Facebook zna kada ćete se zaljubiti ili raskinuti

Facebook je angažovao grupu naučnika specijalizovanu za ispitivanje emotivnih odnosa na toj društvenoj mreži. Evo šta su otkrili.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 25.10.2017.

08:30

Facebook zna kada ćete se zaljubiti ili raskinuti
Foto: Thinkstock

Najnovija dostignuća na polju veštačke inteligencije omogućila su Facebook-u da predvidi kada ćete započeti romantičnu vezu.

Veštačka inteligencija vremenom je naučila da čita signale koji sugerišu da se među nekim vlasnicima Facebook naloga nešto događa.

Stručni tim proučavao je ponašanje onih koji su javno objavili svoj status veze i uz pomoć veštačke inteligencije slično ponašanje registrovao i kod drugih, nešto diskretnijih parova.

To su iskoristili da im serviraju baš one informacije koje ih interesuju, pa će tako, čim primeti da ste s nekom osobom bliski, Facebook:

- Predstaviti mnogo više njenih objava na zidu.

- Podići njeno ime na vašoj listi chat-kontakata.

- Pozvaće vas da organizujete rođendansku proslavu ili da se sa tom osobom susretnete uživo.

- Ponekad će vas ponekad podsetiti šta vam je zajedničko i ponuditi objavu „sećanja“ na vašem zidu.

Otprilike sto dana pre promene statusa na „u vezi“, korisnici će mnogo češće koristiti reči poput „ljubav“, „slatko“ i „sreća“ ili ih čak objavljivati na zidu voljene osobe — u proseku dve objave na svakih dvanaest dana, pokazuju analize.

Takođe, umesto ciničnih i depresivnih objava, zaljubljeni objavljuju uglavnom „pozitivu“.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: