rade na popularnom sajtu za odrasle?

Poznati online video-servis YouTube zabranio je objavljivanje video-snimaka koji prikazuju načine na koji ljudi mogu da proizvedu ili modifikuju oružje i/ili dodatke za oružje.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Subota, 24.03.2018.

08:20

Šta video blogeri za oružje rade na popularnom sajtu za odrasle?
Foto: YouTube Screenshot

Google je takođe na YouTubeu zabranio linkove ka onlajn prodavnicama oružjem, što je mnoge entuzijaste i hobiste dodatno uznemirilo nakon što su neki od njih ostali bez svojih kanala, izvještava BBC.

Neki od najvećih video blogera koji se bave oružjem naglasili su da je to napad na prava američkih greađana, a mnogi su rekli da će zbog toga preći na sajt PornHub.

O čemu se radi?

YouTube od nedavno zabranjuje objavu videa koji:
  • Podučavaju gledaoca kako da napravi vatreno oružje, šaržer visokog kapaciteta ili prigušivač domaće izrade.
  • Prodaju oružje ili određeni dodatak poput šaržera visokog kapaciteta i alate koji služe za konverziju oružja u ono sa automatskom paljbom.
  • Prikazuju kako oružje modifikovati za automatsku ili simuliranu automatsku paljbu.
  • Prikazuju proces ugrađivanja takvih dodataka.
  • Promene u celosti stupaju na snagu 20. aprila 2018.


Šta o tome misle tvorci sadržaja?

Tvorci sadržaja, koji celu stvar smatraju hobijem, reagovali su vrlo burno na ove odredbe.

Karl Kasarda i Ijan Mekolum, koji vode kanal InRangeTV, tvrde da su zbog ovoga svoje snimke prebacili na Facebook i PornHub, piše Tportal.

'"Od PornHuba nećemo tražiti nikakvu monetizaciju. Sve što tražimo jeste sigurna luka za naš sadržaj i naše gledaoce", tvrde razočarani autori.

Proizvođač oružja Spike's Tactical izjavio je da ova promena odražava nastojanja da se 'polako ruše naše slobode i škodi našim pravima.'

S druge strane, tvorci video-sadržaja poput Jorga Spravea tvrde da ovakve promene pomažu YouTubeu da pravila izrade sadržaja 'definiše mnogo jasnije'.

Sve se prebrzo dešava

Ono sa čime se ne slaže jeste uvođenje tih pravila bez konkretnog tranzicionog perioda.

"Veliki broj vlasnika kanala vezanih za vatreno oružje sada je u strahu. Trebalo bi im barem dati malo vremena da počiste svoje video-snimke pre uvođenja novih pravila'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: