Google Chrome blokira reklame, pogledajte koje i kako

Googleov web pregledač Chrome od sada dolazi s ugrađenim alatom za blokiranje oglasa.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Subota, 17.02.2018.

08:20

Google Chrome blokira reklame, pogledajte koje i kako
Foto: YouTube Screenshot

Alat za blokiranje oglasa ugrađen u Chrome aktiviran je 15. februara. Iako neće blokirati sve oglase na svim web odredištima, trebalo bi da otkrije loše oglase i kazni web odredišta koja ih prikazuju.

Kao deo inicijative Coalition for Better Ads, Google je odredio vrste oglasa koje više ne želi da vidi na webu. Među njima su oglasi u pop-up prozorima, oglasi s video-snimcima koji se sami pokreću, oglasi koji se prikazuju pre nego što se web stranica na kojima se nalaze učita, animirani oglasi i veliki lepljivi oglasi.

Google će procenjivati web odredišta analizom uzoraka njihovih sadržaja i na osnovu toga dodeliti jedan od tri statusa: Passing, Warning ili Failing (u slobodnom prevodu: može da prođe, žuti i crveni karton).

Web odredišta s crvenim kartonom dobiće priliku da se poprave, ali dok to ne urade, biće blokiran prikaz svih oglasa na njima.

Što se korisnika tiče, situacija je još jednostavnija. Kada otvorite web odredište, Chromeov alat će proveriti njegov status, upozoriti vas ukoliko je blokirao oglase, i pitati vas da li treba da omogući njihov prikaz, piše Make Use Of.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: