"Eksperiment u Srbiji trajaće mesecima"

Facebook u Srbiji i još pet zemalja definitivno sprovodi poseban eksperiment a sada su objavljene i zvanične informacije da će ovaj eksperiment trajati mesecima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 24.10.2017.

16:59

Foto: Gettyimages

Informacije je na pitanje korisnika Twittera dao Adam Moseri, direktor News Feed odeljka u Facebook kompaniji.

Pored Srbije, u Slovačkoj, Boliviji, Gvatemali, Kambodži i Šri Lanki svi postovi stranica su uklonjeni sa News Feeda na Explore Feed tako da su u glavnom feedu ostali samo postovi prijatelja.

Facebook je ovu promenu uveo, kako se navodi u objavi, zbog korisnika - da bolje održavaju veze sa prijateljima i porodicom i na osnovu ovog eksperimenta tj. njegovih rezultata nakon završetka, biće kreirani i News Feed drugih korisnika širom sveta, koji za sad nemaju ovako drastično izmenjen izgled.

Ovu promenu mnogi nazivaju najdrastičnojom od kada postoji Facebook a najnegativnije se odrazila na vlasnike stranica na ovoj društvenoj mreži čiji reach je pao za 66 odsto. Izvor: Danas.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: