Google razbesneo korisnike jednom jedinom promenom

Google je odlučio da ukloni "View Image" dugme iz svog pretraživača za fotografije.

Izvor: Business Insider
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Na odluku, koja je stupila na snagu 16. februara, Google se odlučio usled dogovora sa Getty Images, jednim od najvećih servisa na svetu za preuzimanje agencijskih fotografija.

Ranije ovog meseca, obe kompanije ustanovile su da su fotografije iz Getty arhive počele da se pojavljuju u Googleovom pretraživaču, ali to nije bio jedini problem.

"View Image" dugme odvodilo je korisnike direktno do URL-a fotografije, bez prethodnog ulaska na stranicu koja je objavila istu.

Kompanija je saopštila da je iz tog razloga odlučila da ukine dugme u potpunosti.

"Odluka je doneta sa ciljem da se postigne ravnoteža između potreba korisnika i servisa, dve grupe o kojima podjednako vodimo računa", navodi kompanija.

Opcija za pretraživanje slika po sličnosti, u okviru koje se slika prevuče preko polja za pretragu i pojave se njoj najsličniji vizualni prikazi, i dalje je dostupna korisnicima, ističe Google.

Internet

Snouden: Korisnici bitkoina na meti američke bezbednosne agencije

Izgleda da su teoretičari zavere bili na tragu nečega, bar kada je u pitanju bitkoin. Tajni dokumenti, do kojih je došao poznati uzbunjivač Edvard Snouden, pokazuju da je Nacionalna bezbednosna agencija SAD (NSA) pratila korisnike bitkoina širom sveta i imala bar jedan tajni izvor informacija "koji bi pomagao da uđu u trag onima koji šalju i primaju bitkoine".

Internet utorak 20.03. 19:46 Komentara: 34

Želite da vas Google zaboravi? Niste jedini!

Pretraživački gigant Google zastupljen je na skoro svakom računaru koji ima pristup internetu. Zahvaljujući zakonu o pravu na digitalnu privatnost koji je Evropska unija uvela 2014. za pretraživačke stranice, kompanija mora strogo da vodi računa o svom pristupu stanovnicima Evrope.

Internet ponedeljak 5.03. 08:20 Komentara: 3
strana 1 od 149 idi na stranu