Google Chrome blokira reklame, pogledajte koje i kako

Googleov web pregledač Chrome od sada dolazi s ugrađenim alatom za blokiranje oglasa.

Izvor: tportal.hr
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Alat za blokiranje oglasa ugrađen u Chrome aktiviran je 15. februara. Iako neće blokirati sve oglase na svim web odredištima, trebalo bi da otkrije loše oglase i kazni web odredišta koja ih prikazuju.

Kao deo inicijative Coalition for Better Ads, Google je odredio vrste oglasa koje više ne želi da vidi na webu. Među njima su oglasi u pop-up prozorima, oglasi s video-snimcima koji se sami pokreću, oglasi koji se prikazuju pre nego što se web stranica na kojima se nalaze učita, animirani oglasi i veliki lepljivi oglasi.

Google će procenjivati web odredišta analizom uzoraka njihovih sadržaja i na osnovu toga dodeliti jedan od tri statusa: Passing, Warning ili Failing (u slobodnom prevodu: može da prođe, žuti i crveni karton).

Web odredišta s crvenim kartonom dobiće priliku da se poprave, ali dok to ne urade, biće blokiran prikaz svih oglasa na njima.

Što se korisnika tiče, situacija je još jednostavnija. Kada otvorite web odredište, Chromeov alat će proveriti njegov status, upozoriti vas ukoliko je blokirao oglase, i pitati vas da li treba da omogući njihov prikaz, piše Make Use Of.

Internet

Želite da vas Google zaboravi? Niste jedini!

Pretraživački gigant Google zastupljen je na skoro svakom računaru koji ima pristup internetu. Zahvaljujući zakonu o pravu na digitalnu privatnost koji je Evropska unija uvela 2014. za pretraživačke stranice, kompanija mora strogo da vodi računa o svom pristupu stanovnicima Evrope.

Internet ponedeljak 5.03. 08:20 Komentara: 3
strana 1 od 149 idi na stranu