Google razbesneo korisnike jednom jedinom promenom

Google je odlučio da ukloni "View Image" dugme iz svog pretraživača za fotografije.

Izvor: Business Insider
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Na odluku, koja je stupila na snagu 16. februara, Google se odlučio usled dogovora sa Getty Images, jednim od najvećih servisa na svetu za preuzimanje agencijskih fotografija.

Ranije ovog meseca, obe kompanije ustanovile su da su fotografije iz Getty arhive počele da se pojavljuju u Googleovom pretraživaču, ali to nije bio jedini problem.

"View Image" dugme odvodilo je korisnike direktno do URL-a fotografije, bez prethodnog ulaska na stranicu koja je objavila istu.

Kompanija je saopštila da je iz tog razloga odlučila da ukine dugme u potpunosti.

"Odluka je doneta sa ciljem da se postigne ravnoteža između potreba korisnika i servisa, dve grupe o kojima podjednako vodimo računa", navodi kompanija.

Opcija za pretraživanje slika po sličnosti, u okviru koje se slika prevuče preko polja za pretragu i pojave se njoj najsličniji vizualni prikazi, i dalje je dostupna korisnicima, ističe Google.

Internet

Koliko kriminalci plaćaju vaše lične podatke na Dark Webu?

Podaci poput korisničkih imena i lozinki za brojne servise poput mejlova, Facebooka, Twittera, Netflixa, podaci o bankovnim karticama, vozačkim dozvolama, pasošima i slično tražena su roba na internetu, i na Dark Webu hakeri i onlajn kriminalci plaćaju velike sume novca da se domognu tih informacija.

Internet ponedeljak 12.02. 08:20 Komentara: 9
strana 1 od 7 idi na stranu