Internet

Uz njega danas "govorimo" na 100 jezika: Google puni dve decenije

Na današnji dan, pre 20 godina, dva studenta registrovala su Gugl kao privatnu kompaniju, a pre 10 godina pokrenut je pretraživač Gugl Hrom. Kako navodi britanski Metro, 4. septembra 1998. godine, dva studenta Lari Pejdž i Sergej Brin u garaži su odlučili da njihova životna misija bude da organizuju sve informacije na svetu kako bi svi mogli da ih koriste. Tako je "rodjen" Gugl.

Internet utorak 4.09. 11:30 Komentara: 12

Twitter testira nove funkcije poruka

Objavljeni su skrinšotovi koji prikazuju dve nove funkcije koje Twitter trenutno testira. Funkcije su najavili izvršni direktor te kompanije Džek Dorsei i direktorka menadžmenta proizvoda Sara Hajder.

Internet ponedeljak 3.09. 08:11 Komentara: 1

Četiri načina na koje će Internet of things unaprediti ljudski život

Od pametnih kućnih aparata do povezanih kola, potrošači sve više shvataju prednosti Internet of things (IoT). Iako se pažnja uglavnom posvećuje potrošačkim i poslovnim IoT aplikacijama, mnogi ljudi ostaju nesvesni pozitivnih ekonomskih i društvenih promena koje IoT donosi, i načina na koje menja društvo, okruženje i lance ishrane na bolje.

Internet utorak 28.08. 16:30 Komentara: 10

Nova istraga: Facebook pod lupom u Nemačkoj

Nemački antimonopolski regulator će ove godine preduzeti prve korake u svojoj istrazi protiv Facebooka, nakon što je utvrđeno da je ta društvena mreža zloupotrebila dominantan položaj na tržištu kako bi prikupljala podatke o korisnicima bez njihovog znanja i pristanka.

Internet utorak 28.08. 13:38 Komentara: 1
strana 1 od 6 idi na stranu