WhatsApp od 1. januara 2018. neće više raditi na ovim uređajima

WhatsApp od početka 2018. godine neće biti dostupan na pametnim telefonima koji pokreću operativne sisteme Windows Phone 8 i starije, BlackBerry OS i BlackBerry 10.

Tehnopolis

Izvor: index.hr

Četvrtak, 28.12.2017.

18:30

WhatsApp od 1. januara 2018. neće više raditi na ovim uređajima
Foto: Gettyimages

"Kada smo pokrenuli WhatsApp 2009. godine, mobilni uređaji su se drugačije koristili. Appleova prodavnica aplikacija tada je bila stara samo nekoliko meseci, a oko 70 odsto svih mobilnih puređaja pokretali su operativni sistemi koje su na tržište donosili BlackBerry i Nokia. Operativni sistemi koje nude Google, Apple i Microsoft, i koji danas zauzimaju 99,5 odsto tržišta, tada su zauzimali manje od 25 odsto", navodi se na blogu kompanije.

Podrška ovim platformama se ukida jer nisu popularne kao ranije.

U junu ove godine ukinuta je podrška uređajima koji pokreću operativni sistem Nokia Symbian S60, dok će 31. decembra 2018. WhatsApp ukinuti podršku za uređaje s operativnim sistemom Nokia S40, piše Independent.

Iako aplikacija i dalje radi na tim uređajima, kompanija više ne radi na njoj, pa bi u svakom trenu mogla da "otkaže poslušnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: