Pet alata kojima možete da unapredite vaš YouTube

Pogledajte mali pregled alata pomoću kojih možete da unapredite pojedine funkcije u YouTubeu ili dodate tom servisu sasvim nove mogućnosti.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Ponedeljak, 26.02.2018.

08:20

Pet alata kojima možete da unapredite vaš YouTube
Foto: EPA / Sascha Steinbach

Tiny.Video

Šta uraditi kad prijateljima želite da pokažete samo mali deo dužeg video-snimka? Tiny.Video će vam olakšati deljenje sadržaja YouTubea i omogućiti da to uradite bez prevremenog otkrivanja sadržaja. Možete da ga upotrebite tako što ćete odrediti početak i kraj isečka, ukloniti traku s prikazom vremena trajanja, podesiti brzinu reprodukcije, postaviti video u beskonačnu petlju, pa i prikazati ga na celom ekranu.

Hashcut

Web alat Hashcut takođe se koristi za određivanje početka i kraja isečka iz videa. Ali, to je tek početak. Omogućiće vam spajanje raznih delova istog videa kako biste, na primer, od petominutnog videa napravili tri snimka koja traju po 20 sekundi. Možete da dodajete beleške uz video i njegove pojedine delove, kao i tekst, emotikone i nalepnice. Hashcut postoji i kao dodatak za web pregledač Chrome. Da biste ga koristili, morate biti registrovani.

Invideo for YouTube

Invideo for YouTube je dodatak (ekstenzija) za Chrome koja omogućava pretraživanje teksta u audio-snimcima, za šta koristi transkripciju video-snimka. Možete da kliknete na bilo koji deo videa kako biste otišli do traženog dela.

vdNote

Pomoću aplikacije vdNote možete da dodajete beleške uz, recimo, predavanja kojih je YouTube pun. Nema registracije - sve što treba da uradite jeste da dodate URL adresu u prvu traku i pritisnete dugme Enter. Beleške možete zatim da dodajete u drugu traku, nakon čega će se prikazivati s desne strane, s automatski dodatom vremenskom oznakom. Beleške možete da uređujete i delite. Klik na belešku odvešće primaoca direktno na deo videa koji želite da pokažete, piše tportal.hr.

Ilumu

Web aplikacija Ilumu bi mogla da vas spase dosadnih reklama i oglasa. U adresi URL reč youtube zamenite s ilumu i pritisnite dugme Enter. Ilumu će zatim ukloniti oglase iz videa, sprečiti YouTube u praćenju internet kolačića (cookies), i video prikazati preko celog ekrana. A možete ga staviti i na beskonačno ponavljanje, što je odlično kada želite da čujete svoju omiljenu pesmu više puta zaredom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: